O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ARCHIV - GROUND ZERO, MANHATTAN PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 září 2009
Přejít na obsah
ARCHIV - GROUND ZERO, MANHATTAN
Strana 2

 

 

 

 

     Venku mi po chvíli otrnulo a tak jsem si všímala, jak zdejší šikovní obchodníčci dovedou perfektně zpeněžit i hrůzu: můžete si koupit Twins na tričku, na hrnečku, jako přívěsek ke klíčům, zalité do skla, jako těžítko - ve všech možných provedeních až do monstrkýčů. Nesmírné kvantum suvenýrů zahlcuje všechno vůkol.

 

 

 

     Měla jsem pocit, že kdyby šlo, prodávali by snad i drť ze spadlých mrakodrapů.  Minulý rok, ono první výročí, bylo celé okolí ověšeno obrazy, fotkami, záplavami květin, vlajkami, malými i velikými dopisy, bednění kolem Ground Zero bylo do nejmenšího místečka popsáno „já tu byl taky + podpis a datum". Tehdy tu byly vyvýšené tribuny, po vystání fronty na vstupenku se pouštělo na pár minut podívat. . Vzpomínám, že jsem se cítila podobně, jako kdybych stála před velkou autohavárií, v davu čumilů, a sledovala pozvolné umírání těch uvnitř.  

 

 

 

 

     Nyní je všechno velice střízlivé, staveniště je obehnáno drátěným plotem, na něm jsou jen fotografie a panely, místy jsou do drátěných ok zastrčeny květiny. Uličkou před plotem chodí turisté, kteří fotografují současný stav, případně poslouchají rozličné řečníky: někdo se sborově modlí, jiní diskutují, další zpěvem přesvědčují o nějaké té své pravdě.

 

     Dnešní den bude ve znamení vzpomínek. Dny příští budou obyčejné, všední. Ale noční můru, která už dva roky jak těžká mlha dusí klid Američanů, se už zahnat nepodaří...   

 

d@niela,

11. 9. 2003

 

 

 

 

Komentáře (176)add feed
Nojo, máme výročí : wendyzdomu
jak to tam teď na místě vlastně přesně vypadá ? Všechno pomalu vyšumí, lidi začnou zapomínat, no když ne přímo zapomínat tak lhostejnět, jsou jiné starosti...

září 10, 2009 21:40
tohle jsou plány - a víceméně by to tak mělo být: : d@niela
..................
září 10, 2009 21:45
Amerika nebo ne ? : Pepík
Otazkou je stále zda to byli teroristi z východu nebo ti novodobý podnikatele z USA ?? Konspirační teorie samozřejmě rostou jak houby po dešti, obvzláště jak nám spadla ta Sedmička jen tak sama od sebe, dokonce i BBC už to nemohlo přehlížet a natočilo dokument (nedavno na CT). Kdoví kdo tu hrůzu zinscenoval.
září 10, 2009 22:12
Co jsem byla naposledy, : Layla2
pred par tydny, tak vsude pobihaji prodavaci s ruznyma cetickama o dvojcatech, presne jak Daniela popisuje. A samotne Ground Zero je obehnane plechem, trochu je videt, ze se dole zacina stavet. Ale presneji budu vedet v nedeli, jedeme na koncert bozskeho Kaji Gotta smilies/tongue.gif smilies/smiley.gif
září 11, 2009 01:22
Pepíku : kolemjdoucí
vcelku nezáleží na tom, kdo to byl. Ale důležité je, že velkohubá Amerika se teď bojí. A k těm black-outům - bude jich čím dál tím víc. Zastaralá, poddimenzovaná a neudržovaná rozvodná soustava a naprostý nedostatek nové výstavby energetických bloků. Děkujte všichni komunistům, že máme jednu z nejlépe vybudovaných přenosových soustav v Evropě. Čtvrtina spotřeby jižní části Německa jede přes naše dráty, protože jejich to neutáhnou.
září 11, 2009 07:45
Ten dokument jsem viděla : wendy
a zírala jsem jako ten odborník na demolice - když mu promítli sesun Sedmičky, označil to bez váhání jako řizenou demolici. Pak mu sdělili, co vlastně viděl. Normálně nevěřil....to už nejsou konspirační teorie nepřátel USA, to už jsou vlastně jen fakta. Bohužel.
smilies/wink.gif smilies/cool.gif
září 11, 2009 08:30
ach ano, : alena puntíkovaná
již kdysi dávno jsem vzpomněla požáru říšského sněmu ve třiatřicátým.....no, možná slyším trávu růst....o nějaké třetí budově jsem se prakticky dozvěděla až letos. Ten britský film jsem viděla....no Britům já věřím, protože to je jeden z mála národů, který dokáže být objektivní.
září 11, 2009 08:38
alenko sedmitečná : kolemjdoucí
a o nějakém Larry Silversteinovi jsi asi taky nikdy neslyšela, že. Nechal si dvojčata pojistit asi šest týdnů před "útokem". Tak si počti. A klikni si taky na odkazy v článku. Mimochodem tu větu "nechal jsem strhnout (pull down) WT7" jsem slyšel na vlastní ucha.

http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=8799
září 11, 2009 08:47
to je dobry..... : mikin
Jak vylezou vzdycky ti zastanci konspiracnich teorii z der.....
Pochopitelne dukazy veskere zadne a ani jeden vam nedokaze rict, jak se to vlastne stalo. Skutecne dukazy, svedectvi tisice lidi i vysledky vysetrovani provadene nejruznejsimi organizacemi budou ignorovat. Hlavne sirit klepy a hazet spinu na tisice nevinnych lidi.
Ano, na tisice. Protoze s par desitkami agentu CIA nebo "zidu" by se cela akce provest rozhodne nedala. Byla by potrebna spoluprace obrovskeho mnozstvi lidi, vcetne zachranaru, leteckych dispeceru, vedcu v oboru statiky, obeti ktere telefonovaly z letadel i jejich pribuznych kteri s nimi mluvili.
Oficialni zprava o vysetrovani cele udalosti je pekny tlustospis, ale proc se s tim parat. Vzdyt plivat na Americany je dnes "in".
Jen tak mimochodem - WTC 7 se zritilo, protoze po padu obou dvojcat chybel cely roh budovy a zuril tam nekolik hodin tak hrozny pozar, ze majitel budovy Larry Silverstein svolil k tomu, aby byli hasici z NYFD kteri ten den utrpeli tezke ztraty stazeni. ("To pull"). Souveti "pull down" padlo jen v makovicich konspiracnich teoretiku.
Docela by me zajimalo, jestli by tihle dobraci dokazali sve nesmyslne teorie rict do oci i lidem, ktere obvinuji z masove vrazdy. Anebo jestli to delaji jen chraneni anonymitou internetu......

září 11, 2009 09:29
To víš, mikine, : wendy
lidi politikům už moc nevěří. Taky bych byla radši, kdyby to bylo bez pochybností, ale není. To máš jako s odlety příslušníků rodiny ara
bských šejků a Ládinů v inkrimonovaném čase.
No nic, užijme si víkend, snad v klidu.
smilies/wink.gif
září 11, 2009 12:28
Wendy : mikin
tady nejde o vereni nebo nevereni politikum. Lidi budou verit tomu, cemu chcou. Tihle "konspiracni teoretici" maji spolecnou "nelasku" k Americe, tak si dal kouli svou kulicku i pres vsechny dukazy.
Odbornici z NIST kteri zjistili na pocitacovych modelech proc k padu vsech trech budov doslo nejsou zadni politici a NIST je civilni organizace, ktera nema nic spolecne ani s Mossadem, ani s CIA. To same se da rict i o redaktorech casopisu Popular Mechanics, kteri celou vec take vysetrovali.
Ostatne - kdo trochu zna Americany a jejich patriotismus tak tezko uveri, ze by se tisice z nich mohly nejakym zpusobem spojit k jakesi ukladne a nesmirne komplikovane masove vrazde svych spoluobcanu......
září 11, 2009 16:17
ono to vsechno bylo : Polarka
aby se lidi zacali bat a hlavne aby je meli pod konntrolou. Kontroluji otisky prstu, ocni pozadi, proste paranoida nejvyssiho stupne. Dneska vas kontroluji na kazdem letisti, dokonce i kdyz jenom nabirate cestujici a ani neni duvod vylezat z letadla. Zouvaji vam boty, kontroluji velikost zubnich past a vsechno prej pro nasi bezpecnost.A nekteri lidi tomu verej. Mne by moc zajimalo kolik tech "terroristu" uz chytili!

září 11, 2009 17:54
Wendy : mikin
jeste k te rodine Bin Ladin. Jedna se o velkou a nesmirne bohatou familii, ktere patri kdeco. Dokonce i satelity Iridium pres ktere s manzelkou telefonujeme z bushe. smilies/smiley.gif
Ta rodinka se sve cerne ovecky Osamy uz davno zrekla a pritomnost nekterych jejich clenu ve Spojenych Statech ten kriticky den by podle meho nazoru konspiracni teorie spis vyvracela.......
Docela me rozveselila otazka Polarky, kolikze tech "terroristu" uz chytili. Well - z tech 19 teroristu (bez uvozovek) kteri unesli vsechny 4 letadla nebyl chycen ani jeden. On by totiz naraz tryskoveho letadla a jeho naslednou explozi neprezil ani znamy Harry Houdini. Existuji ovsem zabery bezpecnostnich kamer na letistich ukazujici zminene pany prochazejici kontrolou, vypovedi instruktoru a zaku soukromych leteckych skol, kde se tihle muslimsti sebevrazi ucili letat, zaznamy telefonnich hovoru z letadel jeste pred narazem a tuny dalsich dukazu.
Kdo byl chycen, bylo nekolik lidi kteri jim pri priprave pomahali. A nekteri z nich se ke svemu cinu i hrde priznali. Pochlubil se ostatne i sam Osama......
Clanky na www.osud.cz na ktery sem dal odkaz Mr. Kolemjdouci jsou skutecne puvabne. Najdete tam i odkazy na webiky podobneho razeni, ktere vedou osameli, casto trestne stihani panove, pro ktere je nazev "zidobijce" spis lichotkou. Pozor, cteni jen pro masochisty a ty, kteri veri priprave macesu z krve krestanskych pannen.
Pro ty ostatni muzu doporucit dobre informovany Popular Mechanics, jehoz redaktori si s celym pripadem a konspiracnimi teoriemi okolo opravdu vyhrali.
http://www.popularmechanics.com/technology/military_law/1227842.html


září 11, 2009 19:54
mozna jsem te pobavila, ale ty v tomhle bavis mne uz dlouho:) : Polarka
myslela jsem kolik chytili teroristu behem te doby co prohledavaji letadla, co nam zouvaji boty atd.......
září 11, 2009 20:22
Jojo v Americe je všecko křšťálově čistý - : alena puntíkovaná
a žádný záhady neexistují - jako třeba vražda presidenta Kennedyho - že? To si jen vymýšlejí šťouralové a nepřátelelé USA. Fakt mi ta Amerika čím dál tím víc připomíná Rusko.
září 11, 2009 21:12
Puntikovana : mikin
nepamatuji se, ze bych zde psal neco o kristalove cistote Ameriky. Treba kolem vrazdy JFK je opravdu spousta zahad a jeho vrah nam je uz neobjasni.
Ty konspiracni nesmysly o 9/11 ovsem patri hned po udajnem "nepristani" Americanu na Mesici k tomu nejhloupejsimu, co dokazou paranoidni mozky nekterych lidi zplodit. Jedince kteri jim naleteli hluboce lituji.
9/11 zmenilo bohuzel svet kolem nas naveky. Pred timhle datem nebyl treba problem navstivit piloty primo v kabine. Leteckym spolecnostem stacilo kontrolovat, zda jsou vsichni vlastnici zavazadel na palube letadla, protoze jen blazen by dal bombu do letadla kterym sam leti, ze...... I unosy se vetsinou vyresily vykupnym, nebo zasahem komanda a cestujici meli slusnou nadeji na preziti.
Nastupem muslimskych sebevrahu se tohle zmenilo. Tem hovadum nevadi, ze unos nepreziji, pro ne je to dokonce bonus. smilies/cry.gif
A tak tim ted trpime vsichni, kdyz si zouvame boty, nechavame se sacovat a jeste za to platime vyssi ceny.
Jak muze nekdo omlouvat ty svine co to zavinily a snazit se bez jedineho dukazu hazet vinu na nekoho jineho, to je me opravdu zahadou.
září 11, 2009 23:02
mikine : erika
měla jsem dlouho podobný názor jako ty, ale pak jsem slyšela tenhle televizní rozhovor se spoluautorem článku, uveřejněného ve vědeckém časopise (a tedy vědecky oponovaného) a dotyčný chemik dánské národnosti mi nepřišel ani jako lunatic, ani jako fanatický židobijec. Zatraceně se to podobá na předložení normálního vědeckého důkazu (bohužel o tom, že šlo o řízený proces). V troskách totiž našli ve velkém množství něco, co by v nich opravdu nemělo být, pokuď sedí vládní verze. Přirozeně, nedává odpověď na otázku, kdo je pachatelem, ale stejně je to docela znepokojující.
Rozhovor s českými titulky je tady:
http://www.youtube.com/watch?v=TNBAMAgM3OA
A tady je odkaz na celý článek v angličtine a jeho abstrakt:
http://www.bentham-open.org/pages/content.php?TOCPJ/2009/00000002/00000001/7TOCPJ.SGM
září 12, 2009 00:39
eriko : mikin
ja s tim danskym vedcem videl interview a jako lunatik me taky nepripadal. Uplne normalni ovsem take ne a jeho spojeni s mormonskym ucencem Jonesem ktery veri, ze zna tajemstvi studene fuse to cele zpochybnuje jeste vic.
Pokud vim, tak kolegove dotycneho chemika maji nejvetsi problem s verohodnosti vzorku ktere pouzil pri svem zkoumani. Kdo a kdy je odebral a zdali je nekdo nemohl tim termitem (ke kteremu ma udajne pristup jen armada) kontaminovat dodatecne.
No a pak je zde jeste hlavni problem vsech teorii o rizenem odstrelu - jaktoze si nekdo nevsiml tymu demolicnich expertu, kteri ve vsech tech baracich museli nutne cele mesice tahat desitky kilometru dratu, naklast metraky trhaviny, rezat, sekat, vrtat a vubec delat nejruznejsi kraval a svincik.......

září 12, 2009 01:27
Jeste jedna malickost, Eriko : mikin
Je hezke, ze ti ten dansky chemik nepripadal jako silenec, ale tuhle podminku by jiste odbornici z NIST splnili take.
Verila bys pro zmenu jim, kdybys cetla jejich vysvetleni o tom, ze diky vysokym teplotam horeni leteckeho kerosinu, nabytku a dalsiho kancelarskeho vybaveni doslo k oslabeni nosniku podlah, ktere prohnuly hlavni nosne traverzy a zavinily dominovy efekt, ktery zavinil zriceni obou budov ?
Jenze s temi lidmi rozhovory nikdo delat nebude. Senzace se prodavaji mnohem lepe.........
září 12, 2009 08:24
Mikine nikdo je neomlouvá : alena puntíkovaná
ty atentáty zaručeně provedli muslimští teroristi ...ale může dneska někdo vědět , kdo "tahá za nitky?"....a ujišťuju tě, že tyhle mocné osoby zaručeně veřejnou dopravu nepoužívají a ve svých soukromých letadlěch se zouvat nemusí a nůžtiček od manikůry mohou vozit kolik chtějí. A pořád ještě žije někdo, kdo nechce, aby se vražda Kennedyho objasnila.....
září 12, 2009 09:19
Mikine : erika
konspirační teorie jsou tak populární právě proto, že
a) problematika je natolik komplexní, že ji nikdo nemůže mít prokouklou ze všech aspektů,tudíž lze před veřejností "odborně" zpochybnit (ale také jí nabulíkat) téměř cokoliv
b) lidi mají rádi pocit, že zrovna ONI jsou dost chytrý na to, aby nespolkli oficiální vysvětlení a nenechali se vrchností tahat za nos.
Je nutno ovšem přiznat, že "vrchnost" nás velice ráda tahá za nos (tak nějak to vyplývá z podstaty a mechanismů fungování moci) a že to opravdu při bližším ohledání vypadá tak, že za nitky tahá ve skutečnosti někdo úplně jiný, než se zdá. Nedůvěra lidí je po historických zkušenostech oprávněná a není divu, že v Evropě je mnohem větší, jak u mimořádně naivních Američanů.
Co z toho vyplývá? Já nemůžu být schopná nic ti dokázat, ty mě nic vyvrátit (a naopak) a když to zobecníme, dostaneme typický obraz lhajících vlád, o své pravdě přesvědčujících odborníků i "odborníků" (přičemž je často obtížné zjistit, kdo patří do které kategorie), tisíce konspiračních websitů, miliony manipulovatelných, nedostatečně vzdělaných lidiček, co věrí skoro čemukoliv, ale hlavně vědomí, že zjistit, kde leží skutečná pravda, není v našich silách - bohužel smilies/kiss.gif
září 12, 2009 10:42
Aleno Puntikovana : mikin
Promin ze do toho tentokrat tak kecam, ale ja se o tyhle konspiracni teorie pred par lety dost zajimal, koupil par knizek a tahle debata me znovu "probudila".
To co pises ty a Erika me pripomnelo celou historii "hledacu pravdy 9/11". Zda se, ze na zacatku tohoto hnuti stali vetsinou normalni lide, kteri nemeli radi Bushovu administrativu a byli proto podezrivavi. Ti to cele zacali s tvrzenim, ze cela vec je opravdu dilo muslimskych teroristu, ale Jirka Bush a jeho boys o vsem vedeli a protoze se jim to hodilo do kramu, nesnazili se celemu utoku zabranit.
Postupne ale mezi "truthseekers" zvitezilo tvrde jadro ktere tvrdi, ze vsechno je prace americke vlady, budovy byly odstreleny, letadla (nebo rakety) navadeny radiem, cestujici a piloti odvezeni na vojenskou zakladnu a povrazdeni.......
Velka cast techhle tvrdaku si navic mysli, ze americka vlada je jen loutka v rukou zidu.....
Ja si o tomhle tvrdem jadru myslim, ze tem lidem kape na karbid a kez by jim dobrotivy buh rozum zachovati racil.......
září 12, 2009 15:49
Eriko : mikin
ja s tebou celkem souhlasim, ale k te tve posledni vete:
jiste - nikdo z nas neni odbornik ve vsech oborech a nikdo nemame pristup ke vsem udajum. Me k cele veci dovedlo to, co "truthseekers" psali o problematice letectvi. O kinetice budov nevim totiz nic, ale o NORADu, pilotovani letadel a leteckem provozu vim jako letecky fanda, sportovni pilot a byvaly operator radaru pomerne dost. Dost na to, abych mohl s cistym svedomim rict, ze ti lide lzou od A az do Z. A kdyz lzou v oblasti letectvi, lzou jiste i jinde.
Komu ja osobne verim nejvic, je 9 redaktoru casopisu Popular Mechanics na ktery jsem zde dal odkaz. Podle meho nazoru ti lide odvedli kus poctive prace kdyz kontaktovali pres 300 odborniku nejruznejsich profesi, vyslechli stovky ocitych svedku a sledovali desitky odkazu na konspiracnich webech az k jejich zdroji.
Legracni je historka jednoho z nich.
Michael Chertoff ma stejne prijmeni jako byvaly sef americke Home Security Office.
Michaelove mamince zavolal jeden z "hledacu pravdy" a zeptal se ji, zda je s mocnym muzem nejak pribuzna. Polichocena maminka rekla, ze je to docela mozne. Jeji rodina prijela do Ameriky v 19. stoleti z Belorusi, mozna ze rodina mocneho muze take.....
Hned druhy den se hledaci pravdy na internetu dozvedeli, ze redaktor Chertoff je pribuzny sekretare Chertoffa, ze je to zid a ze jeho jmeno znamena v anglictine "devil".
------------------------------
No, on ten casopis patri jistemu Hearstovi ktery je taky nejspis zid a urcite milionar. takze konspiracni teorie pojedou nejspis dal...... smilies/smiley.gif

