O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOBRÉ RADY - PROTI NASTUZENÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 říjen 2008

 Nachlazení je onemocněním horních cest dýchacích. Na jeho vzniku se podílejí viry. Při častých nachlazeních jde většinou o oslabení imunitního systému. Nemoc trvá 5 - 10 dnů. Dnes trpí lidé na nachlazení více než v dřívějších dobách, jelikož imunitní systém není trénován klimatickými stimuly. Většinu času trávíme ve vytápěných prostorech a jsme více či méně zchoulostivělí...

Dříve měli lidé v každém domě často pouze jednu místnost, kde se topilo - kdykoliv šli na chodbu, pro dříví či na záchod, byli vystaveni chladnému vzduchu. K starým dobám se již asi nevrátíme, ale i dnes si můžeme účinně trénovat imunitní systém - stačí pravidelné procházky na čerstvém vzduchu...  

 

 

 

 

Nu, a když už pámbu dopustí a sekyra spustí - tady je pár dobrých rad,

jak se s nachlazením a jeho průvodními jevy vypořádat pokud možno co nejlépe a nejrychleji:

 

 

Olivový olej - Zvláčňuje popraskané ruce a rty

Předtím, než vyjdete do zimy, potřete si ruce a rty olivovým olejem. Funguje také obyčejné máslo či margarín, ale na rozdíl od olivového oleje se tak dobře nevsáknou.

 

Váleček - Zahřeje nohy

Jeden z nejjednodušších způsobů, jak se zbavit studených nohou je masáž válečkem. Jezděte jím po chodidlech po dobu 3 minut. Váleček má ještě jeden blahodárný vliv. Pomůže vám natáhnout šlachy, takže se vám bude snáze chodit po vánočních nákupech.

 

Kuřecí polévka - Zmírňuje příznaky nachlazení

Při nachlazení pijte nejen dostatek tekutin, ale dopřejte si i dva talíře kuřecí polévky denně. Většinu infekcí dýchacího ústrojí způsobuje produkce bílých krvinek, kterým se říká neurophily, ty zvyšují produkci hlenu. Kuřecí polévka zabraňuje tvorbě neurophilů.¨

 

Láhev horké vody - Posiluje imunitu

Kdykoliv cítíte, že na vás »něco leze«, přiložte láhev s horkou vodou k vašemu hrudníku. Přesně pod hrudní kostí se nachází brzlík, který vytváří T-lymfocyty, buňky, jež jsou základem obranných funkcí organismu. Teplem jejich činnost posílíte.

 

Láhev whisky - Likviduje bolest v krku

Někteří odborníci doporučují kloktat whisky s vodou. To by bylo ale zbytečné plýtvání. Úplně nejlepší je whisku vypít. Připravte si ozdravný nápoj. Vymačkejte půlku citronu, přidejte trochu horké vody, lžíci whisky a lžičku medu. Pokud nepijete alkohol, kloktejte slanou vodu.

 

Žvýkačka bez cukru - Udržuje v kondici uši

Zánět uší patří k nepříjemným bolestem. Bohužel patří k častým nemocem zimního období. Při chřipce se smrkáním dostává hlen i do ušní trubice. Podle vědců se ale riziko, že onemocníte zánětem ucha snižuje o polovinu, žvýkáte-li pětkrát denně. Akt žvýkání totiž posouvá hlen z ucha. Sladidlo xylitol, které se dává do žvýkaček bez cukru navíc napadá bakterie, které problém způsobují.

 

Polštář navíc - Ničí kašel

Pokud trpíte kašlem, určitě vám neuniklo, že váš stav se v noci zhoršuje. Je to proto, že se řasinky, kterým se říká cilia a které se vyskytují kolem plic a průdušek, narovnají a nemohou posouvat vrstvu hlenu. Hlen se pak hromadí, což způsobuje kašel. Když si hlavu podepřete polštářem navíc, chloupky zůstanou v původním stavu. Pokud netrpíte hlenovým kašlem, ale spíše suchým a šimravým kašlem, zkuste si dát prst do ucha a lehce jím zatřást.

