O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOPISY - VÝŽIVNÉ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 březen 2009

Svatá prostato!!! Je častý výkřik, na kudlance hodně známý a dost často používaný; když se nešťastnice nešťastná na nás obrátí o radu, jak pro svá robátka získat něco zobáčku od nehodného otce. Občas i nějaký tatínek zalká, co si ty jeho předchozí děti zase vymyslely, že když on je nyní znovu ženat... a má mimčo, tak proč nemají uznání? Právě jsem četla jednu fantastickou radu, která jedna čtenářka na kudlu napsala:

 

 

 

 

 

 

 

 

     Po letech relativně spokojeného manželství jsme se dohodli na rozvodu, neboť můj bývalý manžel si zvolil mladší partnerku. Po dalších dvou letech, kdy jsem se musela s kdysi rozumným a inteligentním člověkem stupidně dohadovat o každé koruně a každé hodině, které věnoval našim společným dětem, jsem dospěla k následující radě:

 

 

 

 

     Doporučuji všem,

kdo před podobným krokem teprve stojí:

 

 

Neboť sirotčí důchod je stanoven jednoznačně ze zákona

a pravidelně valorizován,

vykašlete se na rozvod a ovdověte.

 

Pokud to nepůjde jinak,

pak vlastní rukou.

 

janina

 

Komentáře (35)add feed
poznámka : Kolar
Chci Vám napsat o mém stále trvalém boji o výživné pro mého syna.Je to boj s větrnými mlýny.Povedený "tatíček" vždycky zázrakem zmizí,trvalý pobyt má už snad 13 let na místě kde jsme bydleli ještě spolu.A nyní,poflakuje se a je na útěku před spravedlností.On je v pohodě a já?,Psychicky vyčerpaná,po vážné nemoci.To je z mého soužití s tímto pánem.Stále to nevzdávám,a bojuji za svého syna,protože proč má trpět?Jen se bojím ,abych to vydržela.Po této zkušenosti jsem se synem sama,nevěřím už chlapům a dodnes se mi zdají zlé sny.Nejhorší je ta nečinnost,policie a naší justice.
březen 17, 2009 23:45
Hm. : bb
při respektu k tomu, jak bojuje tato matka za syna, s čím se potýká, brala bych, být v situaci rozvedené samoživitelky, její příběh jako varování kam až to nechci nechat zajít.
Není pochyb o tom, že "otec" platit měl, má, že by měla být rychlá účinná zákonná páka jak na něj atd.
Ale těch 13 let boje, úsilí, nervů, vyčerpání a ano, naprosto nepochybuji, že nemoc přišla právě v důsledku toho všeho, to za to nestojí. Že se hajzl neprojeví hned, ale často až pod tlakem okolností, tedy jako tvůj bývalý když měl začít platit na syna,to je běžné. To kdyby snad nějakého chytrolína zase napadlo vyčítat, že si to měla rozmyslet dřív, pořídit s někým takovým dítě. Dozorci z koncentráků se často svému okolí a rodinám jevili jako milí, přátelští, příjemní lidé.
Ale po prvních měsících, roce dvou marného boje bych tu energii, čas, vůli, rozhodnost, napřela jiným směrem, příjemnějším pro mě, třeba studi, získání lepší práce, podnikání, prostě někam, kde by to mělo smysl. V důsledku to přinese víc peněz a větší uspokojení než několik vybojovaných tisíc výživného. I kdyby to bylo 100 tisíc, víc než 800 v průměru mu nepřiznají, pokud mu neprokážou příjmy, dají se za 13 let takové peníze získat uspokojivějším způsobem a hlavně tak, jak si ta máma a její dítě zaslouží. Nemoc, nervy, 13 let rozhozené rodinné pohody kvůli zmetkovi, to si nezaslouží.