září 12, 2009 16:37
jo, jak jsem psala, konspirační teorie jsou nevymýtitelné : erika
a příklad s panem Čertovem ilustrativní smilies/cheesy.gif
Co se mě a konspirací týče, brzy jsem pochopila, že zdrojů je na netu téměř nekonečné množství a ověřování jejich důvěryhodnosti mimořádně časově náročné, takže vlastně nemám šanci se v tom rozumně zorientovat. A uzavřela jsem to pro sebe podobně jako otázku existence boha - nevím, a neumím zjistit smilies/grin.gif
Rozumím tomu, že pokuď se vyznáš v jedné relevantní oblasti (létání), a načapáš někoho u lží, tím pro tebe končí. Ale chci se zeptat, nakolik sis ověřoval důvěryhodnost a nezávislost svých 9 redaktorů z Popular Mechanics, než jsi učinil závěr, že jim lze veřit?
Když jsem se před lety setkala s tvrzeními a argumenty ohledně toho, že přistání na měsíci bylo fake, tak jsem ty argumenty odnesla ukázat astronomicko-technicko-přírodovědně vzdělanému strýci, a jeden po druhém mi je vyvrátil smilies/smiley.gif a to jsem byla docela zklamaná, protože hlavně ten, týkající se toho, co se zrcadlí v krytě naproti stojícího astronauta a v jakém úhlu, se mi velice líbil smilies/grin.gif
září 12, 2009 18:41
eriko : mikin
mas uplne recht. Konspiracni teorie jsou nevymytitelne. Vzdyt uz sam nedostatek dukazu muze byt pouzit jako dukaz (mocni za sebou zametli) ...... smilies/smiley.gif
Nezavislost tech redaktoru jsem si pochopitelne overovat nemohl. Dabluv pribuzny Certov zni na podcastu jako nekdo, komu se verit da. Ovsem to se da rict i o tvem danskem chemikovi.
Pro me bylo dulezite, ze jsem je nenacapal pri zadnem lhani v oblasti letectvi.
září 12, 2009 19:40
Tak tak, pravdu se nedozvíme : wendy
jsou tu jen věci více pravděpodobné a méně pravděpodobné. Že se ještě vracím k tomu, co tu bylo zmíněno v rámci dalších konspiraček - vražda JFK. Bylo řečeno, že se archivy za 50 let po události odtajní - a už se to blíží...rovněž tak údajná sebevražda MM. Není to nic, s čím by stál a padal tento svět ? jen zdánlivě.
smilies/wink.gif
září 13, 2009 18:17
Wendy : mikin
pravdu se nedozvime ? Takhle by se dalo zahrat do autu vsechno. Faktem zustava, ze informace konspiracnich teoretiku nejsou zalozene na zadnych dukazech a ze vzdycky kdyz se zacnes pidit po pravde, zhrouti se jak domecek z karet.
Hezky priklad je pan Kolemjdouci, ktery slysel udajne "na vlastni ucha" jak Larry Silverstein rika"nechal jsem strhnout (pull down) WTC7.
Skutecny komentar je mozno slyset i video shlednout na spouste webu. Doslovny transkript je: "....and I said, We've had such terrible loss of life, maybe the smartest thing to do is pull it. And they (fire dept.) made that disicion tu pull and we watched the building collapse."
---------------------------
Co je na cele tehle diskusi smutne je fakt, ze Danielin clanek neni vubec o konspiracnich teoriich. Bohuzel neni mozne na celou tragedii vzpomenout bez pokriku samozvanych "hledacu pravdy".
Tihle dobraci uz lezou i na pietni akty primo na miste nestesti.
září 14, 2009 08:12
Milý mikine, : Václav Semerád
opravdu jsi na letecké části akce nenašel nic? No, dovol mi tedy o tvé letecké odbornosti dost silně pochybovat, tady sis totiž pěkně naběhl. smilies/grin.gif

Tak tedy - jeden fakt znají všichni. Jak vlastně narazilo druhé letadlo do věží? A co bys dělal, kdybys seděl za řízením toho letadla? Ono je to tak prosté, že mě to napadlo už při prvním záběru v TV. Letadlo narazilo v náklonu, tedy v zatáčce. Ano, ale co bys dělal na místě pilota? Povím ti to. Namířil bys letadlo pěkně z dálky do věže a letěl... a držel směr PŘÍMO. Výsledkem by byla úplně jiná stopa nárazu - s křídly vodorovně. Podotýkám, nebyl tak velký vítr, aby to pilot musel dorovnávat. Jak tedy mohlo tohle vzniknout? Připomenu maličkost: při navádění rádiem nesedí pilot v tomtéž letadle a nemůže s ním mířit (pozn. mířit celým letadlem měli nejlépe zvládnuto piloti Stuka J-87). Kdo ale řídí letadlo na dálku, musí dorovnávat směr až když zjistí odchylku viditelnou z JEHO pozice (jenže nejspíš ze strany) a nakonec se mu snadno stane, že proletí mimo. Což samozřejmě může zachránit až prudkým manévrem těsně u cíle - který by pilot sedící uvnitř, nota bene ne moc silný v kramflecích - nikdy (opakuji: NIKDY) nepotřeboval a nepoužil.

Co se týče dalšího faktu: pilotní průkaz, naprosto neožehnutý ani po průletu WTC - to byl tedy důkaz! (Podstrčený!) Celkem pochopím, kdyby skrz proletěl motor, to je pár tun legovaných slitin - ale kus papíru? Promiň, ale to neberu, tak pitomý nejsem!

Třetí fakt: třetí letadlo, jehož pasažéři se vzbouřili a vydali se do pilotní kabiny zlikvidovat únosce. Měli ovšem jen holé ruce a proti nim by trénovaný karatista tu chodbičku pár potřebných minut uhájil. Jenže ono to vypadá jinak - v kabině byly maximálně figuríny a když to pasažéři zjistili a pochopili, že je někdo navádí na cíl jako bombu, operátorovi nezbylo než to okamžitě otočit kolmo dolů a zlikvidovat svědky, než to mobilama rozkecají. To letadlo pak chybělo u WTC7, jenže tam už to bylo připravené natolik, že to shodili i bez nárazu - s tím, že pitomci to nějak zbaští. A teď jim nezbývá než tvrdě zatloukat, zatloukat a zatloukat. Jinou šanci prostě nemají. A platit "nezávislé" experty ("Pecunia non olet").

Další otázkou je: Qui bono? Komu by to prospělo? Že by muslimům? Anebo spíš G.W.Bushově administrativě, potřebující nějakou pěknou válčičku? A samo sebou, i doma se hodí náhubky nasazené opozici, že?

Poslední tvůj argument: že by se v USA nenašlo pár tisíc expertů, schopných a ochotných se za pár (radši víc) dolarů na něčem tak špinavém podílet? Ale našlo, peníze jim přece nesmrdí! To mi připomíná argument: "Američané mají obrovskou úctu k lidskému životu, ti by něco takového nemohli udělat" (vznášeném krátce poté - pitomci to tvrdí dodnes). Ukázalo se to v Iráku. Abú Ghraib, Falúdža (srovnaná se zemí včetně děcek), likvidace celých vesnic fosforovými bombami a sekačkami kopretin (jedna bomba - jedno maloměsto)... těm kecem už ani sám nemůžeš věřit!

Otázka je, kdo je větší pitomec - kdo věří jedné verzi nebo druhé. Ale ono se to ukáže (to už tady asi nebudeme), jako se ukázala pravda o Reichstagu a o přepadení Gliwice, stejně jako se už ukázala pravda o zbraních hromadného ničení v Iráku. Pravdu o Kennedym se nejspíš nedozvíme (pořád žijí ti, komu by se to nehodilo), ale jednou i na to dojde...

Mimochodem, v těch ZHN v Iráku to nejvíc vytruboval Tony Blair. Takže ani těm Britům se nedá stoprocentně věřit, paní Aleno... smilies/angry.gif
září 14, 2009 13:09
Antisemerad :) : romanB
Čistě debatněmi to prostě nedalo, a to se nezastávám mikina

Náklon letadla: trefit se do WTC nebyla záležitost nějakého plezíru, ale v minimálních podmínkách splnit účel - proto střet z náklonu.
Pilotní průkaz: nejsem si jist, jestli náhodou nebyl zobrazen právě a pouze na konspiračních videích, což by samo o sobě devalvovalo argument - přesto bych takovou vyjímku v tom množství událostí nebral jako nemožnou. Stejně jako nevybuchlé bomby z náletu na Drážďany např.
Vzpoura cestujících: neberete v potaz situaci těch lidí - vojnu jsem strávil u letecké záchranky a mohu potvrdit, že karatista je v takov é situaci "jen" profesionál (předujímám, že vůbec je karatistou) kdežto spojený dav (nezáleží na počtu lidí, myslím prostě lidi něčím spojené) jsou síla.
Qui bono: zásadní otázka všech trestných činů smilies/smiley.gif ... těžko posoudit, toto je asi nejrozumnější argument z Vaší strany
Placení experti: naprosto souhlasím s Vámi.

celkové shrnutí - ať to bylo tak nebo tak, bylo to velmi složitá akce, a do ní se mohou připlést náhody, nechtěné plusy i minusy, a už to může celkový dojem deformovat. Ale k celkové odpovědí jsem skeptik - ať už Reichstag nebo Gliwice se "luštily" z papírů .. .a ten se přece jen osvědčil jako bezkonkurenčně nejpravdivější, se srovnání s jakýmkoliv následujícím typem záznamu událostí.
Takže asi tak - přeji hezký den.
září 14, 2009 16:35
Mily Semerade : mikin
nezlob se, ale splacal jsi pate pres devate takovym zpusobem. ze se na to da jen tezko odpovedet. Bylo by lepsi drzet se jen jedne nebo dvou veci. V kazdem pripade jsem rad, ze jsi se narozdil od vetsiny svych kolegu zdrzel rasistickych poznamek o zidech.
Pochybovat o me odbornosti muzes, ja nejsem profesionalni pilot ale pouze letecky fanda. Mam ovsem zkusenost s letanim jak v opravdovych letadlech, tak s letanim RC modelu a computerovych simulatoru. Mohu ti rici, ze co se tyce samotne pilotaze, neni tam velky rozdil. Klidny, soustredeny a zkuseny pilot naletne na cil (vetsinou je to nastesti runway) primo a nemusi opravdu na posledni chvili nic dorovnavat.
Naproti tomu v pilotazi malo zkuseny nabozensky silenec ktery vi, ze za par vterin zabije nejen sebe, ale dalsi stovky lidi, kteremu za zady rvou hruzou cestujici a v cockpitu dalsi silenci krici "Allah Akhbar" takovy klid ke sve praci nema a muze mit v blizkosti cile opravdu plne ruce prace.
Je docela komicke, ze zatimco vetsina konspiracnich teoretiku tvrdi, ze teroriste nemeli k navedeni letadel do budov dostatek zkusenosti, ty od nich Semerade naopak ocekavas bezchybny vykon. smilies/smiley.gif
Pokud se tyce neporuseneho pilotniho prukazu, tak to v Americe obvykle neni "kus papiru" ale plastikova karticka velikosti kreditni karty. Ta by (pokud by byla v penezence) a byla vyvrzena vybuchem z budovy teoreticky prezit mohla. Nasly se totiz nejruznejsi veci, ktere patrily cestujicim. Ovsem ja o tom v zadne zprave necetl a tak jsem skepticky. Konspiracni teoretici jsou ostatne znami tim, ze si sami vymysli nejakou uplnou blbost a pak ji nadsene vyvraceji.
Pokud se tyka letu 93 ktery se zritil na pole v Pennsylvanii, tady si reci o figurinach a trenovanem karatistovi strc prosim za klobouk. Nemas zadne dukazy. Naopak existuji (a byly zverejneny) zaznamy jak telefonickych hovoru cestujicich, (alespon 10 jich kontaktovalo sve pribuzne) tak audio zaznam z cerne skrinky. Je tam konverzace teroristu, hluk rvacky, hlasy cestujicich i legendarni vykrik "let's roll !!!"
Pozustalym se podarilo hlasy pribuznych i znamych identifikovat.
Na otazku "komu to prospelo ?" nemam odpoved. Americe a demokratickemu svetu rozhodne ne. Staci srovnat ekonomickou situaci pred 9/11 a nyni.
Obycejnym muslimum rozhodne take ne. Co z toho maji fanaticti muslimsti silenci, to opravdu netusim. Mysleni tech lidi je me prilis vzdaleno.
Reagovat na zbytek nebudu. Je to podle me prilis zmatene a nema to nic spolecne s tematem. Jen bych se ti snad Semerade odvazil poradit. Nedopust, aby te tva nelaska k zapadni demokracii dovedla az k nepodlozenemu obvinovani a spineni cestnych lidi.
září 14, 2009 17:52
romaneB : mikin
Nejsem si jisty, jestli spravne chapu poznamku o placenych experech, ale:
vezmeme si napriklad NIST
http://www.nist.gov/index.html
To je organizace ktera provadela hlavni vysetrovani. Je to sice vladni organizace, ale organizace civilni. Z tajnymi sluzbami nebo armadou nema nic spolecneho. Jak by se proboha dalo v takove slepicarne (a vladni urady nic jineho nejsou) neco utajit ? Kolik by ti lide museli dostat zaplaceno, jak zabranit tomu, aby se aspon jeden z nich (nebo nekdo z rodiny) nespojil z medii a nezajistil si slavu a mnohem vic penez. Stejne jako ti novinari co odhalili aferu Watergate.
Amerika neni zadna diktatura. Tak jako praskla Watergate, praskla by i tahle udajna konspirace.
Proboha, tohle by se nepodarilo utajit ani v Severni Koreji......
září 14, 2009 19:41
mikine : romanB
víš, drbárna je poměrně ideální prostor pro zaplacení těch, co "vědí", ale přitom odvádí pozornost. Ono právě v drbárnách stačí říct větu typu "jojo, vypadá to tak, ale X říkal že .. ". A řekl bych, že to "vrtění psem" se u lidí, kteří podobné akce plánují, učí jako hodně důležitý předmět .. čili v závěru je možno dosáhnout stavu, kdy už opravdu nikdo nic neví smilies/smiley.gif (zlehčuju).Osobně se spíš přikláním k oficiální verzi s tím, že se některé věci při vyšetřování uspěchaly, případně jakkoliv jinak informačně odflákly (ten tlak byl asi na všechny obrovskej) a tím se víceméně zapletly samy. Navíc .. konspirační verzi můžeš opravdu uplést na cokoliv, spousta i oficiálních informací bývá někdy v rozporu. Stačí k tomu přidat tři otazníky a je to.
září 14, 2009 20:00
Miilí chlapci, většina lidí technickým nuancím moc nerozumí : wendyzdomu
takže zůstává nedůvěra, vzniklá na základě zkušeností z konání mocných. A tak každý jen obhajuje to, co mu připadá logičtější, nebo lépe řečeno pravděpodobnější...těm zbytečně mrtvým to už taky život nevrátí. Nezbývá než litovat, že lidstvo má vůbec podobné kauzy.
září 14, 2009 20:04
romane : mikin
to jsi napsal hezky. Napriklad o te prvni zprave od FEMA se rika, ze byla odflaknuta a nejspis to tak je. Zprava od NIST se uz odflaknuta nezda, ale zase to pry trvalo podezrele dlouho. Nekomu se halt nezavdecis...... smilies/smiley.gif
Ja docela chapu lidi kterym se nelibilo prezidentovani Jirky Bushe mladsiho, ale to jeste neznamena, ze muzou takhle blbnout na kvadrat. On to navic Jirka v te dobe kociroval teprve osmy mesic a kazdy kdo vi neco o pravomocech prezidenta a kontrolnich mechanismech Kongresu nad praci CIA muze nad vsemi temi konspiracnimi nesmysly jen nevericne zakroutit hlavou.
Jedine co by jeste pomohlo by bylo obvinit zidy, zednare, nebo zelene muziky z Marsu. Takove konspiracni teorie pak nemaji chybu a jsou absolutne neprustrelne...... smilies/smiley.gif

září 14, 2009 22:17
Milý mikine, : Václav Semerád
létání na simulátoru i s RC modelem se od skutečného letu liší (nejsi zdaleka jediný, kdo spolkl všechnu moudrost, dobře vím, o čem mluvím). Neměl jsem, pravda, možnost pilotovat dopravní boeing, jen Aero45, ale na simulátoru jsem se do věžiček WTO napasoval aspoň padesátkrát (na simulátoru ovšem zůstaly stát) a předpokládám, že by si to hypotetičtí únosci také mockrát vyzkoušeli (věděli by přece, že když to zkazí, opravný pokus nebude). Takže si tu moji teorii: letět, letět a neuhnout ani o chlup - vyzkoušej na simulátoru sám, uvidíš, že je to prakticky jediná možnost. Žádná bezchybná, ani zkušená, ale prakticky jediná možná. Stres tomu ještě víc nahrává, protože machrování prakticky vylučuje. Ovšem právě proto, že také létám s RC modely, taky vím, jak se pilotuje, když jsi bokem. A let toho druhého letadla na to vypadal. Nechápu, proč by chlap za řízením letěl tak, jak nakonec vypadala dráha letadla (to byly serpentíny, co?), zato se přímo vnucuje, že by tak letěl někdo, kdo řídí na dálku. Nějaké malé letadlo se tam tou dobou motalo (což neznamená, že by to nešlo ze země).

