O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CUKROVÍ S ARSENIKEM? PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 prosinec 2009

Jsou situace, kdy člověku, jak se říká "zůstává rozum stát". "Jak je tohle možné? Kdo tohle může udělat?" A podobné otázky se honí hlavou. Ale odpověď je nesmírně jednoduchá - prostě jsou mezi námi lidé, kteří nemají vůbec žádné zábrany, naopak. Řeklo by se, že nemají úctu před hodnotami, ale ne, tu oni mají, a jakou... Jen jaksi neuvažují o tom, že se jedná o hodnoty, které jim neříkají "pane"....

 

 

 

Abych vás už déle nenapínala:

 

     Právě jsem si přečetla povzdech, který na Kudlanku napsala Reny:

 

 

 

Milá Danielo,

 

 

     musím zareagovat na Tvé hezké přání, konkrétně na: "Ne, opravdu, ale opravdu to nemusíte sníst všechno".

 

     Tak za nás to sní někdo jiný.

 

     Na Boží hod nám totiž někdo z balkónu ukradl úplně všechno cukroví... 

 

 

 

Také máte nějaký nepříjemný zážitek

z vánočních dnů?

 

 

P.S. Nedivte se nadpisu;

říkám si, že je škoda,

že Reny do cukroví nezapekla alespoň silné projímadlo...

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (42)add feed
prdlajs projímadlo : alena puntíkovaná
kyanid tam měla zapéct - ještě by to krásně vonělo po mandlích
prosinec 27, 2009 20:40
Nikdy nepochopím : Boubelka
jak může nějaký haj.. vzít něco co není jeho někomu jinému. Ať už jde o jídlo nebo o věci jiné - člověku blízké. Člověk na to vydělává - šetří korunky nebo je to památka která je pro srdce nenahraditelná a pak přijde nějaký zloděj. Sekala bych jim prsty - začala bych palcema, bez nich se velmi špatně něco bere! Prostě obnovení tělesných trastů hezky veřejně na náměstí pro výstrahu ostatním.
prosinec 27, 2009 21:22
... : alenaK.
To už aby si člověk ani nedovolil něco nechat na balkoně, to je strašný. No, oni bezdomáči dobře vědí, že si většina lidí dává na balkon cukroví a případně i další jídla (ovoce,atd.)
prosinec 27, 2009 23:16
Třeba měl hlad... : Aknela
Nebuďte tak kruté, drahé kudlanky. Arsenik, projímadlo? Co trochu vánočního odpuštění? smilies/wink.gif smilies/grin.gif
prosinec 28, 2009 06:20
Sousedi mají zahrádku : carie
a pěstují tam i zeleninu. po zkušenostech, kdy bylo zklizeno za ně, napsali k okurkám: Nekraďte, jedna okurka je otrávená! No a po jedné noci tam bylo připsáno: Teď jsou otrávené všechny a bylo to.
prosinec 28, 2009 10:13
Já : Milene
jsem teda ještě neodpustila. Léta zdobíme před domem smrček světýlkama. Je pravda, že od chodníku máme jen živý plot ale je to normální zahrádka. No a letos nám ty světýlka někdo ukradl. Z domu vede prodlužka, pak je trafo a potom dráty se žárovkama. A ten dobrák přeřízl dráty až za tím trafem. Tak mu budou světýlka stejně k ničemu. Jen chtěl ničit. smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif
prosinec 28, 2009 10:14
Copak tady někdy někdo : alena puntíkovaná
krádež potrestá? Tohle se stalo loni těsně před vánoci mojí kamarádce. Bylo jí mizerně, tak odešla dřív z práce, aby si lehla. Když přišla ke dveřím od bytu, tak zjistila, že jsou pootevřené a že uvnitř někdo je. Protože je to starší paní, která má metr šedesát, když stojí na židli a i s tou židlí váží čtyřicet kilo, tak se strašně vyděsila.Honem přibouchla ty dveře a zamkla je. Utíkala dolů, zamkla dveře od domu a mobilem zavolala policajty. Ti skutečně přijeli během pár minut, zloděje odvedli.....no a letos chudinka celej rok běhala po právníkách a po soudech - neb se dopustila omezování osobní svobody toho zloděje. Vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu dostala podmínku. Přitížilo jí svědeectví těch policajtů, kterým musela zamčený dům a zamčený byt odemknout.
prosinec 28, 2009 10:23
... : mia
mýmu bývalýmu obvodnímu lékaři ukradl někdo z čekárny hodiny. Jinak vánoce v klidu, byli jsme se podívat na dvou betlémech. Jeden vyřezávaný v životní velikosti v chanovickém skanzenu a druhá návštěva strakonický hrad, tam bylo betlémů povícero mj. nádherný perníkový a taky různě zdobené stromečky dětí z mateřských a základních škol. Zaujaly mě tam ozdoby dělané pomocí nafouknutého balonku. Cukroví zbývá miska, dělala jsem jen tak, aby se snědlo do Silvestra. Bylo bez arseniku, tak žádná pohroma smilies/grin.gif Jo a dcera dostala od sousedky Betlémské světlo, to mi přijde moc hezký zvyk.
prosinec 28, 2009 10:31
Aleno, to je divné, : jel
vždyť v zákoně se píše, že je člověk oprávněn zadržet osobu, která se dopustila trestného činu, do doby, kdy přijede policie.
prosinec 28, 2009 12:04
Aleno, nevěřím, že to bylo přesně tak jak píšeš. : bb2
Svůj byt si každý může zamknout jak chce, kdy chce, a i když je uvnitř kdokoli. Vždy totiž může říct, že dotyčná osoba uvnitř neměla co dělat, nebyla zvána, a majitelka bytu byt zamkla v oprávněné víře, že uvnitř bytu je zloděj. Pokud by zloděj tvrdil, že není zloděj a do bytu se jen tak náhodou šel projít, majitelka bytu opět praví, že ho tam nezvala a tudíž se právem obávala, že jde o zloděje. A ostatní - viz Jel.