Tisíckrát
březen 18, 2009 01:01
Pravdu díš Bíbí : alena puntíkovaná
rovnou zabít...bude sirotčí důchod a klid.
březen 18, 2009 05:09
Chytrolína to samozřejmě napadlo : NČ
což hlupáci těžko nesou.
březen 18, 2009 06:23
... : karl
jsem chtěla vložit obrázek k tématu sákryš
březen 18, 2009 09:19
Mě tato : Ráchel
potíž nevznikla, manžel platí na syny pravidelně a včas. Ale když už přistoupit k tomuto kroku, tak ještě v manželství. Vdovský důchod taky není k zahození!
březen 18, 2009 10:08
... : katka*
smilies/grin.gif
březen 18, 2009 10:20
bibi : Polarka
jo Hitler miloval zviratka, byl vegetarian, nepil.....ono se to tezko rozezna nekdy co je kdo zac az pod zatezi.
Jenom varuju pred jednou veci. Mama kdyz se rozvedla, tak trvala na tom, aby otec na mne platil.....v podstate naproste minumum. Proto nenechala ani meho noveho otce aby mne adoptoval, i kdyz ten by byl rad. No a vysledek? Mama umrela, pak umrel inevlastni tata a cely jeho majetek sel vzdalenym synovcum! Ja jsem nebyla pokrevni pribuzna. Nastesti udelal posledni vuli,par roku predtim, takze jsem dostala aspon dum ve kterem jsem se narodila.Vic nestihl, i kdyz par dni pred smrti se shanel po advokatce. Prisla pozde, nez dala dohromady papiry tak zemrel. To rikam jenom proto, ze delat trucy...na to nekdy muze dite jen doplatit.
březen 18, 2009 11:21
... : bb
kdepak, chytrolíne, hlupákům jsou plky chytrolína lhostejné, to jen normální lidi to neumí pokaždé přejít bez povšimnutí
březen 18, 2009 11:41
polarko : bb
právě tak jsem to myslela. V případě prvního komentáře nahoře na to doplatila i maminka, bohužel.
březen 18, 2009 11:42
Jo, rozumim : NČ
Takhle teda hlupáci sami sebe pasujou na "normální lidi". Velmi komický. No, spíš tragikomický, žejo :-(
březen 18, 2009 12:27
To nám to tu ale hezky jiskří! : Krakonoš
Nojo, je jaro... smilies/wink.gif smilies/wink.gif
březen 18, 2009 12:40
Ba-ba, : Míša šíša
velmi zábavné smilies/smiley.gif
březen 18, 2009 12:46
Třeba pánbů dá : NČ
a dojde zase i na užitečný domácí zvířata.
březen 18, 2009 12:49
Až takhle? : Míša šíša
.
březen 18, 2009 12:51
... : bb
nojo, chytrolíne, když musíš, tak musíš, tak se předváděj, síla tvého ega ti jiný přístup nedovolí, ale nevadí, i tyhle legrační prvky patří k věci. Pravdou je, že legrační je to pouze virtuálně, v reálu je srážka s něčím takovým nemilá.
březen 18, 2009 13:00
No, Míšo Šíšo, zrovna teď, už už skoro došlo:-) : NČ
Jenže se řídim pravidlem: Nejsem jako voni. Takže nedojde:-( Ale třeba jindy.
březen 18, 2009 13:05
. : Míša šíša
No tak ještě že ses ovládnul smilies/smiley.gif
březen 18, 2009 13:32
Jasně Míšo. Jsem totiž charakter! : NČ
Čau, odcházim si skočit na kozla.
březen 18, 2009 13:53
Ta rada může platit i opačně. : Milan
Radši ji našťastnou náhodou přejeďte, abyste se s ní nemusel tahat o děti a byt.

Dokud nebude zavedena prioritnost střídavé péče, nebude pokoj ani s vymáháním alimentů, ani s vymáháním kontaktů s dětmi.

březen 18, 2009 15:21
Milane, : katka*
střídavá péče je hrozně složitá věc a jde praktikovat jenom mezi rozumnými bývalými i budoucími manžely. Jinak je to boj ještě horší.
Dětem tatínek platí alíky pravidelně (už), ale na nic jiného nepřispěje (tak ať!), ale kontakt vymáhat musím JÁ - protože se mu (jim) nechce přizpůsobovat svůj čas a program dětem.
Takže si je vezme kdy chce a na jak dlouho chce - nejlepší tak v neděli po obědě smilies/sad.gif
ale budiž, neřeším to, nemá to cenu
březen 18, 2009 15:34
hmmm : Kamila
prioritnost střídavé péče, pěkný....
vymáhání kontaktů...též pěkný....
březen 18, 2009 15:45
Kamilo, : katka*
jo jo, život je boj... časem se jeden až diví, s kým 15 let žil...

