O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOPISY - ZVLÁDLA JSEM MANŽELOVU NEVĚRU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 březen 2010

Právě jsem dostala jeden velmi hezký dopis. On vlastně není ani tak určen mně, jako vám všem - protože se jedná o jakési pokračování osudů jedné z pisatelek. Rozhodla se - přestala naříkat a vyrovnala se s velkým trápením. Je z ní teď sebejistá, sebevědomá ženská, která si uvědomila, že si nenechá kazit život, že se nenechá trápit. A ejhle - najednou vše jde k lepšímu...

 

 

 

 

 

 

Milá Danielo, milé kamarádky kudlanky, 

 

      před rokem jsem psala do Kudlanky o manželově nevěře - KDYŽ UJÍŽDÍ AUTOBUS.  Ráda bych - s ročním odstupem - popsala co se dělo a kam to směřuje. Třeba někomu pomůžu v rozhodování.

 

      Jenom zopakuji, že mI bude 47 a můj muž je o dva roky starší - tedy nejsme žádný adolescenti. Manželova dvojnásobná nevěra - poměrně rychle za sebou, mě hodila až na samé dno. Přestala jsem si sama sebe vážit, hledala jsem chyby pořád u sebe, byla jsem pořád v práci, protože představa, že přijdu domů a on tam bude, byla děsivá.

 

V krátkosti jak to pokračovalo:

 

1. zhroucení - pláč, kila dolů, psychika v háji

2. podceňování a hledání proč - velmi dlouhý čas

3. nutnost se někomu svěřit - u mě nejlepší kamarádka - ulevilo se mi

4. žádná radost ze života, na nic se netěším, nic mě nebaví - počátek depresí - problémy v práci

5. konzultace s psychiatrem  -  nasazena medikace

6. během medikace - všechno je mi jedno, ať se stěhuje, ať si má milenek kolik chce - je mi to jedno apod.

7. přestal mě bavit tento stav a vysadila jsem medikaci

8. pocit prázdnoty zůstal  

9. nová medikace - bylo mi špatně od žaludku, fyzické problémy - ruším prášky

10. řekla jsem si - A dost! si jediná, nenapodobitelná bytost a jsi nejlepší. Jestli o tebe chce přijít, je to jeho chyba ne tvoje a ať se ztrapňuje jinde. Vzpamatuj se!  A tohle bylo moje zásadní rozhodnutí, které mi velmi pomohlo.

 

      V současné době se každé ráno na sebe culím do zrcadla, snažím se nechovat podbízivě, a věřte, bolest se otupuje velmi rychle.

 

      Během krize jsem neustále hodně sportovala, nepřestala jsem chodit do práce a myslím, že ani děti - když občas přijely ze škol - nic nepoznaly. Sex byl - ale měla jsem pocit, že jsem „profesionálka". Láska tam  rozhodně nebyla.

 

      Teď, když se ohlídnu zpátky, na věci, co jsem dělala, téměř se za to stydím -  např. jsem kalhotový typ, sportovního zaměření a já začala jsem chodit v sukni a v podpatcích -  moje klouby řvaly bolestí, ale já si myslela, že musím vydržet. A další a další voloviny... J))

 

      Takže holky - jestli vám stojí minulost za to, abyste zůstaly v přítomnosti a zažily budoucnost s vaším mužem, vydržte to. Bolí to moc, ale čas léčí. Samozřejmě, nikdy to už nebude jako předtím. (Podle mě je blbost, že by nevěra posílila manželství.) Ale vracím se zase do normálu, plánujeme dovolené, přestavbu domu apod. a už mám radost z toho, že se daří a že třeba zrovna nesněží, ale svítí sluníčko. Sex je bezva a vrací se vše asi tak, jak by mělo být.

 

     Držím všem palce, nechovejte se zbrkle, nechte si vše projít hlavou, snažte se řešit rozumem.

 

 

Všechny zdravím a přeju hodně štěstí 

Hanka

 

 

 

