O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOPISY - GENERACE DLUŽNÍKŮ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 únor 2009

Dívám se právě na televizní pořad "Krotitelé dluhů". Až se mi protáčejí panenky, když vidím a slyším, co  všechno mohou lidé bezstarostně spáchat; je mi z toho až zle. Někdy to je absolutní naivita a důvěřivost, jindy  zajímavý a poměrně úspěšný podnikatelský záměr. Ano, úspěšný, ale... nakonec se vše neobejde bez velkých dluhů.. Nu, někoho zachránit svou radou poradci zvládnou, někoho bohužel.

 

 

 

 

 

     Ale - co vidím jako nejhorší, je neustálé bombardování lidí všemi možnými nabídkami půjček:

 

BEZ POPLATKŮ ušetříte, Nemusíte nikam chodit, Vše vyřídíte po telefonu, Nemujsíte si zřizovat běžný účet jako v bance, Nemusíte shánět ručitele, nepotřebujete ho, Neplatíte žádjné poplatky za vyřízení, vedení nebo předčasné splacení půjčky... a hlavně:

 

ZAVOLEJTE SI ZDARMA O TELEFONNÍ PŮJČKU NA NONSTOP LINKU.... 

 

 

 

      A hejlové se nachytávají.... 

 

     "Jenže jakékoli společenství, včetně státu, musí počítat i s lidmi nesamostatnými, hloupými a nezodpovědnými. Stejně jako v pracovním kolektivu se vyskytnou géniové, průměrní a prosťáčci co mají IQ vypnuté napařovací žehličky. Jiní lidé prostě nejsou, a pracovat se musí s tím, co je k dispozici. Rozdělí se práce tak, aby ti prosťáčci dělali podřadné práce, ale vymazat ze světa je přece nemůžem.

 

     Někteří géniové jsou třeba v praktickém životě taky nepoužitelní, a naopak absolvent zvláštní školy může být třeba šikovný řemeslník. Kdo z nich je společnosti prospěšnější?

 

      Každý nemůže být absolvent školy s ekonomickým zaměřením, a reklamy v TV na různé půjčky "bez rizika" jsou tak vtíravé. Pojmy jako RPSN spoustě lidí nic neříkají, a hlavně tyhle důležité údaje jsou na všech smlouvách uvedeny pidipísmenky, které ani nejdou bez lupy přečíst. Myslím, že na tuhle státem povolenou (či podporovanou) lichvu, by měl být přísnější metr. Jak píše lp, takové společnosti by měly samy nést riziko, jestliže půjčí někomu, kdo nevydělává, (viz studující plnoleté děti) a nebude jim mít tudíž z čeho splácet. "

 

     Tohle jsem zkopírovala z komentářů, napsala to "mamča". Je to zoufalé, mám pocit, že pláčeme na cizím hrobě, protože ti, kterých se to týká, tohle neslyší. Ale zase si říkám - budeme-li jen brečet a nic s tím nedělat, tak se rozvrátí, zničí plno rodin... Tak plno lidí ztratí budoucnost.

 

      Líbil se mi docela nápad, že by se jakémusi vzdělávání na toto téma věnovali ve školách... V matematice propočítávat příklady, kolik za co bude třeba splácet, kolik si započítá exekutor... co je to RPSN...  Sem tam na podobné téma vypracovat slohovou práci... Nějak to těm "podnikavým" studentům nenápadně vtloukat do hlavy...

 

     A pochopitelně - co nejvíce medializovat různé hrůzné případy - lidé by se měli dozvídat, co a jak způsobilo... Máte ještě někdo nějakou další radu? Je mi smutno z těch zbytečných lidských havárií...

 

d@niela

 

 

Komentáře (319)add feed
radu těžko ... : roman
ty lidi, kterých se to týká, totiž většinou nechtějí číst .. a nejen smlouvy, ale ani takovýhle články .. jsou moooc dlouhý, složitý .. potřebují stručně, tři slova .. DEJ ZADARMO HNED .. všechno ostatní je zdržuje. Čili, proč se zdržovat s nimi? (pro debatu, to není jejich napadání)
únor 03, 2009 22:57
přesně tak : bb
znám několik velmi prostých, ne moc vzdělaných lidí, kteří nemají ten problém, že by si vzali 5 půjček se splátkami 7000 při příjmu 12000 apod. Dokonce jsou schopni sami nabízečům čehokoli říct, že to je pro chytřejší, že oni by se uvrtali do problémů, a tak nic nepodepíšou.

Podle mě se na naivitu, nezkušenost, podlé neprůhledné taktiky apod. dalo vymlouvat pár let po sametu, když to sem vtrhlo mezi nás nepolíbené. Od té doby se toho tolik napsalo, natočilo, napovídalo, nadiskutovalo, že se mohl každý dostatečně obeznámit. Kdo ne a jede v tom, ten nechce slyšet, vidět, chce jen dostat hned teď a jít si za to něco koupit.

Krotitelé dluhů si občas pustíme v práci ze záznamu netu, viděla jsem 3 díly, poslední nebo předposlední -mladý zdravý chlap, vyučený zedník, v Praze - a je nezaměstnaný s kopou dluhů na krku. Sehnali mu práci, s exekutory vyjednali splátky aby mu exe nesebral celou výplatu, vše zařídili a vysvětlili, že je to jeho poslední šance k návratu do normálního života - po 2 týdnech vypadl, vydělaných 11 tisíc prochlastal. Jedním z těch dluhů byl úvěr od Providentu. Tak co s takovými? Nic, nevzrušovat se. I tak vypadá demokracie, nikdo nikdy neříkal, že to znamená růžovou zahrádku.
Spíš ať se všichni, společnost, zaměřujeme na ty, kteří by si rádi pomohli ale nemohou. Ne na ty, kteří si mohou pomoct, ale nechtějí.
únor 04, 2009 00:51
Ale božíčku, : Michal
to přece není nic nového pod sluncem, na tohle právě teď umírá americké finančnictví. A už jsme už tak daleko, že si lidi nakupují na kreditní karty jídlo, protože na něj jinak nemají. A co bude zítra? to nikdo neví, hlavně že teď máme večeři. Žádný luxus, nic takového, prostě přežít dnešek. Práce se vytrácí, propouští se, nikoho nezajímá kde lidi vezmou na nájem, nebo na splátky na dům, na jídlo pro rodinu.
Naše firma vozí hranolky pro McDonald v Los Angeles.
Když přišla bída, náš business stoupal, lidé chodili míň do restaurací a jedli u McDonalda. Už jedí i tam míň.
Takž abych to shrnul, my optimisté dobře víme, že není zle, že bude ještě hůř.
únor 04, 2009 02:17
Michale, : Cesky
esli jezdis do LA, kdy se konecne zastavis? smilies/cheesy.gif
únor 04, 2009 06:11
A co já? : NČ
Že bych se taky konečně zastavil?
únor 04, 2009 07:14
NČ, moc pochybuju, že by se ti u Českyma v Americe líbilo. Nemají tam bolševiky rádi, : toulavej
všude chtějí za všechno platit, prostě je to na tebe moc kapitalistický . . . Buď rád, žes to nezažil. Na tvojí jemnou povahu to rozhodně nejni . . . věř mi, já tam vydržím taky jenom 2 měsíce v roce . . .
únor 04, 2009 07:39
Tak to ti Ceskymo gratuluju : NČ
celý dva měsíce s Toulavym :-))) Doufám, že se předvedeš, že ho nenecháš strádat.
A jen krátce Toulavýmu: Moc pochybuju, že by se ti líbilo na Žižkově, tam bys se svejma blafama nevydržel v hospodě ani 2 minuty. Buď rád, že´s to nezažil :-(
únor 04, 2009 07:48
... : Pepička
Tady u nás se stal případ, kdy do domova důchodců vtrhli obchodníci, nabízející takové ty předražené nesmyslné věci za šíleně vysoké ceny, třeba nějaké zdravotní pomůcky, které (jak se později ukázalo) vzhledem ke svému zdravotnímu stavu ani nesmějí používat. Samozřejmě důchodcům na splátky, jelikož si to ze svých důchodů nemohli dovolit. No, tak tohle je podle mě hyenismus.
únor 04, 2009 07:51
Nesčíslněkrát jsme nadávali na masivní reklamy lichvářů : wendy
a různých prodejců věcí za "supervýhodné" ceny. Stále na ně lidi ale slyší, to je děs.

Mamině přišly dvě prodejkyně vnucovat drahé nádobí za výhodnou cenu, že má cenu 30 tisíc a ony ho mají za polovinu, druhou prý hradí důchodcům sociálka. Tak jim řekla, že si na tu sociálku dojde a pak jim zavolá, ať jí dají číslo na telefon. Nedaly, utekly a víckrát je tam nikdo neviděl. Já vím že tohle je dost průhledné, ale když s touto legendou chodí, tak to asi na někoho zabírat musí, že ?

Krotitele jsem viděla jen jednou, zrovna toho zedníka, o kterém píše bb. Ať je ten dlužník jakýmoliv, nelíbilo se mi, že se tam ti tři krotitelé sázeli, zda vydrží a dostane se z toho, nebo ne. Jako by sázeli na koně nebo na psa. To se nezdá moc etické. Kluk byl lempl, ale je to člověk.
únor 04, 2009 08:10
Nevím, zda-li to je blaf, či nikoli, ale já bych u každýho začal s tím ZÁKLADNÍM, : toulavej
co MUSÍ prostě vědět a řídit se podle toho KAŽDEJ – na tomhle kulatým světě NENÍ NIC ZADARMO !!! A to, ani když to někdo říká – tak VĚDOMĚ LŽE a nebo něco zadarmo nabízí. Tak i za to zadarmo se nakonec MUSÍ ZAPLATIT a většinou VÍC, než kdyby se platilo. To je ze zkušenosti . . . A když TOHLE lidi pochopí a začnou se podle toho chovat, nebudou mít problémy, ani ty finanční. Protože budou muset UVAŽOVAT, jestli se jim to „zadarmo“ vyplatí . . .
U starých, bezbranných lidí je to ovšem jiné, tam bych dával drakonické, velmi odstrašující tresty i za sebemenší prohřešek podvodníků – myslím tak 15 let a víc. To by si každá firma, každej podvodník přece cen rozmyslel, jestli se mu to vyplatilo . . .

Pro NČ – Žižkov neznám, tak nevím, jestli by se mně tam líbilo. Bývala to dělnická čtvrť, pokus si pamatuju, tak tam těch socialistických bolševických myšlenek se asi ještě bude toulat ulicemi i po hospodách fůra, že. No a s bolševiky já do hospody nechodím

únor 04, 2009 08:20
Tím se potvrdilo toulavče, : wendy
že jsi teoretik a idealista. Já jsem taky pro, aby tresty v případku o kterém píšeš byly drakonické. Která strana je zavede a oškube tím určitou nezanedbatelnou část podnikající volící veřejnosti, tu budu volit já.
smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
únor 04, 2009 08:35
no to je fakt levnej trik : alena puntíkovaná
Každý, kdo nexsouhlaxsí s Toulavým je bolševik - prostě - kdo nejde s námi,. jde proti nám - že? (to už jsem někde slyšela...)
únor 04, 2009 08:42
Toulavej, ******** ***** ***** !!! : NČ
.
únor 04, 2009 08:42
NC, : Cesky
ja myslela, ze mas fajn vztah... ale na piiivo se samozrejme zastavit muzes smilies/smiley.gif A s Toulavcem jsem byla 2 dny.... nee 2 mesice! smilies/grin.gif Jinak na Siskove jsem kdysi bydlela... celkem bez problemu, jenom ten kopec, ten mi teda daval... ale zase se z nej dobre spoustela nestartujici Avie v zimnim obdobi smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
únor 04, 2009 08:43
... : mia
Nikdo nikoho za ruku nedrží,když podepisuje smlouvu a i když je to lichvářské tak těžko proti tomu bojovat.Znám paní co si nasekali pujček habaděj a pak je zachránil prodej nemovitosti.Ono to začíná třeba už u toho "stojí to jen padesátku nekup to za ty peníze",jenže padesátka jsou taky peníze tak proč ji vyhazovat za blbost,která mně je druhý den k ničemu.A ty společnosti mají podobný styl nabídky "splátka JEN tolik a tolik",dokonce některé promyšlenější tahy už uvádějí "jen týdně" ne už měsíčně.
únor 04, 2009 08:45
bb - v návaznosti na tvůj poslední komentář u lékáren : Míša šíša
doufám, že sis všimla, kdo tady začal jízlivě rejpat.
únor 04, 2009 08:50
Nedostatečná výuka matematiky ve školách. : Milan
Je třeba prohloubit výuku matematiky na základních a středních školách a zavést pro všechny střední školy povinnou maturitu z matematiky, aby mladí lidé získali schopnost analytického myšlení a nepodléhali demagogii a reklamám.

únor 04, 2009 08:56
mio : wendy
a právě na těch, které by za tu ruku někdo držet měl, jinak kupují a kupují a půjčují si - tak na těch je tento kšeft postavený. To zaklínadlo - sleva o 50% a teď to sojí JEN, to zabírá. ČLověk pak má pocit, že ušetřil...houby s octem.

Zrovna včera jsem koukala na Černé ovce - paní si zaplatila zálohu na dřevo a pan dodavatel ho ani nekoupil, natož aby jí ho přivezl, peníze si nechal a hotovo dvacet. A nestane se mu zřejmě vůbec nic. Takže vina není jen na důvěřivcích či prosťáčcích, tady je v tomto sněru naprosté bezvládí a podvodnická džungle.
únor 04, 2009 08:59
Milan : mamča
Nemyslím, že by třeba kominík nebo zedník potřeboval maturitu z matematiky. Stačily by obyčejné kupecké počty, a úvod do záludností samostatného života jedince.
únor 04, 2009 09:01
Strejdo, s tim poslánim už dopr***** včera : NČ
to byla jediná možná alternatýva. Komu nejni shůry dáno, atd.
Tak dík Česky za pozvání ke stavení se na pívo, kdyžuš semse tak nevotřele vnutil. Stavim se ráth, ovšem, to nejdřív musim přiletět (připlout), žejo. Tak se vozvu až to bude aktuární.
Startování z kopce na Žižkově jsem též párkrát vozkusil ještě s Favoušema, teď už to tak nejde, přecijen rozvoďáky sou při tom schopný prdnout ancvaj. Raději dám co tři roky novou batérku. Teď spíš z těch kopců kloužu po namrzlejch nesypanejch chodnikách a kočiččích hlavách. Uplně jsem přestal nosit úřednický černý lagýrky a naven si vobouvám výhradně catsky vod čongáků za 199,- Kčs.
únor 04, 2009 09:02
wen : mia
To s tím dřevem je něco jiného.Mluvím o lidech co si bez rozmyslu půjčují na s prominutím hovadiny.
únor 04, 2009 09:05
Puntíkatá, na to, že znáš 6 světových jazyků, sis moje poznámky přeložila špatně. : toulavej
NIKDY jsem netvrdil, že kdo má jinej názor, než mám já, musí být bolševik. Nemusí. Ale může . . . To podle toho, JAKÉ má NÁZORY . . .
únor 04, 2009 09:25
Já vím, mio : wendy
to jen jak jsem toho byla plná tak jsem se rozhodla, že se vám svěřím...a nepostižitelné je oboje. Nestačí být opatrný, je nutné být ještě opatrnější než opatrný !
smilies/undecided.gif
Komentář je sice krátký, ale úderný !!!!
únor 04, 2009 09:52
.... : Milene
dnes jsem ráno v radiu slyšela, že nějaká základní škola od příštího roku bude vyučovat nový předmět. Jeho náplní bude hospodaření s penězi atd. Protože je fakt, že některé děti se takové věci prostě doma nenaučí. A není to jenom proto, že rodiče nemají patřičné vzdělání. Znám i případy, kdy rodiče jsou tak zaneprázdnění prací, že o nějaké výchově se nedá vůbec mluvit. A tyto děti hodnotu peněz vůbec neznají.
únor 04, 2009 09:53
Ahoj :) : Justík
koukám, člověk tu chvíli není a už přišel o tolik zážitků.. rejpání a posíláni se kamsi .. Hm.. Jinak co se "týče" novodobé "lichvy" jsou smutné lidské příběhy, které se odehrávají dnes a denně..Jenže po pravdě, myslím že to nějaký školní předmět neomezí. Sčítat a odečítat se přeci každý učí již na základní škole, a to úplně stačí.. Když beru 12 000,- a půjčím si 150 000 se splátkou kolem 5000,- a vím jaké mám měsíční náklady na život... Učili nás počty i do mínusu, tak V TOMHLE bych problém neviděla.. Prostě DRAHÁ ŽIVOTNÍ ZKUŠENOST.. smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif smilies/undecided.gif Jinak lidé jsou různí a Praha je dle toho též různorodá smilies/smiley.gif aspoň jsem si to vždy myslela smilies/wink.gif Mimochodem, jak se "označují " bolševické x nebolševické restaurace? Až vyrazím do Phy, abych se orientovala.... smilies/wink.gif
únor 04, 2009 09:56
wendy : mia
Mně je kolikrát těch lidí svým způsobem líto,že se nechají nachytat zrovna takový co mají každou korunu těžce vydělanou rukama.Ale na morálku ještě nikdo zákony nevymyslel.Byla jsem jednou na předváděčce a zvedal se mi kufr z těch prodejců jaký "zbraně" používali na ty stařečky.říkala jsem si ejhle důchodci nadávají,že nemají na léky a tady desettisíce za matrace.Jenže když člověk namítal,tak by člověka brali jakože jim kazí radost.Byla to hrozná manipulace s lidma a to se mi příčí,takže to byla moje první a poslední zájezdová akce.
únor 04, 2009 10:09
Ahoj Justíku, pro tvou orientaci : NČ
Poslušní přitakávači dostali od stranickýho sekretariátu ODS nařízeno dělit pražský čtvrtě:
Žižkov, Vysočany, Karlín, Smíchov = bolševici.
Vinohrady, Břevnov, Starý město, Nový město = nebolševici (čili menševici?).
Takže takovýmu, reklamama a kampaněma zblblýmu, příznivci ODS je Žižkov zapovězenej přímo samotnym Velmistrem Tunelem (žižkovsky řečeno, co nejdřív by tady dostal po dršce).
Ostatní pražský čtvrti nejsou povinně stanovený.

únor 04, 2009 10:11
NČ, nechej už té politiky, na to jsou jiná místa na netu . . . : toulavej
vždyť už ses tu předvedl dost . . .
únor 04, 2009 10:40
Mnohastránkovejma výpotkama tvýho ubohýho politickýho : NČ
brainwashingu, vydávanýho za tvý vlastní názory, zamořuješ zdejší ovzduší předevšim ty sám.
Tak buď tak laskavej, a teď, když ti v kafemlejnku došly modlicí válečky s poučovánim, nevokřikuj a nenařizuj, co kdo jak má a nemá!
A ******** ****** ********* *******!!! Buď tak laskav!
únor 04, 2009 11:09
toulavej - čili jinak řečeno : alena puntíkovaná
každej, kdo si nemyslí, že Topolánek a ODS jsou andělé a spasitelé lidstva je bolševik a škůdce národa.....no takovýhle lidi jsem znávala za starejch časů - akorát ty škůdci xse jmenovali jinak. Ale systém je stejnej. Hele já jsem ten systém zařila v celý svý kráse - nezapomeň, že je mi 60. A přesně tenhle systém používali komunisti. Já toho Paroubka z duše nesnáším - ale zaplať pámbu za něj, protože do roka bychom tu měli znovu padesátý léta.a nevokřikuj nikoho a nenařizuj mu, co si má myslet a co má říkat a co má dělat. Takovejch už tu bylo - a dělali to líp než ty.Čtyřicet let jim to vydrželo!!! Ty si můžeš myslet co chceš - ale nevotravuj ty ostatní.Tvoje svoboda totiž končí u dveří tvýho souseda. A ten si skutečně může myslet něco úplně jinýho než ty.
únor 04, 2009 11:20
Míšo šíšo, : bb
všimla :-) ale uznej, že i on má právo na úlet a ventil, když si ho tu na jeho účet popřává jiný dost často
únor 04, 2009 11:22
Milane, a čím to je, : bb
já si totiž umím představit, že kdybych se ocitla na finančním dně, vyčerpala rezervy, tak si taky půjčím, nic jiného mě nenapadá, proto se teda snažím tu práci mít a rezervy vytvářet i teď, ještě pořád to jde a doufám, že nenastane tebou naznačený katastrofický scénář :-) ale čím se dostali ti lidé, o kterých píšeš, do takového průšvihu - naivně věřili, že pořád bude dobře, utráceli všechno do spotřeby, nebo neměli co šetřit a teď teda nemají kam sáhnout ne vlastní vinou, nebo co?

Jinak, u nás je fast food tak drahej a tak nechutnej, že si to dá většina lidí jen v časové tísni a určitě ne když má hluboko do kapsy, myslím si :-)
únor 04, 2009 11:26
aleno, : bb
ale Toulavej nikoho nenazývá bolševikem proto, že kritizuje Topolánka a spol.
A když nemá okřikovat, tak by neměl být sám okřikován a posílán do prdele za to, co si myslí.
únor 04, 2009 11:28
NČ : Justík
Děkuju za vysvětlení smilies/grin.gif je to celkem "promáknuté".. Nebudu se tedy vyjadřovat o své politické orientaci a prochodím si celou matičku Prahu.. Stejně je smutné, jak do sebe šijou inteligentní lidé kvůli nějaké idee.(Neříkám, myšlenka se mi líbit může, tu hájit budu, ale politická příslušnost nedává žádné garance, že to co užívá k propagaci též dělat BUDE).A v tom chápu miu i ostatní, kteří "tápou" koho a jestli volit smilies/undecided.gif ..
únor 04, 2009 11:50
zajímavé, : Petronila
jak se NČ štětí, když ho někdo nazve bolševikem, a na druhou stranu všechny, co si dovolí říct něco jiného, nazývá papouškovači ODS bez vlastního názoru nebo je nějak podobně uráží. Totéž bylo vidět i na debatě o cikánech a Dělnické straně. smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif Z toho by logicky vyplývalo, že jediní přemýšliví lidé s vlastním názorem jsou levičáci a rasisti volající po vládě pevné ruky smilies/grin.gif

Jinak k tématu - možná by stačilo důsledně postihovat lichvu? Myslím, že úroky od určité výše nahoru jsou považovány za nemravné. A taky omezit nestydatou moc exekutorů.



smilies/grin.gif
únor 04, 2009 11:57
Justíííí, orientace / neorientace : NČ
hlavně, že tvá orientace nejni 4% :-)))
Přeju bezva zážitky po pražskejch hospodách.
Můžu doporučit jednu naprostou "chuťovku" a to hospodu U zavěšenýho kafe. Nahoře v Nerudovce, těsně za odbočkou (která jde lehce vpravo) ke Hradu, ty pokračuješ ještě asi necelých 100m rovně do kopce, hospoda je po pravý straně. Tam si dej moc dobrý jídlo (jakýkoliv), ale hlavně!!!! černý pivo!!! Tak dobrý karamelový sametový sem nepil ještě nikde. A ceny? Uplně mimo mísu, jakoby nepatřily na Hradčana, zhruba stejný jak v kerymkoliv motorestu na vokresce. A nebejvá tam uplně beznadějně narváno (což je nejnepochopitelnější ale skvělý).
únor 04, 2009 12:03
Péťo :-) : NČ
.
únor 04, 2009 12:07
Lidi neblbněte, : mamča
já sem mezi Vás chodím ráda, ale nemusím nutně vědět, která strana je ta Vaše oblíbená.
Tady na Kudlance bývalo milo a diskutovalo se k věci, nebo i když né k danému tématu, tak politické záležitosti si každý řešil na místech k tomu určených.
únor 04, 2009 12:07
bíbí tam já hom neposlala - řeklas to ty : alena puntíkovaná
ale zas tak špatnej nápad to není - že jo? smilies/wink.gif
únor 04, 2009 12:23
bb, jenom tě opravím : Míša šíša
Nikdo nebyl posílán kamsi za to, co si myslí, ale za tu svoji agitaci. A tím mě napadá, že v současné době by se zase hodilo jedno staré známé heslo:
"Republice více práce - to je naše agitace!" smilies/grin.gif

Jinak si taky myslím jako mamča, že už by se to téma mohlo nechat plavat neb to nikam nevede. Stejně se všechno rozhodne o nás bez nás.
únor 04, 2009 12:27
jakou agitaci? : Petronila
jako že by bylo dobré, aby si lidé uvědomili, že půjčit si může někdy přijít zatraceně draho?