Pilotní průkaz je kus papíru zalisovaný v plastiku, jako naše průkazy. To vím, ale tím hůř. Protože plastik se horkem zkrabatí podstatně dřív než papír. Viděl jsem doklady, které přežily výbuch semtexu v Semtíně (chlapy to roztrhalo, kapsa s doklady byla největší zachovalý kus). Moc čitelné ovšem nebyly. Jenže ten průkaz u WTC nebyl "důkaz podvržený odpůrci". Našli ho tam s velkou slávou a přesně tak to bylo v NAŠÍ televizi ČT1 krátce po událostech - pak asi lidem došlo, co je to za blbost, takže se s tím od té doby nemachruje. Pohotovost pochybovačů by to byla setsakra geniální! Je to v pořádku, nebo ne?

Důkazy o Pensylvanii mají jen oficiální kruhy. Jestli chceš argumentovat silou davu, uvědom si, jde o úzký prostor uličky a dveří a tam si jako karatista troufnu udržet libovolně velký dav sám (pokud proti mně nebude borec o třídu lepší, ale dva by si už překáželi). A to nemám černý, ale skromněji zbarvený pásek, takže opět vím o čem mluvím. Pravda je, že nahrávky mobilů existují a dají se poznat. Ano. Jenže končí okamžik před vyražením dveří. Pak už nikdo mobil nedržel a dál existuje jen velice dobře manipulovatelná černá skřínka - připustíš-li, že by na tom dělali profíci. Jen ten legendární výkřik snad měl být arabsky, ne? (Malé opomenutí falsifikačního týmu, ale přesto opomenutí).

Na závěr bych chtěl připomenout tvoji podpásovku o mé nelásce k západní demokracii. To už je od tebe vysloveně sprosťárna. Z čeho tak soudíš, proboha? Nebo si myslíš, že mám rád Araby, či Rusy? Celou dobu, co tu byli jako okupanti, jsem si před nimi veřejně uplivoval, měl jsem problémy s StB (víš vůbec, co to bylo za krysy?). Od svých 5 let jsem poslouchal s tátou tajně RFE a Hlas Ameriky - a ty máš tu nebetyčnou drzost plácat něco o nelásce k západní civilizaci? Nech si ty sprosťárny, ano? Nemíním urážet čestné lidi - jen se mi zdá, že se jich kolem toho motá nějak málo. Jak pravil veliký Američan Al Capone: Úplatek není věcí cti, ale výše sumy.

Podotknu jen jedno: už když jsem s tátou poslouchal RFE (a v 50.letech to bylo vážně o hubu), mi táta vysvětloval, že pravdu nemají ani naše noviny, ani rozhlas (TV tenkrát nebyla), ale ani RFE. Tvrdil mi, že pravda bude někde uprostřed, možná blíž k jedné straně. A také to tak bylo, je a bude. Pravdu nemá ani jedna strana, tím spíš na ni nemáš patent ty. (Ovšem ani já, proto se omezuji na kladení všetečných otázek, kdežto ty hned fanaticky urážíš). Vládní (byť civilně se tvářící) organizaci nevěřím. Už protože je vládní, tedy "hmotně zainteresovaná" na jediné oficiální "svaté pravdě". A co se týče vyšetřování. To nedělaly tisíce lidí! Důkazy byly přístupné hrstce zasvěcenců, to přece nepopřeš, veřejné to rozhodně nebylo. Počet zkorumpovatelných se tím snížil na přijatelně nízké číslo. Jinými slovy, tvoje bohorovnost není podepřena o nic lépe než tvrzení opačné strany. A o to jde. Zásada spravedlnosti (zřejmě ji neznáš), platná od dob starých Římanů, tvrdí: budiž slyšeny obě strany! A ne, že se jedna strana začne okamžitě zuřivě nálepkovat a urážet, jako to děláš ty. Tím jen ztratíš kredit a získáš punc fanatika jedné strany. Nenazývám tě posměšně (taky by to šlo), jen tvrdím, že máš stejně málo faktů, jako všichni tady a nemáš tedy právo TVRDIT NABETON něco ...cokoliv. Zejména když se necháš tak snadno nachytat na švestkách. smilies/cheesy.gif

Konspirační teorie jsou různé. Jedna z nich tvrdí, že Američané vůbec nepřistáli na měsíci. Vznikla zřejmě jako následek filmu Kozoroh-1 (doporučuji), ale... veškeré argumenty popíračů se dají vyvrátit čistě na základě znalostí fyziky, některé jsou ovšem málo známé. Myslím si, že jsem se za hochy z NASA na netu bil víc než dost - právě těmi fyzikálními fakty, která jen málo lidí zná. Kontrolní otázka (mimo soutěž): Jak dlouho udržíš ruku na skle, rozpáleném do žluta? Jenže fakta se nedají odkecat oficiální propagandou, ani nálepkováním a zesměšňováním. To si myslí naši mediamachři. Co třeba zbytky nanotermitu v troskách WTC-7 - ano, té budovy, vzdálené jako přes fotbalové hřiště, do které žádné letadlo neudeřilo, kterou hasit měla být maličkost - a přesto spadla - a stejně podivně jako ostatní. Přišli s tím Dánové, kterým bych věřil víc než zainteresovaným Američanům. Semtex (který také znám - Američané mají svůj) by to nejspíš svedl taky, jenže by se zvenčí prozradil. To jsou všechno otázky strašně nepříjemné fanatikům jedné strany.

Obávám se, že čestných lidí je ve všech vládách světa jako šafránu - vidíme to na naší, vidíme to jinde. Mugabe je zřejmě lhář a diktátor, Bush lhář a loutka, stejně jako spousta jiných. Ne každý vědec mluví pravdu - to jsme viděli, když nám nějaký rádobyfyzik tvrdil o neškodnosti záření radaru - že se to od lidí odráží jako hrách od stěny - idiot! Fanatici všech zemí - spojte se! Chce to sbírat informace ze VŠECH stran, porovnávat je a vyhodnocovat - ne některé předem odmítat, protože někomu šlapou do světonázoru!

Mezi námi - proč jsem to sledoval tak pozorně? Protože jsem byl na tom zainteresován. Jenže opravdu neutrálně - nemám zájem ani na jedné, ani na druhé straně, ale na pravdě. A té je tu zatím strašně málo.
září 15, 2009 13:51
Pane Semeráde, smekám klobouk!!! : NČ
Jenže samolibej narcis tohle ani nepochopí, natož že by se zamyslel. Taky - čim, žejo!
září 15, 2009 14:56
Já zase : Míša šíša
panu Semerádovi děkuji, že si dal tu práci a čas k sepsání výše uvedené argumentace. O konspiračních teoriích už se tu kdysi diskutovalo a Mikin nám všem dal najevo, že jsme - mírně řečeno - duševně méněcenní, nevěříme-li oficiálně předložené verzi. Docela mě potěšilo, že tentokrát dostal poněkud za vyučenou. A to i ohledně přitroublých keců o nelásce k západní demokracii.
září 15, 2009 15:10
Ahoj NČ! : Míša šíša
Ráda tě vidím smilies/grin.gif
září 15, 2009 15:11
Semerade : Mikin
nezlob se, ale opakujes hodne veci znovu a znovu pridavas hodne omacky, ktera nema s celou veci co delat. A opet bez jedineho dukazu. Mam se opakovat i ja ? To by nikam nevedlo. Takze jen kratce:
pokud by slo o dalkove ovladani letadel podle jakehosi dabelskeho planu, pouzily by se televizni kamery podobne jako u Predatoru a operatori kteri s tim maji zkusenosti.
Dukaz o neporusenem pilotnim prukazu nemas.
Pokud se tyce legendarniho "let's roll", nepochopil jsem proc by mel byt arabsky. Vykrikl to jisty 32 lety Todd Beamer, jeden z cestujicich letu 93. Ten stacil jeste pred zacatkem utoku proti teroristum predat informaci, ze teroriste zavrazdili jednoho z cestujicich a pravdepodobne zranili piloty. Posledni slova kterym bylo rozumnet byly "Are you guys ready ? Let's roll !!!" http://en.wikipedia.org/wiki/Todd_Beamer
Pokud to po tomhle vykriku vzal on i par dalsich cestujicich s rozbehem, zaslapali toho tveho karatistu (o jehoz existenci nemas jako obvykle dukaz) do zeme. smilies/smiley.gif
Pokud se tyce me udajne "podpasovky" tak se na me nezlob, ale z tebe to jen bubla. Srovnavat demokratickou zemi z nacistickym Nemeckem..... Reichstag, Gliwice...... fuj. Me se zda, ze to byla sprostarna spis od tebe. A kdyz napises, ze G.Bush byla loutka, mel bys napsat i kdo je loutkar.
A znovu: obvinujes bez jakychkoliv dukazu tisice lidi ze spoluucasti na vlastizrade, sprisahani a ukladne vrazde svych vlastnich spoluobcanu. Nemluvim totiz jen o civilnich odbornicich z FEMA a NIST. Sve by musely vedet i tymy odborniku ktere udajne polozily v budovach naloze, lide pracujici v tech budovach jako napriklad vratni, ostraha, uklizeci,udrzbari.... Pracovnici kteri cele zboreniste prohledavali a uklizeli. (Po kazdem odstrelu budovy zbudou v troskach stovky blasting caps - nenasel se ani jeden).
Letecti dispeceri, vojaci z NORADu, pozustali kteri telefonovali s pasazery, stovky nahodnych svedku atd. atd.
Ti vsichni vcetne svych pribuznych mlci, protoze dostali penize ?
Podle sebe soudim tebe, ze ? Ty bys to podle vseho dokazal. Ja ne a normalni American jak ho znam taky ne.
Nazdar.
září 15, 2009 18:18
... : kpt. Klos
Neztracejte cas Mikine. S timhle crowdem neporidite. Konspiracnikum jsou nabizena i dalsi temata - cerpam z jejich vlastnich odkazu a verim, ze sami nekonspiruji.
Lide, kteri veri WTO konspiraci maji radi nasledujici temata: Hledající na cestě ke Světlu, Koloidní stříbro a další přípravky, Fenomén Slunce a Měsíce, Matrix - odpojení se od Systému, Cesta Lásky a Světla, Spánek, snění, astrální cestování...
Potrebujete vice, Mikine?
září 16, 2009 03:05
pane kapitane : Mikin
kdyby tenhle webik byl jeden z tech nackovskych ci paranoidnich, tak bych dal na vasi radu a cas neztracel. Ale tady je vetsina lidi vcelku rozumnych a editorka vi co dela. Tak proc ne....
Mate pravdu kdyz rikate, ze lide kteri veri jedne konspiracni teorii obycejne veri i vetsine tech ostatnich. Docela je lituju, protoze podle casopisu Osud se k zemeguli blizi cerne slunce Nibiru a rozmackne je jako svaby........

září 16, 2009 05:57
Ahoj Míšo Šíšo, : NČ
to je mi zase rada pro neuspokojenou padesátku, která náhle po asi 30ti letech prozřela vnuknutim, že na starý kolena teď nutně potřebuje denně š******, což jí její, dnes šedesátník, vodpírá nejméně 26 let.
Rada jedný kudlanky zní "najdi si milence". Vona to ta kudlanka sice asi myslí jako 4, doufám, jenže se mi zdá, že to je nějakej moderní trend moderních starejchmladejch, kerý nemaj co na práci a roupama už nevěděj, jak doma prudit.
Eštěže semse nikdy znova nevoženil...
září 16, 2009 06:45
Podívej Mikine : alena Bodka
nevím, jak dlouho tu nežiješ. Tohle je malá země, kde se rozkecá absolutně všechno a i tady se nakonec po létech dovídáš, že některé věci - původně vědecky vysvětlené, logické a křišťálově čisté, se zdaleka neodehrály zas až přesně tak, jak tvrdí oficiální místa.A to jsme zakopaná p*del, kde se vcelku tolik neděje. A navíc jsou tu zkušenosti s Ruskem, kde je tajdův naprosto všecko a kde na povrch vyplavou jen skutečně velké průšvihy. Viz. Černobyl, ponorka Kursk a podobně. Je mi líto, ale mentalita Rusů a Američanů je velmi podobná - a vím, co říkám /mám zkušenosti s oběma/, tak se nediv, že se spoustě lidí nechce věřit, že se jim z oficiálních míst předkládá jen čistočistá pravda. Nebo fakt věříš tomu, že Kennedyho zavraždil ten trottl Oswald? - nebo USA v té době nebyly demokratickým státem?
září 16, 2009 07:49
Aleno Bodko : Mikin
Ja mam take zkusenosti jak s Rusy, tak s Americany a jejich mentalita se me podobna nezda. Jiste - jedna se o pocetne velke narody, ale tim to konci. Rusove zazili svobodu jen velice kratkou dobu a uz ji kvuli Putinovi a jeho cvicenemu Medvedevovi zase temer ztratili.
Nevim, jak muzes ty dve zeme srovnavat. V SSSR se tajil start Gagarina az do jeho uspesneho navratu. John Glen startoval v primem prenosu. V SSSR nedochazelo k nehodam, zivelnim katastrofam ani epidemiim nemoci. V Americe byly vsechny tyhle veci hned druhy den v novinach. V SSSR nevedeli poddani ani jestli ma Breznev manzelku, v Americe dokazali dva novinari pripravit odhalenim Watergate presidenta o flek.
Netvrdil jsem nikdy, ze v Americe je vsechno kristalove ciste, ale konspiracni teorie okolo 9/11 a okolo udajneho "nepristani" na Mesici jsou naprosto stejnym zpusobem nesmyslne a nejsou podlozene JEDINYM dukazem.
Do debaty o smrti JFK se me snazis zatahnout marne, vim o tom prilis malo. Vim jen, ze vetsina historiku veri, ze strelcem byl Oswald, ale jsou ruzne dohady o tom, ze za tim stala nejaka organizace a ze mel Oswald pomocnika/pomocniky.
září 16, 2009 09:01
Naznačit kdo je loutkář ? Třeba zbrojařská či ropná lobby... : wendy
Kdo četl B. Kurase ? Je mi to líto, ale každý kdo jen zapochybuje o oficiální verzi, musí být nutně blb, ignorant, nebo fanatik ? Nepřitel demokracie ? Co to je za tmářství ? Nakonec, každý má snad právo na svůj názor a nikdo, ale opravdu nikdo nevíme jak to ve skutečnosti bylo! Jen se tu hádáme. Myslím si, že i loyalita k zemi, kde žijete, má své hranice, páni amerikáni. Jo, Aleno, ten příklad L.H.O. sedí. A tak moc se mocipáni zase nezměnili,tak se nesmějí divit... říkám bohužel, je mi to vážně líto.

září 16, 2009 09:09
Už mě to unavuje, ale budiž... : Václav Semerád
Důkaz o neporušeném pilotním průkazu samozřejmě nemám, ale ukazovali ho v ČT1 a vlastním očím věřím víc než tvým kecům. A samosebou nemám čas ani šanci prolézat archivy ČT, kdoví, jestli to už nekdo operativně neodstranil, fanatiků jako ty je tam dost. Jenže existuje něco jako paměť a máš smůlu, jistě se najde dost lidí, kteří si na ten čitelný průkaz vzpomenou.

Když na mě někdo naběhne pěkně s rozběhem, dostane takovou petardu, že odletí. Tomu se totiž v karate říká "naivní útok". Není problém vystihnout jeho hybnost a v krátkém okamžiku vyvinout protireakci, takže se obě hybnosti vyruší a budu stát na svém místě. To bys o tom musel něco vědět, máš v tom naprostý zmatek. Tenhle argument raději včas opusti. Klidně uznám, že jsem tam nebyl a nevím, jak to bylo. Jen to oficiální vysvětlení, že totiž se tamti maníci dostali až do pilotní kabiny, mi strašně skřípe proti jinému článku víry o únoscích jako mistrech bojových umění. Není to nic než skřípot, ale těžko polemizovat proti víře.

Srovnání s Reichstagem a Gliwicemi byl, pravda, mezní případ, jenže taky nejtvrdší a dá se říci nejznámější. Dobře, použiju něco jiného, staršího: Konečně válka nám vnucená! (K.Čapek). To je ono Cui bono, jasné? To mohl být podle mě hlavní motiv akce.

Kdybych věděl, kdo vodí loutky, už bych tady nebyl. Umlčovací komanda mívají nabito ostrými. Na mě ale paranoik Bush nepůsobí dojmem toho, kdo má všechno pod palcem, zejména když plácal o tom, že mu to přikázal Bůh. Navíc je známo, že ho to samotného překvapilo. Spíš bych něco takového věřil Putinovi, stát se totéž v Rusku. Ten vypadá na někoho, kdo ví a koná a nenechá si beztrestně dělat něco za zády (viz Chodorkovskij, ačkoliv - nic se nedá předem vyloučit).