Komentáře (32)add feed
Tohle je univerzální recept? : Marie Š.
Děkuji - nechci.
březen 30, 2010 06:16
Recept jako recept,ale.... : kudlice
......milá Hanko, na každou to nesedí. Vím, jak jsi to myslela. Zbrklé chování někdy spíše uškodí, jenže (?). Záleží na mnoha okolnostech a zda to vůbec za to stojí - tím se přikláním k Marušce Š. Můj příběh tady nechci prezentovat, i když bych ráda radu slyšela. Mám také kamarádku, která mne z mých neúspěchů dostává a snaží se mne povzbudit (snad vydrží nadále).
Jsem asi v tvém věku a když se rozhlížím kolem, tak mi připadá, že jsme dosáhly té hranice, kdy nás partneři chtějí zřejmě odložit. Vůbec je nenapadne, že my jsme ještě také ženy plné života a to co jsme, z nás dělají i oni. Sex je krásná věc, ale bez lásky? Až se to naučím, tak se do tohoto spolku přidám. Pak nebudu mít problém po kopulaci učinit to, co máte v mottu. Zatím mi to jde jen na papíře. Ale budu si muset už vybrat - čas letí. Buď skončím jako jeptiška a nebo tu radost tady ještě zažiji i bez toho vyvoleného.
Ať se ti Hani daří a jak říkám, pokud stojí za to, tak se malá nevěra dá překousnout. Možná mne tady za toto odsoudíte, ale ne světě jsme určitě jen jednou a snad každá chce ten svůj příběh prožít s někým milým. S někým, koho si na to vybrala a řekla mu své ano. Tak proč vše pokazit řešením nevýznamného flirtu, když ten muž má plno jiných předností, prostě je ten pravý. Vrátím se do mládí, kdy jsme byly plné očekávání z těch našich princů a rozebíraly slovo láska a nevěra. Jedna z nás tehdy řekla, že pod tímto slovem si představuje, když se jí její muž vždy domů vrátí. Tenkrát ji hodně odsoudily, ale já si říkám, že měla velkou pravdu. Muži jsou přeci kohoutci (zapomenu-li na kudlančí život). Ale pokud ta jeho vyvolená je pro něj tou jedinou, proč mu něco nedopřát a tím i neodpustit. Říká se, že sex je kořením života a láska .....? Pro mne je vším.
Žany.

březen 30, 2010 07:27
i já jsem tím prošla : také Kudlanka
chtěla jsem okamžitě s manželem vše ukončit, ale on se rozhodl, že ne, že mě miluje a chce se mnou dále zůstat. Jen jsem mu několikrát zdůraznila, že pokud se to bude opakovat, nic mě nezastaví v našem rozvodu a rozchodu. Dalo mi velkou práci na to nemyslet a pomalounku začít důvěřovat, v ostatním jsme si vždy naprosto vyhověli. I mě to velmi změnilo vnitřně. Miluji manžela, ale už na něj nejsem tak navázaná, žiju si takový svůj život a je mi moc dobře. Situace se trochu otočila, není špatné když je chlap tak trochu v nejistotě, alespoň ví, že není jedinej na světě. A to také není! Už je to nějaký rok a máme hezký život, jsme rádi, že jsme to přestáli. Člově v životě nikdy nemá žádnou jistotu i když si to myslí.
březen 30, 2010 07:28
bez lásky to nejde, : také Kudlanka
ani já bych se k tomu nesnížila. Ale chce se to dostat z těch depresí a přestat myslet na to, co Ti manžel udělal pokud je mu to samozřejmě líto a chce s Tebou žít dál, jinak to ani nemá smysl slepovat, to by bylo zbytečné úsilí. Ale pokud se budeš stále utápět v depresích nemůžeš si ani nikoho najít, který prima chlap chce ženskou co každou minutu teskní po svém manželovi? Ženskou co se nechala zdeformovat nedůvěrou a žárlivostí? Taková ženská ani nemůže začít nový zdravý vztah. Takže je potřeba ukončit to vnitřní své trápení, zavřít to do krabice "MINULOST", nadechnout se, otřepat a jít dál. Pokud tohle neuděláš, ztrácíš ve svém věku jen drahocený čas.
březen 30, 2010 07:37
bez lásky to nejde : kudlice
slyšela jsem, že opravdově milovat ve svém životě můžeš jen jednou, nanejvýš dvakrát. Má-li p. Plzák pravdu, tak jsem to zřejmě už prošvihla. Proto jsem i tady. Někdy si říkám, že mne dohání to, co odborníci nazývají výběrem stejných partnerů, ale možná u mne dělání stejných chyb. Vždy jsem minulost zamkla do krabice. Dotahovala jsem totiž vždy vše do úplného konce, kdy jsem pak už neměla o co stát, ale nikomu to neradím, člověk se tím ničí. Partnery jsem vybírala podle citu a ženského instinktu, u kterého jsem doufala, že mne nezradí. Bohužel, i když jsem si těch mužů vážila - to bylo mou prioritou pro výběr, tak....nevím, co ve mne je, asi si to kazím tou oddaností, že láska je pro mne vším...protože po půl roce nebo roce zase poznávám, že můžu hrát tak akorát druhé housle a možná ani to ne. Má kamarádka mi říkávala, že nejhorší je poznat, zda ta láska dotyčného vydrží dýl než jen půl roku. No a já to pak už jen zbytečně protahovala. Líbil se mi citát i p. Kopeckého, ale neumím ho už dát dohromady, jen asi tak to bylo - a teď svými slovy: "nevyžaduj věrnost po svém partnerovi, ale buď mu vděčná bude-li ti zachována". Slyšela jsem to jen jednou a snad jsem to nepřekroutila.Vím, trochu se to protiřečí s tím, co jsem psala výše, ale i toto má velkou hloubku.
A já? Teď už jsem smířena se vším, jen na ty druhé polovičky se už dívám spíše kudlančíma očima. Jsem optimistický tragéd.
Žany
březen 30, 2010 08:20
Já ti, Hani, : Katulinka
přeji jen jediné. Aby tvůj muž zase neuklouzl. Víc netřeba. Ostatní máš a je to ve tvé režii. Jen tuhletu maličkost ti přeji, aby tvé vítězství stálo za to.