Jasně, že VŠICHNI si to neuvědomí nikdy, ale jinak zaplať pámbu za takovou agitaci.
únor 04, 2009 12:30
... : bb
neřekla jsem, žes ho tam poslala ty. přečti si co jsem napsala přesně.

že není špatnej nápad co, poslat ho do prdele? Udělej to, libo-li. Já tam posílám spíš ty, co se snaží mě okrást, ublížit mi, omezit mě. Ne ty, se kterými pouze nesouhlasím. Takže tyhle touhy posílat vás do někam nemám :-)
únor 04, 2009 12:31
... : bb
tyto znaky opište: "ripak"

a teď opište "kloub"

Čili signál, že dál debatit nemá smysl, neb to hrozí vykloubeným rypákem :-) čus
únor 04, 2009 12:32
Republice více práce : Petronila
Já osobně mám radši tuhle:

Republice více dětí - to je naše předsevzetí! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 04, 2009 12:34
... : bb
a my za venkov slibujeme - více píce republice
únor 04, 2009 12:34
Petronilo, : Míša šíša
to tu jen doznívá přestřelka z posledního článku o lékárnách. S tímto článkem to nemá co dělat.
únor 04, 2009 12:35
Hm.. : Justík
já teda jsem pivař pouze sváteční, ale černé neodmítnu (vidíte rasista nejsem) . Děkuji za doporučení a náležitě v budoucnu využiju smilies/grin.gif Píce raději štovíky na topení pokud možno.. Přeci jen dodávky plynu nejsou, co bývaly smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 04, 2009 13:07
chybička se vloudila : Justík
jéé chybí mi tam ?
únor 04, 2009 13:07
NČ, dobrá diskuse, dobrý názory, dobrý argumenty, dobrej slovník . . . jenom ty hvězdičky : toulavej
a ten brainwashing sem nepochopil - neumím anglicky . . . co to jako mělo být. Nikoho neokřikuju ani nikomu nic nenařizuju. Na to se používají věty rozkazovací a ty já při diskusi nepoužívám. Neumíš-li SERIOZNĚ diskutovat, nedělej to.
únor 04, 2009 13:49
Puntíkatá, nemám ponětí, na základě čeho jsi si udělala na mě názor, že si myslím, že : toulavej
„každej, kdo si nemyslí, že Topolánek a ODS jsou andělé a spasitelé lidstva je bolševik a škůdce národa.....“ NIKDY JSEM TADY NIC TAKOVÉHO NENAPSAL, protože NIC TAKOVÉHO SI NEMYSLÍM. Nepřekrucuj to, co píšu, PROSÍM . . . to není ani okřikování, ani nařizování – k tomu já se nesnižuju, jen prosba - stejně jako v případě NČ . . .
únor 04, 2009 13:51
Hele, toulavej a spol. : Vodoměrka
nechcete s těmi svými politickými debatami jít někam jinam, nejlépe ven před hospodu a vyříkat si to tam z voka do voka???? smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/grin.gif
únor 04, 2009 14:12
Ale hlavně ne na Žižkov! : Míša šíša
smilies/grin.gif
únor 04, 2009 14:13
Vodoměrko, jestli sis nevšimla, už v 10.40 jsem to NAVRHOVAL . . . takže nevím, PROČ zmiňuješ mě . . . : toulavej
.
únor 04, 2009 14:17
Protože se k tomu jaksi vracíš ty, : Vodoměrka
poslední dva komentáře byly od tebe a nebyly k tématu nahoře... a když už jsi to navrhoval, tak proč se k tomu vracíš? Co tě vede k nutné odezvě???
únor 04, 2009 14:20
prosim vás, sice nejsme ze "ztracené" generace : wendy
ale nemohl by mi někdo půjčit asi půl mega ? Já bych mu to potom jako nevracela, abychom jen neteoretizovali. To by v tom byl čertík, abychom na něco nepřišli.


smilies/cheesy.gif
únor 04, 2009 14:28
Wendy, : Vodoměrka
já ti půjčím, ale mám tu jen celé jedno mega...



... cože? Tys nemluvila o půlmegové flešce? A já ti zrovna chtěla napsat, že ji ani vracet nemusíš, protože mám slíbenou čtyřmegovou... smilies/wink.gif
únor 04, 2009 14:54
Vodoměrko, život mě naučil, že NĚKTERÉ poznámky člověk NESMÍ PŘEJÍT a MUSÍ na ně reagovat. : toulavej
Jinak se může snadno stát, že si mnoho lidí zapamatuje poslední slovo jako pravdu i když je to třeba lež. Vyzkoušené osvědčené postupy já neměním, tak proto reaguju. Reaguju vždy, když to pokládám za důležité . . . a politické diskuse tady já NIKDY sám nezačínám . . . howgh.
únor 04, 2009 15:06
Jééééé, tady frčí taky krásná diskuse. : strejda
A já ji objevil až teď. A to jen proto, protože s lichváři nemám vůbec nic společného a poučovat také neumím...

NČ, v 7:48 - nemám co dodat. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Ale pozor! Opět, už po druhé, mne oslovila ta zlodějská firma VÝBĚR, dokonce její předseda výherní komise Vladimír Sassman a poslali mi asi 8 papírů, obálky, klíček od auta. Jsem tutovým výhercem, jsem 4% (to je ale vůl, já a čtyřprocentní...) z Ústeckého kraje, ale musím si objednat na pokračování ten brak, domácího lékaře.
To by mne zajímalo, kde ti hajzlové sehnali databázi lidí i s adresami? Kdo jim ji prodal a za kolik? Už jednou jsem je slušně žádal, aby mne vymazali ze své databáze. Když to nebude po dobrém, půjde to holt po zlém. A tohle všechno, to svinstvo, ty podfuky a podrazy, ten náš systém, náš Absurdistán umožňuje. To nemohu chválit!!!

Jéééé, já dnes budu sprostý, pěkně sprostý. Ještě že tu není ta má Barborka. Jinak by ta slova opakovala po dědovi jako papoušek. Jednou jsem řekl "kurňa" a ona už to umí říkat a když chci aby čůrala na nočníku, odsekne, že "nece cůrat, kuňa".
únor 04, 2009 15:53
Strejdo, : Krakonoš
a co ti brání tu vobálku hodit do hajzlu? Já už to dělám asi patnáct let. Sorry, ale mě fakt není blbců líto, i když jsou to taky lidi. Znám dost lidí se základním vzděláním, který by tu vobálku do hajzlu hodili taky, resp. ještě by ji vytřídili do surovin. To není žádný pohrdání nevzdělanejma. I absolvent pomocný ví, že když má příjem 10k, výdaje 9k, tak nemůže splácet 2k měsíčně. Teda jestli v tý pomocný aspoň někdy dával pozor. A ještě máš něco k thématu pod těma lékárnama, ať tu netapetuju smilies/wink.gif
únor 04, 2009 16:37
toulavej : mamča
Ty sice nepoužíváš vykřičníky, ale velkými písmeny, které na internetové diskuzi znamenají "řvaní", (jestli Ti to tedy ještě nikdo neřekl) těmi se Tvé komentáře jen hemží.
Když chybí argumenty, používá se Caps Lock.
únor 04, 2009 16:40
Krakonoši, : strejda
jistě, tu první obálku jsem spálil. Ale tady jde o princip. Co sem pleteš nevzdělance z pomocné? Tady jde o to, že v této zemi se kšeftuje se vším, co má nějakou cenu a na čem se dá vydělávat. A já si prostě nepřeju, aby se má adresa objevovala na monitorech (jak píší ti lumpové) jejich firmy. Chápeš, že na tom opět jakýsi parazit parazituje? Že se už na té databázi kdosi obohatil? Jestli toto nechápeš, tak bohužel. Jsi asi z jiné planety.
A jestli myslíš tu neplodnou diskusi s vtíravým, tak tam už jsem skončil.
únor 04, 2009 16:51
strejdo, jací zase paraziti...:-) : bb
celkem jistě sis kdysi kdesi cosi na dobírku, na netu či jinde, objednal, zakoupil a přehlídnul jsi kdesi vpravo dole pod čarou větu psanou drobným písmem - něco jako "podpisem objednávky souhlasíte s použitím vašich údajů v soulasu se zákonem č....", a pokud jsi tu větu nepostřehl nebo ano, ale nezaškrtlnul jsi že ne, tak mají právo tvé údaje rozeslat tisícovce podobných společností a ty mají právo ti cokoli posílat.
A ty máš právo to hodit do koše a kašlat na to, nebo utrácet čas a peníze tím, že tam budeš mailovat, volat, psát dopisy a nekompromisně požadovat výmaz z databáze a rozčilovat se tím. Pro mě je lepší první varianta, neb vím, že jsem toho na netu objednala už dost a z pár katalogů taky něco a zcela jistě jsem tu větu většinou ani nezaznamenala.

A jestli si myslíš, že podobné zásilkové služby kvetou a obesílají zákazníky jen tady, tak jsi z jiné planety ty :-) Vždyť to sem přišlo z Rakouska, SRN, Holandska.


únor 04, 2009 17:14
... : bb
jo - na ten výmaz z databáze máš samozřejmě právo, ale to bude jeden výmaz, tvé záznamy ale kolují naklonovaně a až dorazí do Výběru či jinam další databáze s tvými údaji, obešlou tě zase :-))
únor 04, 2009 17:15
bébé, : strejda
my se snad nikdy neshodneme. Co já vidím černě, Ty bíle. Co je podvod, Ty a ostatní to vidíte jako legální. Četla jsi někdy tu jejich omáčku pro - řekněme jednoduché lidi?
Jak hodnotíš tu televizní soutěž s patřičnou nápovědou pro blbé, kde vyhráváš 200 tisíc a kde jedna SMSka stojí asi 69 Kč? To je také v pořádku nebo je to útok na blbé a z mého pohledu tím i podvod?

Krakonoš to hodí do koše, Ty to hodíš do koše, já to hodím do koše..., ale co udělá taková babička s Horní Dolní, které přijde jakési virtuální VYLOSOVÁNÍ? Ta si to objedná, protože takový "Domácí lékař" je pro ni terno, ale že za to zaplatí nehoráznou sumu, že jí budou docházet brožované papíry po několika kusech na pokračování, to už se tam nepíše. A na tom ti parazité parazitují. To je podvod. To je na úrovni lichvy.
A úplně nejmenší zlo, je ta spousta krásného papíru, který se znehodnotí všemi, kteří to hází do kamen.

únor 04, 2009 18:08
tak tedy mamčo, ještě jednou . . . : toulavej
já NEŘVU NIKDY. Jsem KLIDNEJ ČLOVĚK, tedy ani v osobní diskusi, ani tady na netu. Moje VELKÁ PÍSMENA ZNAMENAJÍ, že na tato slova dávám DŮRAZ. Kdybych tu uměl používat tučné písmo, což neumím stejně jako ty smajlíky se mně sem nějak nikdy nepodařilo dát i když ty já nepoužívám, psal bych tučně slova, na která dávám důraz, jsou v té větě zásadní. Jsem jednoduchej člověk, neznám taje psaného projevu v internetových diskusích, nezajímal jsem se o to nikdy, nikdy mě to nenapadlo, že je můj styl tak nesrozumitelnej, že tohle nikdo nepoznal. Takže TO jsem DOUFÁM vysvětlil . . .

Pokud jsi nenašla žádné argumenty v mých příspěvcích, kde se to podle mě nejrůznějšími argumenty - na rozdíl třeba od NČho - jenom hemží, bude někde chyba. Buď argumenty, které používám za argumenty vůbec nepovažuješ, což je důvod k zamyšlení pro nás oba, na čí straně je víc pravdy, nebo je neuznáváš a NEBO neumím správně argumentovat a používat názorné příklady, což připouštím, že je možné. Stále je co zdokonalovat. To, proč tu dělám osvětu není proto, abych někoho z vás, kdo se mnou tady nesouhlasí a veřejně tu diskutuje, chtěl přesvědčit. Takový blázen opravdu nejsem, ani tolik času nemám. Píšu to pro MLČÍCÍ VĚTŠINU co tu jenom čte, ale nikdy nic nenapíše. Těch lidí je podle počítadla poměrně dost. MOŽNÁ, že se přece jen najde někdo, komu to pomůže dívat se na svět jako já a není to marná snaha. Mně tenhle styl HODNĚ pomohl a nebyl jsem na tom před mnoha lety vůbec dobře. Tak třeba to pomůže i někomu dalšímu . . . Ani teď neřvu, jenom to ZDŮRAZŇUJU . . . :-)))
únor 04, 2009 18:08
Strejdo, : Krakonoš
moje adresa včetně rodnýho čísla, iča, founu a mejlu je normálně veřejně přístupná na internetu. Babičkou z Horní dolní mě nedojmeš, moje babička nemá ani základní školu, je z Běloruska a nikdy nezvládla pořádně ani jazyk, stejně to háže do hajzlu nebo se nás aspoň zeptá, co si vo tom myslíme. Rodiče mojí přítelkyně jsou hodně chudý důchodci, který voba svý důchody vyhazujou za úžasný hrnce, nejteplejší deky na světě a podobný 3,14čoviny, ale když se s nima vo tom bavíme, řeknou: My víme, že je to předraženej krám, že je to celý podvod. Ale nás to baví, my jiný koníčky nemáme, do hospody nechodíme, někdo jezdí do Paříže, to nás nebere, nás bavěj tyhle zájezdy s "prezentací". Jsem opravdu asociál, když řeknu, že mi jich nejni ani trochu líto, protože naprosto vědomě jedou v něčem, v čem vůbec nemusej? Že ty fijalový kravaťáky, co z nich ty prachy tahaj, nepovažuju za zlý podvodníky ale jen za docela vobyčejný baviče, který pochopili, jak z někoho ty prachy snadno dostat? Mně strejdo vaděj ZMETCI, CO SE COBY INSTALATÉŘI VLOUPAJ BÁBĚ DO BARÁKU A TAM JÍ ŠLOHNOU PENZI A JEŠTĚ JÍ PŘITOM ZKOPOU! Ale to, že někdo nabízí zcela zjevný šmejdy za nekřesťanský prachy a někdo jinej je vochotnej s ním tu hru dobrovolně hrát mně je opravdu úplně volný. Věř mi, že kdo vopravdu potřebuje každou korunu, ten si takovou hovadinu nekoupí.

A co se tejče krásnýho papíru, kterej končí do v koši nebo sběru, to je, ano, škoda. ALE CO S TÍM VE SVOBODNÝM SVĚTĚ? Chceš ustanovit zase nějakou komisi, která řekne, co a na jakým papíru smí kdo za svý prachy vydat? JÁ TEDA NE, A TO JSEM STAREJ ZELENEJ EKOTERORISTA!
únor 04, 2009 18:21
toulavej : mamča
No vidíš, jak jsi nepoučitelnej. smilies/cheesy.gif
Já Ti tady vysvětluju, že obecně v internetových diskuzích velká písmena značí "řev", a Ty vesele řveš dál.
Já Ti Tvoje názory neberu, ale nemusím s nimi bezvýhradně souhlasit, že ne ? smilies/grin.gif
Lidé z mojí generace jsou na jakékoliv agitace a vnucování názorů poněkud alergičtí, protože jsme si toho v mládí užili dost. Netvrdím, že jsme věkem všichni zmoudřeli, ale ponech na každém z nás, ať si myslí co chce. I když se Ti to třeba nemusí líbit.

únor 04, 2009 18:21
Pro mamču: : Krakonoš
Taky používám caps lock pro zvýraznění, ale protože jsem s počítačem vo půldruhý lekce dál než Toulavej, pokud by ti vadilo moje ŘVANÍ, budu radši používat něžný ztlustění. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 04, 2009 18:24
strejdo, té 75-80leté babičce bylo v r.89 55-60. To se snad už něco poučila, ne? : bb
jo, jsou to vyfikanci, ale není to podvod, to je starý obchodnický trik, kterému se učíme nesedat na lep...

Každého rozčiluje něco jiného, tebe třeba možnost, že existuje babička, která si někdy něco objednala, oni jí pošlou leták že vyhrála auto nebo milion, která si to nepřečte důkladně nebo si to nenechá na víkend "až přijedou mladý, aby se mi na to koukli, co to je zase za podvod na starou bábu", a vidíš to celé jako chybu systému, která dovolí, aby vláda podporovala nebo alespoň tiše souhlasila s tím strašným podvodem.
Mně to přijde asi stejný podvod jako reklamy v TV na tabletky na hubnutí. Nikdo tam výslovně neřekne, že se spolknutím tablety rozpustí tuky pod kůží, ale dámy to kupují právě za tímhle účelem a pak se rozčilují, že byly podvedeny.
Ty firmy, které to prodávají, a´t už jsou to knihy Výběru nebo tablety na krásnou postavu, dělají jen to co stará dobrá Jednota v reklamách s panem Vajíčkem. Jen to mají propracovanější, barevnější, lákavější, proto na to tolik lidí sedne. Kdyby byli odkojeni od malička barevnými lákavými reklamami z prohnilého západu, měli bychom tyhle dětské nemoci dávno za sebou.
Jak jsem psala, po sametu jsem to ještě chápala. Ale teď, po 20 letech?

únor 04, 2009 18:25
Krakonoš : mamča
ztlustění je pěkný. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
únor 04, 2009 18:30
... : bb
no vida, než jsem to odklepla, Krakonoš to zase napsal i za mě

únor 04, 2009 18:36
mamčo, : bb
s tím capslockem máš sice pravdu, jenže za to, jak vnímáme napsaný text, zodpovídají hlavně naše vlastní představy. Jsem netem poměrně prošlá, ale ani jednou jsem u Toulavého neměla pocit, že by "křičel", nepůsobí na mě ani trošku ukřičeně. Jsou jiní borci, co za každou větu narvou deset smajlíků a nějak jim ten úsměv nevěřím, z vět kape arogantní ironie, komplexy a ukřivděnost.
Tak bych Toulavému ty verzálky, kterýma neplýtvá, ponechala :-)
únor 04, 2009 18:40
mamčo, nevšiml jsem si, že bych někde někomu něco VNUCOVAL. : toulavej
Já tu předkládám svůj pohled na nějakou věc, problém, moje vysvětlení nebo řešení, když si myslím, že vím a v žádným případě nikoho nenutím. Ani to přece nejde, nevím, jak by to šlo udělat, někoho tady k něčemu nutit, když na něj nic nemám :-))) Jestli je nějaký dospělý na někoho, na něco alergický a ten člověk mu dobře radí, ale on z TRUCU ho neposlechne, naschvál i když by mu to mohlo pomoci vyřešit jeho problém, pak NENÍ ten člověk dospělý, je to ještě dítě. Dospělý se má jako dospělý i chovat. Je-li alergický někdo na mě, pak je to jeho problém a měl by si ho urychleně začít řešit. Já se chovám zdrženlivě, slušně a dráždím-li někoho svými názory, ať je nečte, to není povinné v demokracii . . . a já to nevyžaduji.

Právě jsem ti VYSVĚTLOVAL, v jakém smyslu používám velká písmena. Teď se to tady už každý dozvěděl, takže i ty a tak ani nemám důvod proč svůj styl měnit. Ostatně, nejsem sám, i Krakonoš si osvojil podobný styl psaní a NEZAZNAMENAL JSEM, že by si tu někdo stěžoval, že „řve“. Pravidla, způsob, jakým se mezi sebou lidé dorozumívají, není pevně určený a neměnný. Každý používá jiný způsob a jde jen o to, aby ostatní věděli, co co znamená. Velká písmena budu používat i nadále, ale nebude to ŘVANÍ . . .

únor 04, 2009 18:56
bb : mamča
"toulavej" nepotřebuje advokáta.
únor 04, 2009 19:54
advokát se vždycky hodí, i ten nejsilnější občas zaváhá a tak je rád, : toulavej
že ho někdo podpoří . . . :-)))
únor 04, 2009 20:38
mamčo, : bb
vím že ne, ale vyjádření souhlasu nebo stejného postoje je běžné a já to tak ráda učiním, nevadí ti to, že ne? Ani mně nevadí, když vyjádříš souhlas s někým jiným tady.
únor 04, 2009 21:06
Dobré jitro : NČ
Vždycky se těšim, co se tady za vodpolodne a večer nashromáždí, dyť i kvůli tomu vstávám ještě před slepicí, abych byl co nejdřív v pr.
A jsem moc rád, že ti, co jim tak ležim v brzliku, nikdy nezklamou :-)))
Přeju bezva den.
únor 05, 2009 05:53
Je báječné, : Já
když lidé mají stejný či podobný názor, ale ne vždy tomu tak je..
Když napíši, (vzor) že nevěra je hnusná a jen dva lidi ze sta tady
budou souhlasit - tak nemá cenu diskutovat s těmi 98.... ti si
budou mezi sebou přizvukovat proč není hnusná...... asi tak to vidím já.
Maximálně si ráda přečtu názory těch ostatních PROČ tak uvažují,
ale marně bych je přesvědčovala o opaku jako oni mě.....
Rozumím NČ - ale i toulavému....

únor 05, 2009 07:29
Já : wendy
si myslím, že diskuse je docela užitečná, zábavná, inspirující, někdy pravda trochu rozčilující, obohacující. Přesvědčit již přesvedčené o opaku - to se pravda málokdy podaří.
Jak si zase ale představit diskusi mezi lidmi, kteří mají všichni stejný názor ? A na spoustu věcí to není 98 : 2, takže diskuse bývá dobrá. Takže tak.
smilies/wink.gif
Žertovný smajlík, ten se mu líbí nejvíc !
únor 05, 2009 07:56
Pro Já, jo, to by šlo. : NČ
Nevěra jak kdy, žejo. To záleží na tom, jestli ji provozuje moje baba s někym (fuuuj) anebo já s něčí babou (úžasný).
Ale jináč ti řeknu, že je právě uplně bezva, že přestože se tady někdy vzájemně krapítko pošťuchujem, máme se všichni moc rádi.
únor 05, 2009 08:01
já bych to ZPŘESNIL, že všichni se určitě rádi nemáme, ALE : toulavej
můžeme respektovat toho, kdo si to zaslouží. A kdo si to nezaslouží, toho já nerespektuju, ani kdyby byl ředitelem Zeměkoule . . . A kdo si to nezaslouží, toho odhalím celkem velmi rychle. Mám totiž ve svým věku dost dobře vyvinutej na lidi odhad, kdo je kdo a jen zcela výjimečně se spletu . . .
únor 05, 2009 08:49
who is who : wendy
máš to doma sepsaný ? Pěkně o sobě píšeš.
únor 05, 2009 08:53
Hmm, : Míša šíša
NČ píše, že i když se tu pošťuchujeme, máme se všichni rádi, toulavej zase, že se všichni určitě rádi nemáme... no jo, každej jsme holt jinej, že jo?

