O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CENZURA NA KUDLANCE? PDF Tisk E-mail
Středa, 31 březen 2010

Cenzura - tj. kontrola a omezování sdělování informací – slouží pro udržení ideologického monopolu, uchování státního, firemního či vojenského tajemství nebo uchování hlásaných morálních principů. Cenzura se obvykle týká veřejně sdělovaných názorů, ale v dobách nesvobody je kontrolováno i soukromé sdělování názorů. Součástí cenzury bývá i kriminalizace toho, kdo by se cenzuru snažil obejít.

Cenzura je součástí praktik mocenských struktur prakticky celou lidskou historii...

 

 

 

      Tohle jsem si vytáhla jako definici z wikipedie. Velevážení, pevně doufám, že si nikdo z vás nepřeje, aby se tu nějak kontrolovalo a případně i "hlásilo na příslušná místa", jak tu nabádal čtenář s nickem Sinix. Ano, chápu, co ho pobouřilo, a věřím, že to pobouřilo více lidí. Jenže - jsem přesvědčená, že parta lidí, co se tu schází a diskutuje, je už natolik silná, že si to stačí uhlídat sama a kohokoliv, kdo nějak víc vybočuje, zvládne srovnat správným směrem.

 

      Dívala jsem se na dost jiných serverů a někdy je to opravdu až ouvej, co si tam diskutéři dovolej - však také tamní cenzoři kolikrát ani nestačí mazat, zakazovat, vyhazovat. Píše se pod jménem, div že ne i s rodným číslem :-).  Osobně si myslím, že Kudlanka doposud vždy nějakého toho "narušitele" ve zdraví a slušnosti ustála. Takže nemyslím si, že by se mělo

 

  • striktně mazat. Naopak příspěvky, které dotyčnému dají poměrně dost jasně najevo, že "to tedy ne", dokazují, že to stále zvládáme ve slušné formě;
  • hlásit. Ne, to prosím neeeee!
  • nepublikovat "ožehavé" články. Nemyslím si, nechci z Kudlanky dělat List pro jeptišky a mnichy;  jsem přesvědčená, že slušní lidé mohou slušně diskutovat opravdu o všem.

 

      Tak, howgh, to jen, že jste chtěli nějaké to "vyjádření" :-))))

 

d@niela

 

Komentáře (20)add feed
Tak jsem zase za blba. : Krakonoš
Nějak nevím, která bije. Jen jsem si všim, že zmizel celej jeden článek, vo tom vracení drahýho dárku číslo 2. Kde se zase co nekalýho děje? smilies/shocked.gif smilies/wink.gif
březen 31, 2010 20:20
... : Los evropský
Já taky vim prd. Pár dní se člověk nedívá - a hned o něco významného přijde... vysvětlete mi to, trošku, prosím...
březen 31, 2010 20:24
... : Sandra.
také nevím a ráda bych smilies/shocked.gif
březen 31, 2010 20:29
Ááá - už jsem to našel: : Krakonoš
Vona pokračovala ta diskuse pod dopisem Štefana z Kanady. A pokračovala dost otřesně. Jak jsem předpokládal, se Štefanem se diskutovat nedá, to je ubožák, ten jen přilil volej do vohně, ale to co tam předvedli některý ctihodný vobčani(ky), to je teda síla. Nojo.
Nejvíc jsem se zasmál, jak tam ňákej chudák vypočítává, na kolik si přijde cikánská matka na dávkách. No ale na ty samý dávky si přijde i ta jeho, kterou pro milenku vopustil, pokud si vo ně zažádá. Jenže tý nikdo nezávidí, tu politujem, jaká je chuděra. smilies/grin.gif smilies/grin.gif Já bych chtěl bejt absolutisickým panovníkem v týhle zemi, já bych vám dal sociální stát zadarmo! Kdo by nevzal do ruky hrábě a nešel uklízet aspoň bordel podle cest, nedostal by ani popel, bez rozdílu barvy, vyznání i čísla bot. smilies/wink.gif smilies/wink.gif
březen 31, 2010 20:52
Krakonoši, Tobě se ale ta představa : Eva
sebe, jako absolutistickýho monarchy, nějak líbí smilies/grin.gif Už ji tu čtu poněkolikáté smilies/wink.gif
Jinak mi, veličenstvo, Vaše výhružka absolutně nevadí, nechci zadara od státu ani ten popel smilies/wink.gif
březen 31, 2010 21:07
Jo, když jste to tu zmínili - ten chybějící článek - : d@niela
nojo, pisatelka mne mooooooc prosila, abych to dala pryč, že to mají u právníka atd. atd.
Nakonec - všichni se k tomu v podstatě nějak vyjádřili, víte asi, vo co gou - tak co...
smilies/grin.gif