Stejně tak totiž je oprávněna tě zadržet ochranka v obchoďáku, pokud má podezření, žes kradla. Do příchodu policie. Bez násilí, ale klidně tak, že uzamkne východy. Pokud se pak objasní, žes nic neukradla, nic jim nehrozí, mají na to právo.

Tak se obávám, že nám předkládáš příběh z knížky "Jedna paní povídala" smilies/smiley.gif
prosinec 28, 2009 12:16
Bb2, : Kateřina.
jestli ona ho ta paní náhodou nepřetáhla hadicí od vysavače smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
prosinec 28, 2009 12:28
no je to tím, že zákona se tu dají vykládat různě : alena puntíkovaná
a zločinci "v tom umějí lépe chodit" než stará bába.Kdysi můj kolega - číšník - byl po odchodu z práce napaden cikánem , který ho chtěl okrást. Kolega se ubránil, praštil s cikánem o zem , přičemž mu zlomil ruku. K soudu pak šel kolega, protože cikán tvrdil, že ho sice napadl, ale pak že odstoupil a až poté se na něj ten číšník vrhl. A byla z toho oblíbená policejní taškařice zvaná "Tvrzení proti tvrzení".Odnesl to napadený, neboť způsobil neozbrojenému cikánovi "ublížení na zdraví". A takhle to v této zemi vypadá se vším.Sice máme nějaké zákony, ale ty platí, nebo neplatí podle toho, jak se vyspí, nebo vykaká nezávislý soudce.
prosinec 28, 2009 12:38
nevím, proč se to otisklo dvakrát : alena puntíkovaná
psala jsem to pouze jednou
prosinec 28, 2009 12:39
Aleno puntíkovaná, : Michal
už jsem to z titulu pomocné dozorčí komise opravil a jsi tam jen jednou. Halt se na světě dějí věci. smilies/grin.gif
Kdysi jsem dělal údržbáře na lince řízené počítači. Když to začalo blbnout, říkal jsem dámám ve výrobě: Inu, počítač je v podstatě umělý mozek, a jako takový má právo mít blbé nápady. smilies/wink.gif
prosinec 28, 2009 16:04
to jsem teda bláázen : alena puntíkovaná
předtím mi to fakt vyjelo dvakrát
prosinec 28, 2009 17:59
Ještě k tomu cukroví... : Los evropský
Nečetli jste, náhodou, sbírku povídek od Lva Nikolajeviče Tolstého "Kavkazský zajatec"? V povídce "jak si čertíček zasloužil krajíček chleba" ukradl zmíněný čertíček mužikovi krajíc chleba, který měl na pole k obědu. Myslel, že bude mužik nadávat a proklínat neznámého zloděje a propadne tak dříve peklu. Ale nestalo se tak. Mužik pravil "Nechť slouží ku zdraví" a oral dál o hladu. A tak si myslím, že Lev Nikolajevič nabízí i druhý, takový jako vánoční, pohled na ukradené cukroví...
prosinec 28, 2009 18:24
Muj dedecek pravival, : Giussi
kdyz nam nekdo neco ukradl, ze to ten dotycny holt potreboval vic, nez my. Muj manzel hlasa neco podobneho. Kdyz napr. nekdy nechame neco pres noc ve vchodu do naseho domku a ja namitam, ze to nekdo muze urkast, manzel odpovi, ze jestli to nekdo tak hrozne potrebuje, tak ze to ma mit. smilies/grin.gif

