O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - PRASEČÍ CHŘIPKA? PDF Tisk E-mail
Středa, 14 duben 2010

To se nám toho v poslední době seběhlo.... Zas jedna věc, která se nenápadně ztratí „do archivu" - Česko si neví rady s jedním milionem vakcín proti prasečí chřipce, není o ně totiž zájem. Pochopitelně, blamáž mohla být ještě mnohonásobně horší: stát původně chystal daleko větší nákup - až dvaceti milionů dávek za více než pět miliard korun. Obří kontrakt na poslední chvíli zarazil premiér Jan Fischer.

 

 

 

     Nejdřív se totiž mluvilo o tom, že každý člověk musí dostat dvě dávky, aby byla vakcína účinná. Fischerovi také vadilo, že kontrakt nepočítal s výběrovým řízením, oslovena byla jediná farmaceutická firma - Baxter. Ta navíc odmítla zodpovědnost za vedlejší účinky. No nic, nyní si injekci s vakcínou proti prasečí chřipce si nyní může nechat aplikovat kdokoliv, kdo má zdravotní pojištění. A to zcela zdarma. Jenže - i přes rozsáhlou kampaň lidé v celé České republice o tento druh očkování neprojevují zájem.

 

     Napřed si to chtěli nechat pro lidi potřebné pro chod státu, tedy jen pro hrstku vyvolených, což byli někteří zdravotníci, kteří s pacienty přijdou do styku, nemocní lidé k očkování předurčení a profesně těžko nahraditelní lidé. Tehdy rozdělila paní ministryně (zcela proti demokracii a zákonu o rozvracení republiky) lidi na potřebné a nepotřebné. A najednou, po prasknutí bubliny,  je tu víceméně socialistické řešení alà všechno pro všechny a "zadarmo".

 

     Wolfgang Wodarg, šéf zdravotní sekce Rady Evropy, vyhlášení pandemie prasečí chřipky označil za "jeden z největších zdravotních skandálů století" – rozpoutání strachu mají podle něj na svědomí farmaceutické firmy, které na tom vydělaly miliardy.

 

Flori@n

 

 

 

Komentáře (17)add feed
To je v pohode... : opas
Nekdo mel moznost ziskat provizi, tak to zkusil. Kdo z nas by se choval jinak? Sahnete si do svedomi smilies/grin.gif
duben 15, 2010 01:01
Ja bych to nezjednodusoval : Mikin
Epidemie jsou hodne nevypocitatelne. Kdyby zarvalo par milionu jako se stalo po 1.svetove valce, jeceli by nejspis ti stejni, kteri jeci dnes.
Po bitve je kazdy generalem, hlavne ti, kteri nenesou zadnou odpovednost.
Ocelova lana ktera drzi vytah nebo lanovku musi mit asi desetkrat vetsi nosnost, nez je zapotrebi.
Proc? Vzdyt by stacily nejake levnejsi.......
duben 15, 2010 03:50
Ano, úplně totéž, co Mikin, jsem chtěla připsat. Teď ví každý přesně, co bylo špatně. : Marie Š.
K druhé otázce - potřebnosti a nepotřebnosti lidí si myslím, že to tak prostě je a bude.
Bohužel se k těm skutečně a bezesporně potřebným lidem přiřazují i plevy v podobě "nenahraditelných" politiků a dalších darmožroutů. A tak jen doufám, že v té množině opravdu potřebných a důležitých lidí jsou tihle političtí příživníci v menšině.
duben 15, 2010 06:49
Přesně Mikine. : Sinix
Zase další "skvělý" článek!

Ministerstvo prostě nemá šanci se zavděčit. Když vakcíny nekoupí, budou novináři řvát, že kašle na lidi a že nic nedělá. Když je nakoupí, tak zase řvou, že to bylo zbytečné, že se vyhazovaly peníze do popelnice.