Abych se vrátila k článku. Zrovna minulý týden dávali na ČT1 nějaký pořád o společnostech, které poskytují lidem půjčky. O tom, jak masírují svými reklamami na 10% úrok, přičemž skutečnost je taková, že v konečném důsledku člověk zaplatí úrok ve výši přes 20%. Takže je to podvod, jak tvrdí strejda, anebo obchodní trik, jak tvrdí bb?
Můj názor je ten, že není-li to podvod (a podle mě by měl být), pak je to klamavá reklama, a to by mělo být trestné. Je to stejné, jako kdybyste na regálu s rohlíky měli cenovku 2,50 Kč, ale u pokladny pak zaplatili 3,50 Kč.
únor 05, 2009 09:11
Ale já tě mám rád, toulavej, : NČ
protože samozřejmě vim, že, ač sám sebe vždy pasováváš na řiditele Zeměkoule (aspoň je s tebou sranda), jsi ve svý podstatě dobrák, jenom trochu užíranej svejma problémama, což se právě timdle pokoušíš maskovat. Ale to nemusíš. Takovejch pár už tady je a bylo i před tebou. O nich my, co jsme normální a dostatečně sebevědomí, víme už dávno.
únor 05, 2009 09:17
lidi, chcete-li se pobavit, koukněte se, co se nám tu novýho vyvrbilo... - hahaha : halo halo
http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=1869&Itemid=1
poslední komentář - připsala "ona doňa dotyčná"!!!!
únor 05, 2009 09:17
halo halo : NČ
Sem se pokusil to číst. Asi dobrý ale já to přečíst a současně chápat nedokážu. Kousky z toho jsou bezva!
To vypadá na spoluobčanku tmavý pleti, žejo. Ať žije romále! (ale ne dlouho)
únor 05, 2009 09:50
halo halo : mamča
To je teda nářez ! smilies/grin.gif
únor 05, 2009 09:50
NČ, ty holt nezklameš . . . tys musel jíst asi hodně vtipný kaše, ty vtipy z tebe jen padají : toulavej
- „užíraný problémy, co se pokouším maskovat“ – tak to je zase pecka :-))), já si to asi začnu psát, protože, až nějaký problémy ke mně vopravdu přijdou, budu si tyhle fóry číst, aby se mně zvedla hned nálada. Jiná věc by ovšem byla, kdybys to myslel vážně . . . To by to s tebou nebylo tak dobrý, jak si teď myslíš a to „normálno a dostatečné sebevědomí“ by dostalo pěknou trhlinu . . . A to bych ti nepřál . . .
S tím ředitelem Zeměkoule to fakt nevím, jak jsi to poznal . . . já čekal, že si toho nikdo nevšimne . . .

pokud jde o ten problém s dětmi, k tomu je těžký ještě něco dodat. Kdybych NEVĚDĚL, že Daniela si tohle nevymýšlí a jen sem dává příběhy ze života, myslel bych si, že to byl příspěvek na 1. apríla . . . leč, je to život sám . . .

únor 05, 2009 10:03
NČ : Nemusí to být opálená holka, : mamča
ani ten její přítel. Oba mají pouze zvláštní styl vyjadřování. Psáno stylem : "Strejda koupil voly mě ňák nohy bolí tak tě líbám na čelo".
Ale třeba jsou dislektici.
smilies/wink.gif
únor 05, 2009 10:05
Mamčo, nemusí, jasněže : NČ
ale fakt to tak vypadá. Já je někdy po půlnoci v letě slyšim pod vodevřenym žiškovskym voknem, tak to mám v uchu. Tohle se dost podobá. Dost dobrý :-)
únor 05, 2009 10:15
Ale chlapi, tak už se na to vykašlete : Míša šíša
A pak se říká, že ženský chtějí mít poslední slovo smilies/grin.gif
únor 05, 2009 10:17
Míšane, ale ono to u těch pokladen zhusta tak je !!! : wendy
Aspoň manžel mi to parkrát rozhořčeno-pobaveně vykládal. NA regálech mají slevu a na kase markují plnou cenu. Že prý jim to pokladna takhle bere, že jim to špatně zadali, že už to neplatí apod.
Ta lichva, a lichva to je, by měla být trestná. Že by se o to matička stát vůbec nemusel starat ? A říkat, že to je jen a jen problém lidí, co se nechají nachytat ? To by to za chvíli mohlo dopadnout tak, že když se necháš na ulici okrást a přizabít, bude to tvoje vina - máš sedět doma a koukat na telku.
A teď se jdu podívat na ten článek, co nám přeposlalo halo.
smilies/wink.gif
únor 05, 2009 10:25
Jee : Justík
to je zase počteníčko po ránu smilies/cheesy.gif trochu mám pochybnost, že pouze z internetové diskuze se pozná, kdo si zaslouží či nezaslouží respekt smilies/undecided.gif Ale určitě by se měly respektovat NÁZORY druhých (právě proto , že slouží k originalitě jedince,že). Taky nemyslím, že Caps Lock se musí nutně použít pouze k simulaci křiku.. smilies/cheesy.gif jinak odhad na lidi se rozhodně hodí x gratuluji smilies/grin.gif
únor 05, 2009 10:28
Ale Míšo šíšo, já na to kašlu : NČ
Se bavim už přeci s mamčou vo cigorách
únor 05, 2009 10:30
NČ : mamča
Vidíš, jak se ta naše utlačovaná menšina "zdělává". Už umí i s Internetem !
Kéž by to využili k získání práce, a ne k fňukání po "Kudlankách" a státních institucích. Viz právník, ci jim pomůže.
Asi místo do občerstvovny IV. cenové skupiny, teď chodí do Internetové kavárny. smilies/wink.gif
únor 05, 2009 10:48
Tak já budu pokračovat, : strejda
když je tady ta hnusná mlha a z plánované procházky asi nic nebude...ale už dlouho tu nebyla žádná legrace na place. Jen samý černý humor.

Včera ve zprávách: propustili zaměstnance, potvrdili jim, že jim vyplatili odstupné, ale není to pravda. A tím pádem ti lidé nemají nárok na příspěvky v nezaměstnanosti.
Ptám se, jak je to možné? Jak si něco podobného - a beztrestně - může některá firma vůbec dovolit? Ano, sociálka jede podle zákona, tam je to v pořádku, ale co ta firma? Ne, to nebudou slušní živnostníci, to budou jistě podnikatelé...řekl bych, že přímo parchanti.
Vždyť té účetní tam, to musel někdo dát příkazem. Jak je možné, že tito lumpové se mohou volně pohybovat po zemi? To je také pouze v lidech nebo to umožňuje jen ten náš kocourkovský systém?

únor 05, 2009 10:49
Justíku, to je ta VÝHODA stáří, že když dokážeš využít svý zkušenosti získaný věkem, : toulavej
tak podle POSTOJŮ jednotlivých lidí k nejrůznějším věcem, událostem, názorům ostatních lidí se dají dost dobře určit ZÁKLADNÍ povahový, morální vlastnosti lidí. A to při osobním setkání, ale i z internetové diskuse. Při osobním kontaktu se to pozná někdy dříve, někdy později, protože lidi se přetvařují, chtějí být lepší než jsou, když jim na tom záleží, což na netu dělat nemusí. Taky fyzický zjev tě může trochu ovlivnit. Na netu ne. Takže, já se fakt dost v lidech vyznám, protože to mám už mnohokrát ověřený v praxi . . .
únor 05, 2009 10:49
Wendy, : Míša šíša
dle obchodního zákoníku máš v takovém případě právo požadovat, aby ti prodali zboží za cenu uvedenou na cenovce pod zbožím. Jak to mají zadané v počítači není vůbec rozhodující. A že personál zapomněl nebo nestihl vyměnit staré cenovky za aktuální, to taky nikoho nemusí zajímat.
No já vim, dohaduj se tam pak s nima, když u pokladny je fronta dlouhá jak tejden...
únor 05, 2009 10:53
Panebože, : Míša šíša
já jsem hodně smířlivej člověk, ale tohle už se fakt nedá. Já to za chvíli napíšu jako ten strejda smilies/grin.gif
únor 05, 2009 10:59
strejdo, taky jsem to viděla : wendy
ale na podporu v nezaměstnanosti nárok mají i když dostanou odstupné. Dřív tomu tak nebylo, ovšem zaměstnavatelé si zaveddli onen bohulibý zvyk - nevyplatit zákonné odstupné, ani když na něj penízky měli. Ovšem jsou tu další návaznosti, kromě toho, že je to dost blbý vůči lidem.

Míšo, manžel jim tam zboží nechává nebo trvá na tom, co říkáš - podle toho, jak má čas nebo náladu. Já se k nákupům dostanu leda výjimečně a to pak jen dávám zboží do tašek a raduji se z toho...

hala halo - přečetla okomentovala. To je tak do Dikobrazu.
únor 05, 2009 11:26
Wendy, to je podvod jak vyšitej. : strejda
Podvod je ten, že jim tam napsali odstupné a přitom jim ho nevyplatili. To se ti lidé mají soudit? A já si mám vybírat slovíčka, abych je náhodou neurazil?
únor 05, 2009 11:45
Ano, je to podvod : wendy
účetní by takový doklad nikdy neměla vystavit. A obávám se, že když dojde na lámání chleba, odnese to právě jen ona účetní. Když se lidičkové soudit nebudou, nic nedostanou.
únor 05, 2009 11:55
Podvod a pořádný ! : Justík
Jj takové "pochybení lidského faktoru" se jim hodí jako výmluva na každou lumpárnu.. smilies/tongue.gif
únor 05, 2009 12:08
Toulavej (doufám že mě nikdo nenadá) : Justík
můžu se (čistě soukromě) zeptat,jak na Tebe z internetové diskuze působím já? Jasně, že "na živo" se lidé víc snaží přetvařovat (být pěknější, větší suveréni, autoritativní- co já vím...). Dávají ale o hodně vícero vodítek, které je prozradí (mimika obličeje, výraz očí, tváře, tvorba vrásek, řeč celého těla, postoj...) a je toho moc co Tě navede skutečnost x umělý postoj.. Kdežto "papír snese všechno" jak se říká..
únor 05, 2009 12:15
Podvod? Ne! : NČ
To je daň demokracii. Takováhle nepatrná piha krásy může vadit jedině bolševikovi.
únor 05, 2009 12:15
Justík : mia
Na mě působíš upřímně kamarádsky,žádná přetvářka.Tak jako,že se s ničím nepářeš,neurazíš,řekneš věci na rovinu.
únor 05, 2009 12:27
Vezmeme-li si na pomoc logiku, : strejda
vyplyne nám logické, že kdo obhajuje lumpy, je sám lumpem. Výjimku tvoří jen Tomáš Sokol, který to dělá pouze pro peníze. smilies/wink.gif
únor 05, 2009 12:29
strejdo : Justík
tak to potom jo smilies/smiley.gif takže když jsem z naší politiky zmatená, tak jsem "zmatenec" i v životě smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
únor 05, 2009 12:40
NČ, když budu pokračovat : strejda
a to zcela hypoteticky v té logice, tak ten náš stát je vlastně jakási pihatá děvka. Ale zase na druhé straně, některé ženské ty pihy fakt slušej. A z toho, cos napsal, zase plyne, že když se mi líbí některé pihaté ženské, nemůžu být bolševikem, protože mě pihy nevadí. Mám z toho opět guláš. Asi bych to potřeboval vysvětlit od bébé. Ta jediná na mne platí.
únor 05, 2009 12:45
Míšo šíšo : bb
Abych se vrátila k článku. Zrovna minulý týden dávali na ČT1 nějaký pořád o společnostech, které poskytují lidem půjčky. O tom, jak masírují svými reklamami na 10% úrok, přičemž skutečnost je taková, že v konečném důsledku člověk zaplatí úrok ve výši přes 20%. Takže je to podvod, jak tvrdí strejda, anebo obchodní trik, jak tvrdí bb?


Tak moment :-) Tohle je klamavá reklama, nebo přímo podvod.
Já mluvila o tom, co popisoval Strejda u Výběru - a na jejich letákách nikde není uvedeno, že vyhraješ, získáš auto, dovolenou snů atd., ale při trošku pozorném čtení - a já předpokládám, že tohle lidi buď zahodí nebo čtou pozorně, ne "hurá, máme auto, máme" - tak že při pozorném čtení lze velmi dobře vyčíst, že PŘI OBJEDNÁNÍ NĚČEHO SE DOSTANE KUPUJÍCÍ DO SLOSOVÁNÍ O CENU (auto, dovolená, peníze....)
A to je jen marketinkový trik, to není podvod.
Že nenapíšou polopatě - "objednejte, zaplaťte, 1 z vás možná vyhraje" ? no, to asi nikdo od reklamy nečeká, že. Reklama má zvýšit prodej, ne pravdivě a objektivně informovat spotřebitele :-) Ale nesmí lhát ! A to Výběr nelže, používá reklamštinu, ale ne lži.


únor 05, 2009 12:48
k toulavému bych řekla, : bb
že zdravé sebevědomí mu rozhodně nechybí, slušnost taky ne, arogance ano
někdo si sebevědomí nahání arogancí a hulvátstvím, co naděláme, nic :-)
únor 05, 2009 12:55
No vidiš Strýci, ty vo vlku....... : NČ
.
únor 05, 2009 12:56
ááá, už je tady, holka čiperná. : strejda
bébé, a právě v tom, že si musíš objednat něco, něco předraženého, co pak chodí na pokračování, co není ani svázané, v tom je ten podvod. A také v tom lhaní - Ty tomu říkáš reklamština a přitom to je tak vlezle podlé, průhledné, že to snad nemůže sesmolit nikdo, pouze slizoun.
únor 05, 2009 13:00
... : bb
počkej, jak na pokračování a ne svázané...Mámě přišla obří vázaná encyklopedie, křídový papír, a od té doby jí chodí ty letáky. Sice jsem jí říkala, že na netu můžeme koupit levnější, ale nechtěla.

A teď zase slizoun - šmarjá, skáčeme jak kozy v petrželi :-) Nezastávám se reklamářů, reklamy, triků obchodníků atd. Jen říkám, že to, že jim někdo skočí na lep a objedná si cokoli předraženého, nekvalitného, je jen jeho věc, jeho problém, jeho odpovědnost. Nikdo ho k tomu nenutí.

Kristepane, i za komančů chodily katalogy Magnet a...Linie? nebo co. V Magnetu byly taky různé tretky, byly dámy u nás v kanceláři, co na katalog čekaly jak vosičky na med a objednávaly a objednávaly, kolektivně, a pak čekaly co jim přijde a bývaly někdy potěšené, většinou zklamané, že to nevypadá jako na fotce a za ty prachy že to nestojí. No, byl to podvod? Ne, jejich hloupost.
Dnes je to totéž, jen načančanější, jsme protřelejší, takže i styl reklamy je propracovanější, aby se nechalo zlákat víc lidí.


únor 05, 2009 13:06
... : bb
a jestli se někdo domnívá, že za to, že si koupí předraženou knížku, kávovar nebo nevím co, vyhraje auto, dovolenou v Karibiku - tak je trotl. Zadarmo ani kuře nehrabe.
Po 20 letech Občanských jud, Na vlastních očí aj. dvojnásobný trotl.
únor 05, 2009 13:11
Justíku, : strejda
takto bych to přímo neformuloval, že musíš být i zmatencem v životě. Já jsem také zmaten z té naší politiky a z toho, co se kolem děje, ale nejsem třeba zmaten z toho mého kutění zde. To si mohu ovlivnit.
A díky bébé už se dokážu i orientovat. Ona to umí tak hezky vysvětlit a přitom ze sebe nedělá ani chytrou, ani vtíravou. A to se mi líbí.
Ale tu svoji logiku budu upřednostňovat i nadále.
únor 05, 2009 13:23
tak to já jsem zmaten už přes 40 let : NČ
pokaždý, když sundavám kalhotky. To je takovýto bezva zmatení, kerý nikdy nezevšední.
únor 05, 2009 13:33
NČ, : strejda
kdybych Tě neznal, myslel bych si, že se chceš těmi 40ti lety dostat na výsluní. Ale tady pláčeš na špatném hrobě. Tady Ti pšenka nepokvete. K těm 40ti létům musíš ještě zpívat a pěkně veřejně, o chlebu chlebodárce...
únor 05, 2009 13:39
... : Justík
Jo jo Bébé to podá jasně, stručně, polopaticky smilies/grin.gif Takový "přítel na telefonu".
únor 05, 2009 13:49
Strejdo, už jsem se nazpíval dost : NČ
Myslim, že už mám svý vodzpívaný :-(((

únor 05, 2009 13:51
bb, : Míša šíša
zrovna ten Výběr... Hele, oni ti klidně pošlou papír, kde je přes celou stránku napsáno "Pane Ten a Ten, gratulujeme Vám! Stal jste se majitelem nového vozu Toho a Toho."
A následuje ble-ble-ble: jako náš věrný zákazník jste byl vylosován ze tří finalistů, stačí si u nás objednat To a To ... a tady už máte přiložené klíčky od Vašeho nového vozu.
Můj tatínek tomu kdysi věříval, že opravdu když si objedná, tak do týdne mu bude stát auto před domem. Co jsme se do něj s mámou nahučely, on nám ukazoval nějakou fotku ženské, která taky vyhrála a nenechal si vysvětlit, že i to je podvod, šalba a klam. On je prostě taková čistá důvěřivá duše, no spíše naivka. Dnes už tomu sice taky nevěří, ale stejně z něj Výběr vytahal slušnou částku.
Takže podle mě: ne marketinkový trik, ale podvod.
únor 05, 2009 14:05
Aha, teď jsem si přečetla další reakci : Míša šíša
Tudíž oprava: tatík není čistá důvěřivá duše, ale dvojnásobný trotl. Takže dobře mu tak a podvodníci všech zemí, spojte se!
únor 05, 2009 14:15
Tak tedy tomu : Já
co psal Strejda v 12.45 a ve 13.23 by se u žen řeklo
jedovatost, ale u Strejdy to spíš bude taková provokace?

únor 05, 2009 14:25
podvod by byl, kdyby nikdy nikdo od výběru nic nevyhrál, : bb
to že napíšou, že je někdo ve finále, finalista apod., to výhru ještě neznamená. Ve finále závodu mohou být tři cyklisti, vyhraje jen jeden. Mámě to taky chodilo, nějak ji nenapadlo, že zrovna ona z těch tří finalistů bude ta šťastná, brala to prostě jako reklamu, která se snaží prodat, takže ji nenachytali a letělo to do krbu. Záleží jak to člověk vnímá - reklamu je třeba vnímat jako snahu o prodej a pak si člověk snadno uvědomí, že cokoli z jejich triků je jen snaha o zisk, prodat, ne snaha nás obohatit výhrou automobilu.
Promiň, ale Výběr z tatínka nic nevytahal, on přece nemusel nic objednávat, tím spíš, když jste mu vysvětlili jak se věci mají.

Když to vezmu do krajnosti - tak lidé, kteří tomu uvěří a objednají si zboží jen proto, že chtějí něco vyhrát, dělají totéž co Výběr (aj.) - chtějí se obohatit, získat něco navíc zdarma.
únor 05, 2009 14:30
NČ, : strejda
Ty jeden "komouši" zavilý, čteš to? Já jsem dostal od JÁ nálepku provokatér. To by mohlo pokračovat třeba i záškodníkem až destruktérem. A přitom nedělám nic jiného, než se rozhlížím kolem sebe. Vidím, poslouchám, srovnávám a čtu.

Vážená(ý) JÁ a ostatní, kterým vadí při troše té dnešní politické švandy ukázat zuby, nestyďte se.
Otevřete ústa od ucha k uchu. Vždyť i humor, mluvený, psaný, i bez patřičných smajlíků, dokázal uzdravit nemocné. Zlepšit náladu. Bavte se, pijte, nestresujte se, souložte o sto deset, říkejte si "ňák bylo, ňák bude", neposlouchejte ty blbé zprávy, vždyť jsou tam samá negativa, žijte naplno". Žijte dnes!

Nojo..., ale co zítra? Co pozítří? Co naše děti? Budou oni vůbec vědět co je a co už není sranda?
(Jsem na rozpacích, zda mám za to dát hejno smajlíků či nikoli)
únor 05, 2009 15:03
bb, čti pořádně : Míša šíša
Napsala jsem, že byl vybrán ze tří finalistů a ne že je ve finále. Prostě 1.finalista vyhrál rodinný dům na klíč, 2.auto, 3 televizi (například). A k tomu autu mu opravdu gratulovali, z formulace vyplývalo, že skutečně vyhrál a k předání výhry stačí jen ta objednávka. Po uskutečnění objednávky přišla další lejstra s tím, že postoupil do jánevímjakého kola a auto už na něj čeká. Stačí maličkost - znovu si něco objednat. Atd.
Samozřejmě že nic objednávat nemusel. Ale to už se potom dostáváme k tomu, co tu napsala Wendy v 10:25. Něco v tom smyslu: Kdybych býval nebyl tak hloupý a nešel večer po setmění ven, nedostal bych železnou palicí po hlavě. Ale takhle si za to vlastně můžu sám a manipulátor s palicí je nevinný. Neměl jsem se motat po chodníku.
únor 05, 2009 15:24
Jo a hele, : Míša šíša
ty fakt znáš někoho osobně, kdo ve Výběru vyhrál?
únor 05, 2009 15:27
Justíku, čistě soukromě – čte to jenom pár stovek, tisíců čtenářů - ty jsi V POHODĚ, : toulavej
máš to v hlavě srovnaný – v základních věcech a TO je PODSTATNÉ. Takže k životu a problémům se dokážeš postavit a řešit je. Seš inteligentní člověk, taky budeš „komunikativní“ i když z netu se nedá určit, jestli jen mezi svými nebo i ve společnosti cizích lidí. Jsi přirozená, nic nepředstíráš. Nebude s tebou nuda, zajímáš se o dění kolem tebe, chceš věcem rozumět. Myslím, že nebudeš povrchní. Samozřejmě nevím, jestli máš vznětlivou povahu, urážíš se pro nesmysly, dáváš na svůj vzhled větší důraz, než je nutno a další vlastnosti, které patří ženám. To se dá zjistit až delší diskusí, VHODNĚ ZVOLENÝMI OTÁZKAMI :-))) a já se ptát umím :-)
únor 05, 2009 15:56
jee Toulavej : Justík
já myslela "čistě soukromě" ve smyslu vsuvky mimo téma, páč nejsem tak namyšlená abych věřila, že to bude zajímat někoho jiného než mě smilies/wink.gif mimochodem tady se "mezi svými" cítím od začátku, takže díky osazenstvu.. A díky za názor smilies/grin.gif ..
PS.: Moje oči jsou otevřené a vhodně zvolené otázky odhalím smilies/shocked.gif
únor 05, 2009 16:03
Nedá mi, abych nereagoval na podnět strejdy v 10.49 i když bych si nedovolil ho oslovit přímo – : toulavej
poprosil mě o to a to já respektuju, dokud to nezmění . . . :-)
Já nic v tv neviděl, nemám ji, ale z uvedeného jsem nepochopil, jak může někdo PŘIJMOUT - převzít potvrzení, že něco dostal, když nic nedostal, ledaže by to OZNÁMENÍ přišlo poštou. Ale PŘEVZETÍ se stvrzuje PODPISEM. Jestli někdo podepsal něco, co mu SLÍBILI, ale neviděl bankovní převod, příkaz, nedostal prachy na ruku, tak je blázen, je to JEHO VINA, že je hloupej. Strejda je zmatenej, když popletl, že nevyplacením odstupného by neměl propuštěný nárok na podporu v nezaměstnanosti – tady se rozčílil úplně zbytečně . . . Nerozumím tomu, že pokládá otázku, jak je možné, že někdo podvádí, porušuje zákon – firma nevyplatila odstupné. Vždyť se to děje denně na celým světě, všude, kde žijí lidé, že OBČAS někdo podvádí. Proč by to zrovna u nás mělo být jinak, jsem si logicky nezdůvodnil. Možná, že strejda to ví . . . Jestliže se někde v DEMOKRATICKÉ zemi přijde na podvod, porušení zákona, řeší se ten případ ZAVEDENÝM POSTUPEM v tom státě – někdo dá podnět, státní orgány to prošetří, shromáždí informace, důkazy, postoupí to soudu přes žalobce a probíhá soud. A ten rozhodne nebo řekne, že není dost důkazů a věc odloží, zruší jako neopodstatněnou. A tenhle DEMOKRATICKEJ postup trvá někdy i několik let. Aby se třeba nestalo, že někdo byl zkrácený na svých právech se obhájit. TO je DEMOKRACIE . . . Ano, je to nedokonalý v na první pohled jasným případě, kde je vina, kdo je postižený, kdo gauner. Ale vono ani na první pohled úplně jasný věci, nemusí být tak jasný . . .
A strejda tu JAKOBY předkládá návrh, aby se tyhle postupy zrušily a asi soud nebo kdo, IHNED, jak se přijde na nějakou levotu, konal - byl označen viník a byl potrestán. V Americe to v některých jednoduchých případech takhle funguje – JENŽE, tam mají zavedený anglosaský právo, na jiným principu, precedens apod. V Evropě je to jinak. A lidi tu NECHTĚJÍ anglosaskej způsob života, tedy ani to právo. Strejda se ptá, jak je možné, že někdo podvádí beztrestně. Ale jak může vědět, že to špatné jednání BUDE beztrestné? Strejda má viditelně s logikou problémy i když je na ní hrdý. ZATÍM je beztrestné, to neznamená, že navždy . . . Ta skvělá paní prokurátorka, co se podílela na zavraždění Milady Horákové, byla odsouzena po 55 letech . . .