Ale musim podotknout, ze bydlime v USA a v pomerne dobre ctvrti, takze tady se opravdu nekrade. Uz mesice nam ve vchodu stoji temer novy a dost hezky kocarek a porad ho nikdo nutne nepotrebuje.
prosinec 28, 2009 20:01
Kavkazského zajatc e jsme měli : alena puntíkovaná
ve čtvrté třídě v čítance a pak jsem ho četla rusky na střední škole. ale jen tu jednu povídku...no a ten zloděj jim neukradl krajíc chleba, ale krabici s cukrovím, která vyšla na hodně peněz a hlavně na spoustu práce a času a nebyla vyráběna pro charitu, nýbrž pro děti, které pak byly zklamány. Já osobně nejsem tak ušlechtilá a přeji zloději, aby se zalkl.
prosinec 28, 2009 21:11
... : Los evropský
Promiň, Alčo, ale nic jsi nepochopila:-) Ten krajíc chleba měl pro nevolníka v Rusku stokrát větší cenu, než krabice cukroví pro většinu rodin v Čechách, tedy kromě těch, které žijí na ulici. Uznávám, že to naštve - jako každá krádež - ale hádám, že rodina určitě hlady nestrádala, a cukroví nebyl jediný dárek, který děti pod stromečkem našly. Zároveň taky dodávám, že nouze není pro krádež omluvou. Mně jednou ukradli u střediska kočárek na Majdu, když byla ještě maličká (nebyl nový) a jednou na parkovišti značky z auta. Hádej, co mě naštvalo víc??
prosinec 29, 2009 09:30
ale jo - oni to cukroví : alena puntíkovaná
taky neukradli z hladu. To by ukradliv sámošce rohlík, nebo tak něco. Jinak existuje armáda spásy a podobně, kde by dostal zadarmo najíst. Taky to nemuseli být bezdomovci, ale třeba cikáni. Jejich děti se vyšplhají na takovej balkon raz dva. A jejich rodiče zcela uršitě nejsou bez prostředků. A těm specielně to zalknutí přeju, aspoň by jejich děti dostaly v děcáku pořádně najíst a nemusely by lézt po balkonech a krást. A ten kočátek teda taky neukrad někdo, kdo měl malé dítě a nosil ho v loktuši na zádech - ale někdo, kdo chtěl ten kočátek prodat, aby měl na chlast. Je mi líto...ale tady jse moje srdce neustrne.
prosinec 29, 2009 11:22
Aleno, : jel
nepochopila
prosinec 29, 2009 12:09
pochopila : alena puntíkovaná
akorát nejsem tak ušlechtilá...a hlavně by mě nikdy nenapadlo, dávat cukroví na balkon
prosinec 29, 2009 13:29
taky nejsem ušlechtilá, ani trochu, : bb2
ale mám ráda klid na duši a tohle by mi klid na duši nerozhodilo. Za to mi krabice cukroví nestojí. Řekla bych si, že při všech myslitelných starostech a trápeních jsem: žena, co má byt s balkonem, co má rodinu, co má děti, co měla před vánoci tolik zdraví, peněz, času, že napekla cukroví a nemusela na to ukrást ani gram mouky - a že jsem tedy velmi šťastná žena. Vytáhla bych kousek másla z lednice, pár ořechů a vanilku a upekla další várku vanilkových rohlíčků, které jsou okamžitě měkké a nemusí proléhat. Pak bychom vyrobili oblíbené nepečené cukroví, kuličky, vosí hnízda. Z předvánočnícho pečení, při kterém používám jen žloutky, mi vždy zbude v lednici sklenice bílků a ve spíži nějaký kokos, ořechy, mandle. Vyrobit dva tři plechy skvělých pusinek (makronech) nedá skoro žádnou práci. Pustila bych si k tomu muziku nebo mluvené povídky, uvařila karamelový svařák.
No, a za 3 hodinky by bylo 5-6 druhů nejjedlejšího cukroví, byt čerstvě provoněný vanilkou a pečením.
Závěrem bych si řekla, jaký jsem pašák, šikula a navíc šťastnej člobrda, že tohle všechno můžu a nemusím šplhat po balkonech, aby robátka měla cukroví.