Tak co tedy ministerstvo mělo vlastně dělat???? smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif

Přesně - po bitvě je každý generál!!!
duben 15, 2010 09:54
Ještě dodám: : Sinix
Neříkám, že se nevyhazují peníze oknem. Mluví se o státním dluhu, že se musí šetřit, jinak zkrachujeme. Takže sníží mateřskou, čímž udajně ušetří cca 2 mld. Kč, ale hned je obratem vyhodí za kongresové centrum, za naprosto bezvýznamnou cestu vládních činitelů do jižní Ameriky, za dotace vrcholového sportu (to tedy opravdu nevím, proč bych měl platit ze svých daní vrcholové sportovce, když sami mají spoustu sponzorů, a nemají nouzi o peníze). Ať radši dotují sportovní a kulturní vyžití dětí, aby nekončily z nudy na drogách apod.

A hlavně, sami na svoje platy nesáhnou. Kaží vodu, a sami pijí víno, až jim teče po bradě a vůbec se nestydí. To mi vadí. Když šetřit, tak všichni a ústavní činitelé především!

Ale vakcína mě opravdu netrápí, to je prostě, jako když kupujete domů pečivo: Někdy koupíte 10 rohlíků, ale nesníte je a ony ztvrdnou, no a jindy je sníte všechny a ještě máte hlad. To se prostě nedalo odhadnout...
duben 15, 2010 10:06
A ještě ke sportu: : Sinix
Jde o policejní zásahy proti "fanouškům". Tohle nemá platit stát (resp. město), ale pořadatelé.

Pokud nejsou schopni zajistit hladký průběh sportovních zápasů, tak ať si to zaplatí! Vždyť to můžou vyřešit. Registrace, prodej vstupenek na jméno, kontroly. Kdo dělal potíže, už se na zápas nepodívá - leda v televizi. Jenže k tomu musí být vůle. A co si budeme povídat, ta není. Ostatně není divu: Normální běžná rodina tam neutratí stovky, možná i tisíce korun za dresy a jiné suvenýry...

Takže opravdu nevidím důvod, proč jim platit z našich daní policejní ochranu...
duben 15, 2010 10:25
Sinixi : erika
proč platit z daní policejní ochranu utkání? Proč se všude na světě podporují masové sporty z veřejných peněz? Protože pokuď máš vládnout v libovolné zemi, potřebuješ především zabezpečit stabilitu a klid. A hádej, která skupina obyvatel bude v tomto smyslu trvale představovat největší problém? Nebudou to maminky s dětma, ani důchodci, budou to vždycky mladí muži. Důvod je nasnadě: maj přebytek testosteronu, daleko nejvyšší sklon k agresivitě a milují adrenalin. Proto je stěžejní úlohou třeba nemít je ve velkém počtu na ulici nezaměstnané, proto je potřeba nabízet jim legální způsoby, jak se vyřádit, a proto je lepší ohlídat je na fotbale, než u pouličních nepokojů. Úplně nejlepší je, pokuď se podaří dosáhnout toho, že celý den makaj, a večer se unavení svalí před národní oblbovák. Proto je taky TV všude na světě dotovaná z veřejných peněz smilies/wink.gif
duben 15, 2010 13:54
a co se týče vakcinace proti prasečí chřipce : erika
vaše vláda nakupovala pozdě a v čase, kdy už se tušilo, že pandemie je podfukem ze strany WHO. Aby zmenšila nespokojenost, nakoupila "pro jistotu" hrozně moc.
V celosvětovém měřítku je to skandál obřích rozměrů, qui bono je zřejmé, ale obávám se, že pachatelé zůstanou vysmátí, jako skoro vždycky, když jde o velké ryby.
duben 15, 2010 14:11
Eriko, : Sinix
Teorie "chlebu a her" je sice pěkná a traduje se snad už od dob Říma, ale dnes už je poněkud překonaná. Ti tzv. "fandové" se za sport jen schovávají, aby se mohli "legálně" poprat a něco zničit a pak když jim tu skrýš vezmeš, už se nebudou mít za co schovat. Viděla jsi snad, že by rowdies a jiní dělali nepořádek jindy než při fotbalovém zápase? Já ne.

Pokud organizátoři nezvládnou zajistit hladký průběh zápasu, pak by měli policejní zásah hradit v plné výši. Dále by Policie měla takový zápas okamžitě ukončit.