Ale ovšemže se dá věřit, že se toho účatnily tisíce lidí. Jsme malá země, ale máme srovnatelné počty členů StB. Když můžeme mít my své gaunery, proč by jich větší země nemohla mít víc? Národní správa táborů (GULAG) měla desetitisíce ochotných darebáků a tvrzení, že by se jich dost nenašlo ve větší zemi, zavání andělskou naivitou (či ďábelskou rafinovaností, vyber si sám). Mimochodem, o takových věcech se mlčí až za hrob. Kdo z našich StB si pustil hubu na špacír po sametovce? Pokud vím, jedině generál Vacek s nadhledem odmítl, že by sloužil pod kontráši slovy: "Já jsem jim přece velel, pánové!" Což mohli dávno vědět - ale nic víc. Proto se těžko dozvíme, jak to bylo s Kennedym. Tvá víra v čest VŠECH Američanů mi připadá jako víra v andělskost StB, jen v jiné lokalitě. Tím samozřejmě netvrdím, že by v USA nebyly miliony čestných a poctivých. Takových, co ráno vyvěsí vlajku a večer ji pietně skládají. Ti by toho schopní nebyli. Jenže nezlob se (nebo zlob), politiku Ameriky určují spíš gauneři, kterým nedělá problém zabít za pár tisíc babek vlastní matku. Kolik tisíc jich je na výplatní listině Blackwater, pověstné největšími svinstvy v Iráku? Kdo bombarduje fosforem, daisy, také to jsou ti tvoji čestní Američané? Potěš koště! A předtím v Jugošce, to byli svatí, co bombardovali, co? Američtí piloti si v Jugošce stěžovali, že jejich spojenci Španělé a Francouzi mají slabé žaludky, když odmítají bombardovat nemocnice a porodnice, takže to museli oddřít za ně. Prokázali tím ovšem jen silnější žaludek a nesmyslnost tvých argumentů o čestných Američanech. Poslyš, připadáš mi jako jejich komplic. Nech mě, prosím, věřit, že jsi jen jelimánek.
září 16, 2009 09:37
Jo-jo, ropná a další lobby, : Míša šíša
stačí vzpomenout Kosovo nebo Jižní Osetii.
No a za "humanitárním" bombardováním Srbska taky zcela určitě nestáli ti čestní lidé ze západní demokracie, že?
září 16, 2009 09:37
Stačí uznat, že nevíme, : wendy
než až za hrob lobovat, stačí přiznat, že se mýlit můžeme. Jiný postoj mi připadá fanatický a proto trochu nedůvěryhodný. Tak tak - poctiví i darebáci jsou v každé zemi a bohužel ti druzí mívaj ostřejší lokty a víc moci...
smilies/wink.gif smilies/shocked.gif
září 16, 2009 09:53
Wendy : Mikin
precti si prosim, co jsem napsal. Pochybovani me nevadi. Obvinovani bez jedineho dukazu ano.
září 16, 2009 10:19
čtu, : wendy
zastánci opačných názorů než např. SemerádVáclav mi připadají velmi kategoričtí, víš. Ono když je člověk o něčem přesvědčen, tak si za tím jde a proto je tu diskuse na toto téma vždycky trochu ohnivá. To je jako "zahnul/a jsem" - někdo odpustí, pro jiného je to konec světa. A není dohody. Člověk se prostě neubrání tomu, že k jedné straně inklinuje víc.
smilies/wink.gif
září 16, 2009 10:59
wndy : mura1
a semerad vaclav ti neprijde velmi kategoricky?
září 16, 2009 11:08
Semerade : Mikin
tak jsme se zase nikam nedostali.
Na zvukovem zaznamu z cerne skrinky letu 93 je jasne slyset konverzaci unoscu v arabstine: "chteji se dostat dovnitr". "Zadrz je, zadrzuj je zevnitr". "Co ? Co ?" "Zadrz je, mej viru v Allaha". Paska konci revem "Allah Akhbar".
To je dukaz Semerade. Neustale kecani o vymyslenem karatistovi a figurinach v kabine naopak dukaz neni.
Cernou skrinku otevreli a analyzovali zamestnanci civilni AAIB (Air Accident Invest. Bureau).
Ti se asi podle tebe taky nechali podplatit, stejne jako stovky uklizecek, vratnych a dalsich svedku.
Nesmysl, neco takoveho by se nepodarilo zorganizovat nikde na svete. Krive a bez dukazu obvinujes cestne lidi, Semerade.
A navic oznacujes za lhare i chudacka samotneho Osamu Bin Ladina, ktery se k cele akci uz nekolikrat priznal. Naposled predevcirem kdyz rekl, ze nema nic proti Americe a utoky 9/11 zorganizoval jen jako odvetu za americkou podporu Izraele.
Vidis, Osama nema nic proti Americe. Kdybys to jen tak mohl rici i ty....... Necekej, ze budu nejak reagovat na tu tvou zurivou tiradu a osobni urazky. Trochu vdecnosti by ti ovsem neskodilo. Nebyt Ameriky a jejiho boje proti nacismu, komunismu a muslimskemu extremismu, sedel bys ted nekde v koncentraku na prycne a zral chleba z otrub. smilies/smiley.gif
----------------------
Kdyz jsi ale takovy expert na konspiraci, snad me objasnis jednu zahadu.
Ja potkal na ceskem internetu uz stovky lidicek jako jsi ty. Lidi co nadavaji na gaunery kteri ridi Ameriku, rikaji ze Amerika dela svinstva, bombarduje fosforem, zavinila vsechny mozne a nemozne valky, strefovala se v Jugoslavii do nemocnic a porodnic a dokonce, ze to byla sama americka vlada kdo provedl utoky 9/11.
Normalni clovek by veril, ze takhle mluvi budto komousi, nebo aspon jejich sympatizanti a volici. Jenze ono to tak asi neni. On ti totiz kazdy z nich rekne, ze za komousu poslouchal Svobodnou Evropu, ze daval kvitka k hrobu Jana Palacha nebo dokonce ze nezdobil na 1. Maje okna.
A pritom v Cesku skoro ctvrtina lidi budto v KSCM je, nebo ty zlocince alespon voli.
Ale na internetu nepotkas ani jednoho !
Copak si aspon jedna z tech svini nemuze koupit pocitac abychom se jim mohli smat a pripominat jim jejich zlociny ?
září 16, 2009 11:22
mikine : bb2
:-)
září 16, 2009 11:26
muro, je taky : wendy
ale on mi připadá pravděpodobnější. Vezmi si např. mikina po čarou. Vyjmenovává svinstva, která dělali Amíci, a staví to do kontextu ke komoušům - že to tvrdí právě jen a jen zprofanovaní komunisté, ergo kladívko to nemůže být pravda a amici nic takového snad ani nedělali. V tom to je, víš, oni to dělali. Ale zároveň to nepopírá nezpochybnitelný fakt, že Rusáci a spol, dělali taky pěkná svinstva. Jedno nevylučuje druhé. Začíná to připommínat diskusi na jiném vstupu, kde každý kdo si dovolil kritiku Západu byl automaticky bolševik, i když to psal třeba bývalý znárodněný živnostník, kterému se v současné době cosi nelíbí.
Když se budeme v tomto směru pořád ohlížet dozadu, nikam se nedostaneme. Spousta lidí byla v KSČ a my ostatní jsme je většinou volili. Asi bychom zasloužili postřílet nebo mít zakázáno teď, když už se to konečně smí, mít beztrestně vlastní názor. Je ale pravda, že je těch statečných teď podezřele moc, to ano. Já se přiznám, že krom aktivit v letech 1968-9 a posouchání rádia jsem moc statečná nebyla...proto ale nejsme slepá a hluchá. Hlavní je, že na jiných tématech se s mikinem dokážeme bavit úplně v klidu a bez averze a tak by to mělo být.
Takže tak.
září 16, 2009 12:17
Wendy : Míša šíša
Je ale pravda, že je těch statečných teď podezřele moc, to ano.


Ano, většinou jsou to ti, kteří před normalizací emigrovali anebo před 89.rokem ještě čůrali do plínek a neměli vůbec ani šajnu, co se kolem nich děje. Dnes jsou z nich stateční komunistobijci, kteří mají charakter a čest a nikdy a za žádných okolností by si s komunistickým režimem nezadali. Před těmtito statečnými opravdu smekám.
září 16, 2009 12:44
Uf, já už jsem se Míšo úplně vypsala : wendy
jsem jak vypsaná fiksa...je to pořád dokola. Dokud nevymřeme.
smilies/wink.gif
září 16, 2009 13:20
Milý Mikine, : Václav Semerád
přestaň sem už demagogicky plést uklízečky a vrátné. Ti za nic nemohou, to je snad každému jasné, to nikdo netvrdí. Což neznamená, že pár spratků nemohlo falšovat kde-co. Pravda je, že jsem záznam z té černé skřínky neslyšel. Jenže on to nemusí být důkaz pro jednu ani druhou stranu. Ta skřínka byla příliš dlouho v rukou lidí, kterým se nedá věřit, už protože byla tajná. Ale komu by se asi dostala do rukou v případě, že by byla podvržená? CIA by ji nemohla vyšetřovat už z principu, ale podvrhnout... to mohla... Máš pravdu jen v tom, že by tam muselo být těch gaunerů tisíce. A není? Stejně jako ti, kdo předkládali "důkazy" o ZHN v Iráku, čímž ospravedlňovali válku s několika miliony sirotků? Za to samozřejmě nemohly uklízečky v budově CIA, ale někdo úplně jiný.

Chudáček Usáma se sice "přiznal", ale tady je těžké tvrdit, k čemu? Podle jeho prvních reakcí, na které si ještě pamatuji, ho potěšilo, že Alláh potrestal Američany, ale nebylo tam nic než potěšení - žádné přiznání. Že by až dneska? Je Usáma Hérostratés? Nebo je dávno po smrti (ten skutečný potřeboval už v roce 2001 dialýzu a bez ní měl být dávno na prkně na uremii) a zda už to není jen pohádková bytost. Zajímavé je, jak dlouho ho honí, kolik milionů sirotků kvůli němu nadělali - a nic.

Co se týče vděčnosti vůči USA - to je taky pěkně ohraný modlitební mlýnek. Není zač. Dlouho jsme byli povinně vděční Rusům, teď naopak (ačkoliv zásluh na pádu Berlína měli víc Rusové). Z jedné větve mé rodiny přežil jen strejc, kupodivu v koncentráku. Když se vrátil, našel místo rodiny krátery po amerických bombách (nevíš-li to, v Pardubicích na konci války pokropili zbytečně bombami místo rafinerie město). Že by měl být tedy vděčný spíš Hitlerovi? smilies/angry.gif Nebo trvat na vděčnosti Rusům? I kdyby to nepohnojili rokem 1968, vždyť i oni pomáhali Hitlerovi (proti Polsku i proti tehdejší ČSR), takže není komu být vděčný. Američanům? Kteří, jak je známo, podporovali Hitlera i v době, kdy nás obsazoval? Jakápak vděčnost? Psi se servali o kost, dopadlo to, jak to dopadlo, můžeme být rádi, že jsme přežili, ale vděční? Rusové nás za to okrádali dost dlouho (namátkou: uran), dneska nás okrádají jiní (např. Lauder za TV Novu) a vděčnost za misku ztuchlé rýže (viz Svatopluk Čech) neuznávám.

Mezi námi, Arabům se vyčítá, že protivníkům řežou hlavy (jedno video jsem viděl, vážně hnus na entou). Ale viděli jste fotku amerického tanku s připevněnou uříznutou hlavou Vietnamce? To taky byla facka mýtům o západní kulturní civilizaci! Dnes mi do mailové schránky chodí desítky nabídek, abych si polepšil zakoupením diplomu nějaké prestižní americké univerzity. Američané takové podvody ovšem nedělají, že? Že se tím živí hned několik desítek amerických firem...

A k tomu křivému obviňování bez důkazů: zpochybňovat důkazy je právo vědce! I ve vědě bylo více než dost podvodů (namátkou báje o neškodnosti radaru v Brdech - nebo z druhé strany Lysenko - teď by zase měli skřípat zuby komunisti). A považovat Klvaňu za čestného? On to vlastně není Američan, že? Kardinální otázka je, co je horší - zda klást nepříjemné otázky a zpochybňovat málo věrohodné "takydůkazy" (nemám za sebou mezinárodní soud, takže to nebude mít vůbec žádné následky), nebo být jako ti čestníĐ/b] Američani: křivě, bez důkazů nejenže obvinili, ale rovnou rozbombardovali Irák. Ne že bych věřil, že byl Saddám světec, on to byl gauner a oprátku si zasloužil, ale Bush měl spravedlivě viset pěkně vedle něho. Nemyslím Bushe sen., ten měl Saddáma za vpád do Kuwaitu porazit, popravit a bylo by to čestné a spravedlivé. Teprve Bush jr. vpadl do Iráku pod vylhanou záminkou. To už není křivé obviňování bez důkazů, to je všeobecně uznávaná pravda, a tuhle kolosální vinu může popřít jen spolupachatel nebo užitečný idiot. To je zločin do nebe volající, po kterém NIKDO nemůže věřit, že by se viníci krátce předtím (či potom) chovali mravněji. Fotografie rozbitých nemocnic (i té porodnice v Bělehradě) mám a mohu předvést, čerta mi záleží na tom, jestli to papouškují taky komunisti (kterým se to jen více hodí do krámu, ti zase podobně blekotají na stejně otřesné snímky z Čečny). To jsou ty nezpochybnitelné důkazy, proč neuznávám čest Američanů (Rusů, Francouzů, Japonců... etc. - grázlové jsou všude - Češi nejsou výjimkou). Něco jiného by měli být takoví... řekněme prostí Američané. Ti patrioti s fangličkami. Ale když jsem viděl velký dav věřících vyjít z americké katedrály (přímo z bohoslužby!) a rozvinout hned před vchodem transparent "BOMBARDOVAT!", silně pochybuji i o nich. A mám proč! No - máš to pěkné kámoše!

Klosovi: Jste vedle jak ta jedle. Snažím se o pohled více vědecký než Vy. Vaše splácanina všeho se vším mi připomíná dort pejska a kočičky (i když třeba ty buřty v něm mohly být samy o sobě docela mňam!). Věřím, že se vám náramně hodí splácat páté přes deváté, ale je otázka, kdo bude ten zlý pes... smilies/grin.gif

K těm narážkám na editorku: cenzory považuji za krysy, což mi nebrání souhlasit s vyloučením chemicky čistých urážek bez jiné náplně. Ale a-priori něco vylučovat, když se tím někomu šláplo do báboviček, smrdících rybinou? smilies/grin.gif

září 16, 2009 14:31
Velkému davu s transparenty bych se tak nedivila, v téměř žádných situacích : wendy
to je jen davová psychoza...tristní, ale z toho všeho ještě jakž tak pochopitelné.
září 16, 2009 14:55
Jo, to je stejné : Míša šíša
jako když davy Čechů podporovali trest smrti pro Miladu Horákovou. Stačí nabulíkovat nějakou smyšleninu a stádo jde v jednom šiku.
září 16, 2009 15:18
Fuj : Míša šíša
Davy podporovaly
září 16, 2009 15:24
Nedívá se někdo na ČT 2 : wendy
v úterý tam běží od 20:00 seriál o Velké francouzské revoluci. To je taky i o davové psychoze. Doba velkých lynčů. No - a co naděláte ?
září 16, 2009 16:16
kategoricky semerad : romanB
je nejen velmi kategorický, ale také poměrně snadno kategorizovatelný - nemůžu souhlasit s mikinem ve všem, ale můžu s ním debatovat o čemkoliv. To se bohužel o Václavu Semerádovi říct nedá, ale chápu, že to je určitě moje chyba, alébrž nejsem grafofil (nezaměňovat s grafomanem, to je právě VS) smilies/smiley.gif
září 16, 2009 16:48
Nelíbí se Semerád ? : wendy
není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Nic divného ani nic nového pod sluncem. No a co, že. Pěkný zbytek dne všem.
smilies/wink.gif
září 16, 2009 16:57
nelíbí : romanB
lidi co naboldujou (ztuční) půlku příspěvku mi připomínají nabubřelce s povolebními projevy a ne lidi s rozumem. smilies/wink.gif
září 16, 2009 17:12
člověče Mikine : erika
tys měl pravdu s tím, kdo jsou nejfanatičtejší zastánci této konspirační teorie. Mrkni sem na vlastní stránku pana S., mimo jiné přímo srovnává nacistický holocaust s Izraelci
http://sw.gurroa.cz/dejavu.htm
září 16, 2009 17:32
How dare you. : Mikin
Semerade,
o valce, kterou zacali svymi zverstvy a etnickym cistenim byvali srbsti komousi a ve ktere nemocnice NEBYLY cilem se muzeme bavit nekdy jindy. O bombach ktere spadly omylem nekam jinam take. Ted to vypada, ze se snazis klickovat.
Ja si vzpominam na krasny podcast, ve kterem mluvil redaktor Popular Mechanics Michael Chertoff.
Chertoff lici jak on i zbytek jeho tymu overovali udaje konspiracnich teoretiku a jak marna to byla namaha. Desitky hodin sledovani nejakeho vlakna, ktere nakonec skoncilo na webove adrese ktera byla vymyslena. Jen nekolikrat se povedlo najit svedka, na jehoz vypovedi byla cela teorie zalozena a ten se zpravidla vehementne branil tim, ze nic takoveho vubec nerekl, nebo ze jeho slova byla zkomolena, pripadne umyslne vytrzena z kontextu.
Michael rika, ze on sam byl sokovan tim, kolik spiny se na neho a jeho kolegy sneslo hned po vydani zaverecne zpravy. Mirou nenavisti "hledacu pravdy". A hlavne s rychlosti, s jakou byl oznacen za podplaceneho podvodnika nebo primo agenta CIA. A jak rychle se dozvedel, ze ma zidovske jmeno ktere znamena "dabel".

Me Semerade navadi nekdo, kdo videl film natoceny paranoidnimi konspiracnimi teoretiky a uveril mu.
Co ovsem nemuzu respektovat je clovek, ktery bez jedineho dukazu vznasi kriva obvineni, skutecne dukazy odbyva tim ze jsou asi zfalsovane, mele porad dokola jako kolovratek, snazi se prevest konverzaci na jinou parketu a hraje si na "hledace pravdy" kdyz pravda je prave to posledni co ho zajima. A jeste nakonec rekne cosi o "pravu vedce". smilies/smiley.gif
Na Billa Clintona zacal nedavno rvat jakysi tvuj kolega, ze 9/11 byl inside job a Bill mu odpovedel: "How dare you!" "Jak se opovazujes !".....
Oni se to nasi mili konspiracni teoretikove snazili vysvetlit po svem, ale staci se podivat na vyraz znechuceni na Clintonove tvari a neni pochyb.
Jak se opovazujes bez dukazu spinit tisice lidi a zaroven tim kryt skutecne zlocince a vrahy, rekl byvaly president. A je se k nemu pripojim.
How dare you !
http://www.youtube.com/watch?v=vU-nMsyXP0s
září 16, 2009 17:56
Eriko : Mikin
ajajaj..... S kym jsem se to dal do reci..... smilies/cry.gif
Nejlepsi jsou ty fotky ktere srovnavaji zed a draty koncentracnich taboru ve kterych zahynuly miliony nevinych zidu i prislusniku dalsich narodu se zdi a draty, ktere brani teroristum, aby svymi bombami dilo nacistu dokoncili.
(
září 16, 2009 18:32
dnes mně přijde V Semerád jako velký demagog. : toulavej
Myslím, že tímto konspiračním stylem by nebylo těžké dokázat, že Havaj napadla americká armáda v japonských letadlech, tedy v amerických letadlech upravených jako by byla japonská, protože Amerika pochopila, tedy její president, že se přerozděluje svět a nemohlo se připustit, že by Japonsko obsadilo celou jihovýchodní Asii a pak i Austrálii, tedy nerostné zdroje. A protože bezdůvodně nemohla Japonsku vyhlásit válku, tak obětovala velkou část své válečné flotily i s posádkou, aby měla tu záminku. A dneska její armáda stále okupuje chudáky Japonce, kteří byli napadeni Amerikou, z ostrova Okinawa, ale, protože válku Japonci prohráli, nemají v rukou důkazy, které vítězové zničili, jak to ve skutečnosti bylo . . . Nevěřím, že se najde někdo, kdo mě dodá nezvratitelné důkazy, že to není pravda, že válku s Japonci začali vlastně Američané :-) Ten expediční sbor japonských letadlových lodí poblíž Havaje nikdy neútočil na Pearl Harbor, protože tam měl čistě náhodou vojenské cvičení a naopak, byl napaden a bránil se :-))) A že měl tolik lodí bylo proto, že právě nacvičoval pravděpodobnou možnost, že bude Japonsko napadeno, tak, aby se umělo ubránit :-))))

