O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VELMI NEBEZPEČNÉ POVOLÁNÍ! PDF Tisk E-mail
Sobota, 19 září 2009

Bohumín je město, které má přes 25 tisíc obyvatel. Ale - jako jediné místo v Česku tam nemají poštu. Konkrétně v části Bohumín - Pudlov, ke v osmi vchodech bydlí několik desítek romských občanů. Napřed mě sprostě nadávali, vysypali mi tašku se všemi listovinami, potom mě začali škrtit," stěžuje si jedna z poštovních doručovatelek. A protože se tyto situace opakovaly, odmítla žena chodit do těchto končin s poštovními zásilkami.

 

 

 

 

 

 

      A tak se tam nedoručuje... Dopisy, pohlednice a stvrzenky či peníze. Nic. Její kolegyně o těchto pochůzkách též nechtěly ani slyšet. Nic na obranu totiž poštovní doručovatelky nosit nesmějí...

 

     "Je to baba! Když té svojí práci nerozumí, tak jí nemá dělat," vysvětloval škrcení a násilí na doručovatelce jeden z místních Romů. "Někdy přinesla důchod až o den dva zpožděně. To přece tak nejde dělat!" 

 

     Není to snadné, v Pudlově, kde v podstatě nikdo z Romů nepracuje, jsou většinou invalidní důchody a sociální dávky jediným hnacím motorem pro místní obyvatele. A není poblíž ani pojišťovna, která by lákala nové klienty na čtyřstovkové poukázky na nákup zboží (ovšem s výjimkou heroinu, marijánky nebo skunku...) Ani cigarety, pivo či rum zadarmo nedají, do kasína nebo herny vás také bez peněz nepustí, lichváři jsou prostě lichváři.

 

      Jelikož však občané mají nárok na poštu až do domu, musela teď zaskočit jedna z romských žen, zmocněnkyně, na kterou si netroufnou. Ostatní Romové jí podepsali plnou moc, aby jim nosila i peníze. Gadžové vědí své a z obav, aby nebyli nařčeni z rasismu, mlčí o tom, že sní o situaci, kdy nastane spásný den a osm problémových vchodů se vyprázdní s tím, že všichni jejich obyvatelé dostali azyl v Kanadě...

 

 

 

Břetislav Olšer

 

 

Komentáře (7)add feed
copak to : alena Bodka
ale oni nemají pořádně označené schránky - teda mají je hlavně vylámané, jak se jejich starsotliví sousedé zajímali, co jim to vlastně poštou přišlo, takže o nějakém doručování nemůže být ani řeči. Nikdo si nemůže být jist, že mu již doručenou zásilku nešlohne někdo jiný.a za nedoručení může kdo? Přece pošta, že?
září 19, 2009 15:50
... : Pavlína
hm, s Romy je to těžké, ale asi se v Evropě klube větší problém: http://www.youtube.com/watch?v=bIYBIZvsNGo&feature=related
září 19, 2009 20:44
Dokonce jsem četla, : Rozmarýna
že když zranili vážně jednu doručovatelku, tak tu druhou pak doprovázeli asi 2 policajti. Přesto se na ně naši spoluobčané vrhli a policajti museli volat posilu. Pak tam přestali doručovat. Chudáci lidi, kteří jsou slušní a teď si musejí poštu vyzvedávat na poště. A co na to Kocáb?
září 20, 2009 10:45
... : mia
minulý rok jsem si přivydělávala krátkodobou brigádou na poště. Tyhle ženské co doručují, mají svůj chlebíček pěkně tvrdý. I když už časopisy a noviny nedoručují, mají tašky se zásilkami těžké až běda. Hlavně před vánoci lidé objednávali spoustu drobných dárků přes internet, takže se holky pěkně pronesly. Práce za každého počasí, někde nemají lidé dodnes zvonek, někde psa, co vystartuje za rohem, o pokousání není nouze. Proti cikánům z příspěvku by se mělo tvrdě zakročit, jak policie, tak zaměstnavatel pracovnic - Česká pošta /žalobou/.
září 20, 2009 11:22
NOJO ŽA.LOBOU : alena Bodka
oni prachy nemaj, sebrat dávky jim nesměj, v kriminále se mají líp než doma a když pošťačku přizabijou a seberou jí prachy,tak si na nikom nic nevezme a nakonec jí dají ukradené prachy k náhradě, a ochránci lidských práv to veme jako rasitický útok se strany počťsačky na ubohé romy, nehledě , že tito nedostanou dávky na které čekají a které jim ukradli jejich spoluobčané.
září 20, 2009 12:27
Nebo by to měli dát k náhradě : alena Bodka
Kocábovi a jeho melody boys. Je tam přece od toho, ne?
září 20, 2009 13:09
Bez komentáře : wendy
co se ještě bude muset stát, než vládní činitelé uznají, že si svoje problémy cikáni většinou vyrábějí sami a přestanou z toho vinit kdekoho jiného a vymlouvat se na minulý režim a současnou EU...?
smilies/wink.gif smilies/sad.gif
září 21, 2009 08:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]