A jinak ve vrcholovém sportu je tolik peněz, že ty dotace vůbec nejsou potřeba. Nejen každý sport, dokonce i každý sportovec má svého sponzora (-y). Tak proč přitěžovat už tak napjatému rozpočtu? Čekal jsem spíš jinou námitku. Např.: Proč se tu rozčiluješ nad řekněme stotisícovými, maximálně milionovými částkami? Vždyť pro stát jsou to drobné, asi jako pro nás desetikoruny a stokoruny. Jenomže to je právě ono. Kapka sem, kapka tam a za chvíli je z toho povodeň...

A s tou vakcínou to bylo také trochu jinak. Pokud si pamatuji, tak jedna firma odmítla vakcínu vůbec dodat. Takže zbyla jediná a ta si dala tyto podmínky. A protože od ní i přes tyto podmínky nakoupila celá Evropa, tak jsme si těžko mohli diktovat jiné. A nekoupit si holt vláda netroufla, protože zřejmě usoudila, že je pořád lepší udělat špatné rozhodnutí (samozřejmě ne úmyslně), než nedělat nic. A hygienici tenkrát tvrdili, že hlavní vlna teprve přijde. Kdyby tu vakcínu nekoupili, to by teprve novináři řvali! Už to čtu: "Celá Evropa nakupuje vakcíny, jenom my ne! Ministerstvo zdravotnictví sedí se založenýma rukama a dělá mrtvého brouka! Že se nic nestalo, je sice pěkné, ale rozhodně to není zásluha ministerstva!" A opozice by si samozřejmě přisadila: "Je to trestuhodná nedbalost, ohrožení bezpečnosti! Ministr by měl okamžitě odstoupit!!!"

Takže tak... Není to tak jednoduché...
duben 15, 2010 14:43
... : bb2
Rowdies jsem řádit při jiné příležitosti neviděla, to je fakt, asi proto, že tu příležitost měli, Sinixi, a neodpovídá to právě teorii eriky? Teorie chlebu a her vůbec není překonaná, dej člověku najíst, teplou suchou jeskyni, něco na hraní, a bude vrnět jak koťátko. Ze spokojenosti vzejdou jen naducané pupíky, spokojený blahobyt k nepokojům nevede. Krize způsobuje neklid, který vede na jedné straně k nepokojům, na straně druhé k inovacím, pokrokovým řešením.
duben 15, 2010 15:06
no právě Sinixi : erika
protože se můžou servat na fotbale, nedělaj bordel jinde jindy. Přičemž zápasy jsou plánované, čili represivní aparát má možnost se připravit a nějak to zvládnout, určitě líp, jak kdyby netušili, kdy kde co zas propukne.
Nějak se ta agrese vyventilovat musí. Dokonce se říká, že psychologicky jsou utkání v kolektivních sportech s masovou podporou fanoušků ritualizovanou "náhražkou" větších a menších ozbrojených šarvátek mezi různými "kmeny". A to nejen na mezinárodní úrovni, ale taky mezi Horní a Dolní Lhotou. Místo aby chlapi z Horní Lhoty vytáhli na ty zmetky z Dolní s cepama, utkají se v neděli na místním hřišti smilies/cheesy.gif
Jinak vrcholovej sport bych taky nechala na sponzorech. Kdyby Sáblíková přestala bruslit, žádná válka nehrozí smilies/grin.gif
duben 15, 2010 15:49
Ale Eriko s bb, : Sinix
vy mi nerozumíte.

Vy tu argumentujete, jako bych chtěl zrušit vrcholový sport jako celek. Ne, tak to není. Mně se jen nelíbí, že musíme platit ze svých daní policejní zásahy na stadionech. Tohle si mají platit organizátoři sami. Nic víc. A pokud ho platit nechtějí, ať zajistí, že se na tom stadionu neporvou. Jak? Je to pořád dokola: Registrace, vstupenky na jméno, ochranka, cokoli.

