O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BOJ CHOMUTOVA S NEPLATIČI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 březen 2009

Zdravíme vás všechny, lidi, co sem "chodíte". Spustila se petiční akce na podporu  boje Chomutova s neplatiči a   nepřizpůsobivci; a proto - pokud s naším počínáním souhlasíte, podpořte nás. Petice je na této stránce: ZDE. Už se totiž nemůžeme dívat na útoky a osočování ze strany vládních institucí, které zažívá chomutovský magistrát a jeho primátorka Ivana Řápková pro jejich snahu vyřešit problém nepřizpůsobivých občanů.

 

 

 

 

 

     Mezi chomutovskou primátorkou Řápkovou a ministrem Kocábem se v posledních dnech rozhořel spor. Radnice totiž zavedla novinku. Zabavuje neplatičům sociální dávky hned poté, co je na úřadu vyinkasují. Proti tomu se ovšem Kocáb ostře ohradil, je to podle něj protiprávní. Řápková s ním nesouhlasí. Poživatelé dávek podle ní dluží na nájemném 240 milionů korun, a všechny ostatní způsoby, jak z nich peníze dostat, selhaly. Je ochotná dokonce pomoci se zaváděním tohoto postupu i dalším radnicím. Exekuce jsou v pořádku i podle expertů, které do Chomutova poslalo ministerstvo spravedlnosti.

 


 


     Primátorka dokonce nabídla byt po neplatičích přímo Kocábovi. Ten nejdříve byt nepřijal, ale nakonec podlehl mediálnímu tlaku a chystá se do něj na týden přestěhovat v polovině března. 

 

     „Pana Kocába jsem vyzvala, ať předloží do konce března nějakou smysluplnou a vyváženou koncepci nebo ať svoje ministerstvo okamžitě zruší a ušetřené peníze dá k dispozici radnicím," prohlásila primátorka. Město a obce by prý peníze při řešení problémů uměly využít lépe. Jako příklad uvedla práci terénních sociálních pracovníků, kterých je málo. „Přitom právě o terénní pracovníky jsme ministerstvo žádali a už tři měsíce marně čekáme na nějakou reakci."

 

 

 

     Jak si chomutovská primátorka koncepci představuje? „Samozřejmě nemyslím workshopy nebo takové to prázdné tlachání a sezení u kulatého stolu, ale konkrétní řešení. Na jedné straně jasné kroky, jak donutit nepřizpůsobivé, aby si plnili své povinnosti a dodržovali zákon. A na druhé straně podporu," upřesňuje Řápková. Jako příklad uvedla postup svého města. Na jedné straně tvrdý postup vůči dlužníkům a nepřizpůsobivým - vystěhovávání neplatičů, exekuce po výplatách sociálních dávek, kontroly v bytech. A na druhé straně azylové domy, sociální byty, školení městského ústavu sociálních služeb na téma „jak se vyhnout lichvářům", „jak dobře hospodařit" a podobně.

 

    

     Ministr Michael Kocáb koncem února řekl, že by mohl strávit pár dnů ve vybydleném bytě po chomutovských neplatičích. Ale pouze za předpokladu, že najde volné místo v kalendáři, bude mít přístup k internetu a vezme s sebou část svého týmu.

 

 

     "Otázka nějakých schůzek, pobytů, to jsou anekdotické záležitosti. Jsem ochoten do Chomutova jet bydlet," řekl ministr . "Musím si tam vzít ale půlku svého kabinetu, což bude určitě docela složité," domnívá se Kocáb. "Přinejmenším by tam měl být internet, abychom mohli pokračovat v agendě," podotkl.

