O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POŠLI TO DÁL, ČLOVĚČE PDF Tisk E-mail
Pátek, 27 březen 2009

V posledních dnech jsem dostal velké množství dotazů na e-maily, kde se nabízí 1.000,- Kč za kliknutí na odkaz a možnost zapojení do hry Pošli TO dál (píše Pepa Džubák, šéfredaktor www.hoax.cz). Na základě dotazů a reakcí je vidět, že mnoho uživatelů Internetu je už naštěstí opatrných a neklikají na každý odkaz, co jim přijde v e-mailu.

 

 

 

 

 

 

      Na druhou stranu se najde spousta lidí, kteří své známé nabídkami přímo bombardují a jak se dozvídám, není problém nalézt v e-mailové schránce několik nabídek denně. O co vlastně jde? Po kliknutí na odkaz v e-mailu je jeho odesílateli připsána virtuální částka ve výši 1.000,-Kč a vám je umožněno zapojit se do hry. Podle pravidel hry můžete oslovit své známé a pokud oni kliknou na odkaz ve vašem e-mailu, bude vám připsána virtuální tisícovka. Celá hra je promoakci sázkové kanceláře Tipsport, pořádaná společností Futurity,s.r.o.

      Na můj dotaz, zaslaný společnosti Tipsport, zda se skutečně jedná o jejich propagační akci, jsem obdržel následující odpověď ze společnosti Futurity,s.r.o.:

 

 

Vážený pane Džubáku,

      mohu potvrdit, že se jedná o promoakci sázkové kanceláře Tipsport, kterou jsme pro našeho klienta vytvořili. Zároveň mohu Vaše čtenáře (návštěvníky vašeho serveru
http://www.hoax.cz/) ubezpečit, že hra je připravena v souladu s naším právem a že rozhodně nemíníme vytvořit žádný HOUX  :-)

      Hra je připravena pro všechny zájemce a vyhrát může každý (samozřejmě v souladu s herním řádem a dobrými mravy) bez jakékoli podmínky. V případě zájmu jsme připraveni hru rozšiřovat a ještě více ji udělat hráčům atraktivní.

      S pozdravem

                                 Pavel Hrubý

 

 



Co dodat na závěr?

      Snad jen, že rozjetí této akce v době, kdy naprostou většinu e-mailů tvoří spamy, a uživatelé jsou nabádáni k maximální opatrnosti, je od organizátorů celkem odvážné. Každému zájemci o účast ve hře každopádně doporučuji řádné prostudování již zmiňovaných pravidel hry, zejména bych rád upozornil na bod:

  • Každý účastník je plně odpovědný za to, že e-mailové adresy, na které odkaz odešle, jsou platné, jejich uživatelé jsou odlišní od osoby účastníka - odesílatele a odkaz na ně zasílá výlučně s předchozím souhlasem uživatele e-mailové adresy, tj. odpovídá za to, že se nejedná o nevyžádaný e-mail a za soulad rozesílaných e-mailů se zákonem č. 480/2004 Sb. o službách informační společnosti.

 

  • A docela "zajímavá" věta v podmínkách:
    Maximálně 100.000 Kč získá výherce, pokud bude zároveň registrován k internetovému sázení u sázkové kanceláře Tipsport, jinak vyhraje maximálně 1.000 Kč

    Organizátor je oprávněn kontrolovat funkčnost emailových adres, díky kterým účastník získal tisícikoruny na svůj herní účet. Na tyto adresy bude zaslán email se žádostí o potvrzení účasti v soutěžní hře. Pokud do dvou dnů nebude účast z těchto emailů potvrzena formou emailové odpovědi odesilateli, budou tyto emaily a účastníci vyřazeni ze soutěžní hry a připsané tisícikoruny z příslušného herního účtu anulovány.

 

Takže je to vlastně hodně o získávání nových adres... nových zákazníků - jak jinak...

 

 

(použito z http://www.hoax.cz/)

 

Komentáře (18)add feed
jo : Iris
dostala jsem to asi stokrát a moří mě s tím nejlepší kamarádky... smilies/sad.gif
březen 28, 2009 09:18
... : Sandra
tak mně to nepřišlo zatím ani jednou- z toho se dá odvodit, že mám buďto samé inteligentní kamarády, nebo že to zatím do naší sociální sítě neproniklo...no nic, žemlovka čeká.
březen 28, 2009 10:37
vraždila bych... ale holt to nejde :-( : ivanka
mám dost známých, takže to dostávám furt, tak 5 - 10 denně. Já nevím, že jsou lidi tak naivní a myslí si, že zrovna voni vyhrajou. A jen kvůli "příslibu" těm firmám naposílají adresy všech svých známých. To zas bude spamů v počítači. Jako kdyby nestačil ten virus, co má propuknout na apríla. Tedy, jestli... No, zatím to vypadá, že asi jo.