Jo, a ohledně těch zkopírovanejch nesmyslů, to přeci ani nemá smysl mazat, to by bylo kontraproduktivní :-))))
O tom si musí každý jen trochu myslící udělat svůj správnej názor, ne?

...
Mj. Krakonošu, koukám, že jsi taky databázista... já si nepamatuju lautr nic :-)))
březen 31, 2010 21:13
Danielo, : Michal
to že si nic nepamatuju znamená že mám být databázistou abych to vylepšil? Já si kdysi vše zapisoval, ale scházel mi někdo kdo by mi připomněl podívat se do diáře.
Krakonoši, máš můj hluboký souhlas, jen bych vyndal slovíčko "panovníkem v týhle zemi". Když totiž před časem chtěli zavést v San Diegu práce v parku pro ty, kdo berou podporu, pochodili se s moc zlou. Pozor, nemyslím podporu pro nezaměstnané, myslím podporu pro zaměstnané - ničím.
duben 01, 2010 00:16
jasně Krakonošu : Trautnberk
Hančí, Kubo, hajnej... nestát, nekoukat a dělat!!!!! Tááák na ně!!!! Já bych ji dala sociální dávky!!!!

Také nevím o co gou článek jsem četla, ale pak tu vyvíjející diskusi už ne.
duben 01, 2010 07:15
Trautenberku : Hančí
dnes máme Apríla, tak jsi ze sebe udělala babochlapa viď?
duben 01, 2010 07:49
Sice nevím, o co jde, a nebudu to hledat, : Milan
ale tři poznámky mám:
1. O sociálních dávkách nejraději mluví ti, kdo o nich vůbec nic nevědí. Nevědí, kolik jich je typů, jaké jsou podmínky pro jejich přiznání, kdo je přiznává a vyplácí, kolik přibližně je pobiratelů, kolik to celkem stojí... ale kecají a kecají.
2. Udavačství je národní sport. Skoro všichni Češi a značná část Moravanů rádi udávají. A aby to tak nevypadalo, vymýšlejí se místo klasického českého slova udání různé eufemismy, jako stížnost, oznámení, podnět, podání...
3. Svoboda slova buď je, nebo není. Není-li možno něco říci, protože hrozí nebezpečí postihu, tak svoboda slova není. A není-li svoboda slova, tak není svoboda. A nesvobodní lidé se vždy chovají jinak než lidé svobodní. Nesvobodná společnost je vždy nemocná.


duben 01, 2010 08:39
K těm dávkám - : wendy
kolikrát slýchám - ONI dostanou vždyvky všechny dávky ! nedostanou. Je to přesně a taxativně spočítané a termínované. Určitá vůle je jen u instatnce poslední - sociální dávky vyplácené po posouzení stavu a majetku žadatele.

V jednom souhlasím s Jeho Veličenstvem - proč by zdraví nezaměstnaní nemohli na jaře uklízet obec ? Že kolem našeho baráku neuklízejí naši zdraví zaměstnaní sousedé, ale stále, už 30 let, jen ti samí 4 lidé, na to už jsme si zvykli...pro někoho je svoboda nicnedělání nebo co.

