O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CAP - CÁB - KOCÁB PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 únor 2009
Přejít na obsah
CAP - CÁB - KOCÁB
Strana 2

Tři slova, charaterizující vývoj kariéry člověka (po valašsku). První je samec od kozy, druhý známý kopec na Vsetínsku a třetí slovo je ecce homo Michael Kocáb, nový český ministr. Když byl členem Pražského výběru, divného to klonu muzikantského génia s hudebním hluchem zvaného PlasticPeople of the Universe, rád exhiboval na pokraji striptýzu, nejlépe v nylonkách.

pak se stal samozvaným hrdinou, kterému se osobně prý "podařilo" vystrnadit sovětskou armádu z českých luhů a hájů.

 

 

 

 

 

    Nobelově ceně za mír unikl o fous jen proto, že se s Václavem Havlem neshodli, kdo má za nás kandidovat. Dnes je z něho čerstvý ministr pro lidská práva a menšiny, obdoba íránského ministra pro morálku, mravy a proti neřesti včetně Rady dohlížitelů a mravnostní policie.

 

     Primátorka Chomutova Kocábovi vzkázala, aby přijel osobně, že mu ráda týdenní pobyt v domě s nepřizpůsobivými lidmi zaplatí, aby si vyzkoušel, jaké to je. Aby si užil smradu, odpadků, nepořádku a zničených kuchyňských i jiných zařízení. Kocáb to však ignoroval a poslal za sebe tiskovou mluvčí Abbasovou, která tak přišla o možnost přivítat svého jménovce Mahmúda Abbase, prezidenta Palestinské správy na návštěvě v Praze. Zbytečný ministr asi dostal varovný cink od exprezidenta Havla, jehož poradkyně JUDr. Jana Chalupová se v roce 1997 vydala do Ostravy, aby v Mariánských Horách a Hulvákách pokárala starostku Lianu Janáčkovou za to, že těm nebohým Romům cpe prachy, aby se vystěhovali do Kanady.

 

 

 

 

 

     I když vše bylo záslouhou médií jako obvykle úplně jinak. Po povodních v 97 oslovil starostku Josef Klíma z TV Nova. Mám výčitky svědomí, on vlastně přijel za mnou, jelikož jsem se zrovna vrátil z Toronta a jako první český novinář jsem v jednom deníku popsal tzv. romský exodus do Kanady už v únoru 1997. Pepino si vzal ode mě námět, aby pár měsíců poté v Torontu natočil proslulou reportáž "Cikáni jdou do nebe". Janáčková mu tenkrát jen špitla, že by za vrácení dekretu na nájem bytu přispěla na letenku do Kanady. Bylo totiž jasné, že když někdo emigruje a nevrátí nájemní dekret, tak není páky, aby se s takovým nájemním bytem dalo něco udělal, čímž by se stal teoreticky nadosmrti mrtvý.

 

     Paní doktorce Chalupové bylo rovněž nabídnuto bezplatné přenocování v některém z vybydlených bytů na Železné 12, což je Dům náhradního bydlení, kde žijí Ti, které za neplacení nájmu odsoudil Okresní soud na tuto adresu. Převážně Romové... Velmi důležité je konstatování, že jen a pouze okresní soud je ten, který rozsudkem určí místo k bydlení tomu, kdo se provinil neplacením nájmu - nikoliv radnice, ta podává pouze žalobu na vyklizení původního bytu.

 

 

 

 

     Když míní někdo dobrovolně opustit Česko, tak mu v tom nelze bránit a přivazovat ho řetězem k boudě, jsme svobodní lidé, ale je třeba vrátit nájemní byt. Samozřejmě, že by o tom daru - příspěvku na letenku - muselo rozhodovat zastupitelstvo.

 

     Nic z toho, byť to bylo starostkou panu Klímovi i jiným žurnalistům vysvětleno, se nikdy nikde v médiích neobjevilo. Místo toho se na radnici v M. Horách zjevila JUDr. Jana Chalupová, dostala kytici růží a keramického čertíka z Čertovy Lhotky, jak se kdysi zmíněný ostravský obvod jmenoval. Nu, na Železné 12 nakonec raději nespala, ale byla se tam alespoň podívat a mluvila s tamními obyvateli, co se topili v odpadcích. Poté jí bylo nabídnuto radnicí, aby stát něco udělal s budovou v sousedství, která by se hodila pro vzdělávací kurs "Správná dívka", kde by mohli učit romští pedagogové romská děvčata, která "dostudovala" základní školu, aby neskončila na E 55 nebo těhotné. Naučila by se ve státem dotovaných kursech zdravě vařit, šít, nekupovat zbytečnosti, vyplňovat papíry pro poštu a banku, nenechat se uhranout podvodníky. Proč se mají stát mašinou k rodění dětí, které pak šoupnou do kojeňáku, jen aby měly stálý příjem pro své tzv. druhy?

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]