mikine, žádný důkaz a logické zdůvodnění nemůže vyvrátit jakoukoliv VÍRU u věřícího, který věří, že všechno na světě je možné, neexistují lidé, kteří dělají věci pro ideál, nikoliv jenom za peníze. Tato diskuse je ztráta času. Žádná ze stran nemá takové důkazy, které by se nedaly opačnou stranou zpochybnit :-)
září 16, 2009 18:40
Toulavej : Mikin
budes se mozna divit, ale ta konspiracni teorie o Americanech kteri napadli Japonsko existuje a ja uz ji cetl nekolikrat. Dokonce nechybi ani uvahy o tom, ze Americani nechali potopit v Pearl Harboru bezceny srot a letadlove lode poslali vcas do bezpeci.
A qui bono ? Komu to prospelo ? No prece dabelske Americe.......
--------------------------------
Pro ty co ovladaji anglictinu, krasny zaber neobycejne vtipneho Billa Mahera (mimochodem velkeho odpurce prezidenta Bushe) kterak konspiracni fanatiky ze studia vyhazuje.
září 16, 2009 18:55
ten odkaz je zde : Mikin
září 16, 2009 18:56
No tak dobře : wendy
oficiální verze je správná a pravdivá, za všechno můžou komunisti, fanatici jsou jen na straně pochybovačů o pravdivosti ofiverze, ostatní ničemu nerozumí a jejich pochyby jsou odsouzeníhodné konspirace, nikdo z vládních kruhů nikdy nemlžil a proto jsou důvěryhodní. Všechno je jak má být a voda teče do kopce. Ano, pane ministře. To máte jako spor mezi evolucionisty a kreacionisty. Nikdo jiný než Bůh je rozsoudit nemůže a jestli existuje, nikdo neví....tak se radši vrátíme k nevěrám.
smilies/wink.gif
září 16, 2009 20:29
Nojo, Wen, : NČ
tady, je člověk, kterej se opovážil nahlas pochybovat, protože prostě neví, nazývanej demagogem. On sice nikde netvrdí, že to tak (nebo navopak, to je právě přeci uplně fuk) bejt muselo, von řiká jenom, že to taky tak bejt mohlo, ale je to demagog. Naopak, ti tupě věřící v jedinou předkládanou Pravdu, se pasujou na vykladače jediný Pravdy. Skvěle by sloužili Církvi Svaté! Nejraději pochybovače upálit, protože o Slovu Božím skutečný věrec nikdy nezapochybuje a nikdo nemá právo zapochybovat!
Jakákoliv debata s nima je naprostou ztrátou času. Oni totiž, narozdíl od nás demagogů, vědí! Tak mě zrovna napadá - nejni vono to nakonec s těma demagogama tak trochu navopak? Odpovidat si samože nemusim. Ti jediní znalí Pravdy by mi určitě mou votázku zodpověděli. Ale se přiznám, že na jejich názory nejsem ani nepatrně zvědavej, poslušně přepapouškovaný kecy jsou pro mě zcela bezcenný.
září 17, 2009 06:59
Wendy : Mikin
celkem souhlas, az na ty komunisty. Ti toho zavinili hodne, ale v 9/11 podle vseho sve spinave, krvave a zapachajici pazoury nemeli. A co se tyce tech vladnich kruhu, tem bych taky vzdycky neveril.
Ale trochu vazneji - voni ti nejruznejsi odpurci prezidenta Bushe od demokratu az po libertariany typu Billa Mahera tvrdi, ze George W. Bush a jeho administrativa nic tak sloziteho provest nemohli, protoze nebyli schopni zvladnout ani mnohem jednodussi ukoly.
Ja s nimi souhlasim jen castecne, protoze si myslim, ze takovou nesmyslne slozitou konspiracni kulisarnu nemohl nikdo ani vymyslet, natoz pak provest.
Je pozoruhodne, ze geniove typu pana Semerada povazuji jednu chvili Jirku Bushe a jeho boys za bandu debilu, ale kdyz se jim to hodi do kramu, tak jim jsou ochotni prisuzovat schopnosti temer nadprirozene.......
září 17, 2009 07:53
Milej toulavej, : Václav Semerád
konspiračních teorií je plno, sám některé vyvracím, protože se neshodují s pravdou (příkladem je, že Američané nepřistáli na měsíci, nebo bláboly o nutnosti zasvěcení, když chcete chodit po žhavém uhlí). To se dá ale vyvrátit už na základě strohých vědeckých faktů, byť některé patří mezi málo známé. Bláboly o tom, že by si Američané sami rozbili Pearl Harbor, jsem ještě nikdy neslyšel. Budou zřejmě novějšího data, řekl bych, že byly vytvořeny až nedávno speciálně proto, aby se zpochybnilo všechno neoficiální. Je hrozně snadné vyvrátit pitomosti o Pearl Harboru a dodat: a s jinými teoriemi je to stejné! (Promiň, ale přesně tutéž demagogii jsi udělal i Ty.) Ale důkazy - když jsou, tak je fanatici přejdou mlčením. Důkazy o tom, že Irák měl ZHN a bylo je třeba neutralizovat, dříve než napadne Evropu, byly naprosto jasný výmysl, bohužel posloužil k rozpoutání špinavé, krvavé, léta ničící války. Jak se vůbec může někdo opovažovat označit její tvůrce na čestné? Mimochodem, od Bila Clintona je slovo čest obzvlášť pikantní - Lewinská by mohla vypovídat (ostatně se stalo). Bombardování mostů (i s lidmi), televizní stanice, bylo opravdu chirurgicky přesné, ostatně většina bomb v Jugošce likvidovala civilní a kulturní objekty, bláboly o "ulétnutí" neberu. To byl úmysl a dobrý žaludek (ostatně se sami přiznali) smilies/smiley.gif.

Co mi připadá nebezpečné jsou pokusy o násilné umlčování nepříjemných názorů. Od naznačování vhodnosti cenzury (mikin 16.9. 5h), po pokusy o kriminalizaci nepohodlných názorů (což se dnes už prokazatelně děje - nejen u nás (Stwora), ale i jinde). Umlčíme jednoho, pak druhého, a pak můžeme lidstvu nabulíkovat co chceme. Co se Hitlerovi nepovedlo s Reichstagem, povede se potom jinde, PR-manažeři se dokáží poučit. V tom je to nebezpečí zdejších demagogů!

Malá poznámka k tomu ztučnění mého příspěvku: když si všimnete, došlo tam očividně k záměně jednoho znaku za nesmyslný. To se může stát, ale vyvozovat z toho nic nemíním, jen že to ihned někomu posloužilo, aby si spravedlivě odplivl. smilies/angry.gif

A dost, končím. Máte poslední slovo:
září 17, 2009 07:55
Semerade : Mikin
V prispevku o kterem pises jsem napsal:
Ale tady je vetsina lidi vcelku rozumnych a editorka vi co dela. Tak proc ne

Jakesi "zastavani se cenzury" v tehle poznamce muze videt jen clovek s chorobnou fantazii. Vsak taky kdyby te fantazie nebylo, neexistovali by tajemni supermani-karatiste, figuriny v cockpitech letadel, zahadni muzi falsujici schranky v cernych skrinkach a imperialisticti piloti strefujici se umyslne do jugoslavskych porodnic.
Ale dosti humoru. To tve srovnani zdi koncentracnich taboru ve kterych naciste vyvrazdovali zidy se zdi, kterou se zide brani proti prilivu muslimskych sebevrahu bylo krajne odporne.
Sbohem a pozdravuj Stworu.
září 17, 2009 08:40
Dnešní zpráva č. 1 : NČ
Nebude radar. Zaplaťbůh!
září 17, 2009 09:16
Clanek : Eugi
Pridavam do pranice odkaz na clanek v Britskych listech, na ktery jsem dnes narazil: http://www.blisty.cz/2009/9/16/art48953.html
září 17, 2009 09:37
Jo, Mikine : alena Bodka
kdo nejde s námi - jde proti nám! - že jo. Bože, co mi to tvé příspěvky jen připomínají....že by Rudé Právo?
září 17, 2009 10:30
Já mám včerstvé paměti, : alena Bodka
jak se v Černobylu vůbec nic nestalo, jak tam všichni dál spokojeně žili a jak se dokonce jel Závod Míru Praha-Berlín-Varšava, místo z Varšavy z Kijeva - aby celej svět viděl, jak je to bezpečný a jak tam nikdo nezahynul, akorát tam zařvali dva lidi - jeden zařval:"Zavři to!" a druhej zařval:"nejde to!" a jak sám soudruh Husák řekl, že tak to bylo a nejinak a ten kdo tvrdí něco jiného, je šiřitel katastrofických scénářů a kapitalistické propagandy. Tak se mi nediv, že když začnou média - jakákoli - rozšiřovat to jediné, správné a přípustné vysvětlení, přičemž každé jiné může být jedině výplodem chorých mozků, tak, že mi zacinká v hlavě zvoneček. A začnu se ptát :"Qui Bono?" A jsem zvědavá, jestli se to někdy dovíme. Ale dost o tom pochybuji. Američani mají lepší techniku než Rusové a taky tolik nechlastaj, takže naděje, že někdo něco v opliosti vykecá, je minimální.
září 17, 2009 10:47
Eugi, : Míša šíša
vůbec se veřejně nepřiznávej, že čteš Britské listy. Ty jsou označovány jako spolek zakuklených bolševiků smilies/grin.gif
září 17, 2009 11:00
taky jo : alena Bodka
co Brit - to bolšán - zeptej se Mikina. smilies/grin.gif
září 17, 2009 11:23
já ten článek jen tak přelít pohledem, ale na takovej blábol nemám tolik času - ti bolševici jsou přesný, Míšo . . . : toulavej
puntíkatá, když chceš SROVNÁVAT něco, MUSÍŠ, aby výsledek byl co nejvíce objektivní, srovnávat aspoň přibližně stejné věci, stejné povahy, se stejnými charakteristikami. V teorii proudění se používá termín – charakteristický rozměr. Takže, např. srovnávat obtékání tekutin u krychle s obtékáním koule lze, ale nedozvíme se z toho, jestli bude mít koule po jejím zvětšení/zmenšení průměru větší, stejný nebo menší odpor, než byl ten původní. Ty srovnáváš hrušky s jablky a vyvozuješ z toho obecné názory, protože obojí je ovoce. Ale, je to JINÝ DRUH ovoce. Stejně, jako je jiný druh společnost ruská a americká. Mají jiný základ, lidé a společnost tam fungují a jednají JINAK. Podobají se jenom velikostí území, počtem obyvatel a jaderných zbraní a vlivem (politickým a hospodářským) na své sousedy i na celosvětové dění. Ale každý z nich to dělá jiným stylem a jinými prostředky. A tam je ten rozdíl – ty společnosti jsou NAPROSTO jiné, protože i jejich obyvatelé se chovají rozdílně. V Americe, ať s tím už lidé souhlasí nebo ne, jsou lidé MNOHEM svobodomyslnější, nenechají si nic líbit a nenechají se umlčet. V Rusku jsou to ovce, které se ještě nenaučily se svobodou zacházet – nikdy ji neměli, vždycky to byli mužici. Názorný příklad: většina obyvatel Ruska bezmezně věří, uznává a obdivuje Putina, báťušku cara. Těch, co ho prokoukli, je jenom pár a když se odváží demonstrovat proti němu, buď je zavraždí (novináři) nebo zavřou, prostě umlčí. Jak to bylo s ponorkou Kursk se lidé dovědí jenom proto, že o tom referují zahraniční média, protože se to stalo v mezinárodních vodách a nedalo se to ututlat, tak musí nakonec – po dlouhé době – s pravdou ven i Rusové, jejich vláda. Co dnes svět ví o katastrofě vodní elektrárny na Sibiři. Jen to nejnutnější, co nešlo schovat. Ale, bylo to na Sibiři, na ruském území, tak těch zpráv je poměrně málo na takovou katastrofu s tolika mrtvými.
Okouzlená Amerika Obamou už po půl roce jeho vládnutí začíná objevovat, že není Spasitelem a najde se už hodně lidí, co dělají demonstrace proti němu. Možná jsi to viděla v tv. I na takové „nicotné“ věci je dobře vidět ten rozdíl těch společností. Zatímco, co se děje v Iráku jsme téměř detailně věděli, co se děje v Čečensku, o tom nikdo z nás neví pořád nic. Nebo jsi snad někdy viděla záběry z čečenského vězení? Nebo aspoň víš, kde a kolik takových vězení je? Do vězení Guantánamo na Kubě novináře pustí . . . Netvrdím, že je Amerika dokonalá. Tvrdím, že je svobodnější a otevřenější než jakákoliv jiná země. To, že je to nejvlivnější, nejmocnější země má důvod. Víc svobody než je jinde. Víc samostatnosti jejích obyvatel, umět se postarat o sebe.

k té dráze letadla, co narazilo do druhého mrakodrapu -
i když jsem nikdy nic podobnýho letadlu neřídil, vím naprosto přesně, že je velikej rozdíl naučit se pilotovat na simulátoru malé osobní letadlo a skutečně pilotovat veliké Jumbo. Bude to větší rozdíl než řídit osobní a nákladní auto. Hlavně v komplikovaných stresových situacích. Vono, i když je člověk fanatik a chce se stát mučedníkem, tedy nesmrtelným, když má těsně před smrtí a ještě čas, přece jenom občas někdo zaváhá a nedělá přesně to, co má.

jinak, tady nikdo nikoho neuráží, nemá to v úmyslu - alespoň zatím, je to jenom DISKUSE.
září 17, 2009 11:45
Ježiš!!! : NČ
.
září 17, 2009 11:53
Toulavej, : Míša šíša
a čemu jsi v tom článku nerozuměl, že jej označuješ za blábol?

Ještě by mě zajímalo, s kolika Rusy jsi ty sám osobně mluvil, že o nich předkládáš výše uvedená tvrzení?
září 17, 2009 11:56
podívej - mocní tohoto : alena Bodka
světa jsou všude stejní, různé jsou možná jejich momentální zájmy, ale i to se často mění. Rozděl a panuj je jejich heslo. A věř, že oba uvedené národy (až na dobné výjímky) věří, že ta jejich demokracie je tou demokracií nejdemkratičtější. Já totiž mluvím plynně rusky i anglicky a díky své práci se s příslušníky obou národů dost často sejdu. Taky koukám na jejich TV a čtu jejich tisk , takže si mohu udělat celekm docela objektivní obrázek.A věř, že podobnost mentalit obou národů je - až na nějaké ty majetkové a technické rozdíly - až zarážející. Nemám teď na mysli třeba Ukrajince, nebo Kazachy, nebo tak, mám na mysly Rusy.
Zkus to někdy s nimi promluvit - teda, pokud jsi schopen mluvit taky jiným jazykem než češtinou
září 17, 2009 13:04
možná by bylo : romanB
dobré si připomenout, že závěry a úvahy jsou rozdíl a v příspěvích se to občas zaměňuje. Přijít s úvahou může v podstatě kdokoliv, koho to baví a nebo má k tomu důvod. Přijít s kvalitním (objektivnim) závěrem je podstatně težší záležitost, protože vyžaduje od toho dotyčného nejen huránadšení, ale taky jisté minimální předpoklady - trpělivost, znalosti, respekt k faktům a k objektivitě. Nutno konstatovat, že většina lidí tyto vlastnosti nemá (a to je dobře - jak říkal už Švejk, kdyby byly všichni chytrý, byl by z toho každej blbej, nebo tak nějak), stejně jako většina lidí neumí učit nebo vymalovat sixtinskou kapli. Ačkoliv nebudu ve spoustě věcí souhlasit s přístupem sisyfa (www.sysifos.cz, RNDr. Jiří Grygar např.) nemůžu kvůli tomu každou, jakkoliv zajímavou úvahu brát jako objektivní závěr. Obzvláště když její autor prokazatelně nerespektuje objektivni argumentaci a dokonce ji modifikuje ve svůj prospěch (což právě konspirátoři dělají dost často). Jiný náhled na věc je záležitost zcela jistě nutná a potřebná. Avšak má-li se stát závěrem, musí autor počítat s tím, že bude muset objektivně zdůvodnit nejen tento závěr, ale vše, co mu předchází. Pokud to nedokáže, bude to prostě pohádkář, a to je podle mého soudu naprosto v pořádku. Stejně jako každý rozumný člověk chce, aby fungovala jistá pravidla pro všechny lidi ve společnosti bez ohledu na pohlaví, rasu, cokoliv ... tak prostě musí fungovat jistá pravidla i proto, kdy se z úvahy stává závěr. Zkusme to respektovat a možná se v jednom bodě sejdeme. Omlouvám se za delší příspěvek, ale dojít od úvahy k závěru taky není většinou tak jednoduché, jak se to někdy maluje (obzvlášť na předvolebních plakátech smilies/smiley.gif)
září 17, 2009 13:04
romanB - jen se neomlouvej, jsou i tu delší... : wendy
Myslím si, že jsi trefil hřebíček na hlavičku - úvaha a závěr, to jsou dvě různé věci.
Někdy to tu až připomíná souboj na akademické půdě - než by jeden profesor přiznal, že se mýlil nebo že v dobré víře, tak jako ostatně všici kolem, učil něco, co v současné době výzkum překonal a jinak vysvětlil, raději tvrdohlavě lpí na svém, starém a už neplatném.
A informací je už tolik, že by to vážně chtělo systém Occamovy břitvy...
smilies/wink.gif
září 17, 2009 13:30
toulavej, : wendy
taky mě tajnůstkářství Ruska, o kterém píšeš, štve a uráží. Podvodem s Gagarinem počínaje a novináři dneška konče. Ale to neznamená, že to protistraně žeru. Nikdo nečeká, že to někde, tedy ani tam, bude dokonalé, to jistě ne. Bydlet bych ale nechtěla ani v Rusku, ani v USA. Usoudila jsem tak na základě rozhovorů s lidmi, kteří měli možnost za Velkou louží zůstat, ale nezůstali. Mladí, perspektivní lidé s dobrou školou a výbornou anglinou. Poslední příklad - syn mojí kolegyně z práce, matfyz, vyžádán texasskou firmou. Asi jsme fakt jiní, ale větší leností oproti američanům to nebude...je to svět šišatej.
září 17, 2009 13:42
. : Míša šíša
Zkus to někdy s nimi promluvit - teda, pokud jsi schopen mluvit taky jiným jazykem než češtinou


No, vzhledem k tomu, že se svobodomyslnej Toulavec ruštinu ve škole snad ani neučil, jak tuhle zavzpomínal, mohl by si s nesvobodomyslnými Rusy pokecat anglicky, protože nesvobodomyslní Rusové angličtinu většinou ovládají, minimálně základy..... aha, teď jsem si vzpomněla, že v angličtině se svobodomyslnej Toulavec taky nechytá. Odkudpak ale pak vlastně ví, čemu ty ruský ovce věří, co uznávají a obdivují, a odkud ví, že lidé v Americe jsou mnohem svobodomyslnější, nenechají si nic líbit a nenechají se umlčet, když vlastně s nimi nedokáže hovořit?
Aha, už to mám. Z médií! ... Né, vlastně ne, televizi on nemá, noviny si nekupuje... že by tedy nějaké odborné stranické školeníčko?
září 17, 2009 13:44
wendy : romanB
díky za reakci a jsem rád, žes uvedla Occamasmilies/smiley.gif Alespoň podle mne je to právě nástroj proti konspirátorům. Když uvedu jednoduchý příklad .. v obchodě zjistím, že nemám peněženku, tak potom dle pravidel Occama odstraním varianty, jako např.: ukradli mi ji mimozemšťani, zmizela díky černé díře atp. ale prostě se nejdřív podívám do druhé kapsy, případně ještě domů a patrně ji najdu na stole. Ale uznávám, že třeba s těmi mimozemšťany je to jako story barvitější a ta nejpravděpodobnější varianta je stejně rasistická smilies/smiley.gif
září 17, 2009 13:45
Jo mimozemšťani, to jsou pěkný mrchy : alena Bodka
tuhle jsem jela trojkou z Palmovky,tak jich tam nastoupily dvě grupy s šátry přes ruce postupovaly do vozu proti sobě a nakonec si všichni vystoupili, když se dověděli, že trojka na Vinohrady nejede. Mně se teda nic neztratilo a nevím o nikom jiném - ale tento to pak třeba zjistil až doma. Nevím, jestli při tom myslel na černou díru - kam by ty mimozemšťany asi rád poslal.
září 17, 2009 14:09
Barvitější, to je taky ono : wendy
novináři by nepsali - zřejmě peněženku nechal v kuchyni na stole, nýbrž by se vrhli na rozpracovnání teorie s mimozemšťany, aniž by nálezu v kuchyni vyčkali. Kuchyň noviny neprodává.