únor 05, 2009 16:05
Míšo, musím tě opravit, protože i já jednou dostal v úhledné obálce tu gratulaci : toulavej
a nevěřil jsem vlastním očím, že mě postihlo takový štěstí. Přišlo to na moji adresu, oslovení bylo na mý jméno, nic všeobecnýho . . .
A bylo tam napsáno PŘESNĚ TOHLE – blahopřejeme vám, dostal jste se do nejužšího výběru 3 – 4 finalistů a k tomu, abyste se stal vítězem a získal tu a tu cenu ( např. JEDNO auto ), musíte ještě udělat to, že si objednáte to a to v ceně xy a máte téměř stoprocentní šanci, že budete vylosován. Byla by to neodpustitelná chyba, kdybyste tuhle životní šanci nevyužil. Svou životní šanci už před vámi využili tito lidé – na fotografii – následují jména a adresy výherců . . . A TADY je zakopaný pes, jádro pudla – většina lidí nepoužívá LOGICKÉ MYŠLENÍ, což je ale jenom JEJICH problém . . .
JEDNO auto na 3 – 4 finalisty = objednání něčeho NEDÁVÁ 100% JISTOTU, že vyhraju právě JENOM JÁ. Ale to lidi PŘEHLÉDNOU – oni vidí téměř 100% VÍTĚZ, FINALISTA, ŽIVOTNÍ ŠANCE, NEPROPÁSNOUT=JEN si něco málo koupit. Tenhle marketing využívá lidskou chamtivost – dostat HODNĚ za málo peněz, nebo ZADARMO . . . A protože, jak jsem tu už jinde napsal, LIDI pořád NEVÍ, ŽE ZADARMO nedává NIKDO NIC, VĚŘÍ TOMU, že oni zadarmo něco dostanou . . . Je to STEJNÉ jako s těmi regulačními poplatky, zase za málo peněz hodně muziky, tedy co nejkvalitnější léky a ošetření za vybrané ne tak vysoké zdravotní pojištění . . . Jenže, LOGIKA dělá hodně lidem problém . . .

únor 05, 2009 16:23
Míšo šíšo : bb
tak jestli mu přišlo oznámení o výhře a nikde tam dole, ani pidipísmem, nebylo napsáno nic o tom, že výhra je podmíněna nejen nákupem čehosi, ale taky vylosováním, pokud skutečně z toho napsaného vyplývalo, že zkrátka a prostě táta něco koupí a tím automaticky vyhrává - tak jste se o tu výhru měli hlásit, protože tuším, že takhle oznámeno to bylo cosi jako veřejný příslib, ale právník nejsem, každopádně kdybych nabyla přesvědčení, že to tak je, tak by za tím asi šla a tu výhru po nich chtěla.
Nezpochybňuju tvoje přesvědčení, ale dovolím si zapochybovat o tom, že tam nic takového nebylo. Máma totiž bývá oním šťastným výhercem doteď, asi tak 5x do roka, a pokaždé je tam metrovým písmem oznámení o výhře a milimetrovým písmem dovysvětlující poznámka...
Ale jestli to bylo stopro oznámení o výhře a nic nevyhrál, nic mu nedali i když jste se o výhru přihlásili - tak jo, jsou to podvodníci.

Osobně nikoho neznám. Občas najdu v denním tisku, v MFD, celostránkový seznam jmen výherců nějaké soutěže vč. prvního co dostal auto apod. Nezkoumám, zda je to celé podvod a žádné z těch stovek jmen nepatří skutečnému člověku, předpokládám, že patří a že vyhráli, ale jestli je to celé podfuk a jména výherců jsou smyšlená, tak ať to klidně někdo zažaluje, budu mu fandit.
Mě osobně tyhle věci nijak neužírají. Dospělý zdravý svéprávný člověk prostě má zodpovědnost sám za sebe.
Tyhle debaty na téma "podvodné prakticky proradných prodejců" se vedou často, osobně znám dost lidí, kteří číhají kdy se jim ve schránce objeví nějaký takový leták aby ho popadli a mávaje s ním nad hlavou ryčeli dokola "vidíte to??? zase podvod!!!!!" :-)
Mně to nezajímá. Je mi to ZCELA LHOSTEJNÉ. Co by s tím stát asi tak měl dělat, zakázat reklamu, stanovit ještě jiná, přísnější, promyšlenější pravidla? Zase je nějak obejdou, změní jedno slovo a právníci budou mít rej...bože, kašlat na to.

Co mi není lhostejné, co mě vážně žere a co opakovaně řeším jak v radě tak na policii je to, že z kdejakého regálu v trafice, u žvýkaček v sámošce a na benzině koukají na děti rozkroky, gigantické silikony, vyšpulené rty u penisu, prsty ve vagině apod.
Co mi taky není lhostejné je to, že při všem, co se dnes děje, je stále většina škol přes den otevřených a tudíž přístupných kdejakému pedofilovi, zloději, dealerovi. Tohle taky řeším a u nás už jsou vchodové dveře do školy na kartu, takže se tam nikdo nedostane a dětem se přestaly ztrácet drahé boty. Řekla bych, že je to lepší řešení než to, co navrhovali někteří rodiče - "na co jim dávat drahý boty, máte to koupit u ťongů a byl by pokoj". Nebyl, karta to vyřešila.
Co mě taky dokáže nadzdvihnout mandle je to, že ředitel ÚSP nemá takové pravomoce, aby zabránil dealerovi půjček (jinak se to zaměstnání nazvat nedá) e vstupu do budovy v návštěvních hodinách s cílem prodat půjčku skutečně slaboduchým, nesamostatným, neschopným se o sebe postarat, leč OP vlastnícím lidem, takže si tito nabrali půjčky, které nemají z čeho splácet, neb jejich ID stačí tak na poplatky za pobyt a stravu v ÚSP a malé kapesné.
Atd.
Ale to, že zdravý, dospělý, svéprávný člověk, absolvent ZŠ, zakoupí zboží s vidinou výhry, to je mi fuk.
Vy asi myslíte, že by na to měl dohlížet stát. No. Viděli jste Ženy v bílém? jestli ano, tak víte kam taková dohližitelská role státu může dojít. My už to tu měli, oni to tam mají, kdo by o to stál mít to taky.
únor 05, 2009 16:27
... : bb
přesně taková znění byla v těch obálkách co přišly našim, Toulavej
Na první pohled hurá výhra. Na druhý a další pohled - trik jak prodat, získat zákazníka. Účast dobrovolná.
únor 05, 2009 16:30
Justíku, : toulavej
vhodně zvolené otázky se nepokládají ve fóru, ale při diskusi ve dvou, takže tady ti nic takového, žádná léčka, nehrozí. Rozdíl mezi mládím a stářím je taky ten, že i úplně otevřené oči mladé ženy nedokáží uvidět smysl všech ledabyle položených otázek, kladených JAKOBY jenom tak, aby řeč nestála . . . Nejlepší způsob je ten, že se vlastně vůbec neptáš, povídáš SVÉ zážitky, říkáš SVÉ POSTOJE k různým věcem a Z REAKCÍ toho člověka vydedukuješ, s kým si to povídáš . . . A taky, když nereaguje, takže z tohohle se nedá vyklouznout . . . :-))), jedině se vyhnout setkání. Ať uděláš co chceš, nebo neděláš nic, VŽDYCKY se z toho dá určit s různě velkou pravděpodobností – a ta moje je už velká, co je kdo zač . . .
únor 05, 2009 16:46
Juj :) : Justík
...teda tak to se mi nejprve ulevilo ( že tady můžu být v klídku ( i když důvěřuj x prověřuj))..A potom zase vyděsila, že nemám šanci je odhalit.. chlapi jedni mazaní smilies/grin.gif
No aspoň že jsi napověděl.. že z toho nevyklouznu.. takže vlastně ani není proč si lámat hlavu.. smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
únor 05, 2009 17:14
Justíku, není se čeho obávat . . . : toulavej
tenhle postup platí na všechny, tedy i obráceně na chlapy. Pak už zbývá jenom ta ZKUŠENOST, na co zavést řeč, co je pro koho to důležité, aby se o tom druhém dozvěděl a věděl, jestli má nebo nemá cenu dál ztrácet s tím dotyčným čas, jestli tě má čím obohatit nebo dokonce udělat šťastným . . . Když víš JAK, tak se zkoumaný objekt ani nedozví, že je zkoumán a nemusí se ani přetvařovat, protože vlastně ani nemá proč, když vlastně ani o sobě nic neříká :-))) Pak už jenom stačí UMĚT rozpoznat, dešifrovat zjištěné informace, co to o dotyčném vypovídá a jak se to slučuje s žebříčkem hodnot, který má každý jinak nastavený, jestli se ten jeho přibližně shoduje, v těch pro tebe podstatných věcech, s tím tvým . . . :-))) Jenže, k tomuhle se dopracuješ až věkem, to mladí nepoužívají. A taky nesmíš být ovlivněn přílišnými sympatiemi ke zkoumanému objektu, pak je vyhodnocení více méně dost nepřesné a to v JAKÉMKOLIV VĚKU :-))))))
únor 05, 2009 18:10
No Strejdo, voni to sou takoví ti JÁové : NČ
Já vim nejlíp, já jsem nevomylnej, já se umim zeptat, já poznám, já umim přemejšlet, já umim vychovávat, atd.
Těch už jsem za život poznal. A byla s nima vobčas docela i prd*l. Však i zde je:-)
Bez nich by to bylo strašně suchý.
únor 06, 2009 07:36
NČ, : strejda
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
To já jsem se rozhodl úplně opačně. Já už jsem alergickej na pouhý nick, to už se nedá číst a protože mi to připomíná Strážní věž, nenechám se otravovat. Do hajzlu se to také nedá házet, filtrovat to také nejde, tak se tu mějte krásně a občas pište básně.
Ty on neumí.
Musím jít vařit neb mi přijede má polovička.
Ahoj. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 06, 2009 07:48
NČ : : mamča
Skoro si myslím, že "toulavej" a "bb" by si měli založit vlastní blog, na kterém by se chválili jak jsou dokonalí, a nezanášeli tím Kudlanku.
únor 06, 2009 07:58
No já nevím toulavej : wendy
ale omlouvat nešvary tím, že jinde se dějí taky, tak vlastně proč se rozčilovat, je to normoš - to zrovna od tebe, který píše stále dokola, že se nesmíme smiřovat, ale musíme bojovat - to mi trochu nesedí. No nic, všelék na bolesti svět nemáme.
Páchalo se i v dobách, kdy všichni lidé byli věřící a Desatero odmrskali jako když bičem práská
únor 06, 2009 08:18
Mamčo, to nééé : NČ
to už by pak nebylo tovono :-(

Strejdo!!!!! Co vaříš? Sem zrovna včera pek sekanou z kila mletýho, 4 vejce, mouka, strouhanice, spousta česneku, kmín, málo soli (sem blbec nevodhad), bez marijánky (došla svině!), nahoru spoustu plátků špeku. Pak hodinu a půl na 160 stupňů a nakonec 15 minut jen horníma spirálama na 200 stup. Je vynikající, jen se musí s krémžskou hořticí, páč je fakt kur*a neslaná a nemarijánková. To by mě teda fakt zajímalo, jak můžu hospodyňky vyzkoušet vosolení na syrovym mase. Blééé.
únor 06, 2009 08:35
Dobré ráno :) : Justík
tak jsem večer u kafe přečetla všechny příspěvky a?
Mio: díky za komentář smilies/wink.gif smilies/wink.gif
Toulavej: docela jsi vzbudil noji zvědavost.. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Mamčo: nevím jak ty, ale já mám ráda odpovědi k tématům od bb i toulavého.A to tak, že jim i politiku "odpustím". smilies/grin.gif
únor 06, 2009 08:54
NČ, to je jednoduchý : Míša šíša
Volíznu, vyplivnu (ne zpátky k ostatnímu, samozřejmě).

A ne, že v tom zase budeš vidět bůhví co smilies/grin.gif
únor 06, 2009 08:54
Míšo šíšo : NČ
Todle mě vůbec nenapadlo, dík. To se holt pozná ta praxe, žejo. Jen mi nejni jasný, proč to nemůžu flusnout zpátky k vostatnímu. Copak mám psí dršťku? A taky, dyť se to pak dýl než hodinu peče, takže i dybysem měl, dávno se zdezimfikuje.
Představ si, že já blbec, než by mě napadlo to tvý vochutnání s vyflusnutim, sem vymyslel (přímo vlasní hlavou) na pánvi vosmáhnout kousek, takovej jakoby nepatrnej karboš, vochutnat, a pak, po schválení, teprve dát péct tu vostatní hmotu. jo, vono se správně řiká "šefče, drž se svýho kopyta!". To teda sem ale kopyto!
únor 06, 2009 09:16
No vidíš, jak jsi kreativní a flexibilní : Míša šíša
Mě by teda vadilo, že si umažu pánev navíc, ale nápad je to dobrej. Tak příště se to už určitě povede. A až budeš dělat svoji stopadesátou sekanou, budeš mít množství soli už ve voku.
únor 06, 2009 09:23
Míší šíšo. Bingo!!!! : NČ
Dyť kvůli tý zasviněný pánvi navíc sem tu svou kreativní zkušební methodu taky zavrhnul hned v zárodku!
Stopadesátý se nedožiju, ale už teď, až budu plácat svou druhou, budu zhruba vědět! A díky tobě i vověřit. Dík ještě jednou. Jo, příště dovnitř prdnu ještě podélně dlouhý kusy kyselý vokůrky.
únor 06, 2009 09:35
. : Míša šíša
Teď jsem si teprve všimla, že mám v předchozím textu hrubku. No nic.
Tak k tý okurce přidej ještě podélně nakrájenou mrkev či červenou kapii a vajíčko - a budeš mít na řezu hezkou mozaiku.
únor 06, 2009 09:43
Míšo šíšo : NČ
Mě nebo mně, hrupka sem hrupka tam, hlavně, že chutná :-)
únor 06, 2009 09:48
Já taki do kuchyně pravopys nepletu... : wendy
chtěla jsem NČému navrhnout, aby si upekl koussíček jako vzorek, jako etalonek - a on na to pochopitelně liška podšitá přišel sám. Zkušenější hopodyňka pozná míru okořenění sekané taky podle intenzity vůně. Na chalopuce peču sekanou poměrně často, a dávám do jedné šišky nadrobno nakrájené osmahnuté kousky jatýrek, a ta je pak na šmakování. Ta bez je na zahnání hladu. Takže tak.
smilies/wink.gif
únor 06, 2009 11:08
NČ, : strejda
co vařím? Už mám uvařeno. Bramboráčky (dodělám až přijede žena, aby byly chřupavé a teplé), k tomu zelí a kousky masa s nějakou neznámou směsí asijského koření a s hustším sosíkem. Je to moooc dobré. Je to přímo k pivu. smilies/grin.gif
únor 06, 2009 11:18
No dík Wendy, na zkušenější hospodyňku to už muj frňák nedotáhne :-( : NČ
Játra ale pro mě ne. Pravděpodobně se vodost šidim, ale já mám zakázaný jakýkoliv vnitřnosti. Už strašně dávno, vod dob školních jídelen. Tehdá jsem si je zakázal na celej zbytek života a už to tak zvostane.
Myslim, že se do tý sekaný dá nacpat vpostatě uplně všecko, co komu chutná (mimo teda hořký čekulády). Možná se dneska pustim ještě do jedný kilový várky, abych ten technologickej postup začerstva zažil i s tou marjánou, s vosolenim, s vyzkoušenim, s flusancem nazpět do mísy. A bude co k žrádlu na celej weekend.
únor 06, 2009 11:25
Strejdo, dost dobrý : NČ
Dobrou chuť k plackám a Na zdraví k pivu! Mám taky za voknem chladit čerstvou várku Kozlů. I když - dneska, při začátku víkendu, to bude spíš pivo v minihospůdce ve sklepě vedlejšího činžáku.
únor 06, 2009 11:43
Vnitřnosti taky nejím : Míša šíša
Když byly ve školní jídelně játra nebo plíčky na smetaně, byla jsem ten den o hladu. Já ani nemohla do té jídelny jít, jak mi to tam smrdělo. Játra snesu jedině v domácích knedlíčcích do polévky a v jitrnicích :-)
No ona sekaná taky není zrovna můj šálek čaje. Ale ten strejdův dlabanec, tak ten bych si hned dala.
únor 06, 2009 11:44
Míšo šíšo : NČ
Se nevnucuju. Si di teda za tim svym Strejdou :-(
únor 06, 2009 11:52
:-) : Míša šíša
Von by mě nechtěl. Von tam bude mít paní domácí.
únor 06, 2009 12:06
Míšo šíšo : NČ
Třeba chtěl, třeba nechtěl - co víš?
Dyť já taky nevim. Zase dobrý, že už vim, že na sekanou tě neutahnu. Ještě mám ale za voknem ty Kozly...
únor 06, 2009 12:24
Jo Míšo šíšo, sem ještě zapomněl : NČ
Tys byla vo hladu ve škole při vnitřnostech. Tak to´s byla šťastná!!!!! Co my bysme za hladovění dali!
Moje generace, s dneska už plesnivejma kolenama, ta ve škole žrát musela!!!! To bylo pod přísnym dohledem učitelek (služeb), musel tam dojít každej, to si jak bachařky vodškrtávaly, a neexistovalo něco nechat na talíři nezežraný! Za to byly i dvojky z mravů. Tu sem jednou vyfás, myslim ve čtvrtý třídě, když jsem by vodchycenej, jak vyplivuju před školou do koše plnou nasyslenou hubu hovězích kližek a dalších nepozřitelnejch hnusů! Taky jsem se párkrát před školou i zblil, než jsem konečně asi v šestce přesvědčil rodiče, aby mě z vobědů vodhlásili. I to byla věda. Museli nalhat něco v tom smyslu, že mi doma vaří prayhjbabička (chudinka, tehdá už asi 3 roky nebožka).
únor 06, 2009 12:34
Jejda, to se furt míjíme :-) : Míša šíša
Já mám ráda vínko. Pivo si dám jen když jsou venku tak třicítky. A pak si ještě vybavuju, že nemáš rád cukety... ba ne, tohle by nešlo :-))
únor 06, 2009 12:35
Fakt Míšo šíšo vypadáš jak cuketa? Že néééééééé !!! : NČ
.
únor 06, 2009 12:44
. : Míša šíša
Jo, na nás to učitelky taky zkoušely, jenže když jsem seděla celou hodinu, co měla úča v jídelně službu, nad stále plným talířem, tak to nakonec vzdala. Ale úplně nejlepší bylo právě do tý jídelny nejít. Jak jsem cejtila ten typickej puch vnitřností nebo hrachový kaše, otočila jsem se na pantofli a odkráčela do šatny. Horší ovšem bylo, když byl třeba řízek a před ním polívka s naprosto nechutnejma drožďovejma knedlíčka a byla jsem nucena to sníst, abych se mohla dopracovat k tomu řízku, že jo. To se mi pak hodně zvedal kufr.
únor 06, 2009 12:45
A co máš proti cuketám? : Míša šíša
Já nemyslím ty, jak se sklízejí na českých zahrádkách - velké, tlusté, bachraté, dřevnaté, nechutné. Ale taková mladá, malá, štíhlá cuketka - to je delikatesa!
Na dvojsmysly nereaguju :-)
únor 06, 2009 12:51
... : NČ
Možná jsem se s cuketama taky sešel v nějaký blbý úpravě (bych to nazval blátem ve strouhance), takže jsem si je zakázal už dávno, stejně, jak ty vnitřnostě. Bez dvojsmyslu!
únor 06, 2009 13:00
. . . : toulavej
strejdu zase zklamu, pokud jsem ON – i ty básničky a písničky sem dřív psal a nějakou bych v šuplíku ještě našel . . . :-)

s tím blogem to není špatný nápad, mamčo, osamostatnit se . . . jenom nevím, podle čeho budete příště určovat, kdo by tu podle vás – některých vyvolených – mohl a kdo nesměl zůstat, na portálu, který ani nespravujete ani nevlastníte . . . jestli podle bezpodmínečného souhlasu s vašimi názory, jak to vyžadují šéfové socdem od svých oveček, nebo podle jiného klíče . . . Tenhle způsob myšlení je mně cizí, mě by vůbec nenapadlo někomu dávat najevo, aby dobrovolně odešel. A to přesto, že tu se všemi opravdu nekamarádím a ani bych nechtěl . . .
NIKDY se nechválím, že jsem dokonalý, pokud to není v nadsázce. Ani u „bb“ jsem to NIKDY nezaznamenal. Pokud o tom víš, ukaž, kde to je. Jinak, PROSÍM, netvrď něco, co není pravda. Můžeme mít odlišné názory na nejrůznější věci, ale i tak si sebe můžeme vážit. Ale, kdybys pokračovala ve stylu NČ, brzy bych si tě vážit přestal . . . všechno je totiž jen otázkou MÍRY a všeho moc škodí.

wendy, já NEOMLOUVÁM bordel a podvody, které tu jsou. Jenom není moc šťastný to sebemrskačství, co tu někteří provozují. NEJSME ani lepší, ani horší, než národy a státy kolem nás. Tak proč pořád nadávat. Když se mně to nelíbí, tak něco začnu dělat, aby se to změnilo k lepšímu. Možná potom zjistím, že to ani moc změnit nejde – s těma lidma, vychovanýma bolševikem, že kdo nekrade, okrádá svou rodinu a do zaměstnání se chodí především pro výplatu . . .
únor 06, 2009 15:59
mamčo, : bb
není třeba extra blogu, vedle tvé zapšklosti a nakyslosti se naše báječná dokonalost vytratí dočista dočista sama :-) a vezme sebou diskuze o čemkoli jiném než o tom, jak se dobře vdát, rozvést, uvařit a napéct.