Nechápu jedno, proč by ses měla stydět za to, že jsi chodila v sukni a podpatcích? Hezké ženské oblečení stejně jako jiné věci (šperky atd.) přece nosíme kvůli sobě, ne kvůli ničemu jinému.

Jinak souhlasím s názorem, že toto není univerzální recept a že ne všem to tak může vyhovovat. Zklamaná důvěra je nebezpečný trn a ne každá ho vytáhne ze svého srdce a chce pokračovat tam, kde se příběh přerušil a narušil. I kdyby to dotyčná přes srdce nepřenesla a začala znovu a bez nevěrného muže, tak není o nic horší než ta, co se s tím naučila žít a zvykla si a zapomněla.
březen 30, 2010 08:21
... : bl.
chápu, že se lidé k sobě vrátí, že je spojuje mnohé z minulosti. Ale pokud někdo hluboce zranil moje city, místo pro sex už tam není. Věrnost je krásná věc, ale nic se nemá přehánět. Pokud mi partner opakovaně ublížil, nevidím důvod nehledat lásku jinde, v jiné náruči.
březen 30, 2010 09:04
ne, MarieŠ, to není univerzální recept, ten neexistuje, : bb2
to je recept Hanky, prokousala se tím bolestně a s výsledkem je teď spokojená, a to je přece hlavní.
březen 30, 2010 09:04
A ták, Katulinko, konečně jsem to pochopila. : Marie Š.
On uklouzl. Dvakrát. A pokaždé při tom uklouznutí čirou náhodou, omylem, padnul na dámu, která si, čirou náhodou, omylem, právě sundala kalhotky.
březen 30, 2010 09:14
Maruško 09:14 : mamča
to je moc hezký a vtipný, cos napsala o tom "uklouznutí" smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
Jenže my si můžem dělat legraci, protože nejsme v Hančině kůži. Ona je se stávajícím stavem spokojená, a je to její život.
Nezbývá, než jí popřát hodně štěstí. smilies/wink.gif
březen 30, 2010 09:25
Mamčo. Ano. Samozřejmě. Přeji jí to skutečně ze srdce. : Marie Š.
Jen mě malilinko zarazil ten vítězný, jako kdyby vychloubačný, tón a pak ta rada všem. Nic více - nic méně.
A pak u Katulinky mě spíš pobavilo než zarazilo, to uklouznutí. To je hodně roztomilá věta.
březen 30, 2010 09:37
Marie Š. 09:37 : mamča
Ten vítězný tón mi taky nepřipadá k dané situaci adekvátní. Ale Hanka zvítězila sama nad sebou, svými depresemi z neuspokojivého vztahu, a nastalo u ní smíření s daným stavem, a snad zlepšení komunikace s manželem.
Sama za sebe si takovou situaci nedokážu představit, zejména ten sex s nevěrníkem, ale "nikdy neříkej nikdy".
Univerzální rada pro všechny to není v žádném případě, ale Hanka je takhle spokojená.
březen 30, 2010 09:59
Klouzání do cizích kalhotek je pro někoho i sportem. : Myška
Řešení Hanky bych nezvolila, ale když jí vyhovuje, a když jí ten chlap i přes opakované nevěry stojí za to, je to její věc.
březen 30, 2010 10:07
Hanka : kudlice
Co to tady pořád řešíte? Je strašné něčím takovým projít, ale důležité je, jak se s tím každý vypořádá. Hanka to vyřešila. Prošla si určitě peklem - vždyť se jí zhroutil svět, ale uědomila si, že jí za to stojí. Na světě běhá plno chlapů, ale najděte nějakého, který vám bude za to stát a on zase bude stát o vás. Spíše, stihněte to. Život strašně utíká. Ale pozor, nejsem zastáncem brát všechno na co se zrovna narazí!
březen 30, 2010 10:14
Ale třeba to tak má i být : Marie Š.
Občas mrknu k večeru na seriál Ulice. Tam již uklouzli snad všichni a všechny se všemi. Ale návraty jsou přešťastné, stejně tak jak jsou pak znovu přešťastní ti co byli opouštěni a podváděni. Třeba to tak má být. Však taky letošní zima byla mimořádně kluzká.
březen 30, 2010 10:21
Mařenko Š. : mia
Ty jsi péro z gauče ..letošní zima byla kluzká.. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
březen 30, 2010 10:34
ach, ty navraty : mura1
Ale návraty jsou přešťastné