Jen to Danielo necenzuruj - byla jsem se teď např, podívat na ČN - tam to admin maže fofrem, ale není to lék. Stejně se to tam štosuje a nedá se to už skoro vůbec číst - a takové to tam bylo pěkné ! Jaké tam třeba bývaly kouzelné Vánoce...teď je z toho už jen smutno a vzpomínky.
smilies/wink.gif
duben 01, 2010 09:00
wen, k úklidu : mia
tady u nás platí obec poměrně slušné korunky za úklid obce, takže lidi se perou o brigády /taky si občas pár korunek přivydělám prací pro obec/. Ale v podstatě stát platí dvakrát - poprvé nezaměstnaným na podpoře a podruhé lidem za obecně prospěšné práce /úklidové/.
duben 01, 2010 09:11
Souhlas: : KITI
Jako častý čtenář a občasný diskutér souhlasím. Necenzurovat, neomezovat témata a vytrvat u nastavené lajny. My bychom měli dodržet sebekontrolu,to musí stačit. Pro externí prohledávače textů na netu lze využít i jinou nekonfliktní či přímo korektní terminologii,ale na pravdivých faktech,která všichni vnímáme, to nic nezmění,to se nepodaří vymazat nikomu!
Češi možná rádi udávají (jsem ráda,že se to snažím vnímat jinak než Milan, v takovém světě se špatně žije),ale dokud nepojedeme v rámci "1984", je to ještě OK a je třeba si to patřičně užívat. Každý si vytváří vlastní realitu a tak je lepší si občas nasadit své soukromé brýle.Nemám na mysli růžové, jen se snažím nenosit neustále ty černé i když připouštím,že v době "matrixu" jsou opravdu dost IN.
Kaleidoskop - to se mi líbí, barvy,střípky a uživatel skládající si krásný nebo alespoň pochopitelný a přijatelný svět i z útržků informací, které sbírá po svých cestách internetem.
V každém případě díky D@niele i dalším, že pokládají kamínky do cesty a vůbec - pěkný den všem smilies/cool.gif
duben 01, 2010 09:20
Á, to se podívejme. : Sinix
On si člověk jednou rýpne a hned je z toho samostatný článek. Tomu říkám "kámen hozený do rybníka..." smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Ale já jsem demokrat a jsem pro demokratickou diskuzi, v níž může každý svobodně vyjádřit svůj názor. Kdybych nebyl demokrat, tak by mi příslušný příspěvek (resp. příspěvky) - kvůli kterému to celé vzniklo - byl naopak sympatický.

Jenže je rozdíl mezi diskuzí a urážením, popř. dokonce pácháním trestné činnosti (čímž netvrdím, že ten příspěvek je trestným činem, to by musely skutečně posoudit jiné orgány, ale je to možné...). Právě demokracie se vyznačuje tím, že jsou dána pravidla, jimiž se všichni řídí, neznamená, že si každý může dělat, co se mu zlíbí bez ohledu na všechno a na všechny, jak si to občas někdo také vykládá...

Já už do toho šťourat nebudu - ostatně, Danielo, jsou to tvoje stránky, demokraticky si s nimi dělej, co chceš. smilies/cheesy.gif

To je můj názor a howgh!
duben 01, 2010 10:21
Sinix : Sipik
no u nas to trestny ci je...
duben 01, 2010 23:01
Dostala jsem se k těmto článkům až dnes : saffron
a MOŽNÁ SE PLETU, ale ty texty, co psal Štefan, mi byly povědomé - mám pocit, že to kolovalo mailem. Téma soužití s romy je sázka na jistotu - může se jednat o sebeslušnější server - nános socializace okamžitě padá a vyvalí se pudy a vášně, jak vlny zdola. Tipuju, že se někdo bavil - jedno z jakého státu či z jaké IP adresy smilies/grin.gif smilies/grin.gif.....což nevylučuje, že jde o zajímavou sondu, zvlášť když to člověk čte s odstupem.
duben 02, 2010 07:42
socializace, sonda, odstup.... : wendy
tady nejsou pokusní králíci, a soužití je prostá realita, bohužel. A je hustě komentována právě tak jako např. nevěry nebo alkoholismus.
smilies/wink.gif
duben 02, 2010 08:17
mimo téma : mia
Ahoj - přeju Vám veselé velikonoční svátky, bohatou pomlázku, pevné zdraví a hezké jarní dny 2010.
duben 02, 2010 10:41
stalo sa dnes... : Sipik
krasna tmavovlasa znama z fejsbuku bola nakupovat v Kauflande. Vrazil do nej nejaky pako vozikom a povedal jej, ze je "posrata ciganka " ... nie je, ale to nie je podstatne.
Pacilo by sa Vam toto zazivat?
fakt mi je z niektorych ludi na grcanie
duben 02, 2010 10:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]