únor 06, 2009 16:02
bb : Justík
je bb ty jsi to pěkně seřadila.. Docela jsem to tak i absolvovala smilies/grin.gif (teda místo vdát x rozvést tam bylo sejít x rozejít,ale u dlouhodobého vztahu mi to přijde podobné).. Sešli jsme se , zařídili domácnost a pak rozešli.. No a konečně byl čas naučit se i vařit a péct smilies/grin.gif .. Úplně se mi to vybavilo..
Mimochodem škoda - dokonalosti je u lidí málo... smilies/cool.gif
únor 06, 2009 16:56
Justíku, tak sis to zkusila nanečisto a až to bude příště, tak už budeš mít natrénováno a v tom příštím závodě : toulavej
už budeš vědět, na jakej závod se přihlásit, kde je šance na dobrý umístění nebo výhru, jaký taktický prvky během závodu na koho a kdy použít, protože takový ZKUŠENOSTI se nedají naučit ve škole, ale jenom odžitím části svýho života. Čím dřív tyhle zkušenosti získáš, jak si koho vybrat a jak s ním zacházet, tím víc času ti zůstane si to pak s ním užívat. No a když uděláš výběr přes křížový výslech, je NUTNÝ si to zkontrolovat v KRIZOVÝ SITUACI, kterou umně navodíš a máš jasno, jestli je to von a nebo ne. Z mých zkušeností jsou nejlepší krizové situace v peřejích na vodě, zabloudění na horách, v lese, týden nepřetržitého deště pod stanem ap . . . :-))) V takových chvílích odhodí masku i profesionální herec . . .
únor 06, 2009 17:33
:) : Justík
Zatím jsem závod svým způsobem dokončila na čestném místě (zjistila že není pro mě a čestně ukončila bez dokončení).Na to užívání se nicméně těším ( mimochodem voda i bloudění proběhlo). Metodu "křížový výslech" nastuduji, vyzkouším i zhodnotím na dalším objektu zájmu, spadajícím do projektu "život".. smilies/cheesy.gif
PS.: Jsem herečka u ochotníků už kupu let smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
únor 06, 2009 18:44
Ale Bibí, : Eva
jakkoliv si velmi vážím všemožných akčních plánů, které tu uvádíš, tak s "mamčou" jsi vedle, jak ta jedle smilies/wink.gif
Sice ji osobně neznám, ale na nic z Tvého překvapivého výčtu bych ji naprosto netipovala. Mi její reakce přijdou zcela adekvátní několikanásobné zkušenosti přemýšlivého a laskavého člověka, který se párkrát setkal a musel přežít situace, kdy doslova platilo: když nejde o život, jde o h*vno smilies/wink.gif
únor 06, 2009 19:01
toulavej : bb
týden nepřetržitého deště pod stanem

ano, stačily i tři dny deště ve dvou se psem pod stanem typu áčko pro dva trpaslíky z roku 123, kterého se nesmělo dotknout ani malíčkem, aby skrz neprotekla louže vody :-)
únor 06, 2009 19:48
Justíku, ale tady nejde o TEBE, ženský jsou herečky přece všechny, minimálně amatérské, ale většina : toulavej
jsou profesionálky :-))) Jde o ODMASKOVÁNÍ protějšku . . .

Evo, ten ZÁSADNÍ rozdí tady mezi lidmi je to, že NĚKTEŘÍ vidí sklenici do poloviny PRÁZDNOU a JINÍ tu samou sklenici do poloviny PLNOU. Ten pohled na život, OPTIMISMUS - PESIMISMUS, SKEPSE, NEUSTÁLÉ STĚŽOVÁNÍ SI, NEUSTÁLÉ POCHYBNOSTI, ovlivňuje i naše názory, co je dobro a co zlo. S tím prožité lidské problémy, tragédie nemají co dělat. I přemýšlivý laskavý člověk vidí tu sklenici jako poloprázdnou nebo napůl plnou . . .
únor 06, 2009 19:56
Evo, : bb
hlava jako úl, stoplusjedna věc současně, tak už nevím ani které akční plány jsem tu uváděla :-) ale nevadí. shodli jsme se na tom, čteme si tu občas ve více lidech, že jsme pořád národ chatařů a chalupářů. možná se to někomu zdá příliš skeptické, mně bohužel ne.
když nejde o život nejde o nic, souhlas.
únor 06, 2009 19:57
... : Justík
Hm.. tak do profíka mám teda daleko smilies/grin.gif ... Ale co už s tím teď smilies/wink.gif
únor 06, 2009 20:26
Ano, základní životní vyladění existuje, : Eva
ale opravdu málokdy dosahuje těch extrémních čistých pólů: pesimismus, optimismus. Tam je vrstev...... mraky.
Navíc prožité mezní situace spousta lidí, naštěstí, nějak zpracovává a proměňuje to u některých způsoby myšlení, dokonce i jejich kvalitu, hloubku.

Jinak, aby nedošlo k omylu, reagovala jsem výhradně na bb komentář ze 16.02h, prostě s tím, že je "mamča" zapšklá, nakyslá a víceméně omezená ve výběru témat k diskuzi zásadně nesouhlasím.
Já s Vámi oběma ( bb a toulavej)naprosto souhlasím v tom, že je spousta lidí neschopná samostatného života, převzetí zodpovědnosti za něj atd. atd., a taky mne to občas stále udivuje, ale na druhé straně nemohu nevidět, že celkové vyladění společnosti se za poslední roky významně mění, já si tomu třeba říkám masová destrukce naděje. A obávám se, že jsou uměle, ale cíleně posilovány a vnucovány mechanismy naučené bezmoci.Někomu to dokonce vyhovuje, jeho věc, ale spousta lidí musí vydávat extrémně energie, aby se s tím nějak popasovali. A to mi přijde, jako těžce úchylná a z dlouhodobého hlediska velmi škodlivá manipulace s lidmi.
únor 06, 2009 22:35
Toulavej, : Petronila
s tím, že člověk se hodně projeví v extrémní situaci, souhlasím.

Ale nelíbí se mi to "umné navodění". Tohle kdyby na mě někdo ÚMYSLNĚ zkusil a já se to dověděla, tak má pravděpodobně utrum. Těžko bych mohla žít s někým, kdo se nade mě pokouší povyšovat a "testovat" si mě nějakým předstíráním.

Pokud bychom se do ní ale dostali přirozeně, pak by všechno bylo OK.
únor 07, 2009 12:02
Evo, : Petronila
masová destrukce naděje- v čem? A kdo ty mechanismy vnucuje?

Možná nejsem až tak v obraze, noviny krom nejdůležitějších zpráv nečtu a na televizi prakticky nekoukám.
únor 07, 2009 12:04
Petronilo, samozřejmě, že si nebudeš vymýšlet speciální test, : toulavej
jestli druhý vydrží viset na laně ze skály půl hodiny :-) . . . Ale vezmeš ho na vandr, do přírody, na cesty, kde se VŽDYCKY NĚCO PŘIHODÍ, když neobjíždíš pětihvězdičkové hotely. Když budeš jen v těch pětihvězdičkových hotelech, v pohodlí, tak se NIC o tom druhém nedozvíš. Jen v nepohodlí, ve stresové situaci poznáš, jestli je na partnera spoleh, jestli bude myslet jenom na sebe, nebo bude pomáhat . . . No ale, když ne a ne zapršet, tak takový malý ztraceníčko v lese, který máš pod kontrolou, takže je bezpečný – přece nebudeš riskovat skutečný nebezpečí – se mně zdá docela přijatelný oproti tomu, poznat partnera až po deseti letech, že to není ten pravý . . . Na tom není nic povyšujícího se. Ve vztahu je často jeden výš a KONTROLUJE situaci. A nemusí nutně vést, být dominantní, rozhodovat co a jak. Jenom v případě, že hrozí KATASTROFA, tak holt musí zasáhnout, když domluva není možná. Protože jde i o něho, je to v jeho zájmu, aby té katastrofě zabránil, když druhý situaci podcenil nebo si ji neuvědomuje. A ta katastrofa, to je třeba neuvážená půjčka někomu, nebo si ji vzít nebo gamblerství druhého apod.
únor 07, 2009 12:53
Toulavej, : Petronila
Ty bys šel do vztahu, ve kterém není možná domluva? Já tedy ne. smilies/grin.gif

A nechtělo by se mi ani do vztahu s někým, u koho bych věděla, že ho budu muset kontrolovat, aby náhodou nevyvedl nějakou volovinu; a vzhledem k tomu, že sama sebe pokládám za osobu přiměřeně rozumnou a domluvě přístupnou, nebrala bych to ani opačně (tedy že já budu ta kontrolovaná).


únor 07, 2009 13:08
Petronilo, to máš tak, život přináší různá překvapení, různé nástrahy na které není nikdo připravenej. : toulavej
Takže dneska NEMŮŽEŠ vědět, co ty sama v určitý situaci uděláš. Tak to nemůžeš vědět ani o partnerovi, jak se zachová. A když ta situace náhodou přijde, třeba zjistíš, že na tohle partner nemá, ale ty jo a nemůžeš nechat věcem volný průběh, jak to dopadne, když ty si s tím dovedeš poradit. Tak holt převezmeš velení i když jinak nevelíš. To neznamená, že by s partnerem nebyla domluva možná - za NORMÁLNÍ SITUACE. Ale, v situaci KRIZOVÝ to může být najednou jinak. Každej to má ve vztahu nastavený jak nejlíp umí, jak nejlíp to šlo s partnerem dojednat, ale v každým vztahu je to jinak, lidi jsou jiný. Tak já nemám potřebu velet, rád vyhovím, ale z povzdálí kontroluju, jestli jede auto po silnici tak, jak má. A kdyby sjíždělo moc k okraji, převezmu volant . . . Na lidech je zajímavý to, že i lidi rozumní a domluvě přístupní mají nějaký ty třináctý komnaty, nějaký mouchy a někdy se zašprajcujou kvůli naprostýmu nesmyslu a není s nimi řeč. Třeba za chvíli už jo, ale ne hned, v okomžiku, když se musí rozhodnout, jestli na křižovatce rovně nebo odbočit, ale zastavit a rozmyslet se, nemůžeš . . .
únor 07, 2009 13:29
Já chápu masovou destrukci naděje, jak tu píše Eva, jako práci VZDĚLANÝCH IDIOTŮ – : toulavej
třeba žurnalistů, kteří si všímají jenom negativních událostí, jakoby ty pozitivní neexistovaly. A tomuhle podléhají i inteligentní, vzdělaní lidé, jako např strejda tady. Mají pocit, že je kolem nich všechno špatně a jenom se to dál horší. No a žurnalisti to dělají proto, že lidi nejvíc zajímají špatný zprávy, katastrofy, smrt někoho . . . Lidi jsou od pradávna fascinováni zlem, proto se to všude hemží krví a násilím v masmédiích, lidi to zajímá. Když se něco podaří, opraví se kostel, postaví silnice, je to jen na pár vteřin, zato pěkná havárka se spoustou zraněných a mrtvých, to je panečku článek, reportáž, to se ty zprávy prodávají sami . . . A tuhle depresivní atmosféru zmaru tu dělají vzdělaní lidé s VŠ, kteří doma také nadávají na ten svět, jak je agresivní a hrubý a přitom ho pomáhají v práci takhle budovat. Nás, co si to takhle uvědomujeme, to moc neovlivňuje, ale takových nás není mnoho. A ta polovina zbytku, co je naladěna pesimisticky, tak ta holt nadává a VĚŘÍ, že to, co čte vidí a slyší, je přesný obraz života kolem nich a ztratila naději, že se to změní k lepšímu . . .
únor 07, 2009 13:32
nojo ale, : Petronila
když, jak jsi správně podotknul, na 100 % vědět, jak se v určité situaci zachová, nemůže ani člověk sám, ani jeho partner, tak je (z tohohle hlediska) jakékoli předchozí navozování zátěžových situací na kočku smilies/grin.gif.

A nějakou tu třináctou komnatu máme všichni, tedy s největší pravděpodobností i Ty. Je skvělé, pokud se partneři natolik doplňují, že jeden "vyrovná" tu třináctou komnatu toho druhého. A naopak. Takže i Tobě se může stát, že to budeš Ty, kdo se zasekne, a partnerka, kdo bude muset převzít volant.

Bylo by poněkud neskromné domnívat se, že tím, kdo bude mít kontrolu, budu vždy jen JÁ smilies/wink.gif
únor 07, 2009 13:36
toulavej, : Petronila
re destrukce a tzv. "blbá nálada" -velmi podobně to vnímám taky.

Osobně si myslím, že si žijeme po všech stránkách jak prasata v žitě a že hovořit v této situaci o "ztrátě naděje" je bohapusté rouhání.
únor 07, 2009 13:43
rouhání to je, jenže, to víme my dva, pak ještě pár jiných, ale většina to takhle nevidí, : toulavej
to, co má, považuje za samozřejmost a chce pořád víc a ty se vládo starej a zařiď nám to. Přece ty stávky minulý týden ve Francii to jasně dokazují. Lidi nezajímá, že je recese, chtějí přidat peníze, aby měli víc . . .

Jasně, že nejsem vrchní kontrolor a jenom já přesně vím, kudy to auto má jet. Ale, když to vím, tak při jízdě nespím a sleduju provoz :-) Ovšem, já jsem celej život zvyklej spoléhat se jenom sám na sebe, takže u mě ta kontrola je nutná - já překontrolovávám několikrát sám sebe, jsem totiž vopatrnej, abych z té silnice nespadnul, protože si musím pomoct zase jenom sám . . .
únor 07, 2009 14:06
V případě, že podléhají destrukci a blbé náladě čtenáři a diváci bulváru, : Eva
je mi to úplně šumafuk smilies/wink.gif
Když ale náhle celkem hromadně ztrácí náladu lidi, kteří na žádný stát nespoléhají, jsou osobně stateční, pracovití, zodpovědní maximálně za svůj život i svých blízkých, tak to teda zbystřím.
No a věřte, nevěřte, i těmhle vytrvalostním běžcům dochází poněkud občas dech. Jasně, sami říkají, že se zatím mají, v rámci možností, dobře, ale co nechápou, proč jsou jim systematicky házeny klacky pod nohy, proč není žádná vůle řešit dlouhodobě profláknuté problémy atd. A navíc, po 20 letech demokracie se lidé zase začínají bát, mluvit, řešit, komentovat, začínají mít výraznou nechuť k věcem veřejným.
Takže si fakt nepamatuju, že bych to někomu řekla před Tebou, toulavej, ale Ty jsi fakt přírodní úkaz demagoga.
Tobě bych "naordinovala" třeba:
dělat tak rok ředitele třeba důchoďáku někde v pohraničí,
koupila bych Ti byt v cikánském baráku,aby ses multikulturně nedobrovolně obohatil
nechala bych Tě pár let se starat o své nemohoucí již rodiče, zážitků s lékaři, sociálkou habaděj a obzvláště by mne zajímalo, jak to budeš starouškům vysvětlovat
nadělila bych Ti jen 1 a jen průměrně nezvedené dítko, přehršel možností
nechala bych Tě učit 2 roky v 9. třídě ZŠ a na též chvíli na učilišti
v 58 letech bych Tě vyhodila, na hodinu, z práce
vyšťárala bych na Tebe nějakou 50Kč pokutu, kterou jsi zapomněl zaplatit a předhodila bych Tě k osobní zkušenosti s exekutorskou komorou
a taky bys mohl být řidič z povolání, ale v osobáku, a s jízdama každodenně napříč republikou, aby sis ty magory, se kterýma není vůle nic dělat, na silnicích užil
tak 2 roky bys taky mohl dělat policajta, obzvláště, až by sis štupoval uniformu a donášel si do práce i papír, občas
tak 5 let bys mohl být psycholog a mohl bys své teorie lidem povykládat, určitě by to mnozí významně ocenili.
ATD.
Ale do té doby je jakákoliv diskuse s Tebou poněkud marná, marná, marná.
Ale jinak fakt nic ve zlém, absolutně, není proč.
únor 07, 2009 15:53
Evo, ty ses musela asi zbláznit . . . : toulavej
Ze tvého příspěvku jsem VYDEDUKOVAL, že si můj život představuješ tak, že žiju ve skleněným paláci, jako panovník, s vnější bídou v podhradí se nepotkávám a chci slyšet od svých sluhů jenom dobré zprávy.

Já jsem se moje milá NĚKOLIK LET staral o svou mámu s Alzhaimerovou nemocí, VÍM PŘESNĚ, jak špatně funguje naše zdravotnictví, beru podprůměrnej plat, žiju ve špeluňce, kde by většina z vás nebyla ani přes noc a nejsem slepý ani hluchý a zajímám se o život kolem sebe, takže jsem v dokonalým obraze, jak lidi kolem mě žijí a že hodně z nich nemá snadnej život a musí se pěkně ohánět. To ale vůbec neznamená, že budu rezignovat, přestanu být aktivní, budu nadávat, stěžovat si a budu čekat, až mně někdo pomůže. KAŽDEJ v tomhle státě má svý starosti, každej jiný a jenom nepatrný množství lidí je nemá. Jak jsi přišla na to, že já žádný nemám a žiju ve vzduchoprázdnu, to vopravdu nevím. Starosti má každej, ale umění je si je NEPŘIPOUŠTĚT, nedělat je větší, než jsou. A o TOMHLE jsem tady já psal. Co je na tom za demagogii ? Byl jsem 2 x vždycky celej rok nezaměstnanej a ty si myslíš, že o životě nic nevím, že jsem jenom teoretik. Já ti nevyčítám, že to o mně nevíš – jak bys mohla, ale když to nevíš, nemůžeš k neznámému člověku přistupovat, jako že o něm víš všechno, protože ho umíš prokouknout – KDYŽ TO NEUMÍŠ . . .

To, že se lidi „po 20 letech demokracie zase začínají bát, mluvit, řešit, komentovat, začínají mít výraznou nechuť k věcem veřejným“, to je jen a jen V JEJICH RUKOU, JEJICH ROZHODNUTÍ. To nesváděj na nic jinýho, než jejich pohodlí, lenost, pasivitu. To za ně NIKDO jinej neudělá. Každej si svůj budoucí osud vytváří teď, svým jednáním.

Přírodní demagog, tys mě tedy pobavila, stejně jako NČ . . . Kam na to lidi chodíte . . .
K těm problémům mýho bezproblémovýho života jsi zapomněla ještě napsat třeba několikrát za rok složit různý zkoušky, testy, bez kterých nemůžeš tady nic dělat u nás v práci . . .

únor 07, 2009 16:45
ale dělat to co píše Eva : wendy
je taky zkouška, a někdy ohněm... smilies/smiley.gif
únor 07, 2009 19:03
dělat činnosti, které vypsala Eva JSOU NÁROČNÉ. : toulavej
Já nic z toho nezpochybňuju. Dělá je mnoho lidí. A mnoho lidí zažilo nebo zažívá i horší věci. Ale z těch špatných věcí si buď odneseš vůli bojovat, nevzdávat se a nebo tě to semele. A já jenom tvrdím, že dneska je hodně lidí odevzdaných a nemají vůli bojovat, nevzdat se. Já na tom byl v životě už párkrát bledě, ale NIKDY jsem se nevzdal, nikdy nepolykal žádný prášky. A teď jsem tam, kde jsem, mám silnou vůli a sebevědomí. A lidi to dráždí, jakoby mně záviděli.
únor 07, 2009 19:44
Toulavej, : Petronila
ač s tebou principiálně souhlasím, měl bys vzít v úvahu, že jsme každý jiný a někdo holt tu sílu čelit těžkostem má větší, jiný menší. Možná někoho dráždí právě tohle - jako že když Ty jsi to dokázal, tak to může dokázat každý, a když nedokáže, tak je slaboch.

A myslím, že jsi trochu vedle, když bereš nepolykání prášků jako nějakou extra zásluhu. Snaha nepolykat prášky za žádnou cenu může být v určitých případech i nebezpečná (například z deprese - té skutečné, kdy se člověku třeba i bez zjevné vnější příčiny nechce žít - se dotyčný bez prášků vyhrabe těžko, zatímco s prášky může žít normální plnohodnotný život.

Není žádná ostuda vyhledat odbornou pomoc v momentě, kdy má člověk dlouhodobě pocit, že je toho na něj opravdu moc.
únor 07, 2009 19:54
no vidíš, většina se vyhrabe těžko a já to dokázal . . . : toulavej
a chybělo málo a nebyl jsem tu už dávno. Byl jsem jenom list, chvějící se ve větru, nic.
A pak jsem na sobě začal pracovat. Trvalo to dlouho, ale povedlo se. Takže, když to dokázal takový nýmand, jako já, JDE TO. Ale, MUSÍ SE CHTÍT.
únor 07, 2009 20:09
Vidíš, to je právě ta nepokora. : Petronila
To, že se to povedlo Tobě, vůbec nemusí znamenat, že se to povede každému. Ale znamená to, že se to může povést ASPOŇ NĚKOMU, a to není zrovna málo.
únor 07, 2009 20:13
no, ty mě ale školíš . . . : toulavej
zajímavé . . . díky
únor 07, 2009 20:22
Toulavej, nezlob mne:)))) : Eva
já si nic o Tvém životě nevydedukovala, mám k dispozici tolik důvěrných životních příběhů, že nemám čas, ani chuť je ještě dedukovat teoreticky smilies/wink.gif
Já jen reaguji na Tebou napsané: viz třeba Tvá teorie o práci vzdělanejch idiotů.
A mluvím jen a jen výhradně o destrukci naděje u lidí typu realisty a bojovníka!!! Že prostě není asi v systému něco zásadně v pořádku, když tito lidé náhle začínají odpadat, ne úplně, ale musí vyhledávat pomoc odbornou! Hromadně. A Petronilo, zázemí rodinné, přátelské je děsně důležité, leč shnilost systému řeší jen omezeně a dočasně. Nevím, proč má tolik právě aktivních lidí najednou pocit marného boje s větrnými mlýny.
To se přece nedá vysvětlit tím, že mamča je zatrpklá, strejda si vybírá jen to negativní a já se zbláznila??? smilies/wink.gif
únor 07, 2009 20:32
vždycky když se hrabu z nějakýho srabu : Petronila
smilies/smiley.gif, tak mi moc pomůže vědět, že někdo jinej byl na tom stejně nebo ještě hůř, ale vyřešil to a teď žije spokojeně. Protože to znamená právě tu naději - že to NENÍ vyloučené, že to MŮŽE jít.

Takže v tomhle ohledu by mi Tvůj příklad, pokud bych se sama ocitla na dně, mohl moc pomoct.

Na druhé straně ale vědomí, že mi to jít MUSÍ a když nepůjde, tak jsem srab, protože se to každému přece MUSÍ povést, by mě zase asi docela sráželo, kdyby se mně v danou chvíli nevedlo.


únor 07, 2009 20:32
Evo, : Petronila
a proč ti realisti odpadají? Jsou za těmi situacemi, které jsi uvedla v seznamu (ředitel v pohraničí apod.) skuteční lidé, které znáš?