Hele Puntíkatá, že ty jsi rasistka ?
smilies/wink.gif
září 17, 2009 14:28
nejsem : alena Bodka
tio mimozemšťani, které jsem měla na mysli, jsou stejné rasy jako já, akorát já jsem tmavší
září 17, 2009 14:31
Romane : NČ
Má ta tvá theorie drobnej nedostatek. Neptáš se, komu by prospělo zmizení tvý šrajtofle. Mimozemšťanum a černý díře určitě míň než třeba cigoře, která se zrovna ve kšeftu motala sakra blízko tebe. Takže dokud by ses stoprocentně na vlastní voko neujistil vo šrajtofli v druhý kapse, troufám si tvrdit, že docela určitě bys možnost ukradení cigorou nevyloučil.
Bysem řek, že nikdo tady nemůže mít jistotu, jak se věci skutečně udály, protože se na vlastní voko, na rozdíl vod tvej šrajtofle, ujistit prostě nemůže, přesto tu ale někteří blábolej furt dokola ty samý oficiální kecy s jistotou absolutní.
A ještě maličkost: jestliže mi někdo, kdokoliv, lže prokazatelně jednou, s cílem získat lží výhodu, nemám sebemenší důvod věřit, že podruhý mi zrovna náhodou nelže, a to zejména, když získaný výhody sou nepopiratelný.
Ano, kurnik. Mohlo to tak bejt. Jenže to taky mohlo bejt uplně jinak.
září 17, 2009 14:32
NČ : romanB
nene, to nebylo o theorii .. to bylo o Occamovi, kterej v podstatě říká, nemáte-li dostatek dalších podkladů k odstranění různých řešení, odřízněte ty, který jsou nejvíc náročný. Jinak to byl pouze příklad na to a nikoliv nějaké dovozování toho, co se skutečně s tou prkenicí stalo. S tím lhaním máš víceméně pravdu .. ale dovolil bych si připomenout, že pokud mě někdo předkládá šestou theorii, přičemž sice v těch pěti nelhal, ale byly nefunkční, je to pro mně ještě silnější důvod neztrácet s ním čas. Jinak je to alchymie a strefování se tak dlouho, až to jednou vyjde, nikoliv věda ... jak říkal nás oblíbený Bakule smilies/smiley.gif (a to už bude letos 28 let .. ach jo)
září 17, 2009 14:47
Ach jo, : wendy
tak já musím ven s pejskem. Ale musím ráda. (to by ze mě měl Werich radost, že).
Majte sa.
smilies/wink.gif
září 17, 2009 14:57
Míšo, „stranické školeníčko“ byl výborný obrat, fakt mě pobavil. : toulavej
Ale, jak jsi k tomuhle přišla, tak na to jsem nepřišel. Občas musím na nějaké odborné školení v práci, ale s žádnou stranou to nemá nic společného. S žádnou stranou nemám nic společného ani já. No něco z ruštiny ještě umím, vždyť jsem ji měl ještě i na VŠ i když už je to dávno. V Rusku jsem byl, taktéž v Americe a poslouchal jsem vyprávění lidí, kteří tam žili, domorodce. Takže tak nějak povědomí o mentalitě těch lidí, těch společností, mám. Nevím, jestli to Míšo víš, ale mnoho celkem objektivních informací se můžeš dozvědět z rozhlasu. Když víš, které pořady a kdy poslouchat. Aby člověk zjistil, že se nějaký člověk chová jako ovce, není k tomu potřeba s ním hovořit. Pozná se to celkem snadno podle toho, jak se dotyčný chová, co dělá, jak se vyjadřuje o lidech a institucích, kteří mají nad ním moc. Jak velký má k nim respekt.

Occamova břitva mě překvapila, pochopil jsem, že se nacházím mezi vzdělanci a tak vysoké ambice věru nemám :-).

Neříká se snad – neber jména božího nadarmo?
Věta eNČého „jestliže mi někdo, kdokoliv, lže prokazatelně jednou, s cílem získat lží výhodu, nemám sebemenší důvod věřit, že po druhý mi zrovna náhodou nelže, a to zejména, když získaný výhody sou nepopiratelný“ by se měla tesat. Škoda, že se jí sám autor neřídí, jak možno viděti na jeho souhlasu s myšlenkami a skutky naší socdem a jejích představitelů. To není nic o politice, jenom názorný příklad :-) . . .
září 17, 2009 15:00
Hele, Toulavej, : Míša šíša
napadá mě na tebe několik otázek.
Když jsi v tom Rusku a Americe poslouchal domorodce - to oni mluvili česky? (Já jen, že jsi nedávno tvrdil, že neumíš ani rusky, ani anglicky.)
Jak víš, že rozhlas, respektive tebou vybraný pořad podává objektivní informace? (A prosím tě, neodpovídej mi tvým oblíbeným "protože jsem narozdíl od jiných chytrý".)
Usoudila jsem z tvých někdejších komentářů, že máš respekt k instituci zvané ODS. Znamená to, že jsi ovce nebo ne?
září 17, 2009 15:33
Musím se toulavýho zastat. : Václav Semerád
Nejenže jsem s Rusy mluvil, ale byl jsem u nich dost na to, abychom se navzájem prokoukli. Fakt nevím o národu, který by se tak šíleně bál. Ne nepřátel - chraň pámbu, proti cizím jsou to geroji, ale vlastní mafie papalášů. Pravda je, že GULAG i Oswietim mají stejnou příchuť smrti, s tím nejsou žerty! Akorát od té Oswietimi uplynulo víc vody. Taky jsem doprovázel Rusy u nás v Praze (před rokem 1968, aby z toho nějaký idiot zase něco nevyvozoval) a byli to kolegové z oboru, stáž po vědeckých pracovištích. Tedy žádní mužici! Ale policie (vlastní i naší) se báli jako čert svěcené vody. Jeden si v Praze v restauraci zapomněl na opěradle židle pověšený foťák. Vrátili jsme se tam, ale foťák už byl údajně na Ztrátách a nálezech (tenkrát se asi opravdu kradlo míň). Ale Ztráty a nálezy, to už je přece policie! A ten nešťastník, že s milicí nechce nic mít a to radši foťák oželí! My zase, že policie je tu, aby nám pomáhala (blahé doby před okupací, kdy se studenti pokoušeli vyjít s policajty) a na ty Ztráty jsme ho prostě dovlekli (bez něho to totiž nešlo). Foťák tam byl, vyšli jsme tedy s foťákem, jen ten borec se pořád cítil nesvůj - že si ho tam, proboha, zapsali! S číslem pasu a jménem! To my jsme se StB tolik nebáli, ačkoliv i ta byla z podobného soudku.

V USA jsem nebyl, jen můj brácha. Jel tam plný svatého nadšení, že konečně pozná tu svobodě zaslíbenou zemi, vrátil se po roce otřesený, znechucený a bez iluzí. Předně: Američané se bojí skoro jako Rusové. Pokorně se nechávají šacovat při kdejaké šikaně, ochotně zouvají boty, nejen soustavně na letištích, ale i namátkově na nádražích (brácha to zažil víckrát). Za druhé: nás by osočovali z rasismu, ale u nich je rasismus tvrdší než tady. Navzdory Hollywoodu je tam hierarchie: 1) bílý Američan, 2) černý Američan (jen se nesmí říkat černý, to si dost nebezpečně koledujete, zato do bílých sviní si tam nadávek užijete dost) 3) hispánec, pak tři hromádky hnoje a Mexičani, až 5) neameričan libovolné barvy. Jakmile barevný policajt zjistí, že nejste kategorie 1) ale 5), užijete si, co to je šikana. Což se samozřejmě netýká návštěv pod ochranou 1). Čili ani o té svobodě to tam není tak žhavý.

Zatímco já jsem si chodil po Moskvě bezstarostně nejen v turistickém centru, ale i ve čtvrtích na okraji, kde byly pořád ještě dřevěné nachýlené barabizny očividně z doby po Napoleonovi, bráchu v NY místní (!) smrtelně vážně varovali, ať něco takového po Bronxu ani nezkouší, že by ho pak nemuseli v márnici ani poznat. Tady to bývalo horší, zejména za Heydrichiády byla za křivé slovo kulka (ale to je samozřejmě dávno, nejspíš sci-fi, že?). Guantánamo se také nedá srovnávat s koncentráky, ba ani s Leopoldovem, jen to definitivně zpochybnilo kydy o svobodě a o nemožnosti věznění bez soudu. Řekl bych, buďme rádi za to, v čem zatím žijeme (i když netvrdím, že tu není co zlepšovat a mám dojem, že se to tu postupně amerikanizuje k horšímu). Dnes už aby se člověk bál vyjít večer na ulici, o Václaváku nemluvě. Až nás vrchnost zažene zpátky do šeptandy, jako za bolševika, bude hůř.
září 17, 2009 15:49
Pane Semeráde, : Míša šíša
ale to, že se Rusové bojí svých mafiánů, politiků či policie nemá nic společného s tím, že by to měli být nesvobodmyslné ovce, které bezmezně věří, uznávají a obdivují Putina a báťušku cara - což psal Toulavej a což dle mého názoru není pravda.
září 17, 2009 16:05
proč Toulavýho : alena Bodka
ten přece tvrdí pravý opak toho, co říkáš.On tvrdí, že v Americe je ta nejsvodovatější svoboda a nejdemokratičtější demokracie, zatímco Rusko obývají poze mužici zblblí řežimem.
září 17, 2009 16:09
Míšo, když někdo žije v zemi skoro padesát let, : toulavej
je to obyčejný dělník, ale je sečtělý, viděl svět, umí anglicky německy italsky a španělsky, kromě češtiny a má tak možnost srovnání, jak se kde žije – můj strejda z Kalifornie, je to americký domorodec. Také moji kamarádi v Idahu Jižní Karolíně a NYC žijí v Americe už dlouho, jsou to inteligentní lidé a mohou srovnávat. V Rusku jsem byl pravda v roce ´80, ale povídali jsme si tam se studenty a profesory, co nás tam doprovázeli a tak jsem měl srovnání, co oni vědí o stejných událostech třeba ve světě a jak je vidí. Jaký mají vztah k jejich vládě, ke svým nadřízeným ap. Ten rozdíl byl ohromný a žádný pád socialismu v Rusku to nemůže jen tak změnit. Vždyť i u nás stále polovina národa má představu, že stát se má o lidi postarat, je to jeho hlavní smysl a všechno – služby, školství, zdravotnictví ap. MUSÍ být zadarmo. I za cenu, že si na to budeme neustále půjčovat i když nemáme na to splácení dluhu . . .
O tom, že někdo říká víceméně objektivní pravdu se přesvědčíš, když se to stane nebo děje, co ten někdo říkal. Když se to opakuje častěji, začneš mu věřit. A jiným zase přestaneš věřit úplně všechno, když párkrát zjistíš, že lhali. Takže, třeba Pavla Jazairy nebo její syn Martin jsou pro mě důvěryhodní. Je takových pochopitelně víc. Tak, ti když něco řeknou, je to pravda. Jinak ovšem stále platí, že na rozdíl od mnoha lidí, nejsem tak hloupý. Jsou ovšem taky lidé, mnohem chytřejší, než jsem já. Ale, nevím, je-li to jejich výhoda. Někdy se mně zdá, že být hloupý nemusí být tak špatná věc, žiješ-li v Čechách. Ale, to nevím . . .
Pokud vím, pro ODS se vžilo označení politická strana, nikoliv instituce. Pokud jde o můj respekt, tak ten mám ke včelám, vosám a zejména sršňům, potom k vodním vírům pod jezy, k vysokým objektům, stromům, budovám a lezením na ně a taky k moudrým lidem. Těch je ovšem proklatě málo. Z toho plyne, že respekt k ODS určitě nemám a ani mě nenapadá, že by někdo takový u nás existoval. Respekt si vynucují totalitní uskupení, jejich šéfové. Namátkou hejtman Rath, když vyhodí hned po svém nástupu ředitele nemocnic nebo škol, které mu neodpoví na bláznivou anketu slaboduchého narcise, jak se má jmenovat jím plánovaná nová universita . . . Snad jsem aspoň trochu odpověděl.
září 17, 2009 16:40
jen na doplnění : toulavej
Amerika je dvakrát tak velká, než EU, rozlohou. Tak i v různých státech se žije trochu jinak. Východ, po Mississippi, je americkej komunismus, tedy shit. Ale, po dvojčatech je to rok od roku horší všude, i na Západě. Ale, stejně je to pořád CELKOVĚ lepší, než celkově v EU. Samozřejmě, výjimky existují na obou stranách oceánu. Já chodil s kamarádkou v půl třetí ráno po Manhattanu několikrát a v pohodě. Ale, jen se začne stmívat, tak na dvaačtyřicátý, co je pupek světa :-), stojí poldové každých deset metrů od sebe . . . Že se neleze do nebezpečných čtvrtí kdekoliv na světě je snad jasný. U nás je to Václavák nebo Chánov, v NYC je to Harlem, Bronx, některé čtvrti, kde žijou barevní.
září 17, 2009 16:56
Jo, : Míša šíša
dík za obsáhlou odpověď. Myslím, že je zbytečný to dál rozebírat.

Mimochodem, můj brácha žil 3 roky v Pennsylvánii a moc se mu tam líbilo. Krom toho procestoval i jiné am. státy. Nebýt toho, že se mu stýskalo po rodné hroudě, rodině a přátelích, byl by tam naprosto spokojený. No, to jen tak na okraj.
září 17, 2009 17:31
no tak vidíš, Míšo, : toulavej
máš info z první ruky o Americe, tak se poptej, PROČ se tam bráchovi tak líbilo. Za zeptání nic nedáš :-)
září 17, 2009 17:36
ej, zase je v chalupe veselo : Mikin
hezky se to tady rozjelo. Alene Bodce me prispevky pripominaji Rude Pravo. (Me zase pripominaji Rude Pravo jeji prispevky, ale coby gentleman stydlive mlcim).
Nejvic ale zabodoval Semerad. Moc objektivni pan, hlavne kdyz prijde rec na Americany bombardujici umyslne srbske porodnice aby robatka zahubili a zidy, jejichz zlociny se zlociny samotnych hitlerovcu srovnava.
Jeho liceni Ameriky (kde nikdy nebyl) nebylo nepodobne jeho konspiracnim teoriim. Ja a Toulavej kteri jsme se tam neco natoulali muzeme jen sedet a cist historky jeho pana bratra s otevrenou hubou. Hlavne o tech 5 kategoriich a americkem rasismu. (Cerny prezident, dalsi cerni politici a vyznamne osobnosti jsou nepochybne jen dalsi dukaz jakesi konspirace).
Musel jsem si vzpomenout na sva setkani s americkymi policajty, zejmena s jednim typickym "white pig" ve state Arizona.
Zastavil me tam po vyjezdu z horkych pramenu Pegosa Hot Springs mistni Deputy Sheriff pod pruhlednou zaminkou, ze neni videt moje poznavaci znacka a ze jsem bez zastaveni projel STOPku.
Vysvetlil jsem neuprosnemu muzi zakona, ze muj camper je amatersky vyrobeny a precuhuje korbu me Mazdy pick-upu. Proto je znacka blbe videt. Deputy muj argument uznal a chtel videt ridicak, ktery si prohledl tak zbezne, ze ho ani nevzal do ruky.
Ten dobry muz se podle vseho nikdy nesetkal se Semeradovym bratrem, takze netusil, ze jsem coby Cechokanadan podradna bytost pate kategorie - dobytek hluboko pod negry, hispanci, tremi kupkami hnoje a Mexicany.
Takze se se mnou dal do dlouheho hovoru o pocasi na Yukonu, kvalite japonskych vozidel a o tom, ze dlouhe sedeni v horkych pramenech spojene s pitim piva otupuje mozek.
Poznamenal sem, ze ja mel jen jedno, sheriff rekl ze on si v pramenech dava maximalne dve a ze bych mel respektovat dopravni znacky. Pak se podival se na hodinky, pratelsky me placl po rameni a odesel.
Paranoidni bratri Semeradove by asi usoudili, ze sel veset cernochy. Ja ale myslim, ze sel domu na veceri.
Tot rozdil mezi nami...... smilies/wink.gif
září 17, 2009 18:09
Toulavej, : Míša šíša
to já ale vím, nemusím se ptát. Jenže na druhou stranu třeba - můj manžel se tam tenkrát chtěl jet za bráchou podívat. Zažádal si o turistické výzum (to se tenkrát ještě muselo, ale to víš) a bylo mu zamítnuto - samozřejmě bez udání důvodů, svobodomyslná a demokratická Amerika žádné důvody sdělovat nemusí. Zažádal si tedy podruhé, přičemž doložil nemálo dokumentů, které poukazovaly na to, že rozhodně nemá v úmyslu v USA setrvávat, případně tam načerno pracovat (výpis z bankovního účtu s určitým obnosem, doložení hmotného majetku, prosperující firma, zvací dopis, zajištěné ubytování atd.atd.). Žádost byla opět bez jakéhokoliv odůvodnění zamítnuta. A jak jistě taky víš, bylo-li tenktár dvakrát odmítnuto udělení víza, byl člověk pro USA na 10 let nežádoucí, aniž by se čímkoliv provinil. Takže se manžel podíval do Ameriky za 6 tisíc (tolik stály dvě žádosti), ovšem jen prstem po mapě.
I to je Amerika. Let´s go West!
září 17, 2009 18:35
přesně : alena Bodka
mému, již zesnulému sousedovi se stalo ještě něco horšího. Byl to tramp /žijeme v trampském kraji/ a celej život toužil,aby se mohl podívat na Aljašku. Známí, které tam měl ho tam pozvali, on investoval veškeré úspory na letenky a taky aby s sebou měl nějaké peníze....slavnostně doletěl až na letiště v Anchorage - a dál ho prostě nepustil imigrační úředník. Soused se mu nějak nelíbil, nebo co. Tak ho šupem poslali zpátky, přestože měl vízum, doklady a všechno ostatní v pořádku. No, jak v sovětským svazu.Souseda to tak sebralo, že do roka umřel. Chudej, protože všechny svý prachy vrazil do cesty na Aljašku.
září 17, 2009 18:57
penezenka a BL : Mikin
Ta analogie se zmizelou penezenkou je presna. Proc si vybrat zrovna tu nejnesmyslnejsi teorii a hajit ji i pres absenci jakychkoliv dukazu ?
Ten clanek v BL staci docist jen k tvrzeni, ze teplota pri horeni leteckeho kerosenu nemuze roztavit ocel. To je sice pravda, ale on takovou pitomost nikdo z odborniku kteri katastrofu vysetrovali netvrdil. Mluvilo se vzdy jen ztrate pevnosti oceli, ke ktere podle vysetrovani pomoci computerovych modelu opravdu doslo.
Nosniky na fotografiich byly urezany autogenem pri zachrannych pracich a odstranovani trosek, nikoliv roztaveny. To snad pozna i clovek, ktery v zivote nesvarel.
Ach jo......


září 17, 2009 19:06
na okraj : bb2
- k diskuzi o pravých pachatelích 11.9. nic psát nechci, protože je neznám, pozadí neznám, a v takovýchhle debatách nasekají názory nepodložené argumenty a důkazy docela paseku, tak se v tom nechci plácat.