P.S. cukroví na balkon jsem dávala taky, maje pouze spížovou skříň v kuchyni. Nová spíž je samostatná místnůstka u kuchyně, větraná a chladná, tak cukroví tam. Akorát je dost suchá.
prosinec 29, 2009 15:46
jsi šťastná žena bíbí : alena puntíkovaná
žes po napečení cukroví vytáhla ještě z ledničky máslo, cukr a podobně. Já bych to už třeba nevytáhla. A lidí, kterých je na tom podobně je spousta.Ořechy, čokoládu, vanilku a podobně už bych prostě neměla a ani bych neměla peníze, abych to všechno nakoupila znovu. A počítám, že spousta lidí je na tom podobně. A to nepočítám práci a energii.Já taky nemusela krást a šplhat po balkonech, aby moje děti měly cukroví, musela jsem na to ušetřit - na sobě, na kommjiném, pochopitelně. A krádež je krádež a zloděj je zloděj. Já se klidně rozdělím, ale tady o žádný dělení nejde, ale je mi velmi proti mysli, když mě někdo okrade...byť ho k tomu dohnal hlad. A upřímně dotyčnému přeji, aby se mu kradené cukroví vzpříčilo v hrdle a on se jím udusil....a hodně pomalu a bolestivě.
prosinec 29, 2009 18:30
vždyť je to prkotina:) : bb2
nepřu se o tom, zda krást je v pořádku nebo není (není), zda je to pro okradného k vzteku (je), ani netvrdím, že ukradené cukroví je důvodem k radosti (není).

Jen se snažím nastínit, že skoro na všechno se dá pohlédnout dvěma způsoby a člověk si většinou může vybrat. A tím si myšlení zanést špínou, vztekem, nenávistí, což si zloděj nezaslouží, nebo si tou špínou hlavu nezanášet. Výsledek stejný - cukroví pryč, s tím se nic nenadělá, ale proč si kvůli tomu ještě kazit náladu.
Kromě toho, že o tom, kdo to cukroví sebral, nevíme opravdu nic.
Kromě toho, že i bez cukroví budou děti v pořádku a vánoce taky. Určitě jsi nepekla vánoční cukroví celý rok, čili o vánocích to bylo navíc, a bez toho by kluci vánoce měli taky. Kdyby to bez vánočních dobrot nešlo, tak pořád ještě jim zůstaly ořechy, ovoce, kolekce...
prosinec 29, 2009 18:55
daleko : alena puntíkovaná
větší radost by mi udělalo, kdyby se ten zloděj tím cukrovím skutečně udusil...kdybych se to dověděla včas, měla bych zajisté krásné svátky. a určitě by mi bylo dobře.
prosinec 29, 2009 20:10
... : bb2
Hm. No, pokud si vzpomínám, před cca 2 lety jsem to tu docela schytala za to, že jsem zkritizovala kohosi z přítomných za to, že se snažil zlehčovat svoji krádež (něčeho, co nutně nepotřeboval). A to jsem dotyčné skutečně nepřála, aby se tím ukradeným udávila:-)
A co ty víš, třeba to cukroví ukradly děti, jejichž maminka je těžce nemocná a nemůže napéct...(nojo, zní to jak z americké předvánoční filmové romance)