Je možné, že kdybych přicházela do styku s větším množstvím lidí, kteří uvažují tak, jak popisuješ, tak by mě to taky zarazilo. Ale zatím kolem sebe (zaplaťpánbu) nic takového nepozoruju, a to si taky nemyslím, že žiju ve skleněné bublině...
únor 07, 2009 20:38
Evo, škoda, že musím jít - CO je špatně na úvaze, že jsou lidi zásobovaný celej den, týden, celý roky : toulavej
JENOM špatnými zprávami a mnoho z nich si z toho vyvodilo, že takovej je i celej svět a život kolem nich. NIC takovýho ale není pravda, život MŮŽE BÝT veselý, šťastný, v pohodě. Musíme k tomu ale MY přispět, samo se neudělá nic. Lidi jsou vyčerpaný, protože se honí za věcmi, které ani nepotřebují, ale oni si nechali namluvit reklamou, okolím, že bez nich se žít nedá. Nikdo nenutí lidi, aby měli pořád víc a víc, podávali větší a větší výkon, měli z toho vybité baterky a podléhali beznaději, že už to lepší nebude. NIKDO. Oni sami se honí. Žít se dá i v pohodě a z mála, jenomže tohle si lidi nechtějí připustit. Něco za něco - chtějí hodně mít, vlastnit, hodně zážitků prožít - žít naplno, tak za všechno pak musí zaplatit - sedí u nové plazmové tv a SPÍ . . . Takové nelituju ani trochu . . .
Pokud jde o boj s větrnými mlýny, ten byl vždycky, jenom mlýny vypadaly jinak. A taky bude vždycky. Je dobrý si to uvědomit a ZAŘÍDIT SE PODLE TOHO. Tím odpadne mnoho zbytečného rozčilování, když některé věci opravdu nejdou změnit, je lépe se přizpůsobit. Je dobré si uvědomit, na co stačím, nemít přehnaná očekávání.
únor 07, 2009 20:51
Ano, Petronilo, mám k dispozici nenormálně velkej vzorek populace, : Eva
ale nepůsobí to depresivně, jen je to alarmující.
Ty konkrétní příběhy a lidi jsem začala psát na druhé diskusi.
únor 07, 2009 21:08
Tolavej, se vším souhlasím, : Eva
jenom bych asi doplnila, že člověku je dáno, aby to, co vykonává, dávalo aspoň občas nějaký smysl.
únor 07, 2009 21:09
petronilo : bb
Osobně si myslím, že si žijeme po všech stránkách jak prasata v žitě a že hovořit v této situaci o "ztrátě naděje" je bohapusté rouhání

Vidím to stejně, čímž dost lidí všimla jsem si i zde rozčiluju. Ale bídu materiální si představuju poněkud jinak a bída duchovní tolik lidí zase netrápí, aby se k tomu vedly dvousetkomentářové diskuze.
únor 08, 2009 14:07
to se spíš trochu odráží v tom co psala Eva : bb
No a věřte, nevěřte, i těmhle vytrvalostním běžcům dochází poněkud občas dech. Jasně, sami říkají, že se zatím mají, v rámci možností, dobře, ale co nechápou, proč jsou jim systematicky házeny klacky pod nohy, proč není žádná vůle řešit dlouhodobě profláknuté problémy atd. A navíc, po 20 letech demokracie se lidé zase začínají bát, mluvit, řešit, komentovat, začínají mít výraznou nechuť k věcem veřejným.

Ano, tak nějak to je. Ale to se většinou týká jiných lidí než těch, kteří nadávají na nadměrné zisky lékárníků, v každém podnikateli vidí podvodníka a stát by měl dle nich "něco udělat" s tím, že jim soukromá firma hází do schránky letáky o tom, že když si koupí knížku, vyhrají bavoráka apod. Většina těch lidí nechce mluvit do ničeho a starat se o nic, pokud budou mít stabilní práci, ne moc náročnou, stabilní příjem a vůbec celkově dostatečné sociální jistoty. Pak klidně snesnou nesvobodu slova, tisku a pro ně za ně zákaz cestování mimo Evropu,protože ONI to k spokojenému životu nepotřebují.
únor 08, 2009 14:15
toulavej : bb
Já na tom byl v životě už párkrát bledě, ale NIKDY jsem se nevzdal, nikdy nepolykal žádný prášky. A teď jsem tam, kde jsem, mám silnou vůli a sebevědomí. A lidi to dráždí, jakoby mně záviděli.

To taky trochu znám. Není to asi závist v pravém slova smyslu, není to závist nepřející, doufám. Je to spíš zlost, že někdo to zvládl, dokázal a oni ne. Zlost na to, že aby to zvládli taky, nevystačí s tím, co dělají, jak žijí, ale museli by se změnit, něco ubrat, něco přidat. A to je pro člověka, teď soudím jen podle sebe, to nejtěžší, změnit svoje zvyklosti, zažité uvažování,prostě sebe. A ta poznaná nutnost téhle změny je vzteká.
únor 08, 2009 14:28
... : mia
Bibí to je chytrá hlava,kudlankám své rady dává.Chceš-li se dobře míti,ptej se Bebé jak máš žíti!To jen ona v každé roční době,krev do žil dodá tobě!Važme si jí velice je to skoro světice.Jen ona a toulavej věděj jak žít,aby bylo hej.Ještě,že je tady máme,jejich rady posloucháme.Zasmějem se,zaremcáme,maličko se pohádáme.Na kudlance je stále prima i když je za okny zima. zdravím mia
únor 08, 2009 17:01
bb a tuláku : mia
Nemám ráda jízlivost ale zas mi to trochu ujelo.Když jsou tu podle Vás tupci tak proč sem tedy chodíte?Budte rádi,že jste zdraví a "nechte brouka žít".Hledáte problémy tam,kde nejsou.
únor 08, 2009 17:12
... : bb
ale jdi ty, hlupáčku posměváčku, světice nejsem a rady jak kdo má žít nikomu nedávám, ale to ty se svým způsobem uvažování nechceš vidět, tobě se to hodí takto a jen právě tak si to užíváš, že :-)
Kdybys totiž místo své posedlosti mnou a Toulavým dala rozběh rozumu, všimla by sis, že souhlasím s tím, co píší Petronila, Eva a Toulavý. Tobě ale je vcelku jedno CO se píše, ale ne KDO to píše, což je srandovní :-)
únor 08, 2009 17:22
... : bb
to nevadí, tobě to ujíždí furt :-)) teda nemyslím jízlivost :-))
Toulavý, Eva, Petronila a bb si tu o něčem píšou, domlouvají se, diskutují, a ty do toho vstoupíš ne s názorem, myšlenkou, ale s jakousi říkankou na moji a toulavého adresu - není ti to hloupý? není, viď :-))

únor 08, 2009 17:25
bb : mia
za ten komentář k Evě jak píšeš o letácích-by ses mohla stydět.O letácích psal strejda,ten strejda,co by ti mohl dělat tátu a jako táta se tu k tobě leckdy choval!!!!!!
únor 08, 2009 17:34
jak jako táta? : Petronila
jak se může někdo chovat jako táta v netové diskusi???
únor 08, 2009 17:44
bb : mia
Já mám opravdu problém jen s tebou nikdo jiný tu na mě nepůsobí tak arogantně.
únor 08, 2009 17:45
Ahoj mio, nechci tě nějak usměrňovat, : ivanka
ale tady na Kudlance se nějaké to hadrkování moc nenosí. Když s někým nesouhlasíš, nemusíš, ale snad bys se měla trochu mírnit. Co sem chodím, tak to tu bylo vždycky slušný, i když si lidi navzájem třebas nesedli. Prostě žádné invektivy.

Tak co kdybys s tím přestala?
Jinak všechno v dobrém, jo?

únor 08, 2009 17:45
ivanka : mia
Já vím,že je to dětinské ta básnička ale mě fakt vadí,jak bb neustále provokuje ty starší lidi ,jako kdyby to byli tupci,kteří nic nechápou.já prostě nesnáším povyšování.nejsem konfliktní typ a možná se za tu básničku třeba časem i zastydím,ale ted prostě mám vztek jak si bb nedá pokoj,já jí její názory neberu ani nikomu jinému tak proč pořád někomu brát jeho názor jako to dělá ona.
únor 08, 2009 17:55
ivanka. : mia
dík za obrázek.
únor 08, 2009 18:11
Mio, ono je to asi tak, že bb sem píše už dost dlouho, : ivanka
mnoha lidem opravdu dobře poradila.
A rozhodně, co jsem tu od ní četla, tak se nikdy nad nikoho nevyvyšovala a nepamatuju se, že by někoho nějak osočovala. To spíš ona občas se stane terčem smilies/kiss.gif
Ale co vím, tak tady fakt nikdo (nebo skoro nikdo smilies/cheesy.gif ) druhé při nesouhlasu neosočuje. Tak tedy, měj vztek, ale vyvztekej se doma a ne na Kudlance, jo? Ona ti přeci nic nevnucuje, tak nevnucuj ani ty ostatním.jo?

únor 08, 2009 18:29
ivanka : mia
Dík za reakci.Nedělá mi problém se omluvit,klidně to udělám,když si to budou přát další.ahoj.za svým názorem si ale stojím.
únor 08, 2009 18:44
mia : bb
nenech se tolik ovládat posedlostí mnou :-)
Evě přece žádné letáky nevyčítám, navíc jsem s ní právě v tom komentáři souhlasila, a navázala jsem na něj tím, kdo si myslím že do té skupiny lidí, o které psala, nepatří. To není nic proti Evě (ani proti strejdovi) a tak nějak tuším, že Eva to chápe, ostatní to chápou, kromě tebe, protože na tebe bb působí jak červený had na krocana :-)

Provokuju starší lidi - čím? Co strašného jim dělám, čím jim ubližuju, jsem k nim neslušná nebo cos tím myslela?

Taky by mě zajímalo, jak se ke mně strejda chová jako táta :-))) strejda má víceméně stejný styl komunikace po celou dobu, co sem píšu, a upřímně doufám, že co píšu ho buď nezajímá nebo zajímá, souhlasí s tím nebo nesouhlasí, nebo zaujme neutrální stanovisko, ale nevyvolává to v něm žádné city, natož otcovské :-)

V čem spočívá "nedá pokoj" ? Přečetla jsem si co tu přibylo za ty dva dny, co jsem tu nebyla, a připsala komentář. Kupodivu, ač víceméně souhlasný, nebo nanejvýš doplňující - tebe to rozlítilo :-))

Mio, ty otázky ber tak, že nemusíš odpovídat mně, spíš pro sebe. Uklidni se a povídej nebo nepovídej si se mnou, jak budeš chtít, ale nech si nějaké napomínání a určování co bych měla neměla v rámci diskuze na internetu. Obzvlášť když jiné vyslovené provokace, hrubosti a sprostoty přecházíš. Což nevadí, adresáti se s tím vypořádavají v pohodě i bez tebe, a stejně tak se strejda nebo Eva vypořádají se mnou, neboj :-)
únor 08, 2009 18:44
mia : bb
Nedělá mi problém se omluvit,klidně to udělám,když si to budou přát další

to je nesmysl, omlouvat se má smysl jedině když sami uznáme, že jsme udělali něco přes míru slušnosti apod. Ne proto, že si to "přejou další". Osobně, bez souvislosti s tebou, bych na takovou omluvu zvysoka kašlala :-) Ale my se přece nemusíme omlouvat, neb jsme nic špatného neudělaly, my si jen vyjasňujeme stanoviska, že.
únor 08, 2009 18:48
bb : mia
To bylo bb to samé u těch lékáren,když jsi nemocným lidem psala o plastikách a ted zas píšeš Evě v podobném duchu-lidi jsou natvrdlý atd.Těm lidem je o nějakých pár let víc,mají jiný úhel pohledu než ty.Co je na tom proboha tak nepochopitelného??Omylný je každý z nás.Kdybych si řekla,že to tvoje rozumování vadí jen mně tak se zamyslím a řeknu si,že jsem asi fakt zaujatá a měla bych s tím něco dělat.Ale vždyt to píše i Nč Mamča,že prostě se jim zdáš přemoudřelá.Takže asi nejsem jediná kdo má podobný pohled na tvé názory.
únor 08, 2009 19:01
... : bb
aha, tak jo, když ti to píše i NČ, tak na tom něco určitě bude
co píše Mamča o mně nevím, ale určitě na tom taky něco bude :-)


Evě nic o natvrdlých lidech nepíšu, a nemocným lidem o plastikách jsem nic nepsala, dáváš do souvislostí moje věty s něčím, s čím spojené nebyly, čili překrucuješ význam toho, co jsem napsala. A nezašťituj se názory druhých, mluv za sebe.
únor 08, 2009 19:18
... : bb
kdybych si byla jistá, že si to nevyložíš zase jinak, tak bych se optala, kolik ti je let. A v kolika letech dle tvého názoru má člověk právo na vlastní prožitky, názory, myšlenky. Evidentně jsi zastáncem pozitivní diskriminace ve prospěch starších 50let :-)))
únor 08, 2009 19:20
bb : mia
jsi neustupná a nepřipustíš,že by ses mohla malinko v něčem mýlit.je mi 48 pryč
únor 08, 2009 19:28
Milá mio, : d@niela
prosím Tě, buď tak laskavá, napiš mi na můj e-mail, ano? jo, daniela zavináč kudlanka.cz
díky moc
únor 08, 2009 19:33
danielo : mia
Omlouvám se už sem žádné příspěvky nenapíši.čtenářkou určitě zůstanu.ahoj všem.
únor 08, 2009 19:52
mia, : bb
že se v něčem mýlím připouštím běžně, ale musím vědět v čem, což v tuhle chvíli nevím. Myslím, že to nevíš ani ty, v čem se mýlím, že jsi jen rozčílená mnou, ne tím co píšu. Vyhrožovat Daniele že už nic nenapíšeš je zbytečné, ona za mě nemůže :-)

únor 08, 2009 20:10
Milá Mio, proč jsem chtěla, abys mi napsala, : d@niela
se vůbec netýkalo nějakého tvého zdejšího psaní... Je mi ale líto, že si tak všechno vztahuješ na sebe a ještě ve zlém. No, co se dá dělat, jestli mi napsat nechceš, tak nechceš, no :-))).

únor 08, 2009 21:46
Aby ta řeč nestála... :-))) : strejda
Při brouzdání po internetových serverech narazím občas i na nějakou tu anketu. Otázka - klik na ANO nebo klik na NE. A tak si také kliknu. Poté se mi tam otevře celá stránka s mnoha dřívějšími otázkami a s vodorovnými grafy dle toho, jak kdo klikal a já si jen tak v duchu projíždím, kde bych asi kliknul na ANO a kde na NE. A víte, co je na tom zajímavého a proč to sem vůbec píšu? Čím to asi je, že se vždy, a to zdůrazňuji, vždy, shodnu s tou klikací většinou? S tou většinou, které se v tomto shnilém království českém cosi nelíbí, která cosi odsuzuje, kritizuje, zatímco menšina a její přívrženci, nám v podstatě vládne a tvoří zákony. Takové zákony – nezákony, oblečené i nahé, obuté i bosé. Kde je asi chyba? Kdo ji způsobil?
Kdosi ze zdejších školitelů se tu zmínil, že strejda vyhledává pouze negativa tohoto plenkového systému, zvaného demokracie a nevšímá si positiv. Ale to je přece v pořádku, že poukazuji na nešvary, na lumpárny, na zlodějny, které oblbují a tím i okrádají mnoho lidí. Hlavně starých a méně chápavých. Klady by měly být přece samozřejmostí. O těch se není třeba zmiňovat. Připouštím však, že spousta věcí je v lidech samých. To však stačí říci jednou větou a není zde nutné dělat přednášky o dokonalosti přednášejícího. Takovéto něco vždy odradí ihned od samého začátku a posluchači- čtenáři, kteří už něco zažili, vědí a znají, mu dají okamžitě dobytčí přezdívku. Měla by tu však být taková legislativa, aby k těm negativům nemohlo docházet nebo je bylo možné eliminovat a ničit už v zárodku.
K tomu máme i vžitý výraz – není politická vůle. A tak je tu přenegativováno, místo aby bylo přepořádkováno.

Také jsem kdysi, za mojí pracovní éru, navštívil mnoho školení a přednášek. Pracovně povinných i nepovinných a také zcela soukromých. A mohu srovnávat. Tam, kde se přednášelo k jádru pudla a kde přednášel skutečný odborník – machr ve svém oboru, tam to bylo zajímavé a něco to člověku i dalo. Pokud se zde objevil třeba pan Grygar, nevynechal jsem ani jednu jeho přednášku a mohu říci, že tam bylo ticho, že by bylo slyšet i spadlý špendlík na zem. Pak byly i takové ty nucené, bezobsažné technické přednášky a školení se samou vatou a přeteoretizovanou teorií, které nám vůbec nic nedaly. Naopak. Ztráta času, nuda, znechucení.
A to samé se děje zde, na Kudlance. Ta větší většina zdejších samiček i samečků vidí, že nešvar je nešvarem, že černá je černá, ale slabá menšina a jeden její zapálený teoretik analytik amatér, odborník na všechno a na nic, který ještě nedávno získal sebevědomí a teď si ho tu na nás, primitivech, tříbí a snaží se nás školit jakousi vyčtenou vatou, začne nám tu vykládat, že to všechno, co se nám nelíbí musíme vidět pozitivně a začne si tu honit to své ego, začne tu jájínkovat, sám o sobě mluvit jako o panu neomylném…přechytralém a stále a stále dokola to samé a zase od začátku. Jako pro blbé, nesvéprávné. Nebudu pokračovat.
Už jsem to chtěl také vzdát, jako mia, jako kdysi NČ, a odejít. Chodím sem však - tuším, že od r. 1994 a to díky Daniele a poznal jsem, že je to moc fajn server. Poznal jsem, že jsou tu moc fajn lidi, že jsou na sebe i slušní, občas je tu i sranda a hlavně, tehdy se tu snad ani nežvanilo o politice. Asi nebyl důvod nebo nálada. Kudlanka, pokud si pamatuji, byla zcela apolitická. A to byl také důvod, proč jsem tu zůstal.
Já jsem měl však od samého začátku jednu zásadu a to tu, že jsem nelezl do diskusí, ve kterých jsem neměl co říci. Někomu radit, to není moje silná stránka. Naopak mne zaujala spíše ta oblast zábavy a smíchu a toho převážně nevážna, protože já jsem člověk veselý. A tak jsem si i teď, při těch opruzech řekl PROČ? Proč bych odcházel? Nebudu pouze číst tu vatu jednoho nicku a jsem v poho. A na ta svá stará kolena, jaké má i NČ, se také nenechám školit či dokonce přeškolovat od člověka, jehož plácání a jájínkování je jeho koníčkem a hrou na dokonalost.
I nadále budu naslouchat, rozhlížet se kolem, číst a nikdy, zdůrazňuji nikdy, si nenechám nikým vymýt mozek. Protože vím, že praxe je úplně jiná.
Tak hezký den a úúúsměv, prosím!!!

únor 09, 2009 00:38
Jo, tak nějak Strejdo : NČ
vono se s tim, takhle na dálku, může docela klidně nakonec vyžít :-)
A když jde jen vo tyhle virtuální exhibice, když nemaj tu moc, škodit něčim jinym, bejvá ta jejich úporná, až chorobná, sebeprosazovací snaha často docela zábavná.

únor 09, 2009 06:55
daniela : mia
Dobré ráno,myslela jsem,že to souvisí s tím co jsem napsala.Uznala jsem,že bude vhodnější nekazit úroven nebo jak to nazvat stránek.Nemůžu za to,že mám takovou povahu jak mám pocit,že se někdo do někoho naváží mám potřebu se ho zastat,tolik na vysvětlenou.Snažila jsem se poslat ted svůj email,ale stále se mi zobrazuje odkaz na překontrolování údajů a nedaří se mi to odeslat.Pokud jste ve spojení s nantaali tak ta na mě kontakt má.Pčeji hezký den ostatním.
únor 09, 2009 07:58
... : mia
Koukám,že tam mám překlep-přeji
únor 09, 2009 08:00
mio, : Míša šíša
řekla bych, že jsi nenapsala nic, co by kazilo úroveň těchto stránek. Zdravím na Šumavu! smilies/kiss.gif
únor 09, 2009 09:44
... : bb
to samé jsem teď chtěla napsat,není důvod to tak dramatizovat
únor 09, 2009 09:47
šíšo : mia
Já si tu nechci brát nějak moc prostoru.Ráda bych vycházela dobře se všemi,nesnáším konflikty.Vím,že bych se měla líp ovládat,ta moje přímočarost...Na šumavě je dnes krásně,ukázkově.šíšo odkud přibližně jsi ty,stačí kraj at se moc neidentifikuješ.
únor 09, 2009 10:18
mio, : d@niela
Myslím, že ti tu nikdo nic nevytýká, chtěla jsem se zeptat na něco, co je spíš osobního rázu. Tak až se ti to povede, ozvi se. Případně můžeš použít i tady na levé straně KONTAKTY - tam máš dokonce tři možnosti (tři formuláře) - tak snad to vyjde, dík ...
únor 09, 2009 10:37
mio, : Míša šíša
bydlím na Vysočině. Na Šumavě jsem měla babičku, u které jsem trávila každé prázdniny a zamilovala si tamní svéráznou přírodu. Babička už sice není, ale na Šumavu se vracím tak často, jak je to možné. Mám ten kraj moc ráda.
únor 09, 2009 10:43
Ahoj Všem : Justík
to se nám tu sešlo komentářů přes víkend..
Mio: každý má možnost vyjádřit svoje názory, myšlenky..Nemyslí to zle a dokonce u zmiňovaných mi to nezní (ani nemyslím), že to myslí jako "navážení se".. Já osobně mám svůj názor, ale ráda si přečtu pohled na svět od citlivého člověka soucítího ( mám též ten sklon) s ostatními (který jsi ty)..Ale RÁDA si přečtu bb i toulavého, protože je beru jako rozumné lidi s nadhledem, který si vybudovali prožitím a získáním drahých životních zkušeností..Já jich tolik nemám a ráda si některé z nich odpustím.. Beru to jako NÁZORY, které zvážím a porovnám se svým pohledem na svět, ale rozhodně ne jako VYMÝVÁNÍ MOZKŮ FANATIKY TADY, ANI JAKO HONĚNÍ SI EGA NEBO NEÚCTU K OSTATNÍM TADY.. smilies/grin.gif
únor 09, 2009 10:47
... : bb
:-)
únor 09, 2009 11:28
Teda tady zase byla : Krakonoš
o víkendu sranda. smilies/grin.gif
Jen tak pro Evu: Pokud máš k dispozici abnormálně velkej soubor lidskejch příběhů, bude to soubor lidí, který maj problémy, teda nic reprezentativního, abys z toho mohla něco vyvozovat. Ulož si prosím do svýho souboru jeden Krakonošův lidskej příběh: Je plnej optimismu, před sebou hromadu krásný práce až do smrti a těší se na kždej další den, kterej mu zejtřek přinese. Na nějakej "systém" se může tak akorát vy***, protože ten naštěstí s tímhle jeho životním postojem nijak nesouvisí. Daleko důležitější je, že je ve spojení s dalšíma a dalšíma lidma, který maj chuť něco dělat, a že kolem něj těch lidí s přibejvajícím věkem kupodivu taky neustále přibejvá. A sou mezi nima třeba i sedumdesátnící, který už zažili všecko možný. Papa, sluníčko, srdíčko a hlavně zdravíčko, lidičky, ťuťu, ňuňu! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 09, 2009 12:14
... : NČ
No, Justíku, já osobně tyhle věci vidím trochu jinak než ty. Svý názory nevnucuju velkejma písmenama, ale souhlasit s frázema, už dvacet let mi tvrzenejma podvodníkama všech kalibrů, s frázema, který se, časem i dobou prověřený, neukázaly bejt ničim jinym než jen těma hloupejma frázema, tak s těma souhlasit nemůžu. A jestliže jejich zdejší vomílači nedokážou vymyslet už nic jinýho (kdyžuž, tak aspoň teda něco novýho a vlastního), tak nemám ani jedinej důvod, považovat debaty s nima za přínosný.
Tak např. ta nejvomílanější fráze: Stát je nejhorší vlastník. Ten, kdo to kdysi vymyslel, měl pravdu v tom, že svuj vlastní majetek si líp ohlídá přímej vlastník než dosazenej správce. Jenže! Toho, kdo tohle rčení kdysi vymyslel, nemohlo ani ve snu napadnout, že vůbec někdy někdo připustí vznik „vlastníků“ zadarmo, bez jediný zásluhy. Takže dneska bych parafrázoval klasika: „Stát není nejhorším vlastníkem, nýbrž jsou i neporovnatelně horší vlastníci“.
Pak třeba např. další dost frekventovaná a blbečkama vomílaná fráze: Politici jsou vzorkem občanů. Což podle nich má znamenat, že zástupci občanů jsou jakýmsi průměrem mezi nejhorším občanem a nejlepším občanem, tak něco na úrovni známky 3, a jinak to prej nejde! No tak k tomu bych řekl, že já osobně nechci průměr! Já chci, aby o mně rozhodovali a mě zastupovali jen ti nejlepší z nejlepších. Ale přitom, přesně stejně tak, jako za předchozí totality, nemám při volbách možnost výběru! Když zvolim jednu stranu, vím, že se do lavic posadí jedna neměnná banda těch trvale stejnejch ksiftů, a totéž když zvolím tu druhou stranu. Tu svou neměnnost si sice nezakotvili do ústavy (i když věřím, že by strašně rádi), o to víc si ji ale zabetonovali na dýl než na věčný časy a nikdy jinak (příkladně poslanec Benda:-(
Rozdíl oproti minulosti? Žádnej!
Ono by toho bylo, co mě napadá. O hrabivosti, o nesmírný ctižádostivosti sice neschopnejch ale zato všehoschopnejch, o plejtvání, o poklonkování shrbenejch lokajíčků směrem nahoru a jejich aroganci směrem dolu, o korupci která nemá v dějinách obdoby, o zrádcích, o vydírání minulostí, o vydírání přítomností. To by nebylo na krátkej příspěvek (už ani tohle nejni).
Takže tak to vidim já, Justíku.