vidime, vidime smilies/grin.gif
březen 30, 2010 11:24
Marie Š. : mamča
Maruško, já Tě žeru. Nejsi náhodou NČ v sukních ? smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
březen 30, 2010 12:01
Mamčo : Marie Š.
V sukni jen v létě, v zimě zcela výjimečně. Jinak v riflích nebo něco tak podobně. Značku NČ mi již nedávno někdo předhazoval ve významu nepříjemného, nafoukaného, hloupého, sprosťáka. Tak nevím. Ale hlavu si z toho nedělám, jsem jaká jsem a vyjadřuji se většinou otevřeně, co si opravdu myslím. Ne tak, jak bych si vykalkulovala, že by asi druhá strana ráda slyšela.
březen 30, 2010 12:51
Marie Š. : mamča
Z mého pohledu, být přirovnána k NČ, je pochvala. NČ je svérázný drsný chlap, ale hodný a poctivý až do morku kostí. Jeho mužský pohled na věc mi tu už delší dobu chybí...
březen 30, 2010 13:35
Hanko: : Isa
také Ti gratuluju k Tvému a "DOST"! dobře vím co všechno za tím rozhodnutím je, ale taky vím, že jsou chvíle, kdy se člověk musí otočit zpět a to pak co? Snažíš se vypouštět myšlenky na minulost? jak? poraď! odpustit se dá, ale zapomenout nikdy!
pro tu šílenou bolest co cítím z manželovi nevěry každý den prosím o pilulku "zapomnění". žiju taky dál s ním, taky jsem odpustila a jsme jak ideální pár, ale nikomu bych to neradila. Lituji, že jsem ho neposlala do háje. už jsem na to stará, tohle je moje rozhodnutí, tak mě nesežerte kudlanky. Každej holt je jinačí.
březen 30, 2010 13:48
Hanka to zvládla a vyřešila rozumem : erika
ale zdá se mi z dopisu, že za cenu potlačení, úplného umrtvení svých citů... já bych to nedovedla, nemohla překousnout to ponížení, nemohla s ním dál spát. Ale to je tím, že já jsem divná a láska je pro mne důležitější jak status quo, přestavba baráku, cokoliv. Naštěstí už umím přestat milovat, pokuď si všimnu, že dotyčný za to nestojí. Kdy za to nestojí? To je různé, ale každopádně - je-li mi opakovaně nevěrný, nemá to pro mě cenu. Nemůže tam být to, o co stojím nejvíce, protože by to prostě nedělal. Ale každý to máme nastavený jinak a naštěstí jsou na světě i racionálnější bytosti, co hned nebořej rodiny... smilies/wink.gif
březen 30, 2010 14:30
Milovat : kim
Bez výhrad lze jenom naše děti. I když lžou a místo do školy jdou za školu, tak se jím to odpustí. Někdy stačí vyvenčit psa a milujem je stejně jako před tím.
březen 30, 2010 19:07
eriko :) : bb2
pokud se rozhodla a vybrala si, tak to není kompromis v lásce, Hanka už ví, že to není ten jedinej pravej ořechovej osudovej, ale je dobrej a ještě posloužísmilies/smiley.gif
Tak to má dost žen. Když mají možnost být s někým, s kým můžou tančit v páru, mít sex nejen na baterky, neplatit za utažení kohoutků a výměnu oleje v autě a ještě si s ním popovídají jako s letitým kámošem, zavzpomínají na mládí a ráno nemusí utíkat do koupelny, aby je v jejich 50 nespatřil nenalíčené, tak to berou. Třeba ho časem vymění za tu ořechovku osudovou a stávající bude vlastně jen převozník, než se úplně odpoutá:-) Hlavně že je spokojená.