březen 18, 2009 16:26
janino, moje sousedka vzala tvou radu doslova. : mamča
Děti už měla dospělé, když její manžel objevil půvab novosti a nesetřený pel na své o 30 let mladší sekretářce. Moje milá sousedka ho v návalu emocí zapíchla jak prase. Dostala 12 let, a za osm jí pustili za dobré chování. Vdovský důchod tedy nedostala smilies/grin.gif, ale děti jí z dědictví po zesnulém pořídili pěknou dvougarsonku, a pejska, aby jí nebylo smutno. smilies/wink.gif
No, a na Dušičky a jiná památná výročí mu vdova nosí na hřbitov kytičky. smilies/grin.gif
březen 18, 2009 16:29
Mamča : Milene
A takový historky píše život. To režiser nevymyslí smilies/wink.gif
březen 18, 2009 16:47
Mamčo, věřím, že v tom vašem sousedství : Eva
máte teď, po těch blízkých zkušenostech, tuuuze věrné manžely smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Jinak cosi obdobného slýchám poměrně často: kdybych bývala věděla, co ten rozvod bude za nechutný cirkus, tak ho radši, podruhé, zabiju. Jinak, než vzorně, se chovat neumím, takže bych za pár let bych byla z vězení doma a měli bychom, pro změnu, definitivní pokoj. Tak nevím smilies/wink.gif
březen 18, 2009 17:13
Nc : Polarka
tebe ty domaci zvirata budou mrzet jeste hodne dlouho, co? smilies/tongue.gif
březen 18, 2009 17:30
Eva : mamča
Jo. Vězení je prý takový přísnější pionýrský tábor. Pracovat se nemusí (sousedka teda pracovala, anžto je kadeřnice, tak v ženském vězení měla celkem širokou klientelu), pestrá strava třikrát denně, vycházky, sport, pravidelná lékařská péče... no co by si ženská kolem padesátky mohla přát víc ? Osm let aktivního odpočinku, pravidelné návštěvy dětí, balíčky na přilepšenou, a peněz víc než na svobodě. smilies/grin.gif
březen 18, 2009 20:03
Ale jdi ty, Milánku... : Vodoměrka
s čímpak jsi to zas vytáhl do boje? Se střídavou péčí??? S tahanicemi o byt? S vymáháním kontaktů??? Tak co bys mi poradil, aby se bývalý manžel chtěl stýkat s mým synem, když si u soudu vymohl, že ho chce na všechny víkendy k sobě, a tudíž aby mu snížili částku výživného, protože o těch víkendech projí více jídla u něj? A praktikoval to přesně měsíc, než jsme obdrželi rozsudek, kde mu to bylo přiklepnuto a od té doby se synovi ozval tak třikrát do roka a víc jak jedno odpoledne tam snad ani nestrávil? A to ještě musel přijít po obědě a odejít před večeří... jo, zní to jako vymyšlená fraška, ale sama bych něco takového lépe nevymyslela než skutečný život...
březen 18, 2009 22:09
Jo Polárko, mrzej. A hodně mrzej : NČ
Ve všech předchozích případech tady byl jen jeden jedinej čtenář, a to ještě náhodnej, kterej svejma výpadama urážel zdejší počestný. No, a teď se dozvídám, že byl snad dokonce přetrumfnutej (neuvěřitelný!) a to přímo a explicitně "krávou". A já jsem voto přišel. To fakt jednomu přijde líto :-(
březen 19, 2009 06:08
Evo - : alena puntíkovaná
a kdyby soudkyně byla rozvádějící se žena v podobné situaci jako ty - tak bys zaručeně dostala podmínku - pokud bys nebyla osvobozena vůbec.
březen 19, 2009 07:11
Velmi aktuální téma : Ivule
pro mě,právě jsem náhledem na internet banking zjistila,že tam nejsou alimenty od mého ex...Nezbývá mi než doufat,že zítra přijdou,protože již téměř celá moje výplata v pořádku odešla na místa kam měla(inkaso,půjčky,spoření...).Já blbá si myslela,že rozvodem to skončí a budu mít klid!!!!
březen 19, 2009 18:48
Není to náhodou trestné? : MD
Takhle nabádat k vraždě.


březen 19, 2009 18:57
mámpocit, že v cizin je to tak, že : Inka kuk
pokud otce nemohou najít .... tak to platí stát a ten to pak následně s ůroky vymáhá na na dotyčném, dokonce tam mají manželky nárok na nějaké výživné. Náš kamarád takhle dotuje už 21 let svou bývalou, která nepracuje, ta suma je poměrně horetní a není proti tomu odvolání snad až jen kluk nastoupí do práce, ale ten se tomu dost vyhýbá jakož i kontaktu s otcem a tak kamarád solí dál a dál a to má už léta svou další novou rodinu a dvě malé děti.
březen 20, 2009 06:28
Bože, tady někdo nabádá k vraždě? : Eva
Kde, prosím??????
březen 20, 2009 07:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]