Jen k Aleně B. - komentář Toulavého jsem prolítla fofrem, ale mám dojem, že nevnímáš přesně napsaný text, Aleno. On nepsal, že v USA je všechno čistý, průhledný a skrz naskrz demokratický atd. atd., jak mu podsouváš, ale - a v tom ho podpořil i V. Semerád - že se tam lidi míň bojí se ptát, šťourat a chtít vysvětlení.

Kdosi tu zmínil aféru s Lewinskou, v souvislosti s Clintonem.
No umíš si asi představit, kolik takových Lewinských bylo, je a bude v Rusku, a umíš si představit, že by si některá z nich troufla znemožnit prezidenta, zveřejnit jejich aférku v médiích atd.? No já moc ne, docela věřím, že se taková holka bojí o život a je ráda, že je ráda. Aféra s Monicou vyšla zevnitř.
A v tom je podle mě ten podstatný rozdíl, který má možná na mysli i Toulavej, možná ne, ale já v tohle tedy vidím to zásadní - že u nich se špinaví politici musí bát svých vlastních občanů, novinářů. V Rusku mám pořád pocit, že se tohohle rozhodně bát nemusí, že tohle si pořád ještě snadno ohlídají...
Černobyl se odtajnil na nátlak světa, čili zvenku.
Watergate zevnitř - novináři zapracovali.

Ani já si nemyslím, že je tam všechno dobré, naopak, a vůbec nepochybuju o špinavých hrách, utajených akcích atd. Jen když někdo na něco přijde, tak se
září 18, 2009 10:33
... : bb2
Ještě k tomu úvodu co jsem psala o 11.9. Možné je všechno, ale mně se pořád jako nejpravděpodobnější, nejlogičtější, vysvětlení zdá to oficiální. Teroristický útok muslimů.
Neohořelý pilotní průkaz mi nic nedokazuje, nejsem specialista, jen vím, že stát se může všechno a často se stanou věci, které se jeví neskutečné ("zázraky"). Lidi zavalení 11 dní pod troskami a přežijí uprostřed tun materiálu a desítek mrtvol, tak proč by nepřežil kousek plastu. Letadlo nalétávající obloukem na věž, ačkoli "logickým" se zdá přímý nálet, mne taky nepřesvědčí. Lidský faktor zmůže hodně, nervozita, napětí, chaos...To mohou být zvláštní okolnosti a nemusí, a mohly nastat vždycky, ať to byli ti nebo tamti.
září 18, 2009 10:43
a oprava předchozího : bb2
Ani já si nemyslím, že je tam všechno dobré, naopak, a vůbec nepochybuju o špinavých hrách, utajených akcích atd. Jen když někdo na něco přijde, tak se
...tak se v demokratické společnosti najdou snáz cesty, jak s tím vyjít ven, min. po tom skočí noviny, a to je to, čeho se každý špinavý hráč bojí, a v Rusku se může bát o dost méně, zdá se mi.
září 18, 2009 10:47
aha, tak odtud ta averze . . . : toulavej
no to jste měly říct holky hned, že máte s Amerikou, resp. její administrativou nevyřízený účty. Když přejdeme na konstruktivní dialog, je to samozřejmě sprosťárna, že člověka nepustí do země, kterou by chtěla pořád, i přes tu nepřestávající antiamerickou propagandu, navštívit půlka světa. My máme k Americe obzvlášť sentiment, možná díky trampskýmu hnutí za první republiky, protože díky Americe jsme samostatným státem. Na druhou stranu, i když je to nespravedlivý, každej má svobodný právo si rozhodnout s kým chce být, koho pozvat nebo mu dovolit, přijet k němu na návštěvu. A taky to nemusí zdůvodňovat i když by mohl. Je to stejný jako v práci. Šéf si vybere s kým chce pracovat a nezdůvodňuje těm, co si nevybral, proč si je nevybral. S tím vízem i vstupem je to tak, že člověk musí vědět, CO JIM VADÍ. A tomu předejít. To je věc zásadní. Problém může mít člověk, který tam nebyl a nemá nikoho, kdo by mu poradil, jak to chodí, co má a nemá říkat, jak se chovat. Jistotu nemá nikdy nikdo v ničem. Pamatuju si, když mě nevzali na průmyslovku do Volyně, že mně taky neříkali, proč. Protože, „pro velký počet uchazečů“ je sice zdůvodnění, ale jaksi směšné.

bb, nenapsal bych to lépe :-))), bylo to dokonalý.
září 18, 2009 11:02
Toulavej, : Míša šíša
nepiš krávoviny nebo si budu myslet, že to s tou tvojí chytrostí nebude až tak žhavý. Jaká averze, co to meleš? Nevím, z čeho něco takového usuzuješ. Já žádné nevyřízené účty s Amerikou jako takovou nemám, nepociťuju k té zemi žádnou zášť ani nenávist.
Jinak k tomu dalšímu tvému textu. Hele, to by jsi zrovna tak mohl brát jako za naprosto normální, když tě komouši nechtěli pustit nikam na západ. Klidně bych k tomu mohla dosadit tvá slova: A taky to nemuseli zdůvodňovat, i když by mohli. On taky člověk musel vědět, CO JIM VADÍ. A tomu předejít. To je věc zásadní. Problém mohl mít člověk, který neměl nikoho, kdo by mu poradil, jak to chodí, co má a nemá říkat, jak se chovat.

Docela dobrý, ne? Teda spíš se divím, že něco takového napsat ti nepřipadá ani trochu blbý.
září 18, 2009 11:17
Míšo : bb2
hm, ale já v tom taky vidím rozdíl

Rozdíl mezi domácím vězením, kdy mě zavřou v mým baráku,vesnici,městě,státě, a mezi tím, kdo mě k sobě vpustí na návštěvu, protože si chrání svou rodinu, svůj majetek.

Přece je rozdíl mezi státem, který svoje občany vypustí kamkoli, svobodně ať se rozhodnou kam půjdou, a současně si sám určí, koho si k sobě vpustí.

Myslím že hodně z nás by uvítala vstupní víza pro některé lidi, z důvodu ochrany, ale určitě by se nám nelíbilo, aby nás náš vlastní stát zavřel uvnitř, v kleci - to je velký rozdíl. Tvůj vlastní stát má chránit uvnitř hranic, ale ne zavírat vlastní lidi uvnitř.
září 18, 2009 11:25
No, : Míša šíša
tak pokud by šlo o ochranu státu a jejich občanů, tak bych to chápala. Ale pokud se jedná o nijak neodůvodnitelnou libovůli, tak mi to silně připomíná komoušské praktiky.
S osobními návštěvami bych to nesrovnávala, tak především si návštěvu zveš, případně návštěvu oplácíš návštěvou. Pokud bys to chtěla ovšem takto brát, tak ČR a USA nebyli (a dosud stále nejsou) rovnocennými partnery - či navštěvujícími se přáteli, chceš-li. Američané totiž k nám mohli přijít na návštěvu kdykoliv, aniž by se nás ptali, zda se nám to líbí či ne (či se snad cítíme jejich přítomností ohroženi), zatímco my jsme k nim mohli jenom tehdy, když nám to laskavě dovolili.
září 18, 2009 11:57
... : bb2
ale to je náš problém, že je tu chceme jen tak a ne s formalitami. Pokud bychom se cítili ohrožení, omezení apod., tak bychom byli taky dost silní a relativně bohatí, a pak bychom si asi nějaká pravidla pro ty slabší chudší utvořili. My jsme ale ti slabší a chudší a stojíme o ně, jediné co nás fakticky ohrožuje je neprosperita a my nechceme komplikovat žádným způsobem rozvoj obchodních styků, příliv investic atd.
Je to nemilý, ale není to komoušská praktika. Komoušskou praktikou bylo znemožnit našincům jakýkoli kontakt se západem a zámořím, aby nedejbože nechtěl to co oni a nezačal se bouřit. V takovém kontaktu USA, Kanada atd. svým občanům nikterak nebrání - aspoň mi není známo.
září 18, 2009 12:58
všechno tu za mě už napsala bb. : toulavej
Je to přesně tak. Úředník v americké administrativě je placený za to, aby odváděl poctivě svoji práci. A on to, na rozdíl od mnoha našich úředníků, opravdu dělá. Ke KAŽDÉMU žadateli o vízum přistupuje úplně stejně. Jakoby toho člověka neznal i když je to známý člověk. Žádná protekce. Před několika lety nedostala vízum partnerka jednoho našeho známého hokejisty na nějaký hokej, možná Kanadský pohár či co, hraný v USA. Zapomněl jsem jméno, ale byl to jeden z deseti našich nejlepších v NHL, čili obecně známý, BOHATÝ bezúhonný člověk. Těžko předpokládat, že jeho partnerka si pojede do Států vydělávat na černo. Museli to řešit až přes naše ministerstvo zahraničních věcí, takže nakonec ho asi po deseti dnech přece jen dostala. Znamená to, že úředník je tam nezávislý na vládě, která je právě u moci a jedná jen na základě zákonů a svého svědomí. Určitě i tam je korupce, jako všude, ale oproti nám si s úplatkem u úředníka ani neškrtneš, naopak, téměř jistě riskuješ kriminál. Je nemyslitelný, aby vysoký politik přes noc obrátil o sto osmdesát stupňů, co říkal včera a u lidí mu to prošlo, jako by se nic nestalo. Je to nemožný. Skončil by. U nás ne, jeho voliči ho dál podporují – jako v tom Rusku.
září 18, 2009 13:36
. : Míša šíša
Žádná protekce.

Museli to řešit až přes naše ministerstvo zahraničních věcí, takže nakonec ho asi po deseti dnech přece jen dostala.

smilies/smiley.gif
září 18, 2009 15:05
Když chce jeden chytat za slovo, tak to je potom moc těžký se s ním seriózně o čemkoliv bavit. : toulavej
To bude zřejmě tvůj případ, Míšo. Myslel jsem, že občas může tvá inteligence potlačit tvoji ješitnost a rejpavou povahu, ale asi je to s tebou fakt ztráta času. Inteligentní jsi dost, jenže, asi si nemůžeš pomoci. Škoda.
Je snad jasný, že když jsi skutečně někdo veřejně známý a potřebuješ něco protlačit přes úředníka, který tě odmítl, použiješ veškerý svůj vliv a máš nakonec větší šanci to rozhodnutí změnit, než když jsi bezejmenné nic, jeden z miliónu. Každý by to udělal, ale jen ti vyvolení mají šanci uspět. To není nic proti lidské přirozenosti, dokonce ani božím zákonům. Pouze v komunismu jsou si všichni rovni, třeba jako na Kubě. Srovnej to s námi, jak to funguje u nás, jestli by naše ministerstvo jednalo s úředníkem, aby na něco dal razítko. Přišlo by nařízení jeho vedoucímu a razítko by bylo za pět minut . . .
září 18, 2009 16:12
bb2 a toulavej : mikin
Napsali jste to presne jak to je.
Na ulicich nedaleko WTC se nasla rada predmetu cestijicich, ktere byly vyvrzeny z budovy vybuchem a do styku s ohnem se proto dostaly jen na zlomek vteriny.
Afera s Monikou Lawinskou temer stala prezidenta Clintona kreslo (i to nekteri "prudernim" Americanum dodnes vycitaji), zatimco nedavne odhaleni milenky souha Putina melo za nasledek pouze okmzite zavreni dotycnych novin.
Slovo averze ktere pouzil Toulavej vystihuje podle meho nazoru dusevni rozpolozeni nekterych diskutujicich velice presne. Pan Semerad se zde prohlasil za neutralniho cloveka ktery "ma zajem jen na pravde" a pak z neho te nelasky k Americe vyteklo tolik, ze nechal v prachu i legendarniho soudruha Kojzara z Rudeho Prava.
Ja muzu po 28 letech zivota v Kanade nedaleko americkych hranic a nekolika cestach kolem sveta s klidnym svedomim potvrdit, ze Amerika (a s ni se veze i Kanada) je jedna z nejsvobodnejsich zemi na nasi maticce zemeguli.
Jiste - obcas se najde pitomec ve forme policajta, celnika, nebo jineho urednika, ale takovi lide jsou vsude.
Ja si napriklad nedovedu predstavit, ze bych mohl v Evrope dostat stavebni povoleni na zaklade nakresu na ctvereckovanem papiru, barak postavit a sam si v nem zavest elektrinu. A takovych prikladu bych mohl uvest desitky......
Nedavno jsem cetl rozhovor s francouzskym vinarem, ktery doma vsechno zabalil a prestehoval se do Californie. Tam na rozdil od Evropy nikdo ani jemu ani jeho kolegum nediktuje, kolik vina a jake druhy muze pestovat. A americka vina ted vyhravaji kdejakou soutez.
Nebo je tu pribeh pana Christiana F. Martina, ktery stejne jako jeho otec vyrabel v 19. stoleti v Nemecku kytary. Dlouhe roky se coby clen cechu truhlaru soudil s cechem houslaru, ktery mu chtel vyrobu kytar zakazat. Nakonec v roce 1833 znechucene odjel do Ameriky, kde firma Martin vlastnena jeho pra pra pra pravnukem C.F.Martinem vyrabi nejlepsi akusticke kytary na svete dodnes.
Alena Puntikovana zde nedavno naznacovala, ze za uspechem Ameriky stoji prace privezenych otroku. Ale ono je to podle me presne naopak.
Amerika prosperovala a znovu prosperovat bude prave diky praci svobodnych lidi.

září 18, 2009 18:38
Míšo máš to marný : wendy
utlučou tě komunistickýma manýrama. Ono to v USA nemusí být nejhorší, ten život běžného občana, když to srovnáváš s praktikami 50. nebo 70. let, nebo s Kubou. A my co jsme nebyli v USA, tomu moc nerozumíme. Taky bych se ráda podívala do národních přírodních parků, to mě láká. Uvidíme.
září 21, 2009 08:10
Toulavej, : Míša šíša
díky za rozbor mé hnusné povahy. smilies/kiss.gif
září 21, 2009 08:46
Náš známý podnikal v pohostinství na Floridě : wendy
celkem se mu dařilo, posílal snímečky z různých akcí a ze Silvestrů a tak, občas u něho byla nějaká ta celebrita, Matuška, Vondráčková, Zedníček a spol...ale krev není voda, bude to prodávat a na stáří se bude stěhovat do ČR. Musím s ním dát řeč. Abych nebyla nespravedlivá.
smilies/wink.gif
září 21, 2009 09:19
wendy, ale komunistické manýry to připomíná Míše :) : bb2
ne nám smilies/smiley.gif
září 21, 2009 12:17
Ano, ale všimni si, : wendy
že gró argumentace se objevuje ve stylu - oni taky. To já vím že to za moc nestálo a že oni skutečně taky. Jenže tento argument už je pěkně omletý.
Asi bychom chtěli, aby ten svět byl lepší a ono to stále nějak drhne...
smilies/wink.gif
září 21, 2009 13:59
to mě zase jeden chytrej nevomylnej nachytal na šveskách : NČ
Cit: "Věta eNČého „jestliže mi někdo, kdokoliv, lže prokazatelně jednou, s cílem získat lží výhodu, nemám sebemenší důvod věřit, že po druhý mi zrovna náhodou nelže, a to zejména, když získaný výhody sou nepopiratelný“ by se měla tesat. Škoda, že se jí sám autor neřídí, jak možno viděti na jeho souhlasu s myšlenkami a skutky naší socdem a jejích představitelů. To není nic o politice, jenom názorný příklad".
Tak jen pro jeho lepší spánek mu sděluju, že vo Jirkovo pravdomluvnosti nemám ani vofous lepčí mínění než vo Mirkovo. Jenom je mi Jirka voněco míň nesympatickej než Míra.
Takže hochu, ten tvuj pocit nachytání mě je vopravdu jen tvym pocitem kterej vychází z tvýho "podle sebe soudim tebe", takže svou prostou důvěřivou dušičkou předpokládáš, že jestliže ty slepě stádově věříš Mirkovi a jeho his boys, tak já, jakožto jejich odpůrce, nutně musim věřit Jirkovi a jeho his boys.
Chlapče - tak to není. Já, narozdíl od tebe a nadšenců z vašich fan klubů, používám i vlastní hlavu.

září 21, 2009 14:19
NC : Mikin

Já, narozdíl od tebe a nadšenců z vašich fan klubů, používám i vlastní hlavu.


