O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BŘEZEN - ZA KAMNAMA NA FURT? PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 březen 2010

A je to tady zase. Už vylézalo sluníčko, místy dokonce i hřálo, se střech přestaly padat kusy namrzlého sněhu, silnice a chodníky byly čisté a suché a vypadalo to, že přijde konečně jaro - a my se ohřejeme. Starou belu, nic takového se nestalo. 

 

 

 

 

    

     V pátek v poledne jsem čekala na Smíchově na autobus - a najednou se zvedl vichr a přinesl takovou chumelenici, že nebylo vidět na krok a na stanici najednou stála řada sněhuláků - ovšem bez mrkví a kastrolů na hlavě. Většina z nich měla kapuci. Přijel opět nevytopený autobus, kde jsme všichni krásně domrzli. A už to jede. Zas jsem začala topit, na stromě proti mému oknu sedí tlupa ptáků a nedočkavě hledí na moje okna - kdy jako jim zas něco nasypu. Neměla jsem jiného než strouhanku, kterou dříve plivali a od té doby, co jsem jim omylem dala sežrat čerstvě upečený dort, tak si velice vybíraj, co pozřou. Moje okno zřejmě platilo za Alcron mezi krmítky.

 

     No, zdá se, že i ptáky návrat zimy zaskočil - stejně jako zaskočil naše silničáře.  Televizní noviny už jsou zase plné drastických záběrů nehod na zledovatělých silnicích. Jo v březnu má být jaro - s tím souhlasí každý.  Tahle zima byla - (co byla - JE!!!!!) hrozně dlouhá a hrozně studená. A nikdo pořádně neví, jak a hlavně kdy vlastně skončí. Doufám, že ne až v červenci.

 

 

 

     Myslím, že se tentokrát globální ekologové s tím globálním oteplováním zatraceně sekli. Mám spíš dojem, zda nepřichází zas nějaká doba ledová. Budem chovat soby a taky velké huňaté psy, protože ničím jiným, než psím nebo sobím spřežením se člověk z místa na místo nedostane.  

 

     Nakonec, proč ne, pejsky mám ráda, soby taky - představte si stáda sobů na parkovišti před Kauflandem  - teď mě napadá, budou oddělená parkoviště pro soby a pro psy? Aby se nám zviřátka mezi sebou neporvala?

 

    Budeme tady mít taky tuleně, mrože a lední medvědy? Ne, že by se mi nelíbili, ale co kdyby ti medvědi napadli ty soby na tom parkovišti? Ježíš a jak to bude s vlkama? Ti přijdou určitě taky. Bude je někdo krmit?

 

     No, mohly by se zrušit "benefity" poslanců a členů vlády. To by vyneslo určitě mnohem víc peněz, než těch pár korun za stravenky tramvajáků.

 

 

 

     Měla by se určit nějaká místa - dál od civilizace - kam by se jim vozily hory krmení. Vlci nacpaní k prasknutí by se drželi tam a neopruzovali třeba na Václaváku. Myslím, že obě strany by byly spokojeny. Taky by bylo dobré vybírat po nějaké rozumné  částce - dejme tomu tisícovce měsíčně - od každého, kdo kdy strašil lidi GLOBÁLNÍM OTEPLOVÁNÍM... 

 

 

zzzzzzzmrzlá

Alena Puntík

 

 

 

Komentáře (21)add feed
Nechci se chlubit, ale v Brně bylo téměř celý víkend slunečno. : Myška z domu
Sice zima a vítr, a spadly asi tak tři sněhové vločky, ale ty se samozřejmě neudržely, a tak si užíváme sluníčka.

březen 07, 2010 13:42
Už aby to bylo, to o teplování! : kyttka
Včera jsem dvakrát odhazovala sníh od baráku. Chtělo se mi brečet, že to jaro nebude a nebude. Za to dneska je to nádhera, svítí jako blázen a včerejší hromada taje a taje. No že jsem se na to nevykašlala....:-)
březen 07, 2010 14:15
Snih byl sice slibeny, : Bara
ale asi se vysypal do posledni vlocky u kyttky. Takze u nas je slunecno, modra obloha, ale zima, pouhych 6 stupnu. Koukam se na to z okna, snezenky, krokusy a uz i narcisy nasadily poupata.
Aleno P. nezapomen, ze brezen - za kamna vlezem, ale duben - jeste tam budem. Neda se holka nic delat, budes jeste zzzzzmrzla par tydnu, a prepadne te jarni unava, ale pak to prijde...... hlavne zdravicko!
březen 07, 2010 14:31
asi bydlíš někde jinde : alena puntíkovaná
tady je mínus šest - teda bylo v pravý poledne...a nic nikde nevykukuje. Sice svítí sluníčko, ale voda z toho sněhu, co roztál okamžitě umrzá na silnici a na chodníku. ani kočkám se nechce ven.
březen 07, 2010 16:36
Když jsem se včera, něco po půlnoci : strejda
ukládal, juknul jsem na teploměr a venku bylo mínus 15,8. Dnes přes den slunečno, místy polojasno, ale dost pod nulou. Tedy krušno.
březen 07, 2010 17:43
ach jo, : skaz
teď aby se všicni omlouvali Klausovi - byl realista, prostě ty citroníky a mandarinkovníky ještě kupovat nebudu smilies/grin.gif
březen 07, 2010 20:15
Já teda fakt nevim, : Krakonoš
ale něco mi řiká, že přísloví: Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem, je ještě vo dost pátků starší než doba, kdy nejrůznější klimatologové, katastrofici a agenti s teplou vodou začali strašit svět, že je s klimatem něco v nepořádku. To, že v březnu sněží, je v naší zeměpisný šířce úplně, ale fakt úplně normální!