Ale pokud ti představa dusícího se zloděje dělá radost víc, než tvůj vlastní život, tak jo, beru na vědomí :-)
prosinec 29, 2009 20:17
no já bych se nedusila : alena puntíkovaná
neboť nekradu - ani cukroví ne. Takže - jak vidíš, jsem stále naživu. Taky na ten balkon mohla vylézt stoletá babička o berlích, co pro ni nebylo místo v domově důchodců....
prosinec 29, 2009 21:33
Milé dámy, : Reny
dovolte pár slov k debatě z pozice okradené. Když jsem krádež zjistila, to víte, že jsem uronila pár slz ze vzteku, z lítosti nad marnou prací a stráveným časem v tom dost hektickém předvánočním čase. Ale ne že bych se hroutila - vždyť když nejde o život, jde o h***o. Alenka tvrdě zloděje odsuzuje - to budu nadále i já - tak velkorysá nejsem. A že se podle bb2 dá taková ztráta řešit operativně - to je jasné: nakrájeli jsme ovoce, rozehřáli čokoládu a hostům nabídli čokoládové fondue - hlavně děti z toho byly nadšeny. A taky se našlo pár přátel, kteří nám trochu cukroví ze svých zásob darovali, což jsme s povděkem přijali. Každý navíc přidal historku ze svého okolí, co kdy komu ukradli, takže chápu, že to jednou přijít muselo... smilies/kiss.gif
prosinec 30, 2009 08:42
Reny : mia
tomu říkám zdravý rozum. smilies/wink.gif
prosinec 30, 2009 08:51
Reny : bb2
viz Mia smilies/smiley.gif
prosinec 30, 2009 12:03
alenko, ne, tak jsem to opravdu nemyslela :) : bb2
myslela jsem to tak, že je lepší kochat se radostmi svého života, programově hledat to pěkné, než se kochat představou dusícího se zloděje. Pro mne tedy.

