O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DVACET NEBEZPEČNÝCH OMYLŮ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 srpen 2009
Přejít na obsah
DVACET NEBEZPEČNÝCH OMYLŮ
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
 

 

 

 

 

 

 

  • Alkohol je zdraví škodlivý.


Hloupost! Mírné, pravidelné pití alkoholu je naopak skvělou prevencí kardiovaskulárních chorob. Dvě piva denně (nebo 2 dl vína, či jeden panák »tvrdého« alkoholu) srdci a cévám velmi prospívají. U lidí, kteří pravidelně pijí malé dávky alkoholu, je riziko srdečních chorob o 31 % nižší než u abstinentů.

 

 

  • Při krvácení z nosu by se měla zaklonit hlava.


Hloupost! Pak teče krev do jícnu. Mnohem lepší je vložit do nosní dírky smotek vaty, prsty je stlačit k sobě a předklonit hlavu.

 

 

  • Pokud polykám umělé vitaminové doplňky, nemusím ovoce a zeleninu.


Hloupost! Nedávný americký výzkum potvrdil - tyhle pilulky jsou úplně na nic! Lékaři z Harvardu dávali denně 9,5 roku umělé vitaminy C, E a beta karoten 8171 lidem. Jediný účinek: Někteří měli po beta karotenu zkažený žaludek.

 

 

 

 (převzato z internetu)

 

 

 

 

 

Komentáře (20)add feed
Další hloupost : opas
V moči jsou shromážděny bakterie a škodlivé látky, jichž se chce tělo zbavit

Nesmysl. Česrtvá moč je sterilní, žádné bakterie neobsahuje. Odpadní látky samozřejmě ano.
srpen 06, 2009 22:23
Předběhl : vlk
mne Opas, ale jen dodám, na spáleniny nebo na rozedřené ruce není nic lepšího než moč (nejlepe vlastní) a nechat zaschnout (ruce pak voní po mokrém senu). Pokud potkáte staré dřevorubce nebo zedníky, tak vám to potvrdí. V moči zdravého člověka nemají bakterie co dělat. Jsou tam soli a minerály (bo solíme asi tak na 250%) Takže berte rady s rozumem :-)
srpen 06, 2009 22:47
pridavam sa : Sipik
moc zdraveho zivocicha ( aj cloveka ) je baktericidny
Nechystam sa ho pit, ale nepaci sa mi ked niekto siri bludy. Nemyslim tym teraz Teba Dani, ale toho cloveka co to hodil na web.

A k tomu masu, bola som 8 rokov vegetarianka. Nikdy predtym ani potom som sa necitila tak fyzicky super. Mala som kopu energie, bola som zdrava... a mohla som sa obzrat do prasknutia a nepribrala som smilies/wink.gif
srpen 06, 2009 23:16
na spaleniny : Polarka
pouzivam bilek z vajicka. Potrit co nejdriv a neudela se ani puchyr
srpen 06, 2009 23:21
OK, asi tam bude taky pár bludů.... : d@niela
ale všechno to snad špatný není :-))) smilies/wink.gif
srpen 06, 2009 23:41
neboooj : Sipik
Vsetko nie je somarina. A je to vec nazoru. Ja srdcom vegetarian a dieta alkoholika sa na to pozeram trosku inac ako autor smilies/wink.gif
srpen 07, 2009 00:31
Urcite tam neco spravneho bude, ale : Alena P-H
co se tyce stresu je to pravda jen polovicni. Stres je i velmi uzitecny, ale muze byt i moc skodlivy. Ten chvilkovej, kdy se leknu, protoze jsem skoro spadla pod auto nebo jsem zachytila hrnicek tesne pred padem atd. je stres uzitecny a pomaha zit. Ale stres dlouhodoby, takovy ten "civilizacni"(treba strach ze straty zamestnani, financni trable, problemy s deckem atd), kdy se telo od stresu nevypne je naopak velmi zly a zhorsuje zdravi.
Kdo se zajima vice dobra kniha je 'Proc zebry nemaji ulcer' R. Sapolskeho.
Ale je fakt, ze alkohol muze byt moc uzitecny. Takovy gin-tonik navecer uklidni vsechny stresy a uvolni napeti. Ale 5 ginu uz asi az tak dobre nebude, aspon ne na druhy den. smilies/wink.gif
srpen 07, 2009 02:59
Dobry clanek : Mikin
jen se podle toho ridit. Me se moc nezda ta cast o umelych sladidlech.
Kdyz jimi nahradite cast cukru ktery konzumujete a nezacnete sladit vic, tak to muze jen prospet.
Ja osobne jsem udelal nejlepsi vec pro sve zdravi ten den, kdy jsem prestal kourit.....
srpen 07, 2009 06:14
Vitaminem C se nelze předávkovat, ani nemůže být škodlivý, : Myška
protože nevyužitý vitamin C se z těla vylučuje močí.
srpen 07, 2009 06:44
Přijde stará paní do hospody, je nějaká pobledlá : alena puntíkovaná
a požádá výčepního o panáka ferneta. Kopne ho do sebe a říká. "No, to jsem potřebovala, ten panák mě postavil na nohy". Opodál stojí místní štamgast, kroutí hlavou a říká "To jsem teda blázen, já už jich mám v sobě patnáct a nic podobnýho nepozoruju".
srpen 07, 2009 07:09
Daní, : Míša šíša
to víš že všechno tam není špatný. Například to označení tvrzení "alkohol škodí zdraví" jako hloupost. To je určitě dobrá idea smilies/grin.gif
srpen 07, 2009 08:50
babička : Ivča
měla kamarádku,co v 70 letech měla pleť jak 45letá..kdysi jsem se nad tím pozastavila...babička mi vysvětlila,že prý proto,že si kamarádky každé ráno umyje obličej vlastní ranní močí....ne že bych to taky zkoušela,ale možná to fakt bylo tím... smilies/grin.gif
srpen 07, 2009 12:43
Také, jsem to chtěl napsat, Myško. : Sinix
Navíc vitamín C podporuje imunitní systém, a to všechny jeho složky, takže i tzv. buněčnou imunitu (tedy imunitu jak proti rakovinným buňkám, tak proti vlastním buňkám ovlivněnými viry apod.).