Vzhledem k tomu, ze z te hlavy nevzesla jedina myslenka ci nazor ktery by diskusi o 9/11 nejak obohatil, povazuji toto tvrzeni za neoduvodnene.......
září 21, 2009 17:42
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) : NČ
Zato tvoje vobohacování tzv. "myšlenkama" je pokaždý skutečnym bohatstvím.
Vždycky mě ujišťuješ o dávný pravdě, že jakákoliv diskuse s ****** je jen ztrátou času.
září 22, 2009 06:03
Mily NC : Mikin
Psat prispevky po navsteve kozlovny jest veliky omyl. Budes-li pri tom navic hlasite dupat, muze se i stat, ze ti spadne ze steny obraz Brezneva.
Ale vazne - ty jsi jeden z tech lidi, co dokazou psat a psat, napadat a napadat a nerict k tematu jedine slovo.
Sbohem

září 22, 2009 07:58
... : NČ
Kdybys uvedl jedinej důvod, proč bych s nulama, jako např. s tebou měl ztrácet svuj cennej čas... pak snad. Jenže se vobávám, že takovej důvod neexistuje :-(((
Takže čau, příště mě laskavě ze svejch zapařenejch duševních výpotků a tisíckrát rádiem vomletejch frází, který vydáváš za svý vlastní přínosy do diskusí, vynech a nevnucuj se, když se tě hovor netejká.
září 22, 2009 08:51
:-))) : Míša šíša
Tak jsem si myslela, že tuhle diskuzi už nelze ničím zpestřit. A vono jo!
smilies/grin.gif smilies/grin.gif

NČ, héč, já mám na stěně obraz Stalina! smilies/wink.gif
září 22, 2009 09:06
... : bb2
Proto jsem psala, že hroby se nemají otvírat.
Mikine, už si to prosím tě zapamatuj - máš jiný názor? jsi nula. Nadále máš jiný názor? Jsi *****. I přes tuto pádnou argumentaci máš jiný názor? Jsi zapařená nula a nebude s tebou diskutovat!
:-)
září 22, 2009 09:10
bb2 : Mikin
S tema hrobama mas pravdu. Nikdy nevis, jestli nevyleze nejakej Gusta.
Josef Skvorecky pri setkani s temito lidmi pouzival vyraz "Biafra ducha". smilies/smiley.gif
Uz se nemuzu dockat 20 vyroci sametaku. To se NC uhvezdickuje, aniz by cokoliv rekl. smilies/smiley.gif
září 22, 2009 09:46
bb, : Míša šíša
mohla by jsi být trochu objektivní? NČ Mikina vůbec neoslovoval, přesto ten měl potřebu si do eNČého píchnout. NČ zareagoval bez urážek, načež Mikin začal psát o kozlovnách a obrazu Brežněva na stěně. To je tak trapný, že se neochotě diskutovat vůbec nedivím.


září 22, 2009 10:06
Míšo, : bb2
kozlovna a Brežněv až po komentáři v 6.03 -
Vždycky mě ujišťuješ o dávný pravdě, že jakákoliv diskuse s ****** je jen ztrátou času.


a jelikož co pamatuju se tu **** používají coby náhražka velmi ostrých výrazů, tak kdo objektivně začal urážkami a rejpáním?
září 22, 2009 10:15
Hm, : Míša šíša
a jakou urážku sis tam konkrétně dosadila?

Znovu opakuji, že rejpat začal Mikin. NČ se vyjadřoval k Toulavýmu (který měl rovněž neodolatelný nutkání eNČého pošťouchnout, ale zcela určitě to nebude jeho rejpavou povahou), nechápu, proč měl Mikin potřebu do toho zasahovat. Respektive chápu. NČ je pro něj něco jako pro bejka červenej hadr. smilies/smiley.gif
září 22, 2009 10:23
No, si myslím, : wendy
že k 20. výročí se neuhvězdičkuje nikdo, protože spontánní oslavy asi budou velmi malé, to nebude jako příjezd hochů z Nagana. Je to škoda, protože i když většina lidí je ráda, že se to tu otočilo, jsou zklamáni vývojem, různými aférami, Dalíky, straníky a podobnými bulíky.

Jinak jsem ráda, že obrazy určitých státníků se už věší na zdi jen jako recese. My zase máme jako těžítko na nevyřízené papíry Klému Gottwalda...
smilies/wink.gif
září 22, 2009 10:24
Míšo, : bb2
žádnou. Moc jsem se nad tím nepozastavila, protože je to pro nč typický způsob vyjadřování, a stejně tak výrazivo kozlovna a Brežněv mi nepřišlo nijak dramaticky urážlivé.
Jen ti odpovídám, že brežněv a kozlovna nepřilétly z ničeho nic.

Že nč neoslovil Mikina je fakt. Kdyby vždy reagovali a psali jen oslovení, je tu desetina komentářů. Často reagujeme na něco, co nás zaujalo byť to nebylo adresovaní přímo nám. Proč by zrovna Mikin měl mít distanc.
Kromě toho, Mikin stejně jako já a myslím že i ty ví, že tím "fanklubem a nadšencem toulavého" myslel NČ i Mikina, protože Mikin se s Toulavým shoduje a do této diskuze psal i předtím. Takže holt cítil, že se ho poznámka NČého o fanklubu také týká a zareagoval, no.
září 22, 2009 10:42
wendy, : bb2
bulíky nechat! bulíci jsou super psi! ti si přirovnání s naším výkvětem nezaslouží!
září 22, 2009 10:43
bb, : Míša šíša
ano, reaguje se na něco, co není určeno přímo nám, ovšem záleží na tom, jak. Tady šlo pouze a pouze o jízlivou poznámku, o nic víc. Máš pravdu v tom, že Mikin nemá distanc, taky mě ten jeho příspěvek nijak nepálí (ať si to hoši spolu navzájem užijou), mě jen překvapilo, že pak se do toho ještě vložíš ty a přihříváš si svoji polívčičku.
No nic, nebaví mě se tu s tebou přehazovat v desítkách komentářů. Prostě na to máme každá jiný náhled a tak už to i zůstane.
září 22, 2009 10:54
Rovněž nerada urážím zvířata : wendy
porovnáváním s některými lidmi. Ale člověče bulík pro pitbuly mi nepřipadá taky moc pěkné, vím že se jim tak říká, ale je přece vžité, že bulík = trouba...
smilies/wink.gif
září 22, 2009 11:07
Míšo, : bb2
no právě, jiný náhled. V jiné diskuzi bys to brala jako že jsem se přidala se svým komentářem, tady to bereš tak, že se do toho vložím a přihřívám si svojí polívčičku...:-)
Desítky komentářů nebudou potřeba, stačily dvakrát tři, abychom si připomněly jak se věci mají.
září 22, 2009 11:29
... : bb2
Wendy, vžité to je, ale mělo by se to zvláštním usnesením zakázat :-) a to jak pro pitbuly, tak pro bulteriéry :-)
září 22, 2009 11:30
... : bb2
každopádně jsem ráda, Míšo, že to zvládneme i bez ******
září 22, 2009 11:40
... : bb2
ne že bych se z pár hvězdiček pohvězdičkovala, jde o to, že si tu chci reagovat, komentovat a číst od druhých a to dost dobře mezi navzájem na sebe nahvězdovanými lidmi nelze
září 22, 2009 11:42
bb, mám to stejně, : Míša šíša
ale jde o to, že nebudou nahvězdičkovaní lidé, nebude-li se do nich někdo navážet. Tobě by se asi taky nelíbilo, kdyby si tě někdo pořád bral do huby pro nic za nic.
září 22, 2009 12:06
... : bb2
na pronic a zanic máme taky odlišný náhled
září 22, 2009 12:15
Míšo, Wendy, dík :-) : NČ
Furt po mně někdo chce nějaký arkumenty neboco. Kdybych aspoň věděl, co to ten arkument je, žejo. Bysem něco z novin taky vopsal a předhodil, jenže když nevim...........
Hlavně, že je o5 veselo :-)))
září 22, 2009 12:17
Tak už je to 11.koment :-))) : Míša šíša
na pronic a zanic máme taky odlišný náhled


Můžeš mi teda vysvětlit to "něco", co přimělo Toulavýho napsat toto: Škoda, že se jí sám autor neřídí, jak možno viděti na jeho souhlasu s myšlenkami a skutky naší socdem a jejích představitelů.

Mně to teda není vůbec jasný.
září 22, 2009 12:25
Já to teda vidím tak, : wendy
že kdo nejde s námi jde proti nám a kdo nerad Topola musí milovat Paruba. Může to tak být, ale zobecňovat to a dělat z toho samozřejmost, ó to nikoliv. Já to třeba taky tak nemám, anžto jsou oba tak drobátko prolhaní....takže tak.
smilies/wink.gif
září 22, 2009 12:47
Míšo, : bb2
nojo, tak když i takovouhle větu bereš jako navážení se do NČho, a že si ho takhle děsně drsně Toulavej bere do huby pro nic za nic, tak to se potom opravdu nedobereme konce. Protože za to drobné rejpnutí můžu brát dejme tomu brežněva a kozlovnu - ne že by mi to přišlo zlé (když budu furt psát, jak si přihejbám becherovky, tak mi to dřív či později taky někdo takhle připomene), ale budiž.
Ovšem to cos citovala od Toulavého mi přijde natolik diskuzně nezávadné, že jestliže i toto je atribut braní si pana NČ do huby pro nic za nic, tak to jsem z toho jelen, protože pak nesmí nikdo psát nic nesouhlasného ani nesouhlasně na nic poukazovat.

Hele, mě už to nebaví. Beru na vědomí, že dle tvého názoru se Toulavej a Mikin dotkli nedotknutelného člověka, ty bereš na vědomí můj opačný názor, máme jasno a je to:-)
září 22, 2009 12:57
není.... : wendy
příště to propukne zas.
smilies/wink.gif
září 22, 2009 13:20
. : Míša šíša
Hele, mě už to nebaví.

Ale to už jsem psala já v 10:54 a podívej, jak dlouho nás to baví :-)

Nejde o to nedotknout se někoho jiného, ale když už se teda dotknu, tak se nemůžu divit reakci. A bavili jsme se o tom, kdo začal, to bylo podstatou věci. Kdyby si Mikin odpustil svoji poznámku, nedočkal by se žádných hvězdiček. A ty by ses nemusela přidávat se svojí tezí o tom, že kdo má rozdílný názor od NČ, je zapařená nula. Při tom o žádné názory v té přestřelce ani nešlo. Tohle bylo meritem počátku naší diskuze a nyní to sklouzává do absurdna - viz
tak to jsem z toho jelen, protože pak nesmí nikdo psát nic nesouhlasného ani nesouhlasně na nic poukazovat.

Na co Toulavej nesouhlasně poukazoval? Jenom si honil triko.
září 22, 2009 13:56
... : bb2
no, mě to skutečně nebaví, takže nebudu reagovat
září 22, 2009 15:08
... : Mikin
Tohle je prvni komentar pana NC v tehle diskusi:

Pane Semeráde, smekám klobouk!!! : NČ
Jenže samolibej narcis tohle ani nepochopí, natož že by se zamyslel. Taky - čim, žejo!


Pocet urazek: 2
Pocet myslenek nebo nazoru: 0
září 22, 2009 16:33
Už vopravdu naposledy : NČ
Samolibej narcis, kterej nemá čim myslet, je vodkázanej na papouškování tisíckrát vomletejch oficiálních zpráv z rádyja, který velkoryse a zdarma prezentuje jinejm, a nazývá je vlastníma myšlenkama (cha). A třikrát běda každýmu, kdo mu vodpoví: Ano, třeba máš pravdu ale může to taky bejt i jinak. Upálení kacíře, to je pak nejmilosrdnější trest pro pochybovače.
Navopak běžnej člověk, dokud nemá v ruce nezvratnej důkaz, nýbrž za důkazy jsou mu předhazovaný jen zprávy, notabéne vzešlý z nepříliš důvěryhodnejch zdrojů, má právo pochybovat a tohle právo nikomu neupírá.
Pokud se někerej ze zdejších přispěvovatelů v samolibym narcisovi poznal, to je ale už jen jeho věc. Mý konstantování bylo zcela vobecný.
září 23, 2009 06:53
Takze Miso Siso : Mikin
diskusi o tom, kdo tady zacal urazet muzeme snad ukoncit. Staci si najit vsechny prispevky pana NC a vsechno bude jasne. Je to presne naopak, nez rikas.
Urazet zacal on, s kecy o "narcisovi, ktery nema cim myslet".
Dalsi prispevky toho nestastnika spocivaly jen v obvinovani z demagogie a kecu, ktere nemely s tematem nic spolecneho.
Nemusis nic Googlovat, staci si to vsechno precist znovu.
Ja toho pana stejne jako vsichni ostatni ignoroval az do chvile, kdy se rozhodl sva moudra zakoncit samochvalou o "pouzivani sve vlastni hlavy".
Takova pitomost uz se nedala prehlednout. smilies/smiley.gif
Jsem rad, ze jsem napsal, co jsem napsal. Nevim proc bychom se ja, nebo kdokoliv jiny meli nechat donekonecna urazet od polomozka s komunistickymi nazory.
Protoze nejsem srab tak podotykam, ze tim myslim anonyma NC a ne "nekoho vseobecneho".


září 23, 2009 08:15
Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu : NČ
Logická dedukce hodná skutečnýho MOZKU:
Nevěříš slepě vládním zprávách USA? - Tedy jsi komunistickej polomozek :-(
září 23, 2009 08:42
... : Mikin
Upresnim:
Neveris nejen zpravam civilnich vladnich organizaci USA, ale ani vypovedim tisicu svedku a odborniku.
Zato veris nesmyslum pro ktere neexistuje jediny dukaz a v diskusich, kterym se zasadne vyhybas soustavne urazis lidi s nazorem jinym, nez je nazor tvuj a nazor komunistu?
Ano, jsi komunisticky polomozek. Na desatou.....

září 23, 2009 09:04
... : ouvej
ouvej ouvej smilies/sad.gif smilies/sad.gif
září 23, 2009 09:44
jako malý děti, jen vás nechá člověk chvíli bez dozoru . . . : toulavej
Dva dny tu člověk není, aby zatím dodělal zámkovou dlažbu, odvezl kamaráda do Sušice pro novou káru, okouknul novou lávku přes Otavu, zapadnul se svojí károu na polní cestě, odvezl kamarádku do porodnice, za hodinu už byla maminkou, zjistil, že v práci dělal minulý týden ten výkres zbytečně – nabídku nevybrali a vy se tu zatím škádlíte . . .
Teď by ještě chybělo, aby nám tu zase zmizel NČ a zjevilo se místo něho ouvej a pohroma bude kompletní . . .
Eště tak, aby to všechno nebylo nakonec kvůli mně . . . ale, to snad ne, tak důležitej nejsem.

září 23, 2009 10:07
:- ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))) : NČ
.
září 23, 2009 10:28
. : Míša šíša
A já co mi tu včera pořád chybělo. smilies/grin.gif
září 23, 2009 10:29
Už dost, mám teď uplně jiný starosti, týkající se osudu lidstva : NČ
V roce 2012 dojde ke zkáze planety Země vlivem srážky s planetou Nibiru (v některých případech je také zmiňována jako Madruk). Ta obíhá v protisměru kolem Slunce po velmi protáhlé elipse. Do blízkosti Země se vrací zhruba po 5500 letech a pokaždé svým průletem způsobuje nesmírné globální katastrofy.
Její návrat připadá právě na rok 2012. V tomto směru existují spekulace, že vláda Spojených států amerických zná její přesnou dráhu, ale nechce tuto informaci z obavy před možnou panikou zveřejnit.
Tak co, pánové z Wall Streetu, jak dlouho nám ještě chcete poroučet a lhát?
září 23, 2009 10:58
žádné zbytečné obavy : rozruch
pane Nč, kozel poteče i v roce 2012 smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
září 23, 2009 12:03
Si řikej Rozruch nebo Ouvej, to je fuk : NČ
Možná i poteče, jen aby ho měl kdo vypít. Spíš ale bude vypařenej. Srážka planet, to není nic pro žertování.
září 23, 2009 12:14
... : rozruch
souhlasím, nic pro žertování. Ale je třeba Tě trochu vysmažit za kanadský žertíky, kterými tady častuješ občas místní osazenstvo smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
září 23, 2009 12:30
Tak takhle vono to je. Nejdřív Americkej brouk : toulavej
a teď dokonce pánové z Wall Streetu mají prsty v tom konci Mayskýho kalendáře . . .
Neuvěřitelný, co si všechno dovolí.
září 23, 2009 12:35
Konec sveta : Mikin
Podrobnosti o blizici se planete (podle nekterych "cernem slunci") Nibiru a planu zlocincu z Wall Streetu mozno najit na www.osud.cz. Podrobny rozbor zlocinu americkeho imperialismu je tez k dispozici na
www.pravda.ru
ci v Halo Novinach.
Posledni dva deniky ziskaly odstranenim srpu a kladiva z titulni stranky na verohodnosti a je proto mozno z nich citovat i v kavarenske spolecnosti bez uzardeni. smilies/smiley.gif

září 23, 2009 14:31
Madruk, Madruk : wendy
to mi silně připomíná boha starých babyloňanů a Asyřanů - Marduka, ono na tom něco bude....a na vánoce 2012, žejo ?

Co se novin dotýče, není radno brát za bernou minci všechno, co napíšou a to napříč celým politickým spektrem. Oblbování lidí není specialita žádné jedné strany. Není potřeba obkloukem obcházet jen jedny...

Toulavej, ty jsi pěkně pilný, vzal jsi to pěkně širokospektře od rysů až k porodu.A co dneska ?
smilies/wink.gif
září 23, 2009 16:28
jó dneska to zase vypadá, že budu na malinách - kácet, planýrovat a tak, taky prořezávat švestku, : toulavej
možná se bude trochu dodělávat skalka a další dny uvidíme, jestli si mě nová maminka pozve na montáž postýlky, přerovnání nábytku v ložnici, případně odvoz domů. Jó, jsem hodně šikovnej a tak i často vyhledávanej osamělými ženami na mužské práce :-)))
září 23, 2009 16:53
... : bb2
s těma malinama bys měl pohnout,za chvíli se setmí a s čelovkou se nepracuje úplně dobře:-)
září 23, 2009 17:12
... : Mikin
Zena zavaruje zrovna brusinky. Mame jich tenhle rok pozehnane. Jen abysme je stacili jeste pred tim koncem sveta sezrat.
Vite kolik tech koncu uz bylo ? A furt se to odklada. Ale jak je nejaka konspiracni teorie nebo predpoved Armagedonu na Osud.cz tak tomu ja verim. Pan Masek je neobycejne bystry muz. smilies/wink.gif
září 23, 2009 20:28
... : Mikin
Nibiru je neexistujici planeta spojovana s Asyrskym bohem Mardukem.
Kdyby existovala a mohla nas skutecne za necele tri roky ohrozit, nasli by ji uz davno nejen profesionalni astronomove, ale i amateri.
http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/question/?id=2759
září 23, 2009 20:50
Nibiru měla být planeta, : wendy
všimni si, že píšu "měla by" a ne "byla" protože nevíme přesně, jak to tady před pár milirdami let doopravdy bylo - tak tedy měla to být pravděpodobně i obydlená planeta, která dnes ted už vážně neexstuje...
smilies/wink.gif
září 24, 2009 07:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]