O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZPOMÍNKY NA VÁNOCE - IX. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 prosinec 2009
Přejít na obsah
VZPOMÍNKY NA VÁNOCE - IX.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

.

.

     Ale poslouchejte, co přišlo potom. Šli jsme na půlnoční mši, kostel byl hned vedle, jak jinak se dá čekat od vísky, která má 200 obyvatel včetně psů a koček. Padal sníh, mrzlo, sníh křupal pod nohama a my šli na katolickou mši. Nejsem katolík, přesto mne katolická mše dojímá ze všech nejvíc, prostě nějak cítím přítomnost Ducha Svatého. Mše byla německy, jak jinak, moc jsem nerozuměl; i když co to kecám, rozuměl jsem tu a tam nějakému slovu. Nakonec zhasli, jen Vánoční strom se svíčkami svítil dál a zpívali jsme Svatá noc, tichá noc... Oni, myslím tím místní, zpívali tuším, že to je německy Heilige nacht, ale kdo by se o to staral. Prostě mi to v tu chvíli rvalo srdce.

.
     Pak jsme vyšli ven, do toho lehýnce padajícího sněhu, co nám křupal pod nohama, a na věži kostela trubači troubili. Nevím, kde je sehnali v té vísce, ale to taky není důležité. Byli tam, a já brečel jak pominutej a brečím dodnes, když si na to vzpomenu.

. 

     Tak, to byly nejdojemnější Vánoce mého života, Vánoce, kdy jsme neměli nic, než těch pár věcí na sebe, které jsme si brali s sebou na letní dovolenou do Jugoslávie. Vánoce, kdy jsem si sáhl opravdu na dno mé duše, kdy jsem pocítil opravdu co je a není v životě důležité. To jediné.

 

     Láska.

 

      Potom, po dlouhém čekání jsme konečně dorazili do vysněné a vytoužené Ameriky. Zase takřka s ničím v kufrech, v kapse toho bylo ještě míň. Ale o tom nechci psát. Přestěhovali jsme se z Boise v Idahu do Los Angeles, kde údajně mělo být práce dost.

 

     Nějaký čas to trvalo a dřív než práce, kde bychom si vydělali na slušné živobytí, vstoupila do našeho života kočička Lištička. O tom už jsem tu psal a nechci se opakovat. Článek končí její smrtí s tím, že nám nechala adoptivního syna Rézínka. Ten nás po dlouhé nemoci opustil v roce 2002 a zbyla po něm jeho kamarádka Lízinka.

 

     S ní jsme měli doma ještě další čtyři kočičky; ony si to nějak řeknou, že jsme asi hodní a že se u nás dobře jí. Mám  teď smutek na duši,  protože Lízinka nás opustila včera. Já vím,  tohle má být o Vánocích a ne o kočičkách, jenže ty k tomu nějak patří. Nastěhují se pod stromek, zázrakem po něm nelezou, a snad si tohle nepřečtou, aby se nepoučily.

(na obrázku Lízinka, když jsme už čekali u veterináře na Aničku, aby se s ní rozloučila.)

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]