Předávkovat se lze pouze vitamíny rozpustnými v tucích (A,E a myslím, že i D).

Vlku, používání vlastní moči na "sterilizaci" ran je hloupost. Hrozí jak infekce, tak i otrava krve, neboť obsahuje toxické látky. Tvrzení, že moč neobsahuje žádné bakterie je velmi odvážné, vzhledem k tomu, že jsou v celém těle. A např. taková velmi užitečná bakterie E. Coli, která je součástí našeho trávicího ústrojí, mimo tlusté střevo působí závažné záněty.

Dále, horší než samotné opalování je patlat na sebe sajrajty obsažené v krémech na opalování (podívejte se na složení).

Ohledně jídel: Na tohle už přišli i v Americe. Tam také nejdřív tvrdili, jezte pouze zeleninu, maso fuj. Výsledkem byla velká nemocnost a další poruchy. Tak zase naopak; ovoce a zelenina fuj, jezte pouze maso. Výsledek? Vyšší počet výskytů rakoviny tlustého střeva. Ponaučení? Jezte všechno a přiměřeně. Blbnutí na jakoukoli stranu je špatné.

Kofein je alkaloid, takže je potenciálně návykový. Povzbudivý účinek kofeinu je pouze krátkodobý, pak kofein naopak uspává.

U brambor přesná čísla neznám, takže tu jimi nebudu házet, nicméně brambory obsahují škrob, což je obrovská zásobárna energie.
srpen 07, 2009 15:52
Sinixi - super!!! : ivanka
Nojo, když ono se od bludů těžko upouští...
srpen 07, 2009 16:04
internet rika: : mura1
o rakovine a vitaminu C:
http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-technika/veda/injekce-vitaminu-c-mohou-zpomalit-rakovinu_73917.html

o dlouhodobem nadmernem prijmu vitaminu C:
"Dlouhodobé předávkovávání se tímto vitamínem se projevuje nevolností, zvracením, průjmem i ledvinovými a močovými kameny. "
srpen 07, 2009 16:43
"Primerene, primerene", : Moira,
jak pravili klasici nasi komedie Werich a Burian v jedne pohadce
a take "sofrosyne" - umerenost, jak prosazoval filozof Sokrates jiz pred nasim
letopoctem. Proste zadny extremy, zijte pestre a vesele protoze, jak pravi
jedno ceske prislovi "vesela mysl - pul zdravi" a to je pravda pravdouci!
srpen 07, 2009 16:58
A jeste jedna rada: : Moira,
jestli chcete mit krasnou plet, musite mit cista streva.
Takze cistit, cistit a cistit. Trvale a jemne.
srpen 07, 2009 17:05
od malička když mě : Inka
píchla vosa nebo včela, tak potřít močí a ani to nenateklo. Před 14 dny jsem dostala ukrutný zánět žil, ani jsem se nemohla na nohu postavit, strašně to bolelo. Volala jsem bráchovi co s tím a on mi řekl dávat obklady z vlastní vychladlé moči, věřte nevěřte po dvou dnech to začlo ustupovat a třetí den jsem už chodila a po týdnu bylo vše v naprostém pořádku.
No s těmi brambory nevím, babička s nimi vykrmovala prasátka jak panečku přibírali, já bych to neriskovala.
Asi všeho s mírou.
srpen 07, 2009 22:12
s tou močí : Milene
mne teda překvapujete! To jsem netušila, co všechno dokáže vyléčit. A co třeba můj tenisový loket (tenis jsem hrála asi 5x v životě). Před půl rokem mně ortoped pomohl injekcemi ale už je to tady znova. Matičky různé nepomáhají. A páč je to pravá ruka, tak je to dost blbé. Ráno si pravou ani nezapnu zip u kalhot. Jasně mám taky levou. smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
srpen 07, 2009 22:30
debata témeř o h**** :-) : vlk
jen pro upřešnění ...

I když je moč často považována za 'nečistou', není to pravidlem. V případě ledvinové infekce nebo infekce močového traktu bude moč obsahovat bakterie, ale obvykle je moč prakticky sterilní a téměř voní, když opouští tělo. Po vyloučení ale bakterie, které moč kontaminují, přemění chemikálie v moči na páchnoucí složky, které jsou odpovědny za charakteristickou vůni staré moči. Značně páchnoucí je např. čpavek, který vzniká z močoviny.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Moč

Netvrdím, že na otevřené hluboké rány je to nejvhodnější aplikace, ale drobné oděrky a povrchové zranění spolehlivě léčí do druhé dne. Popáleniny např od medůz se v okamžiku zasažení nedají ani lépe léčit, ale pokud máte s tím staletími ověřenýmy postupy problém ,tak pryč s nimi!

Pokud jde o E. Coli, tak tady je hlavní strůjce problémů přímý dopravník z místa výskytu, tam, kde nemají co dělat - tanga :-)
srpen 09, 2009 16:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]