Já nevím. Teď bych ho hnala, ale co já vím, co budu dělat za 5 let.
březen 30, 2010 22:36
Hanko : Kamila
přeji ti štěstí. Nemohu si pomoct, celý článek na mě působí ne moc pozitivně ... přesvědčuješ sama sebe, že se máš dobře, chápu. A fakt držím palce, abys to zvládla až do konce a byla šťastná, protože mám dojem, že zatím příliš nejsi. Ale třeba je to jen můj dojem smilies/wink.gif
březen 31, 2010 09:42
Odpuštění posiluje. : Milan
Schopnost odpouštění je nejlepším měřítkem velikosti lásky.

březen 31, 2010 09:53
... : bb2
Kamilo, i na mne to tak působí, že přání je otcem myšlenky. Na druhou stranu chápu, že to asi jinak probíhat nemůže. Ze zklamání a bolesti skočit rovnou do plné důvěry, radosti a optimismu nelze. A bez přechodného období to taky nejde.
Každopádně, Hanka si vybrala, tak jí fandíme, ať jí to dopadne.
březen 31, 2010 11:39
Každý vztah : kim
je problémový a ten kdo říká, že je nemá tak jich má asi ještě víc jen si je neumí přiznat. Byla jsem nedávno na třídním srazu po 30letech a byl vidět ten rozdíl to zatížení života to jak jsme přišli o iluze. Jedna spolužačka našla klid až u partnera, který byl taky neustále podváděn. Důvěra v tomto směru znamená bezpečí, jistota i úcta to ostatní co ve vztahu je tak to je jenom byznys. Hanko u vás už půjde jenom o ten byznys, ale můžeš na tom vydělat. Začni žít svůj vlastní život a bud za něj zodpovědná. To co ti proved to se týká jeho svědomí a ty se už na to dívej jako na nějaký film. Je to vlastně jeho sobectví. A myslím si taky, že štastná budeš když ti bude jedno jaké je venku počasí. To co píšeš, že ti dělá radost to si tvrdě hledáš a kdo hledá tak najde. Denně si z hlavy povinně vyluxuj, že ti ublížil. On totiž ublížil nejvíce sobě. Budežli ráda sama se sebou budou s tebou rádi všichni a ty budeš štastná.
březen 31, 2010 13:36
Hani, gratuluju : Magdalenka
Žes to zvládla sama u sebe. Oni ti chlapi za to trápení nestojí. Dokonce ani o něj nestojí... Píšu, protože ti fandím a taky se hlásím, že nám nevěra manželství upevnila. tedy moje nevěra. Nebyl to vztah, mužskej spad na chvíli na zem a neviděl ve mně jen část inventáře... Ale stejně to nedoporučuju, protože to nestálo snad ani za ty nervy, co byly... Podle mě má rodina svůj smysl a opodstatnění a lidé hledají v manželství nějaké pohádky, které tam chvíli jsou, ale většinou je to o něčem jiném...
Mám radost, že si sama sebe vážíš a máš se ráda a jsi ráda na světě. S chlapem nebo bez,
to už máš dnes skoro jedno, ne??? Kamarádka Magdalenka, 4 děti
březen 31, 2010 14:35
nikdy neříkej nikdy : Míška
ve dvaceti jsme všichni říkali, že jedna nevěra a konec. To se nedělá a ani neopouští. Po
dvaceti letech je nějaká minulost, děti, kus života a to se nedá vymazat. Ani to žádná nebo žádný nemůže nahradit.Může tam být budoucnost založená prvotně na zamilovanosti. Pokud se dva rozhodnou, že spolu chtějí být dál, stojí o sebe, nejsou si lhostejní a mají se rádi, dá se nevěra odpustit. Opravdu odpustit. Tím nemyslím opakované podvádění, ani ani paralelní udržování dvou vztahů. Určitě to jde, je to strašně těžké, bolí to, ale jde to. Nakonec,život není peříčko, že jo? smilies/smiley.gif
březen 31, 2010 21:19
jenm mi poraď, co má dělat někdo, : Bodka
kdo není kalhotový typ a v životě nesportoval a jestli to dobře dopadne tak sportovat ani nehodlá
duben 01, 2010 08:05
Milane, : Petronila
hezká myšlenka. Doufám, že uplatníš tuto schopnost na svou manželku (máš-li jakou), až Ti nasadí parohy.
duben 01, 2010 10:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]