(Jenže Čech má povinnost dostát svojí národní povaze:
Když je v zimě teplo, nadává, že ta zima stojí za prd.
Když v zimě sněží, nadává, že je ta zima hnusná, studená a dlouhá. smilies/wink.gif )
březen 07, 2010 20:57
Jo, jo, Krakonoši, : Vodoměrka
máj - půjdeme v háj... já už se tak těším... sice jsme vyrazili i dnes, ale místy byla na cestě souvislá víc jak 10 cm silná ledová vrstva, i psovi to ďábelsky klouzalo... smilies/wink.gif
březen 07, 2010 22:33
Mně neva, že je zima dlouhá : wendy
no tak mrzne a byl sníh, to v zimě bývá, a i když ji ráda moc nemám, bílá zima je krásnááá a únor bílý pole sílí. Je mi ale líto těch zvířat v přírodě, už je to pro ně náročné. My si zajdem do samošky a pak za ta kamna zalezem, nám je hej !
smilies/wink.gif
březen 08, 2010 08:08
Povídal tuhle kosák kosici, : Krakonoš
u nás na dvorku:
Tak je mi, mámo, těch dvounožců normálně líto. Copak my, nám je hej, jaro za chvíli přijde, těch pár mrazivejch nocí v teple za popelnicí vydržíme. Ale co voni? Stát jim spěje nezadržitelně k bankrotu a voni s tím nic neuměj udělat, Rus si s nima může přes plyn cvičit, jak se mu zlíbí, a voni mu zobou z ruky, přenosovou soustavu,
(fakt, takhle to řek, kam von na ty výrazy chodí?!)
tu maj na hranici stability a povidala stará čápová, teda vona je to drbna prolhaná, že je v dohledný době čekaj výpadky proudu. Jsou to chudáci, ani pořádný peří nemaj, lítat nedovedou, bez elektriky a nafty se ani neuprdnou. A přitom jsou tak hloupí, že se považujou za pány všech tvorů a potvorů. Já se ti, mámo, nad nima někdy lítosti robrečim, jak jsem starej, tak jsem sentimentální.
smilies/wink.gif
březen 08, 2010 10:31
Krakonoši : Ariana
jak výstižné, bohužel smilies/wink.gif
březen 08, 2010 12:32
dvounožců je mi sice taky líto : wendy
ale hubených srnek taky. smilies/wink.gif
březen 08, 2010 13:00
... : bb2
u nás není hubených srnek, krmelce jsou plné, myslivci chtějí mít masíčko vykrmené :-)
březen 08, 2010 13:31
Jo Klaus měl být meteorolog, nebo klimatolog - : Alena Bodka
a ne ekonom. Dneska bychom na tom byli všichni lépe. Třeba by tym tenkrát místo něho byl ve vládě někdo povolanější, kdo by žádné tunelování a rozkrádání nedopustil. Takovej Kočárník by si tenkrát ani neškrt a my bychom byli v bohatém a stabilním státě šťatni, byť by byla doba ledová.
březen 08, 2010 15:01
A zazvonil zvonec a pohádky je konec. : Myška
Aleno neblázni, kdyby nebyl Klaus, byl by někdo jiný. Jeden každý politik se třese na své koryto, a když může mít místo koryta tunel tak jásá.
březen 08, 2010 15:09
Jsou to zkrátka stavbaři : wendy
koryta, tunely, boudy...

bb, někde už krmení dochází, u vás měli zřejmě lepší vstřícné senové plánování.
smilies/wink.gif
březen 08, 2010 15:33
ten kosák ještě zapomněl na uran, ten máme z Ruska taky : toulavej
a letos nám k tomu přidali i tu zimu :-)
Ale, tu prej i bez smlouvy zaručují i v příštích létech. Říkal jeden mořeplavec, že jak tím globálním oteplováním tají na severu ledovce, tak ta studená voda z nich teče k rovníku a tak bude ochlazovat Evropu, takže nám tu bude víc mrznout i když jinak bude větší teplo :-) To sou paradoxy . . .

březen 08, 2010 17:34
a je to ten samej uran, : Alena Bodka
co si s ním naši bratři nechakli zaplatit za osvobození????
březen 08, 2010 17:46
Eště větší paradox je, : Krakonoš
že
Plocha zalednění Severního ledového oceánu (severního pólu) se již několik let postupně zvětšuje. V průběhu letošní zimy dosáhla nejvyšší hodnoty za posledních 5 let.
To už nejni ani vtipný. Tak se vo tom radši nikdo nešíří, páč by mohlo bejt příliš brzo jasný (než ty správný hoši stihnou zbohatnout), že celý globální voteplování byla jen jedna velká hysterie druhý půlky minulýho století, na který se dost chytráků povozilo a zbytek blbounů jim tu jízdu ze svejch kapes zatáhne.
březen 08, 2010 23:23
Tak co to pořád kecaj o tom, že tajou ledovce : alena puntíkovaná
lámou se ledy a asi vyhynou lední medvědi, protože nemaj kde lovit tuleně.
březen 09, 2010 04:50
Alčo, nesmíš věřit všemu, co se píše. : Myška
Globální oteplování je kšeft, v jehož jméně jdou klimatologové téměř přes mrtvoly, a nerozpakují se upravovat data jak se zainteresovaným firmám hodí.
březen 09, 2010 09:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]