Tak lidičkové bláhoví a důvěřiví, posílejte svý adresy, ale ne mou!!!
s předchozím souhlasem uživatele e-mailové adresy, tj. odpovídá za to, že se nejedná o nevyžádaný e-mail

já opravdu nikomu žádný souhlas nedala!
A co vy - jak jste na tom vy ostatní?
březen 28, 2009 12:05
ivanko : Iris
já také ne a co víc, já to nikdy ani nečetla, rovnou jsem mazala, tak snad jsem ze hry? Poučte mě, já jsem na tohle tydýd.
Jo a ještě také dostávám denně , jak píšeš 5-10 krásných mrkajících přáníček a štěstíček a pošli to dál deseti lidičkám, které máš moc ráda...a jestli nepošleš, tak budeš prokleta a přijdeš o zdraví a bohatství atd.A posílají mi to i chytrý lidi, tak já nevím, je to nějaká pověrčivost nebo strach?
březen 28, 2009 13:14
dostavam je taky.... : Polarka
neprijemne je "posli to take tomu kdo ti to poslal....try to collect 17 so you know who your friends are" .Je mi blby to nepreposlat....tak to poslu zpatky jenom tomu kdo mi to poslal...Primo nesnasim takove ktere vyhrozuji co se ti stane kdyz to nepreposlu. Ale nekdy dostanu neco fakt zajimaveho a je mi lito ze na konci je prave zase to preposilani!
březen 28, 2009 17:22
polarko : Iris
přesně, když už je to hezoučký, že to i vezmeš na milost, tak na konci je pokyn přeposlat. Někdo na tom přeposílání vydělává ? Co tím sledují?
březen 28, 2009 17:28
... : mia

no řekněte není rozkošnej?
březen 28, 2009 19:07
ježíši mio : Iris
ten chlápek se tváří, jako když udělal už 2-3 točený smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
Kdo je to nádherný stvoření? Jsem zase asi mimo, je úúúúžasnej smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
březen 28, 2009 19:09
Iris : mia
Mám chut napsat,že takhle začínal Nč s kozlem,ale ten mě zabije smilies/wink.gifJe to stažený z googlu
březen 28, 2009 19:12
mio : Iris
on má taky chlapáckou košili a zdá se i pivní panděro smilies/cheesy.gif
Je to osvěžující příspěvek mio, a já jsem právě před chvilkou na jiné debatě tvrdila, že ještě nechci vnoučata, teď už si tím nejsem zcela jista smilies/wink.gif
březen 28, 2009 19:17
z dnesni posty : Polarka
A koukej mi to poslat nazpátek ……………………………….. !!!

"Pošli toto srdíčko všem lidem, které máš rád, a i mě, pokud chceš!"

"Pokud se ti vrátí zpět čtyři srdíčka, stane se něco, na co už dlouho čekáš!"


"Věř mi, ....... skutečne se to stane!"

"Zaplav své přátele samými malými srdíčky!!!

beze slov.......nic nerikajici message, preposilani pro nic za nic!




"