Dělal jsi bordel? Máš tu záznam, už tě sem nepustíme, místo tebe sem pustíme někoho slušného. Toť vše. Jenže znovu opakuji (už naposled): K tomu není vůle. Proč? No protože jde o peníze - jako vždy! Protože běžná slušná rodina tam narozdíl od chuligánů neutratí vedle vstupného ještě stovky až tisíce korun za dresy a suvenýry... A mezi námi - i kdyby si ten zásah měli zaplatit (cca 100.000 Kč); pořád je to vyjde levněji než ochranka a turnikety...

duben 15, 2010 16:34
myslím že ti rozumím : erika
ale myslím, že ty nerozumíš mně smilies/smiley.gif
Kluby si to ohlídat neumějí nebo nechtějí (to je fuk), čili bezpečnost zůstává na státě. Byla by možnost to tedy celé zrušit, abychom ušetřili na policejních akcích (a nemluvíme o vrcholovém sportu, mluvíme pouze o fotbale), ale to se nestalo a nestane nikde na světě, proč - viz výše - pro stát je lepší, když se rvou na těch stadionech, než kdekoliv jinde. Howgh. smilies/smiley.gif
duben 15, 2010 16:57
Eriko, už naposled. : Sinix
Ale jistě, ať se porvou, ať se třeba pozabíjejí, u těchto... lidí je mi to jedno. Ať je v tom ti pořadatelé klidně povzbuzují. Ale já to platit nechci. Na sportovní utkání nechodím - ještě bych dostal dlažební kostkou, vůbec s nimi nemám nic společného, tak proč bych na ně měl přispívat???

Promiň, ale s větou: "Kluby si to ohlídat neumějí nebo nechtějí (to je fuk), čili bezpečnost zůstává na státě." jsi ustřelila. Takže když já nebudu chtít platit daně, tak má stát prostě smůlu? To asi ne. smilies/undecided.gif Stejně tak ty kluby. Jsem pro to, aby se jim to nařídilo zákonem. A stát ty páky má, jen je použít. smilies/wink.gif

Taky už mě to nebaví.
duben 15, 2010 17:47
nežiju v Americe, tak nemám přesné informace, ale mám pocit, : toulavej
že na jejich nejoblíbenějších sportech – americký fotbal, basebal a košíkovou i ten hokej se fanouškové neperou. Chodí tam celý rodiny, takže utratí taky dost peněz. Všichni musí sedět a hodně těch stadionů jsou kryté haly třeba pro 70 tisíc lidí. Přes turnikety nikdo nic nepronese, v davu se nikdo neschová. Tak mě napadá, jestli ty mekáče tam nejsou právě kvůli tomu, že tlustým najedeným lidem už se dělat bordel nechce – jsou na to už moc líní .-). Prostě, něco za něco, společnost si musí vybrat – špatný stravování a obezita obyvatel je daň za to, že nedělají bordel.
duben 15, 2010 18:00
... : Mikin
Ericiny konspiracni teorie radeji komentovat nebudu, ale tentokrat nesouhlasim ani s toulavym. To. ze se v Americe (a nakonec treba i v Asii) nechodi lidi na sportovni utkani rvat, to je podle me normalni a ma to sotva co spolecneho s jidlem. Nenormalni je situace v Evrope.
duben 15, 2010 20:15
Nerozumím : Marie Š.
Stačila by povinná cedule a obecné povědomí "areál je bez ochrany, vstup na vlastní nebezpečí" zákaz tv přenosů z takových stadionů, plná úhrada lékařského ošetření všech zde zraněných z jejich vlastní kapsy. AŤ se tam klidně pozabíjejí všichni, kdo tohle riziko přijmou.
Ubylo by rapidně diváků a výnosů z reklam, hráčům ani sudím by se do takových rizik moc nechtělo a kluby by byly ekonomicky dotlačeny k zajišťování dostatečné ochrany. Po prvním nezvládnutí znovu vyvěšení cedule.
Jenže to jsou jen pohádky Ovčí babičky, protože o bezpečnost a slušnost v tomhle případě nikdy nešlo.
duben 16, 2010 07:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]