O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ NALETĚT - TAK POŘÁDNĚ, ŽE? PDF Tisk E-mail
Středa, 25 duben 2007
 P O Z O R - Jakmile se ocitnete v situacii, kdy jste přinuceni násilníkem a musíte pod nátlakem vybrat peníze z Bankovního automatu , zadejte Svůj PIN opačně: to je od konce - např. máte-li 1234 , tak zadáte 4321 automat vám peníze sice vydá, ale též současně přivolá policii , která vám přijede na pomoc, tato zpráva byla před nedávnem vysílána v TV, protože málo lidi využívalo tuto možnost, neboť o tom nevěděli. Přepošlete všem.

 

 

     Tuto výzvu jsem během posledního týdne dostala "dostkrát" a spolu s ní docela slušnou zásobičku e-mailových adres. Však to také každý odesilatel myslel vskutku upřímně.... A jak je to opravdu? Pokud by se každý, kdo dostane nějakou podobnou podivnůstku, obtěžoval podívat na www.hoax.cz, jednoznačně by uviděl následující:


     Uvedena informace neni pravdiva, protoze zadanim cisla PIN "odzadu" dojde  (az na vyjimky s hodnotou PIN typu 1221...) ke stejne situaci jako pri chybnem zadani PIN = transakce je pri overovani zamitnuta. Drzitelem karty zadana hodnota PIN, ktera v zakryptovane podobe projde do autorizacniho centra, je overovana proti parametrum stejneho = spravneho PIN a pokud jsou parametry shodne, transakce je po provereni limitu, zustaku apod. povolena. Pokud se lisi, je ihned zamitnuta a penize nejsou v zadnem pripade vyplaceny.

     Jedina navazna akce, ktera po chybnem zadani PINu nasleduje, je logovani neuspesnych pokusu o zadani PIN s tim, ze pri definovanem poctu povolenych opakovani muze dojit az k vycerpani PIN limitu (poctu pokusu pro zadani PIN) a ke znemozneni dalsiho zadavani PIN/provadeni transakci s platebni kartou.

 

 

(toť vyjádření Komerční banky - a ostatně i všech dalších.)

d@niela

 

 

  

 

Komentáře (7)add feed
taky jsem to dostala : Kamila
a je to proste evidentne takova hovadina, ze vubec nechapu, jak to nekdo muze brat vazne!
duben 25, 2007 10:13
Když zadáte : @Teo
satanistické číslo 6699, násilním se propadne do pekla. Ale bacha, držte se, aby vás nestrhl do hlubin. smilies/cool.gif
duben 25, 2007 10:18
Mně bylo jasné, že je to pitomost : Gita
znám totiž lidi, co mají PIN např. ve tvaru 6886. Takže zadání pozpátku nic neřeší.
duben 25, 2007 10:34
Gita : Kráťa
"Znám totiž lidi, co mají PIN např. ve tvaru 6886." To bude asi manžel, ne?
duben 25, 2007 11:20
Kráťo... : Gita
přihořívá smilies/grin.gif
duben 25, 2007 11:37
To jasný : wendy
zakodování karty funguje jen na nastavené číselní pořadí. Ale nebezpečí vykrádání účtů lidí stále děsí tak se chytají všeho, to je zoufalství bez přemýšlení. Každý někdy naletí... smilies/undecided.gif Jak to že komentář je příliš krátký ? Já už k tématu nic chytrého nevím sakra. Tak teď.
duben 25, 2007 11:42
Jo já blbec taky naletěla : Hani
a dokonce jsem to myslím Daniele poslala. Ukvapeně. Neb teprve potom jsem začala přemýšlet a zavolala do banky jestli je o tom něco známo ve světě finančním. Nebylo. Howg.
Někdy človék ulítne ani neví jak. Prostě tupec.Hi hi
No někdy se to tak nějak přihodí...

smilies/grin.gif
květen 04, 2007 12:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]