O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BACHA NA VÁŠ MOBIL! PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 leden 2009

Následující informaci - PRO MAJITELE MOBILNÍCH TELEFONŮ - berte zcela vážně (ověřeno na PČR), třeba někomu zachrání účet za telefon. Jde o to že Vám někdo zavolá na mobil a představí se jako " PROVIDER" Vodafone, T-Mobile nebo Eurotel a pak Vás požádá o vyťukání kódu 09 a  vysvětlí, že jde o ověření správné funkce telefonu.

 

 

 

 

 

      Podvodníci mají k dispozici prostředky, díky kterým spolu se zadaným kódem přečtou Vaši SIM kartu a pak si vytvoří její kopii s Vaším číslem a veškerá jejich volání budete mít v účtu vy. Současně se objevuje i vir, který zničí SIM kartu a poškodí telefon. Tento vir poznáte tak, že se Vám jako příchozí hovor zobrazí na displeji "A", "C" nebo "E". Rada zní hovory nezvedat a v případě, že Vás někdo požádá o zadání kódu, okamžitě zavěsit.  Protože se podvody začaly praktikovat ve velkém měřítku,předejte sdělení co nejvíce lidem.

 

 


A TEĎ - JAK JE TO OPRAVDU, PŘÁTELÉ... 


 

Dobrý den,

     pokud se týká této konkrétní předmětné informace, jedná se skutečně o tzv. "hoax", což je nepravdivá podvržená informace mající jediný cíl, kterým je mystifikovat příjemce zprávy a donutit jej případně zprávu dále šířit.  Primárním cílem takových zpráv je pouze jediný cíl - doběhnout příjemce a dezinformovat jej.

     Již v minulosti se objevovaly v rámci tzv. "hoaxů" i zprávy, které informovaly příjemce o nebezpečí při volání z různých telefonních čísel na číslo uživatele nebo aplikaci různých číselných kódů v průběhu hovoru. V několika případech byla zpráva označena jako sdělení ministerstva vnitra či policie. V reálu však žádné takové zprávy vůči veřejnosti nikdy nebyly  veřejnosti sdělovány.

     Pro informaci uvádím, že doposud jsme preventivně informovali veřejnost jen v případě tzv. "žlutých linek" v návaznosti s automatickým přesměrováním pomocí tzv. "dialerů", kdy se jednalo o volání na telefonní čísla, jež jsou zpoplatněna zvýšenou tarifikací (většinou v rozsahu 60 Kč za min.). Tato informace se ale týkala připojování do sítě Internet pomocí vytáčeného připojení (tzv. dial-up).

S pozdravem


npor. Bc. Karel Kuchařík,

vedoucí oddělení
internetové kriminality
Policejního prezidia ČR

 

 

Komentáře (6)add feed
Jo, : strejda
a navíc mám dojem, že už je to celé staré jako Praha. Nebo jako já. Nějak se ty hoaxy stále otáčejí a vracejí jako bumerang.
Tady v pohraničí je však jiný problém. Dost často mi přicházely hlášky typu "vítejte v Německu" a mobil se přepnul z cz na německého operátora. A to jen proto, že jsem tam měl nastaveno volba sítě automaticky. Je to sice velmi praktické při cestování, ale v tomto případě nikoli. (Mobil si našel momentálně silnější signál). A tak jsem to přecvaknul na volbu sítě ručně a mám pokoj. Protože v prvním případě bych platil i za přijatý hovor jako při roamingu, jako kdybych byl v Německu. Na to pozor v pohraničí než to ta EU v Bruseli trochu finančně upraví!
leden 20, 2009 21:21
je to děsně stary a přitom je to furt na vrcholu HOAXŮ!!! : ivanka
já to dneska dostala asi 3x - asi to zase nabejvá grády...
leden 20, 2009 21:24
... : petulka
Hlavní problém je v tom, že většina lidí takovou informaci prostě zbaští a vůbec o tom NEPŘEMÝŠLÍ. Někdy mi zůstává rozum stát nad tím, co všechno jsou lidé schopni sežrat... Ale místo toho, aby se obrátili na někoho kdo problematice rozumí, budou raději tento nesmysl šířit dál...

leden 20, 2009 22:12
Když dostanu mail s podobnou zprávou, : Myška
tak v první řadě projedu databázi hoaxů na www.hoax.cz. A vůbec nechápu, proč to tak nemůže udělat každý. Odpadlo by dezorientovaných lidí a nezaplňovala by se schránka blbinami.
leden 21, 2009 06:53
Zrovna včera : Krakonoš
jsem dostal vod jednoho serijózního chlápka s titulem mail vo tom, jak "normálně takový zprávy nepřeposílá, ale tohle je fakt bomba, Bill Gates se rozhodl podělit vo svý bohatství a následuje neuvěřitelnej návod, jak se k těm majkrosoftím prachům dostane i Jenda Benda z Poslední Lhoty, má-li trochu filipa a aspoň vytáčený připojení.
Starý skoro jak sám internet, miliónkrát probraný na všemožnejch diskuzích a pan intelektuál to stejně pošle. Nezabili byste ho? smilies/shocked.gif
leden 21, 2009 11:19
Tak to teda pozor, Krakonoši. Jestli s tím má něco společnýho Benda, : toulavej
tak to je ale úplně jiná. Benda je, jak známo, posel mnoha sdělení od vesmírných lidí sil světla a s tím bych si teda, na tvým místě, moc nezahrával . . .

leden 21, 2009 14:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]