O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PŘEMĚNA POHLAVÍ PDF Tisk E-mail
Sobota, 07 březen 2009
Přejít na obsah
PŘEMĚNA POHLAVÍ
Strana 2

Čínská atletka Nan Siao z města Čcheng-tu vyhrála ve studentských soutěžích více než 40 medailí, musela je však vrátit poté, co se ukázalo, že je vlastně muž. Měla sice ženské pohlavní orgány, hormony v jejím těle ale byly převážně mužské, včetně chromozómů. Přiznala, že vyhrávání ji nikdy netěšilo. Věděla, že má v sobě muže.

 

 

 

 

 

 

     Často prý cítila touhu po ženách místo po mužích, ale vzhledem k tomu, že výjimečné atletické výkony jí umožnily přístup ke vzdělání, tak se přemáhala. Na univerzitě totiž získala stipendium a škola byla na ní hrdá. Transsexualita je pojem pro obrácenou sexuální orientaci, kdy se jedinec v rozporu s vrozeným pohlavím identifikuje s pohlavím opačným - muž chce být ženou a žena mužem. Podle webu Transgender.cz se v Česku ročně uskuteční asi čtyřicet operativních změn pohlaví. Čeští lékaři provedli první změnu pohlaví v roce 1942 v Praze. Podle dokladů z archivu Sexuologického ústavu šlo o přeměnu ženy v muže.

 

     Na základě rozhodnutí Olympijského výboru získaly povolení závodit na OH i ženy po přeměně na muže, stejně tak muži po přeměně na ženu, a v tom spatřuje mnoho lidí problém. Někteří experti se obávají, že ženy narozené jako muži budou mít nad ostatními závodnicemi výhodu. Muži totiž mají od přírody vyšší hladinu testosteronu, lepší poměr svalů proti tuku či větší kapacitu plic a srdce.

 

 

 

 

     Mistrovství světa v lehké atletice se roku 1966 v Budapešti zúčastnila též polská sportovkyně Ewa Klobukowska, po zavedení sextestů ovšem bylo zjištěno, že má genotyp XXY jako muž, namísto XX jako žena. Nejznámějšími případy odhalených „mužů" se staly vedle polské sprinterky Klobukowské i její kolegyni (kolegovi) Walasiewiczové (vítězka na 100 m v roce 1932) a německé výškařce Ratjenové (4. místo 1936).

 

 

     Hiromasa Ando, japonský female-to-male transgender, se s úspěchem zařadil mezi mužské závodníky na motorových člunech, přestože v květnu 2002 oznámila Asociace závodníků na motorových člunech, že dřív byl ženou Chinatsu Ando.

 

 

     Rakušan Erik Schinneger se v roce 1966 se stal "mistryní" světa ve sjezdu na lyžích, než o dva roky později ukázaly testy před olympiádou v Grenoblu, že má XY chromozomy a nemůže tedy závodit za ženy. Britka Dawn Langley Simmons zase 30 let žila jako muž, po operaci se ale provdala a porodila dceru...

 

 

 

 

 

 

     V roce 1994 jsem zažil neuvěřitelný příběh. Vlastně to bylo kus života jedné mé kamarádky, tedy spíš kámoše... Seděl(a) u baru a srkal(a) džus. V džínách a volném tričku. Žádná kráska pro Playboye, ale jinak příjemná společnice. "Lucie? Tys změnila značku!" zažertoval jsem při pohladu na její nealko. "Za prvé - nejsem už Lucie, ale Petr a nezměnila jsem značku, ale pohlaví!" šokovala mě, že tak brzy. Po pěti letech, co jsme se znali, jsem věděl o jejích (jeho) spádech, bylo mi známo, že se chystá vystřídat svoji sexuální identitu.

 

     Pak mi řekla podrobnosti svého intimního příběhu. Pochopil jsem, proč mi vždycky připadala jako lesbička. Víc se jí totiž líbily dívky než muži. Proto se také rozhodla pro změnu pohlaví. Podstoupil(a) složité, náročné a únavné několikaměsíční testy, sexuologická, psychiatrická a genetická vyšetření ve Fakultní nemocnici s poliklinikou v Ostravě-Porubě. Teprve potom komise odborníků rozhodla, že nejde o úchylku, ale o přírozené hledání pravé sexuální identity a mohla začít s užíváním mužského pohlavního hormonu Agovirin Depot - modulátoru genitálního systému; jednou denně v tabletách, později jednou týdně v injekcích.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]