Čímž neříkám, že nemám podobné sklony. Když čtu zprávy o popáleném dítěti, přeju těm, kteří mu to způsobili, aby byli zavření na celách s několika statnými, kriminálem protřelými cikány s těžkou pěstí a schovaným klackem pod slamníkem...
Zlodějíček cukroví mě tak nerozparádí :-)
prosinec 30, 2009 12:06
akorát, že bíbí : alena puntík
nejsem tak ušlechtilá, aby mi pohled na zloděje dusíící se mým cukrovím neudělal právě tu drobnou životní radost. Fakt bych se na něj koukala s potěšením a kdyby to šlo natočit, tak bych si to dvd pouštěla v těžkých chvílích. Měla bych radost, že aspoň jednou boží mlýny zamlwely včas ...a rozhodně bych do jejich činnosti nezasahovala.
prosinec 30, 2009 13:42
no ještě bych to vylepšila : alena puntík
ten záznam - barevný pochopitelně - aby bylo vidět , jak zloděj napřed rudne , fialoví, modrá, zelená, bledne a následně zšedne, bych s příslušným komentářem pouštěla "rizikovým" občanům, s tím, že takto dopadne každý zloděj čehokoli co mu nepatří. Jsou lidi, které to neudradí, ale na dost jich by to mohlo působit preventivně. Některé by to mohlo i vyděsit a odradit od lezení na nějaký balkon.
prosinec 30, 2009 18:46
fakt by ses, aleno, : mura1
rada divala, jak nekdo umira? az do ted jsem to duseni povazovala za drobnou nadsazku. ted mi ale taky zaskocilo...
prosinec 30, 2009 19:46
Alčo : mia
nedávno jsi tu popisovala jako hroznou prču, jak synek tvý kamarádky okousal v zelinářství jabka a jeho máma utekla jak malá holka /psalas o tom se mnou, tak mi to utkvělo v paměti/, situace podobná jen Tvůj názor diametrálně odlišný. smilies/shocked.gif
prosinec 30, 2009 19:57
já bych to vidět nemusela : alena puntík
ale já nekradu...ale fakt, že by to zloději těžce neprošlo, by mě potěšil
prosinec 30, 2009 19:57
mio, : mura1
to dost sedlo smilies/grin.gif
prosinec 30, 2009 20:16
jak říká bíbí - byla to chudá maminka : alena puntík
co na ta jablka neměla. A dítě bylo malé. Ale budiž. Ale ani ta jabka jsem neokousala já osobně. Ten. kdo se vyšplhal někam do výšky na balkon, musel vyvinout setsakra úsilí a dobře věděl, co dělá. a určitě si nemohl myslet, že ty lidi dali to czkroví na balkon, protože se ho - ausgerechnet na Vánoce - chtějí zbavit. No a tomu zloději a lidem podobného ražení, byl - jako prevenci - promítala uvedený filmeček. Třeba by některé z nich zastrašil.
prosinec 30, 2009 20:41
Aleno, ok, tak u tebe trest smrtí za krádež cukroví:) : bb2
Neschvaluju krádež, neomlouvám zloděje, jde mi o okradeného. Pro mne, být okradena o cukroví, by mnohem lepší bylo se ukradeným cukrovím netrápit. Protože za to ten zloděj ani to cukroví nestojí. A sledování záběrů dusícího se zloděje, změnu barvy jeho pokožky a vychroptěné sliny u pusy, by mi prostě dobře nedělalo:-) Když už trest, tak zmrskat a nechat vypucovat okna, dočista do čista. Ručo vylouskat kilo vlašáků, na další cukroví. No a nejlépe ať mi neleze na oči a ke kafi to čoko fondue, jak psala okradená někde nahoře.
leden 03, 2010 22:19
No, ja si myslim, : Giussi
ze muj dedecek jiste taky nebyl nadsen, kdyz mu zlodej ze zahrady ukradl napr. kolecka. Mel se ale natolik rad, ze se tim neminil uzirat ani rozcilovat - to prece zkracuje zivot. No a tak proste jen konstatoval, ze to ten zlodej potreboval vic, nez my a hodil to za hlavu.

Kdo udela lip? Ten, co se k tomu takhle postavi a je dusevne dale v pohode, nebo ten kdo je jeste tyden (ci dele) nahvezdickovan, zvysi si tlak a zadela stresem na kdovi jake hnusne nemoci? Tak to vidim ja (a vidival asi i muj dedecek).
leden 04, 2010 17:07
Hm, : Macesska
mohla to být nešťastná hospodyňka, co nestihla napéct a kterou zlá rodina vyhodila a mráz a přikázala "bez cukroví se nevracej". Nebo ufoni, kteří v rámci výzkumu planety odebrali z lidského sídliště náhodný vzorek - a teď se chudáci dusej, jak na ně alenina kletba působí, a vůbec nevědí proč. Nebo to možná potřebovali nutně jako palivo, aby to stihli na vánoce domů, protože jejich talíř jezdí na uhlohydráty.

Aleno, pokud Tě to tak uspokojuje, na internetu najdeš určitě spoustu videí z poprav a mučení lidí (puberťáci zveřejňují, jak šikanují spolužáky, nejspíš najdeš i záběry z Guautanama a nepochybuji, že řadu dalších věcí) - tak si je pouštěj a představuj si, že někdo z obětí třeba ukradl krabici cukroví.
leden 04, 2010 17:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]