 

(z tisku)

 

 

Komentáře (9)add feed
Už jsem petici myslím předevčírem, podepsala : wendy
tak Kocáb by tam chtěl tým a internet. No na net se může připojit přes mobil, určitě tu možnost má. A že nebude týden moct pořádně "pracovat"? No to se z toho EU zblázní !
Šaškárna a vyhozený peníze, že.
Premiérkou by měla chomutovská primátorka být. Aspoň bychom to mohli zkusit...je důsledná, nenechá se zviklat tlachy o rasismu a řídí to padni komu padni. Nic jiného není vlastně potřeba. No vidíte, a ani nevím za kterou stranu tam je. Pak že jsou strany tak důležité !
smilies/wink.gif
březen 06, 2009 07:31
Škoda slov i písmen : NČ
Jen další vyžírka vykopnutej dveřma, co vlezl zase voknem.
březen 06, 2009 07:47
Paní primátorce Řápkové fandím. : Myška
Konečně někdo, kdo se nebojí. Jen mám strach, aby na ni někdo něco někde nevyšťoural za účelem jejího zkompromitování. Nepohodlná není jen Kocábovi, ale všem těm různým organizacím, které si postavily svou existenci na prosazování pozitivní diskriminace.
březen 06, 2009 08:03
no kldysi jsdem si říkala, že ten Kocáb je frajer : alena puntíkovaná
řekl, že vyprovodí ruská vojska a odejde z politiky - a taky to udělal. No ale teď už si to nemyslím. Za ty přiblblý argumenty by se stydělo dítě páté třídy. V Bytě může bydlet a jezdit do práce autem - z chomutova je tam za hodinku a půl. Jako ministr má k dispozici i řidiče, že? Do práce dojíždějí statisíce lidí - tak proč ne on?
březen 06, 2009 08:57
... : Los evropský
My už jsme taky podepsali,co k tomu dodat- Kocáb je něco jako advokát. Zastává se "nepřizpůsobivých", ačkoliv průměrně inteligentnímu desetiletému dítěti musí být jasné, že pravda je jinde. Na rozdíl od advokáta, kterého si platí obviněný, aby ho obhajoval, tady si ho platí ze svých daní přizpůsobiví, aby obhajoval nepřizpůsobivé.Ne?
březen 06, 2009 09:38
... : kárl
dvojice Abbas - Kocáb, to je fraška. Za povšimnutí stojí fakt, že jsou si v obličeji docela podobní. Co z toho plyne pro mě? Skočím si koupit hnědej krém na boty a vyhodím složenky a inkaso do koše. Takovej jako je paní primátorka by mělo být ve vládě víc.
březen 06, 2009 09:51
Řápková premiérkou? : Krakonoš
To je nádherná ilustrace toho, jak je snadný v týhle zemi udělat politickou kariéru. Najednou by nevadilo, že to je ódesačka reprezentující to nejhorší, co lze na modrejch ptácích najít. Kauza chomutovskej zoopark je již zapomenuta. Stačí udělat jedno populistický gesto, stejně jako pan Čunek, a katapult do nejvyšších politickejch pater vystřelí. Přesně kvůli sviním tohodle typu, jako tahle rozesí*ačka všeho dobrýho, jsem dávno ODS přestal volit. Ale stačí, aby vystartovala na cikány a je najednou přijatelná i pro levičáky. Tak nevím, je to k smíchu, k pláči, k poblití? Jak kdo chce.
březen 08, 2009 23:40
Kárl, souhlasím, taky by se mi paní Řápková líbila jako premiérka. : Myška
A radši vždycky ODS, než socany, Krakonoši. I když se mi některé kroky ODS nelíbí a nesouhlasím s nimi, pořád je to daleko lepší než populismus Paroubka a spol. Ale nechci tu vyvolat debatu o politice, protože toto je debata o tom, jak zatočit s neplatiči a nepřizůsobivými individui, ať už mají jakoukoliv barvu kůže. Protože na tyto požírače sociálních dávek děláme, a já bych radši dělala na sebe.
březen 09, 2009 08:00
Toto se očekává : Hanka333
Toto romové očekávají že se jich opět a zase někdo zastane kvůli diskriminaci,ale je tohle dikriminace???!!!
Mají zaplatit jen to co by stejně musel zaplatit bílej,černej,nebo žlutej.
Jen jde o to že oni nejsou zvyklý platit ale jen brát.
Souhlasím plně s touto výchovou,a myslím že si dají příště pozor aby si za dávky jen neužívaly a začaly platit složenky a nájem,jako každej jinej člověk v téhle republice.Chtějí rovnoprávnost tak se vším!
březen 12, 2009 07:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]