O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ARCHIV - JSEM BACULKA - III. PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 leden 2009

Hm, Vánoce, Silvestr i Nový rok za námi, a já už teď vím, že si nerisknu stoupnout na váhu a bude se mi chtít brečet - vždyť víte, o čem mluvím: cukroví, vánočky, salát, řízečky, rybičky, válení se u televize, horká medovina, punč na trhu ve městě a plno dalších dobrot, co se "musely" sníst, aby se to "přeci nevyhodilo"...

 

 

 

 

 

    

 

     Už i teď nastupuje Pavlovův reflex a bohapustě slintám jen při pomyšlení na všechny ty hříchy, kterým jsem s takovou radostí propadala ... a vy jistě také. Jestli ode mne čekáte varovně vztyčený prst a nějakou radu na novoroční dietu, zklamu vás. Snad jen stará a osvědčená finta: veškeré pochutiny si vždy dávejte na dezertní talíř - zaplní se menším množstvím jídla, vy budete mít radost z pohledu na PLNÝ talíř a váš žaludek se nehroutí pod náporem obrovského množství jídla.  

  

     Z dlouhé chvíle jsem listovala různými časopisy a zase na mě vykoukly inzeráty, propagující ,zaručené" prostředky na hubnutí - z fotek se na mě střídavě smáli Petr Novotný, Petra Černocká nebo neznámé paní z agenturních fotek - všichni prý byli dříve tlustí a s pomocí prášků, koktejlů nebo masážních strojků zhubli od 10 do 30 kilogramů. Bezpracně! Vrtěla jsem hlavou a říkala si, proč z nás reklamní agentury dělají blbky. Petr Novotný prostě rád jí a vždycky bude mít ,bříško" a Petra Černocká nikdy tlustá nebyla, jen její fotografii v počítači roztáhli, aby tak vypadala. A oba dohromady si prostě chtěli přivydělat „nějakou tu korunu", což se stalo, a budiž jim to přáno; jen si říkám, jestli se nad tím někdy zamysleli a jestli si nepřipadali kapku hloupě...

 

     Stejně tak Halina Pawlowská k nám kdysi promlouvala z obrazovky v reklamě na hubnoucí koktejl i tyčinky téže firmy a snažila se nám namluvit, že přesně tenhle výrobek nám dopomůže k vosímu pasu a štíhlým bokům. Cha! My dietářky, které jsme vyzkoušely ledacos, přece víme, že polykání tablet či koktejlů, ať už jsou s ananasovou vlákninou, papájou, sójou nebo čertví čím, jsou jen podpůrným prostředkem. Tedy to, že spolkneme tabletu a půjdeme  „dorazit" zbytek guláše, rozhodně neznamená, že se nám díky prášku guláš v těle změní na kupříkladu vitamin C.

 

     Mimochodem, Halina je stále baculka a evidentně si ze své nadváhy hlavu nedělá... Takže, milé dámy, nenechme se ohlupovat reklamami, byť by se z nich na nás smály všechny celebrity světa a tvrdily, že TOHLE FAKT FUNGUJE!  Usmějte se, popřejte známým tvářím, nechť si užijí honoráře za onu reklamu (nejlépe dobrou večeří) a obraťte list, nebo přepněte na jiný program. Vás přece nikdo nemusí balamutit pomocí počítačových triků.

 

Pozor - podívání jen na vlastní nebezpečí... 

 

 

 

     Já si s dovolením myslím, že nám chybí hlavně jedna věc: Sebevědomí. V důsledku chování našeho okolí si připadáme jako méněcenné a neohrabané chudinky, které se nehodí do světa, stvořeného pro krásné, protože ŠTÍHLÉ dámy, jimž se dvoří neméně nádherní džentlmeni. OMYL! Zkuste si představit, jak si štíhlá žena jde koupit push-upku a obsluhuje ji korpuletní prodavačka, která na dotaz: ,Máte, prosím, velikost 70A?" sjede tu nevyvinutou chudinku pohrdavým pohledem a hlasitě odpoví: ,Sedmdesátku áčko??? To tady nevedeme, musíte někam do prodejny pro chrty" a zasměje se na kolemstojící zákaznice, jejichž podprsenky začínají na 70C... Připadá vám to jako sci-fi? Mně taky, a proto tvrdím, že nikdo nemá právo vysmívat se druhému či jím pohrdat proto, jak vypadá.

 

     Kdybychom byly všechny stejné, byla by na světě nuda! Zkuste se zeptat mužů, jestli skutečně všichni touží žít s hyperštíhlou ženou. Mám docela dost mužských přátel a můžu směle prohlásit, že polovina z nich miluje kypré tvary, tedy bujná ňadra, oblé boky a bříška! Jen se stydí o tom mluvit, protože teď přece frčí štíhlost a oni se nemohou ve společnosti zesměšnit vyřčeným obdivem k velkému zadečku a ňadrům.

 

     Každému se líbí něco jiného a bohdá jednou přijde doba, kdy budou oblečení větších velikostí samozřejmou součástí výbavy všech prodejen - jak brzy to bude, záleží na nás. Necháme-li si líbit rádoby dobré rady na adresu našich oblin, nic se nezmění. Pročež hlavu vzhůru, vypnout naše přirozená, nesilikonová prsa, usmějte se, hrdě vykročte a řekněte si: ,Ano, mám jiné proporce než modelky, herečky a zpěvačky, a co má být? To přece neznamená, že mi někdo bude tvrdit, že jsem divná, špatná, hloupá a nemám právo na stejnou porci respektu, úcty, lásky a obdivu, jako ostatní!"

 

Roseanne, Praha 

 

  

Komentáře (3)add feed
tedy - proč jste mě natočili? : pavča
to sem si od vás nezasloužila... nebo to se vidim v zrcadle?
smilies/grin.gif
leden 20, 2009 10:27
ůhezky a vtipně napsaný : ivanka
Jsem zvědavá, kdy zase vyleze nějaká další reklama na hubnutí, ale myslim, že to už všichni naši buřtický celerbrity vyzkoušely a kulový...
leden 20, 2009 10:35
já nevim, co furt máte? : Petronila
Je fakt, že je to o sebevědomí a to je především v HLAVĚ. Takže souhlasím s tím, že cítit se méněcenně ve všech ostatních oblastech svého života, protože jsem tlustá, je blbost.

Ovšem zase si nelžeme do kapsy. Tloušťka s sebou nese i nepohodlí a zdravotní rizika. Jak jsem už psala, měla jsem 100 kg a už jsem si vyloženě překážela, bolely mě klouby, fyzička na nule. Teď mám slabě pod 90 a je to lepší, chci to stáhnout ještě víc, protože si myslím, že na rozvrzaný kolena a zavazování bot stylem Menšíkova pana otce - potápěče mám opravdu ještě dost času.

Takže abych to shrnula - pocity méněcennosti skrz tloušťku opravdu netrpím, dokonce ani žádné poznámky okolí neregistruji, ale nedělá mi problém přiznat si, že jsem TLUSTÁ (tedy nikoli "baculka" "boubelka" nebo jiné podobné eufemismy). Na ostatní aspekty mého života (sebevědomí, pocit milovanosti nebo úspěšnosti) to nemá vliv a ani není důvod, aby mělo. Ale ten aspekt, na který to vliv má (zdraví, výdrž) mně osobně stojí za to, abych těch 90 nebrala jako konečnou, se kterou se smířím a hotovo.
leden 20, 2009 11:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]