únor 09, 2009 12:52
Jsem ráda, Krakonoši, žes nezklamal:))) : Eva
jestli ono to nebude i třeba tím, že obrovské množství jinak veselých, ledacos elegantně přeživších, dobře a radostně pracujících, na systém jen v úplně extrémních situacích se spoléhajících lidí má problémy????
Ale jinak se nemusíš bát, jsem zpravidla, i s nimi, ve výborné lidské společnosti smilies/wink.gif
únor 09, 2009 13:17
... : bb
To ale přece nikdo nerozmlouvá, že to tak je. Jen to podle některých z nás ještě není důvod vidět všechno černě, bez naděje na zlepšení, a hlavně nevidět to, co se skutečně zlepšilo a toho je hodně. To, že to vidí negativně člověk, který je momentálně v životním srabu, to chápu. Ale že to vidí tak i lidi, kteří nejsou ve srabu, mají běžné starosti, se kterými se většina lidí dřív či později potká, to je to, co třeba u mně vyvolává snahu oponovat a upozornit na to lepší, přimět lidi vidět minci z obou stran.
Další věc je, že na to, cos napsal teď, se dá normálně reagovat, i když třeba nesouhlasně. Jenže kolik takových bylo? Když čtu něco co mě vysloveně otravuje už při čtení, tak na to radši - většinou - nereaguju, protože by výsledkem bylo jen nějaké odfrknutí, rejpanec, posměch. Dritvá většina posměvačných, ironizujících, zpochybňujících výroků míří od tebe k nám, ne naopak. Nevím, jestli si třeba uvědomuješ, že kdybychom takhle reagovali my, bude to tu jen přestřelka urážek, posměchu, rejpanců. Proto to, že se Toulavej snaží vysvětlit své postoje až do umrtvení, by se mělo podle mne vnímat spíš pozitivně, než to odsuzovat.
Když ho to přestane bavit, nebo ho ty vaše posměšky otráví, přestane reagovat, ale neoplácí stejným způsobem. Což se bohužel buď nevnímá, nebo se to vnímá jako projev slabosti, myslím ale, že je to naopak. No, sám pro sebe si vzpomeň, kolikrát ty na naši adresu použije výrazy urážlivé, posměšky, ironii, kolikrát jsme byli blbí, házeli jste perly nám sviním, měli jsme jít do prdele atd. atp. A jak na to reagujeme my, podobně? Kde bereš tu jistotu, že vy jednáte, přemýšlíte, uvažujete, reagujete lépe, to mi hlava nebere...

únor 09, 2009 13:21
... : bb
samozřejmě, můžeme všichni navzájem dojít k tomu, že ten druhej je blbeček, má jít do prčic a nebudeme se s ním bavit. ale to přece není smysl diskuze, do které vstupujeme dobrovolně.
únor 09, 2009 13:24
to bylo samozřejmě na nč, ne na Evu, než jsem to napsala.... : bb
Evo problémy máme, ale nemůže to být i tak, že ten přístup k tomu nám ty problémy pomůže zvládat líp, což je třeba i případ Krakonoše, Toulavýho?
únor 09, 2009 13:28
Hezky jsi to, bb, rozsortýrovala : Míša šíša
My - vy

Ještě zbývá "nejsme jako oni"
smilies/grin.gif
únor 09, 2009 13:32
Strejdo, : Petronila
je otázka, jestli to, že vždy souhlasíš s většinou (mohla bych říct stádem, ale nechci být nezdvořilá), znamená, že máš vždy pravdu. smilies/grin.gif

Zásadně nesouhlasím s tím, že je třeba poukazovat jen na negativa, zatímco klady by měly být samozřejmostí. Klady NIKDY nejsou samozřejmostí. A IMHO právě tímhle přístupem "budu jen kritizovat to negativní, to dobré se chválí samo" může opticky vzniknout dojem, že převažuje jen to špatné. Vždyť se o ničem jiném nemluví.

Mně tenhle přístup opravdu těžce nesedí. Není to o tom negativa a problémy NEVIDĚT, ale vidět vedle nich i to ostatní. A z mého pohledu to, co vidím kolem sebe, není ideální, ale to není NIKDE a nebude NIKDY. Ale přesto jsem s tím v globále SPOKOJENÁ a po žádných zásadních převratných změnách netoužím.

Jestli si myslíš, že je to "vata vyčtená z knih", tak si to klidně mysli, já už to rozdýchám. Máš právo mít jakýkoli názor, a já mám zas právo říct Ti, že se mi Tvůj názor nelíbí, případně proč.

Ale všimni si, že i když je mi ZNAČNĚ nesympatický,přišlo by mi značně žinantní uchylovat se k invektivám ad hominem.
únor 09, 2009 13:47
hm : bb
to jsi napsala jako příklad té ironie, co jsem psala, že:-)

Jinak určitě víš, že My-vy vyplynulo z historie několika nedávných zdejších diskuzí, my toulavý, já, vy (oni) nč, strejda atd. Teď co psal Nč k tomu taky směřuje - "zdejší vomílači" atp., takže proto my,vy...
únor 09, 2009 13:47
Krakonoši : Petronila
a bb, souhlas smilies/grin.gif
únor 09, 2009 13:48
a to předtím bylo zase na Míšu : bb
:-)
únor 09, 2009 13:50
bb a spol. : Eva
úplně k tématu naposled, ty lidi, co mají problémy, o kterých výhradně píšu, jsou založením, navzdory všemu, OPTIMISTÉ!Já nevím už, jestli to mám zahrát snad jako maňáskový divadlo, aby to bylo zřejmé? smilies/wink.gif
únor 09, 2009 13:50
... : bb
jinak samozřejmě pod to cos psala Strejdovi bych se z fleku podepsala
únor 09, 2009 13:52
no vidíš, Míšo, a pak že jen já - "bb a spol." :-)) : bb
to je prostě jen rozlišovací pomůcka :-)


únor 09, 2009 13:56
Evo, : Míša šíša
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Myslím, že tady nepomůže už ani maňásek.

bb, to je bez ironie.
únor 09, 2009 14:00
Ale když ty komentáře tak rychle přibývají, že, : Eva
než to dopíšu, tak se mi tam do "a spol" vloudí plno lidí, které jsem tam zahrnou nechtěla smilies/cheesy.gif

A k těm komentářům, co nabádají vidět vedle negativ i pozitiva: ono se to prima teoreticky o jiných píše a doporučuje, ale jsem si nevšimla, že by někdo ze zúčastněných třeba u toho konkrétního ředitele DD reagoval: to je ale machr, že se mu to ve státním takto povedlo. Sice jsem to tam místy psala, ale..... smilies/wink.gif
únor 09, 2009 14:24
My, Vy ,Oni... : Justík
My, Vy, Oni smilies/grin.gif To je pěkný.. Já budu ono třeba? smilies/grin.gif Jsem totiž takový přechodník.. Líbí se mi komentáře Toulavého, NČ, BB, Strejdy i ostatních.. Chápu postoj, který zaujala Mia..A z každého si beru to, co uznám za vhodné.. Jsem ráda, že se někdo podělí o názory, zážitky.. Nesouhlasila bych s tím, že velkými písmeny se snaží člověk upozornit na svůj názor a zviditelnit ho, ale spíš "vypíchnout" co mu přijde podstatné.. A pokud mi někdo přijde fanatický, nebudu ho číst.. Zatím ale nepřijde..
únor 09, 2009 14:24
souhlasím s Evou : lp
a posílám velmi zajímavý odkaz

http://vikend.ihned.cz/c4-10000070-32049260-v00000_d-tomas-sedlacek-dalsi-biftek-uz-je-moc
únor 09, 2009 14:30
Petronilo, : strejda
právě jsem se vrátil - nikoli z hradu, ale z nížiny a čtu. Stádo. Víš, jak to bylo myšleno?
Tak, jak vidím určitý problém já, stejně tak ho vidí i ta většina. A tedy asi stádo. Z toho lze hravě usoudit, že tu asi nebude cosi v pořádku. Já mám však už od přírody nebo od přirození?, to je jedno, pupínky, a to vždy, kdybych měl jít kamsi s nějakým stádem. Vpravo či vlevo. Jinými slovy, co je organizované, není pro mne a nejraději chodím rovně.
Tolik vysvětlení k tomu stádu. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

A když už jsem se chopil té klávesnice, tak ještě jedno přiznání. Ano, přiznávám se, že tu občas píchnu do vosího hnízda, že tu občas zaprovokuju, ale vážení - to jen proto, aby se rozproudila diskuse pod článkem. A nedávno mne odhalil nick s názvem "JÁ".
I při té provokaci jsem tu však stále pod nickem "strejda". Nikdy pod jiným. Děkuji za odpuštění. smilies/wink.gif
únor 09, 2009 15:13
lp : bb
s tím co říká naprosto souhlasím, už jsem tu několikrát přírovnávala naši společnost ke starému Římu, i to, že jsme rozežraná společnost naprosto ve všem
ostatně, viz swingers
únor 09, 2009 15:40
Sedláčka jsem "objevila" sobě teprve v nedávné době, : Eva
a úplně jsem zaržála smilies/wink.gifskvělý a díky za odkaz lp
únor 09, 2009 16:03
Pokud jde o článek p. Sedláčka, tak NAPROSTÝ SOUHLAS. Ovšem, pokud jde o Evu . . . : toulavej
Evo, strejda tady VYSVĚTLIL, že když se děje něco POZITIVNÍHO, pak se to má brát jako SAMOZŘEJMOST a není nutno se tím dále zaobírat. A strejda zároveň poukázal na to, že jeho názory má VĚTŠINA lidí. A ty tu chceš, aby se ta většina vyjádřila a POCHVÁLILA toho ředitele, že si vede dobře, má vynikající výsledky, myslí pozitivně. To – jak jsem doufám teď vysvětlil – od té „drtivé“ většiny tedy nemůžeš očekávat . . .

Jeden z té „drtivé“ menšiny, ke které se hlásím (už jsem málem zase použil to osobní zájmeno . . . :-) ), ti říká, že je to SAMOZŘEJMĚ SKVĚLÝ, když takovíhle lidé existují, držím jim palce, ALE, to, co bys mu měla poradit, je tohle :
Každý by měl vědět, že PRÁCE NENÍ JEDINÝM SMYSLEM ŽIVOTA. Tak by ji měl člověk brát a neupínat se na ni VÍC, NEŽ JE ZDRÁVO. Když ta práce, to dílo, co jsem tvrdě vytvořil, prosadil, vydupal z ničeho, když se to změní z jakéhokoliv důvodu v prach a popel, tak že tím ŽIVOT NEKONČÍ, JEDE SE DÁL. ZAČÍNÁ se ZNOVU . . . Je to depresivní, když zanikne to, čemu jsi věnoval tolik energie a času, aby to fungovalo a sloužilo lidem. Ale, takhle život prostě běží . . . Samozřejmě by bylo fajn, kdyby se našel nějaký systém, který by tomu zabránil, ale DĚJE SE TO POŘÁD A VŠUDE.

Co měli asi říkat lidé, co jim daly „revoluční gardy“ u nás ve vedlejší vesnici jenom PŮL DNE na naložení svých věcí na JEDINÝ přistavený VŮZ – nábytek – 1-2 postele, 1 skříň, kredenc, peřiny, šatstvo, ŽÁDNÁ HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA ani stroje, nástroje, aby je VYSTĚHOVALI jako kulaky, protože chtěly jejich majetek . . . A byly na to jenom ženy a děti. Muže odveleli na vojnu a pozavírali do vězení . . . A ti lidé se to dozvěděli večer, že v poledne musí odjet. Odjet z gruntu, kde hospodařili 100 – 200 let a kde věnovaly celé generace jejich předků všechnu svou energii a um do zušlechtění toho území. A NEBYL vůbec NIKDO, kdo by se jich zastal, kdo by jim pomohl aspoň s tím naložením nábytku, a ještě přišlo několik lidí, co se posmívali a nedovolili jim odnést si starodávné hodiny, protože si je chtěli sami vzít . . . Slyšel jsem to vyprávět jako malej kluk, když k nám ten „tajemnej“ pán – tenkrát malý kluk, jehož rodinu vyhnali, jednou za rok přijel přespat, protože nikde jinde nemohl . . . A to vyprávění od rodičů bylo taky „tajně“, nesměl jsem to nikomu vyprávět . . . A nikde žádnej psychiatr, taky se s takovým STRESEM MUSELI nějak vyrovnat – šest malých dětí, dvě ženský, vyvezli je 200 km daleko do polorozbořenýho baráku po Němcích v Sudetech a NESMĚLI se min 10 let vrátit ani do toho okresu odkud pocházeli, takže zpřetrhali i všechny příbuzenský a přátelský vztahy. O telefonu se tenkrát mohli jenom tak učit ve škole . . . TOHLE byl PRŮSER JAK MRAKY, TOHLE bylo na mašli . . .

Tímhle dlouhým příběhem jsem chtěl říci to ZÁSADNÍ – je dobrý si uvědomit, na který místo v žebříčku hodnot máme co umístit. Práce JE důležitá, ale, jsou DŮLEŽITĚJŠÍ věci, jako VZTAHY mezi lidma nebo ZDRAVÍ. Takže ten ředitel má VELKÝ problémy, taky ŘEDITELSKEJ plat, aby takový problémy v případě nutnosti MUSEL UMĚT řešit a propouštění podřízených mezi ně samozřejmě taky patří. A MĚL BY počítat s tím, že nic na světě není definitivní a když se mu to, co vybudoval nepodaří zachránit, svět se nezboří, bude se točit dál. A s těma lidma to nějak dopadne, stát je nenechá vystěhovaný na chodníku umřít v dešti. TOHLE se tady nestává v Evropě. Není nutný si dělat větší starosti, než je nutný . . .
únor 09, 2009 17:10
Třeba si věci špatně spojuji, : lp
ale nejen říše římská fungovala na otrocích. Zrovna včera byl velmi zajímavý pořad na ČT1 o novodobých otrocích z řad ukrajinských dělníků. Sice smyšlený, ale stál za podívání a přemýšlení. A "otroci" nemusí být jen z cizích zemí. Myslím si, že o tom píše Eva, pro lidi, kteří opravdu potřebují pomoc společnosti, tam schází finance, motivace..... Možná to zvenku zatím ještě tak nevypadá, ale když děláš v tom systému, tak ty obrovské díry vidíš a to je zdrojem znepokojení. Jak dlouho je tenhle stav udržitelný ???
únor 09, 2009 17:35
. . . : toulavej
Ten stav se nezmění do té doby, než společnost dospěje a ten počet starých lidí bude tak velký, že začne politiky zajímat, nebude možné to přehlížet, bude to priorita. V Americe se to už stalo. Společnost dospěla k poznání – i ekonomickému, že i stáří se dá VYUŽÍT – větší zaměstnanost, služby pro seniory, zdravotnické pomůcky, bohatší senioři utrácí naspořené peníze za NOVÉ věci, aby si ještě užili, podniky využívají ZKUŠENOSTI starších ve smíšených kolektivech. K tomu ale musí společnost dozrát, to chce čas. Za 20 let tu ty podmínky nastanou, ať chceme, nebo ne . . .

Dnes nikdo tichou poctivou mravenčí práci v politice neocení, tak ji politici nemohou dělat. Přednost mají POPULISTICKÉ VĚCI levice a tam se se seniory nepočítá. Tak ani pravice nemůže investovat miliardy do seniorů, protože je musí investovat do populárních věcí, jako je sociální systém – nezaměstnanost, zdravotnictví, školství, aby neztrácela politické body, když levice slibuje všechno všem ZADARMO . . . Dokud se pánové z levice nevzpamatují a nezačnou dělat SERIOZNÍ politiku, tak se v týhle zemi nic nezmění. Názorný příklad jsou ty poplatky ve zdravotnictví viz http://domaci.ihned.cz/c1-33887790-poplatky-umoznily-moderni-lecbu-rakoviny-pro-vice-lidi . Více léčených pacientů se opět vrátí na původní malý počet, protože na léčení NEBUDOU peníze, protože v rámci politického boje jako populární, ale populistický krok je časem socdem zase zruší . . .

únor 09, 2009 18:13
Ve světě se dějí tak STRAŠNÝ věci, že si je u nás ani neumíme představit. : toulavej
Tak například současný premiér Itálie byl asi 2 roky v DOMÁCÍM VĚZENÍ, protože byl namočený do podplácení, tedy KORUPCE. A DNES je OPĚT premiérem.
Ve státě Izrael musel ODSTOUPIT PRESIDENT, kvůli případu se sexuálním podtextem.
Bývalý kancléř Kohl musel ODSTOUPIT kvůli černým volebním fondům v Německu.
Ředitele Zeměkoule Clintona několik let vyslýchal Kongres a chtěl ODVOLAT kvůli sexuálním deliktům, nejen s Monikou, také kvůli případu pochybného nákupu – prodeje akcií firmy Whitewater, do kterého byla namočena především jeho žena Hillary.
Bývalý president a dřívější starosta Paříže Chirac unikl vyšetřování za nelegální získání bytu pro svého syna jen díky zvolení za presidenta Francie.
Bývalý president Polska Kwasniewski udělal Polsku mezinárodní ostudu, když přednášel na univerzitě v Kyjevě OPILÝ http://zpravy.idnes.cz/kwasniewski-prednasel-opily-levice-se-boji-ostudy-fwk-/zahranicni.asp?c=A070925_105650_zahranicni_ad , to, že byl spolupracovník STB už ani nebudu dál rozebírat.

Čili, samé špatné události a to v JINÝCH, vyspělejších demokratických ZEMÍCH. Neznamená to snad, že to jinde NENÍ lepší ???
Na VYMÝVÁNÍ mozku byl tuším specialista bolševik a jeho teorie o světlých zítřcích, korunovaná zdařilým úslovím – poručíme větru dešti, tak KDE tohle strejda tady na Kudlance zahlédl, mně není jasné, pomůže někdo ?
únor 09, 2009 18:26
Toulavej, : Eva
já ti děkuji za příspěvek, leč věř mi, že nikdo z nich momentálně "na mašli" opravdu není (mj. i proto, že historické souvislosti vývoje společnosti jsou jim dost důvěrně známy). A to, co mi radíš ( význam priorit atd), není třeba jim vykládat, to fakt sami vědí. To netuším, o tom jsem se přesvědčila.

Nejsem bláhová, abych očekávala, že hromadně se budou hrnout ocenění pro "ředitele". Psala jsem to jen proto, že se tu od různých osob ozývala doporučení výhradně pro druhé, aby změnili optiku vidění světa smilies/wink.gifSami jsou si, pochopitelně, jistí o správnosti té své....

únor 09, 2009 18:28
Snad bych si velmi mírně dovolila parafrázovat, zcela neadresně, profesora Durdíka : Eva
(zdravím Wendy smilies/wink.gif): kdyby se někde v Horní Dolní ustanovil kroužek mladých chirurgů a zkoušeli řezat břicha kolemjdoucím, tak je zavřou. Když tamtéž vznikne Spolek přátel, nepřátel (školy, lidí, zdravotnictví, v originále hradu), nikdo je nezastaví, protože hradům (školám, zdravotnictví, dětem, člověku) u nás rozumí každý. Takže i třeba když začnou dělat neodborná zvěrstva, ještě se jim zatleská smilies/wink.gif
únor 09, 2009 18:48
Lp, spojuješ to asi spávně, mohu§li odhadnot z toho, co píšeš, : Eva
ke všemu ty lidi nejsou nenažraní a i v systému je doooost peněz, jenom nějak jaksi nikdy nedorazí k těm, co jsou fakt v terénu.
únor 09, 2009 18:50
Evo, : Petronila
můžeš mi to věřit a nemusíš, protože jsem to sem nenapsala, ale poté, co jsi popsala toho ředitele, tak jsem si řekla - ten je fakt dobrej, ten se neztratí, i když o tohle místo přijde.

Ale vzhledem k tomu, že diskuse byla o tom, co takovým lidem navrhnout pro řešení situace, jsem to sem nenapsala, abych neodváděla od tématu.

Měnit optiku nehodlám, mnohem lépe se mi žije podle filozofie, že jednou je člověk dole a jednou nahoře, že to je život a že když nejde o život, jde o h..., než podle té, že všechno je neustále pos*ným navrch.

Ano, já vím, že ten ředitel je činorodý optimista (maňásků netřeba) a chápu, že ho ta situace se... štve. Koho by ne. Dejme tomu, že bude bojovat až do konce a ono se to nepovede. Chápu, že ho to pak bude mrzet, štvát, bude zklamaný... Možná by měl plné právo na to, aby zatrpkl a začal si myslet, že celý svět směřuje do psí p*. Ale pomohlo by to jemu osobně nějak?


únor 09, 2009 19:47
. . . : toulavej
Až tak chytrej tedy nejsem, abych dohlédl celou hloubku myšlenek pana Durdíka. Něco málo tuším, o čem by to MOHLO být, leč jen tuším a něco mně říká, že smysl bude jiný, než si myslím. I profesionální politici jsou jenom amatéři ve věcech, které nestudovali. A tak třeba na ministra dopravy nebo sociálních věcí žádná škola neexistuje.
Politici se tak řídí nebo neřídí doporučeními odborníků. Podle toho, čemu která strana dává přednost. Jsou u nás dokonce některé strany, které se řídí VÝHRADNĚ výsledky veřejného mínění, tedy většinovým názorem na konkrétní věci. Když ty konkrétní věci se ukáží jako AKTUÁLNÍ v dané době a jejich rychlé řešení přinese oblibu a politické body. A ZATÍM většina v žádné anketě neprojevila potřebný zájem o řešení problémů seniorů. Tak na tom řešení ani ty strany nepracují, když na to PRŮZKUM veřejného mínění nepoukazuje. Takže se vracím k těm vzdělaným idiotům, na kterých záleží, na jaké téma ukáží, na co upozorní veřejnost. Jestli to budou nesmysly typu Hanychové konečně vyklouzla bradavka, nebo napíší nezajímavou reportáž z domova důchodců, aby si společnost VŠIMLA, že mezi námi žijí senioři a když se toho dožije, tak se časem tím seniorem KAŽDÝ také jednou stane . . .