březen 29, 2009 22:01
... : mura1
Pokud ti přijde přes ICQ požadavek na autorizaci od uživatele Badtime, nepotvrzuj ji! Jedná se o nebezpečný vir, který ti přepíše pevný disk. Nejen to, on zničí i všechny diskety položené poblíž počítače. Přenastaví ti termostat v ledničce, takže ti roztaje zmrzlina a srazí se ti mléko. Demagnetizuje ti proužky na platebních kartách, zruší předvolby na videu a pomocí prostorového harmonického pole poškrábe všechna CD, která si budeš chtít přehrát. Tvý holce/klukovi změní telefonní číslo. Do akvária ti naleje fridex. Před příchodem návštěvy ti vypije všechno pivo a na stole nechá špinavé fusekle. Až zaspíš, schová ti klice od auta a přeladí ti autorádio tak, že v zácpě uslyšíš jenom šum. Vinou Badtime se zamiluješ do zatvrzelého pedofila. V noci se ti bude zdát o cirkusových trpajzlících.
Až ti tvoje holka/kluk zahne v hotelu, účet se připíše do vyúčtování tvojí kreditní karty. Pošle tchýni pozvání na týdenní návštěvu. A oznámí tvé bývalé dívce/chlapci tvoje nové telefonní číslo. Badtime ti svede babičku - bez ohledu na to, zda je mrtvá. Taková je síla Badtime, že sahá až za hrob, aby se dotkla toho, co je nám nejdražší. Onemocníš tou nemocí, která napadá kaštany. Zavolá tvým jménem šéfovi a řekne mu, že je magor. Po přečtení této zprávy jí pošli všem známým, znič počítač a uteč na nejbližší kopec a počkej na další instrukce!!!
březen 29, 2009 22:07
muro, to je děsivá představa : Iris
smilies/grin.gif ..všechno ještě jde, ale kaštaní nemoc a špinavý fusekle - to už je k zbláznění.. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
březen 29, 2009 22:21
polarko : Iris
..a tyhle všechny srdíčkové zprávy ještě vynásobíme počtem "kámošek", které si pravidelně a svéhlavě libuji v takovémhle přeposílání..mám asi jen 4 takové nezničitelné přeposilatelky, nedovedu si představit, že by jich bylo víc. Skutečně urputně mi dělají "radost", už by se dala udělat olympiáda nejnablbějších a zároveň skoro výhružných přáníček smilies/undecided.gif ahoj
březen 29, 2009 22:28
Tak ja tyhle preposilaci srdicka, andelicky a jine blaboly : Giussi
primo nesnasim. Ze zasady nepreposilam, ani kdyz tam stoji, ze musim poslat zpet odesilateli, aby vedel, ze ho mam rada. Pokud to nevi bez toho, tak je to stejne ztraceny. smilies/smiley.gif

Jednou mi ale prisel kouzelnej email, kterej jsem s chuti preposlala. Byl nadepsan "Polish Virus", tedy polsky vir. Tady v USA jsou Polaci z nejakeho nepochopitelneho duvodu za blbce, polsky nebo Polak se tu rovna blb a vystupuji takto v mnoha vtipech. Jeste bych taky chtela vysvetlit, ze "honor system" tedy neco jako princip cti ci poctivosti, znamena, ze vas nikdo nehlida, nedozira a ze je na vas, aby jste nesvindlovali (napr. pri zkousce na vysoke skole atp.).

No a ten email znel nejak takto:

Prave jste dostal(a) polsky vir. Vzhledem k tomu, ze nemame zkusenosti s programovanim, funguje tento virus na principu poctivosti (honor system). Vymazte vsechny soubory na svem pocitaci a rozeslete tuto zpravu na vsechny emailove adresy ve svem adresari.

V anglictine to tak nejak znelo jeste lip, aspon mne, protoze jsem zvykla na pocitacove instrukce v anglictine. Jen muj bracha na tom polskem viru nasel chybu. Poslal mi zpet, ze jakmile vymazal vsechny soubory na pocitaci, vymazal i adresar a nemuze tedy rozeslat polsky virus dal. smilies/smiley.gif
březen 31, 2009 19:33
Giussi, nemůžu si pomoct : Iris
musela jsem jen vyhrabat tohle: Pošli tuto zprávu 20 lidem a dostaneš zadarmo chleba s paštikou,potom vyjdi na ulici před dům, dej si dolů kalhoty, jebni si ten chleba o čelo a zakřič:
"Jsem totální kokot, protože věřím na takovou pič...nu
jako je řetězová pošta! Mám asi v hlavě nas..no a proto to posílam i
dalším lidem!
Chtěl bych poděkovat všem, co mi po celý rok 2008 posílali ty dementní řetězáky
Už jsem měl být 500 krát zamilovaný, 290 krát
nešťastný a 170 krát mrtvý. Dále jsem měl zaplatit půl milionu za
placené ICQ. A to jen kvůli tomu, že jsem vzkaz neposlal 15ti
lidem.
A přísahám,že pokud tuto zprávu nepošleš do 10 sekund aspoň 7500
lidem, tak zítra v 18:30 přijde dinosaurus a vop..cá tě.
Je to nahrubo přisprostlé, přišlo to na Silvestra. Ale s radostí jsem to přeposlala těm několika kámoškám, které mě stále mořily.
Nepochopily, moří dál.
Jinak brácha dobrý smilies/smiley.gif ahoj


březen 31, 2009 22:22
stěžování : majitel hoax
nestěžuj teb si mi fvám to pošlem a my na tom ydelame
duben 08, 2009 13:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]