Jinak je pravda, že každý člověk je přesvědčen o své pravdě, to už říkali staří Řekové, na tom není nic divného. Divný by byl opak, že by si to lidé nemysleli . . .

únor 09, 2009 19:51
Poslední vyjádření k toulavému. : strejda
Ne, s tímto demagogem, navíc s klapkami na očích, který se, jak řekl, ani nedívá na TV, protože ji nemá, on tu k jednomu případu prostě MUSEL zaujmout ten svůj předlouhý komentář – vatu, on nám tu prosím začal vykládat, jak by to mělo být správně… On se prosím chytne, i teď, jednoho mého příkladu a jede a jede a jede. ON je přesně ten typ člověka, který tu popsal NČ i já ve svých minulých příspěvcích.

To, co popsala Eva s ředitelem DD, to je velmi a velmi smutné a právě TO o něčem shnilém vypovídá. To je hnus, vážení! Ale - kdyby to bylo obráceně, kdyby tam bylo vše v pořádku, tak by se tu o tom, vážený veledemagogu, ani nezmiňovala. Ona by neměla proč, on by za ní nepřišel s problémem. Je to prosím jasné? Řekl jsem to dost srozumitelně, proč se nezmiňuji pouze o kladech? Tím jsem dfm, vysvětlil, proč se zabývám pouze negativy. Svatá prostato… Proč já to musím takto polopaticky?
A následuje poučení z krizového vývoje, bolestivá přednáška, co všechno se děje ve světě. Koho myslíš, ty přechytralej, že před sebou máš? To ti tu mám polopaticky nastínit, že nej – sme dě – ti, nej – sme dě – ti?

Další příklad, té krásné a rozkvétající se demokracie. Ty předchozí už ani nezmiňuji:
Proč dostala S. Slonková pokutu za zveřejnění té frašky - průběhu volby prezidenta? Proč? Je snad tohle normální? Kdopak nám to tu cíleně likviduje ty „hlídací psy demokracie“. Kdo?

Proč se nesmí, a to pod tvrdými tresty, zveřejňovat nahrávky těch našich bohů tam nahoře, když se zjistí cosi nekalého v jejich počínání a kteří tu kují ty neustálé pikle a myslí si, že tu jejich trafiku mají nadosmrti? Proč? Proč to nesmí ten plebs dole, který je volil, vědět? Aby byli beztrestní. Do je další velehnus, vážení.

Chcete ještě další?
Kam se ztratilo 5 miliard ze zdravotní pojišťovny? Jak je možné, že se neví, za co byly vyplaceny?

Mám snad pokračovat, ty demagogu? Ne už nebudu!

Už naposled! Byl bych opravdu velmi rád, toulavej, opakuji velmi rád, kdybys zapomněl, že tu nějaký strejda vůbec existuje a bral si jeho nick i nadále do svého orálu. Já tě nečtu, ty mne nečti.

únor 09, 2009 20:00
Strejdo, : Petronila
a Ty si myslíš, že je v pořádku pořizovat a zveřejňovat nahrávky hovorů KOHOKOLI, byť by to byl veřejný činitel? Minimálně dřív, než proběhne soud. Líbilo by se Ti, kdyby to tak mohli beztrestně udělat i Tobě? Argumenty, že poctivý člověk se přece nemá čeho bát, neberu. Můžeš být podle práva naprosto bezúhonný člověk, ale přesto pochybuji, že by Ti nevadilo, kdyby se obsah Tvých telefonních hovorů dověděl celý národ (dejme tomu manželka, že nevinně flirtuješ s kolegyní z práce). Navíc od ZVEŘEJNĚNÍ něčeho k tomu, aby bylo dotyčnému člověku něco dokázáno, případně za to byl ODSOUZEN, je zatraceně daleko.

A že jsou novináři hlídací psi demokracie?smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Možná řídké výjimky. Většina v honbě za pochybnými senzacemi píše nesmysly o tématech, kterým houby rozumí, aby zvýšili odbyt svého plátku.

A Tvůj poslední odstavec - sám jsi o pár odstavců výš psal, že nejsi dítě, ale tohle mně připadá poněkud dětsky trucovité. Sakra, chlape, vždyť je to jen diskuse, navíc Toulavej se ani na rozdíl od Tebe nenavážel do Tebe osobně, jen si dovolil mít jiný názor. To je to opravdu taková urážka?
únor 09, 2009 20:16
Petronilo - vytrženo z kontextu, chytání za slovíčka.. : strejda
Pořizovat nahrávky, pokud se jedná o podezření z nekalé činnosti. Nepřekrucuj! Já nemám rád polopatismus.
Mně osobně je úplně jedno, pokud mně někdo poslouchá, či nahrává. Nemám co skrývat.


únor 09, 2009 20:25
vidíš, strejdo, : Petronila
mně to tedy jedno není, i když také nemám co skrývat.

Pořizovat nahrávky při podezření z nekalé činnosti samozřejmě policie smí i teď. Nebo ne?

ZVEŘEJŇOVAT tyhle nahrávky v tisku je něco úplně jiného. Jak je možné, že tyhle věci vůbec uniknou na veřejnost před tím, než vůbec dojde k soudu? Presumpce neviny, říká Ti to něco?
únor 09, 2009 20:33
Petronilo, : strejda
vzhledem k tomu, že každý z nás stojí na jiné straně a každý z nás má i jiné vidění světa, nikdy se neshodnem. Já jsem všechny nahrávky slyšel. Ani jedna nebyla tzv. košer. Ty se posmíváš hlídacím psům demokracie. Já mám mnohé za hyeny a mnohých si vážím. Jsou však tací, a kdyby nebyli, mysleli bychom si, že nám vládnou andělé.
A Ty to shodíš do věty, že se honí za nesmysly a píší bludy o tématech. Vidíš, jaký je v nás rozdíl? Myslíš si, že má tato diskuse vůbec smysl?
únor 09, 2009 20:49
... : bb
Petronilo, veřejný činitel je něco jiného. Ten podle mne tím, že vstoupí do politiky, dává veřejnosti souhlas k tomu, aby byl sledován, aby byl dotazován a aby musel skládat účty.
Strejdo, že ty se nemáš za co stydět, je vedlejší, ostatně v době, kdy jsi byl nevěrný manželce bys asi taky nerad aby tě někdo nahrával, natáčel, ale to je zcela vedlejší. Mně by vadilo i kdyby mě bez mého vědomí nahrávali u žehlení, každý máme jinou potřebu soukromí. Jenže my jsme neveřejně činní, máme na ochranu soukromí právo. Ne tak politik, veřejný činitel.

únor 10, 2009 09:26
... : bb
Demokracie teď, Strejdo, dostává silně na frak. Viz chaos způsobený oranžovými s poplatky. Viz extempore pana Ratha s řediteli škol. Ten floutek si dovoluje čím dál víc a je to jen arogance moci.
únor 10, 2009 09:28
Bébé, : strejda
to já si myslím, že už dostala na frak mnohem dřív. Teď se to jen stupňuje. Už nebudeme smět znát ani identitu lumpů, už nebudeš vědět, je-li nějaký poslanec za něco stíhán či ne... smilies/cheesy.gif To budou všichni andělé.
Když prohlásím, že mi to všechno připadá tak, že si lumpové připravují půdu, budu zase ten hloupej, který nutně potřebuje osvětu a který jde se stádem.

Koukám jako blázen, Ty sis na mne vytáhla anály, že jsem byl nevěrnej, jo? Ale to už je dávno promlčené, bébé. A tehdy - pouhá degustace, pouze ochutnávky. Srdce v tom nehrálo žádnou roli. A nebyly mobily...a pak, kdo by měl zájem, že jo.
A doktor Ráth? To není můj oblíbenec. Tady je totiž problém, mít oblíbeného politka. To snad ani není možné. smilies/grin.gif
Pojďte se už bavit o něčem jiném.
únor 10, 2009 09:54
Ale nééé, : Míša šíša
já se tak těšila, že to dotáhnete na 300 komentářů smilies/wink.gif
únor 10, 2009 09:59
strejdo : bb
svíčková a masíčko je ti tu předkládáno v pravidelných intervalech, nelze si nepovšimnout:-)
A ano, je to promlčené, nešlo o nic atd. Přesto by ti nebylo jistě příjemné, abys byl u toho nahráván, natáčen. Ale na to máš coby soukromá osoba právo. Politik podle mne ne.

Doktor Ráth si sám sobě vystavil atestaci :-)))
únor 10, 2009 10:06
bb, Rath jen oficiálně nastolil pro ředitele SŠ, feudalismus, nevolnictví : Eva
a oni, labilové, to zase vůbec nezaregistrovali, to chce fakt potrestat a ty devótní poddané odměnit smilies/cheesy.gif
únor 10, 2009 10:26
Strejdo, ani můj to nebyl favorit : NČ
Ale pak jsem ho viděl, jak párkrát přivedl k hysterii Topoly a jim podobný. Pak zase, jak solidnim hákem vrátil zákeřný napadení, a pak, jak vyjeb*l s Bendlem a s jeho poníženym a podlejzavym škemránim o ponechání ho v hejtmanský židli za uplně cokoliv!
Tak teď mu držim palce! A držim mu je tim víc, čim víc ho "ti se zdravym rozumem" odsuzujou. Právě to jeho odsuzování lidma, s kterejma bych nechtěl mít společnou ani popelnici před barákem, mě utvrzuje v tom, že tenhle chlapík, zcela logicky a správně používající na hrubej pytel hrubý záplaty, vůbec nebude tak špatnej!
A ať se z mejch názorů všichni "demokrati a zejména demokratky" klidně třeba po*erou :-)
únor 10, 2009 10:30
Míšo šíšo:-) : NČ
Jo, 300 bude absolutní rekord.
únor 10, 2009 10:32
tak uz jen 25 : mura1
drzim vam palce :-)
únor 10, 2009 10:34
Petronilo, tak kvůli tomu rekordu:)))) : Eva
Když ty něco napíšeš, tak si to prostě myslíš a já nemám absolutně proč tomu nevěřit.

Jsem přesvědčená, že ten ředitel nikdy neskončí, že by ho cele pohltilo, že svět směřuje do ....Akorát, že je prostě dávno potvrzené, že dlouhodobá nemožnost překonat "běžné" překážky, je největším škodlivým stresorem. A to se časem prostě třeba na kardiovaskulárním aparátu, imunitě nemůže neprojevit.
únor 10, 2009 10:45
Rath : Kamila
když může někdo přeběhnout od ODS do ČSSD, tak u takovýho člověka se není čemu divit. Nejdřív ostře pro poplatky, pak stejně ostře proti. Jooo, to si to tak někdo umí zařídit!
únor 10, 2009 11:00
ne kvůli rekordu :-) : bb
ano, také bych nechtěla mít nic společného s někým, kdo podporuje a sympatizuje s Rahtem, ačkoli:
- korumpoval farmaceutické firmy za placenou reklamu ve svém časopisu slibem podpory jejich produktů přes VZP
- podporuje a schvaluje nerespektování platného zákona o poplatcích (nevím, jestli mu za to ještě stále lidi tleskají, když na lék bez poplatku doplácí víc než v lékárnách s poplatkem)
- zfalšoval doklad o atestaci
- šikanuje ředitele středních škol ve svém kraji a plně podpořil plošný vyhazov schopných ředitelů fungujících DD a ÚSP v plzeňském kraji
- veřejně ironizuje soukromý život Topolánka, ačkoli sám žije současně se 2 partnerkami, z toho 1 z nich je manželka, a s oběma si nastřídačku pořizuje děti
...atd.


únor 10, 2009 11:17
a ano, Kamilo, přesně jak píšeš - S POPLATKY PŘIŠEL JAKO PRVNÍ : bb
a teď je jako první proti :-)))

velmi důvěryhodný člověk, rozhodně si zaslouží NČho apod. potlesk :-))
únor 10, 2009 11:19
... : bb
tím bych za sebe generaci dlužníků ukončila - stačí, že nám další dlužníky připravují oranžoví
únor 10, 2009 11:21
Dotaz : Míša šíša
kdo spadá do kategorie "NČ a spol."?
Já jen, abych náhodou sama sebe nezařazovala někam, kam nepatřím.
únor 10, 2009 11:30
Oprava : Míša šíša
"NČ apod."

Sakra, tu třístovku dáme, né? smilies/grin.gif
únor 10, 2009 11:31
Ač pamětník, nepamatuji takový počet diskusí pod článkem. : strejda
I když - semlelo se tu kdeco i mimo mísu. Docela by mne však zajímalo, jestli má Kudlanka nějakého toho Guinesse z minélo doby?
A také by mne zajímala technická stránka archivování. Když už jsme v té jiné míse. Ty články, včetně diskusí, když odcházejí do propadliště dějin, ty se v archívu komprimují? Pokud ne, za ta léta by mohla zabírat celá Kudlanka, řekl bych až několik TB. A to je panečku k nedopočítání. Těch nul a jedniček...
únor 10, 2009 11:42
Míšo šíšo, neboj! : NČ
Já nikoho k sobě nezařazuju, fakt jsem tady jen sám za sebe a z vlastní vůle a nejvíc z lásky k Danielce. Žádnej stranickej sekretariát mi nedává do huby vypatlaný vomletý modrý fráze.
Takže ne, kdo ke mně patří.
Spíš tak, kdo ke mně určitě nepatří. Což jsou, jak sám Otec Zakladatel, Nejmoudřejší z moudrejch, Největší z ekonomů a Největší klimakterik prohlásil nedávno, po drtivě prohranejch volbách: "Z ODS se stala banda korupčníků, už s ní nechci mít nic společnýho."
Jo, měl aspoň jednou v životě pravdu. Sice pozdě ale přece. No a já též s nima a jejich patolízalama nechci mít nic společnýho. To je všechno.
únor 10, 2009 11:42
Pardon, překlep: Klimatolog. Samozřejmě. : NČ
.
únor 10, 2009 11:43
Tak já zkusím ještě přispět k tý třístofce: : Krakonoš
Rath je jedno z největších prasat a křiváckejch hovad polistopadový politiky. Kdysi jsem odsoudil Macka za jeho trapnej pohlavek tomuhle bastardovi zezadu. Za tím si stojím, ale doplňuju: Macek se mu měl postavit čelem a pěstí mu votočit ten jeho fašounskej xicht naruby.
V týhle zemi se ještě budou dít věci. Pamatuju z literatury, že z Hitlera měli ze začátku taky jen pr*el a kreslili vo něm v novinách karikatůry. Pak je, užitečný idioty, na hodně let ten smích přešel. smilies/angry.gif
únor 10, 2009 11:51
Dík Krakonoši : NČ
další bod pro něj:-)
únor 10, 2009 12:00
NČ, : Míša šíša
proč překlep? I muži mají své klimaktérium. Někdo to snáší líp, někdo hůř. smilies/smiley.gif
únor 10, 2009 12:20
Jo Míšo, se zrovna též nacházim v tom bořlivym životnim úseku. : NČ
Jenže já fakt myslel klimatologa!!!! Což On je též. Vono to celý je tak, jestli von nejni nějaká reinkarnace samotnýho největšího Čecha všech dob, Jár dy Cimermanna. Anebo jen Nývlt?
únor 10, 2009 12:37
Já sem věděl, nýče, : Krakonoš
že ti udělám radost. smilies/grin.gif
únor 10, 2009 13:12
Jo jasně Krakonoši : NČ
Vždycky mi udělá radost, když mám potvrzeno, že jsem měl zase pravdu. Což jsi mi, přímo žlučovym výstřikem, potvrdil stopro. Můžu jít s dobrym pocitem na dnešní Kozel.
únor 10, 2009 13:17
já zíráááááááááám.... : d@niela
fakt.
A k tomu, co tu napsal strejda (a čímž si dovoluju oslovit i případný lidi, co tomu rozuměj, páč já ne): ohledně těch diskuzí, článků atd., co "odcházejí do archivu":
občas něco vytáhnu ze staré kudlanky - ale ráda bych a nevím jak, nějak ty pěkné a zajímavé udržela při životě... Nevim jak na to... Poradíte někdo? jinak: redakční systém je to Joomla.

únor 10, 2009 13:39
Dotaz, míšo šíšo, : Eva
potřebuji akutně ihned poradit, zda se nám pro Kudlu bude hodit též maňásek Velkého Klimakterika a Dráta? smilies/wink.gif Abych se s jejich výrobou nemordovala zbytečně smilies/wink.gif
únor 10, 2009 13:51
Eviku, zcela určitě : Míša šíša
Myslím, že to budou nejpopulárnější loutky.
Jo a přidělej ještě maňáska Paroprase pro bb a Skutra pro NČ (to padne materiálu!) smilies/grin.gif
únor 10, 2009 14:01
No, Míšo šíšo : NČ
za skutr´a ti tady hrozí věčný zatracení :-(

únor 10, 2009 14:17
Tak děti, dotáhněte to přes ty tři stovky, : NČ
já jdu na ten Kozel.
únor 10, 2009 14:24
NČ, : Míša šíša
moje výrazivo to není, já za to nemohu, že to používáte vy s bb.
únor 10, 2009 14:31
Jo, ještě jsem nevypad : NČ
Míšo šíšo, odpusť jí to. Myslim, že ona ani neví, co činí. Neb nevědomost hříchu nečiní.
únor 10, 2009 14:36
No a je to! : Míša šíša
Že to ale trvalo smilies/grin.gif
únor 10, 2009 14:39
NČ : Justík
Hříchu činí a navíc neomlouvá smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 10, 2009 14:39
huráááá - gratuluju :-))) : d@niela

únor 10, 2009 15:56
NČ : Petronila
a Ty jsi odborník na klimatologii, nebo tomu aspoň trošičku rozumíš? Nemohl bys mi prosím vysvětlit, v čem tedy Klaus v tomhle směru nemá pravdu? smilies/grin.gif
únor 10, 2009 18:54
Nerada se vměšuju, Petronilo, : Eva
klimatolog rozhodně nejsem, ale on může mít Klaus v této otázce pravdu: http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-ochlazovani
únor 10, 2009 19:11
Evo, : Petronila
já taky nejsem odborník, ale s odborníky jsem o tom mluvila, a ti tvrdí, že v tomto má pravdu Klaus. Proto se NČ-ho ptám, když si z toho dělá takovou srandu, tak má jistě v záloze nějaké argumenty smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 10, 2009 19:20
Petronilo, to si piš, že má. : toulavej
Jinak by určitě nebyl proti Klausovi, když mu fandí . . . A argumenty používá NČ vždycky. Jenom namátkou jsem si vzpomněl třeba to výstižný bla bla bla . . . :-)
únor 10, 2009 20:19
Dost dobrý!!! Třístovka pokořena :-))) : NČ
Danííííí. Gratuluju!
A jinak? Někdo se furt dožaduje jakýchsi argumentů, protože sám nevidí a nechápe.
Takže bych pár argumentů přidal, přestože to považuju za házení perel... Zde jsou: Bla, bla, bla.
únor 11, 2009 06:40
... : mia
Ty holky rohatý mají výdrž.Ta napravo bude mít z toho čichání brzy rýmu.....Pěkný.
únor 11, 2009 07:56
... : bb
hmmm....

únor 11, 2009 10:00
tuláku : mia
článek jsem četla a není to pro mě nic nového.jsem uvědomělý pacient a čtu články odborníků,a co se týče těch novinářů vím,že v cizině kam jezdí moji příbuzní publikují jiným stylem.takže tady souhlas se vším s tebou.co se mi nelíbí je někomu své názory vnucovat,neumět se zamyslet nad argumenty druhé strany.že má někdo jako ty své pevné zásady je v pořádku,ale já se snažím nebrat názory druhým.A jde mi hlavně o to,že v tomhle státě kdyby se hospodařilo jak má bylo by těch peněz daleko více.ty své poznatky máš spíš teoretické,já i praktické-poněvadž jsme na konci tak to napíšu-byla jsem svědkem docela drsného sex.obtěžování nemoh.pacientky v kraj.nemocnici za naprostého nezájmu personálu.a mohla bych pokračovat,ale bojím se,aby mě někdo za takové příspěvky nenapadl.
únor 11, 2009 11:41
Mio, prosím tě, piš, : Eva
v rámci zachování tvého i našeho duševního zdraví, piš, nedus to v sobě. Nikdo soudný tě nenapadne. smilies/wink.gif
únor 11, 2009 12:03
eva : mia
Dík za reakci.Jsem v rozpacích,nejsem zvyklá se někde zviditelnovat.Bojím se jednak reakce čtenářek,že by to zkazilo náladu nebo že dramatizuji,zveličuji a taky aby mě někdo nezažaloval.I když nikdy nikoho konkrétního nejmenuji.A taky jsem naštěstí potkala výborné lékaře,kterých si nesmírně vážím,snažím se vidět i z jejich pohledu-nést zodpovědnost za zdraví člověka který za mnou přijde z ulice a já o něm nic nevím..Té beznaděje bylo Evo hodně,ale snažím se vidět to lepší.Postupně napíši.Mé motto je-"Nedovol,aby tě strach z prohry,vyřadil ze hry."Dobré poledne.
únor 11, 2009 12:30
Milá Mio, prosím Tě, : Eva
pokud by to bylo mimořádně závažné sdělení, tak to nepiš sem, ale raději pošli mailem Daniele, ona je ostřílený profík, ta si s tím poradí. A uvidíte, klidně to přepošlete na můj mail, budete-li třeba chtít ap.
Čímž se Daniele omlouvám, za "fušování do řemesla" smilies/wink.gif
únor 11, 2009 14:09
NČ, : Petronila
aha, tak to je ovšem jiná. Skláním se před pádností a přesvědčivostí tvých argumentů.

Možná bys s nimi mohl vyrazit na nějakou mezinárodní klimatologickou konferenci, ať si tam páni vědci zbytečně netřepí pysk a jdou radši dělat něco užitečného. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 11, 2009 14:20
eva : mia
Neboj Evo,já vím co si mohu dovolit a co ne.Kdybych chtěla ohromit nebo fnukat už jsem to mohla napsat dávno.Některé věci jsou tak intimní a nechce se mi na ně vzpomínat,už jsem to tu psala,že jsem je zamkla hluboko do svého podvědomí.Snad z toho vyplynulo,že si nechci hovět v bolestínství,chci se nabíjet i prostřednictvím kudlanky pozitivní energií a vychutnávat si ty chvíle,kdy se necítím unavená a bez energie,což je podstata mé nemoci.A ted už jsem toho na sebe práskla tolik,že se tě jen zeptám-do třeboně to máš blízko za danielou jsi jihočeška??
únor 11, 2009 14:30
Mio, nemám pochyb o tom, : Eva
že víš, co si dovolit smilies/wink.gifJen tak "ve svých starých kostech" cítím, že někdy se můžeme normálně setkat s tak šokujícími jevy, že se z dobrých důvodů (ochrany svědka) nedoporučuje je příliš veřejně ventilovat.
Jsem jihočeška, samo, se nejčastěji pohybuji na trase ČB, ČK, Černá v Pošumaví smilies/wink.gif To my budeme nakonec "sousedky" smilies/wink.gif
únor 11, 2009 18:25
Eva : mia
Jsem taky jihočeška.Právě,že některé věci nechci ventilovat.Nevidím to ani jako smysluplné.Nikomu tím nepomůžu.Je to za mnou a ted mám skvělou paní docentku,už jsem to tu psala v těch tématech o lékárnách.Nedokážu odhadnout zda jsi psycholog,psalas,že přednášíš policajtům,tak nevím.Ale dík za reakci.
únor 11, 2009 18:58
... : NČ
Cit: ..."ať si tam páni vědci zbytečně netřepí pysk a jdou radši dělat něco užitečného".
Což bych doporučil i tobě a tvýmu pysku.
únor 12, 2009 06:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]