 

Žárovka - Zlepšuje náladu

V zimě se častěji cítíme pod psa. Nedostatek sluníčka snižuje hladinu hormonu štěstí serotoninu. Minutové cvičení s žárovkou vám jej pomůže doplnit. Sedněte si do místnosti, ve které můžete zhasnout. Vezměte posuvnou lampu s 60wattovou žárovkou. Posaďte se metr od lampy, ujistěte se, že ji můžete zhasnout z místa, na němž sedíte. Rozsviťte lampu a dívejte se do ní jednu minutu. Pak ji zhasněte, zavřete oči a soustřeďte se na záblesk světla, které máte před sebou, dokud nezmizí.

 

 

 

RADY JSOU BEZ ZÁRUKY,

ALE POMOHOU-LI, BUDIŽ ZA NĚ DÍK

 

 

 

Z internetu vyhrabala

wendulka

 

 

 

Komentáře (16)add feed
horký čaj s dobrým alkoholem, grepem (citronem), javorovým sirupem (medem) a zázvorem : bb
zahřeje, zažene hrozící rýmu nebo nachlazení, když už je to na spadnutí, tak podpořit 1-2 acylpyriny

postup je opačný než jsem napsala: svařit vodu, vhodit zázvor, nechat probublat minutu dvě tři, odstavit, vhodit lístky čaje, přidat lžičku javorového sirupu, aby to nezhořklo, po zchladnutí na pitelnou teplotu doplnit med a grep nebo citron, kolik kdo snese

med z osvědčeného zdroje, javorový sirup pravý, ne cukerák
říjen 14, 2008 21:23
hot lemon : Sipik
No ano, stary dobry anglicky hot lemon: horuca voda, citron, med a whisky, moj domaci na to nedal dopustit, aj ja som sa s nim zvykla liecit, len pomer whisky a vody sme mali odlisny. Ale ak mozem, pridam este jednu radu: Clarinase, alebo Disophrol od firmy Schering Plough su super pri nadche. Odskusane a ovela lepsie ako propagovany Coldrex.
říjen 14, 2008 22:06
a este na bolave hrdlo : Sipik
nasa pediatricka odporuca stale nieco cuckat ( cukriky, lizatka ) alebo popijat vlazny caj.
říjen 14, 2008 22:08
já myslela, : alena puntíkovaná
že brzlík v dospělosti zmizí.... smilies/shocked.gif
říjen 14, 2008 22:37
nojo, zas nemůžeš lautr všemu věřit... : d@niela
smilies/grin.gif
to je jako kdyby někdo doporučoval si dát polštářek pod prsa. Taky by ho každej měl někde jinde. Takže - třeba se najde nějakej dospělej i s brzlíkem smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 14, 2008 23:17
Kolikrát jsem si v noci : wendy
přidala pořádně pod hlavu, až jsem skoro seděla. Netušila jsem, že je to řasinkama, jen vím, že mi to vždycky pomohlo !
Sipiku - na bolest v krku mám v lednici nastrouhaný křen s medem. Lžičku 3x denně.
říjen 15, 2008 07:38
cibule s medem : alena puntíkovaná
je dobrá i proti kašli a odhlenění. nakrájet cibuli nadrobno, dát ji do misky a na to - podle velikosti cibule jednu až dvě lžíce medu. nechat působit, nejlépe přes noc. Udělá se taková šťávička, kterou užíváme po lžičkách. Je to zázrak. Výbornej je jablečný čas. Omylejeme jablka, oloupeme je a slupky svaříme. Osladíme medem a ochutíme citronem a prochladné (ne horké) pijeme. Děti to milují a zabírá to.
říjen 15, 2008 09:07
Jo tyhle slupky svařujeme s cibulí, : wendy
je to hnusný, ale má to účinky. smilies/wink.gif
říjen 15, 2008 10:46
pokud jde o žárovky, udělejte si jich zásobu - NEBUDOU : toulavej
Evropská komise uvažuje o brzkém zákazu používání žárovek v celé EU a jejich nahrazení zářivkami, stejně jako je to prý už v Austrálii . . .
říjen 15, 2008 14:57
toulavej : Sipik
Si si isty? Nie je to hoax? Lebo idem vykupit elektro, ak to je pravda. Usporne su sice usporne, ale maju neprijemnu farbu :-/ ja som inac ale velmi ekologicky zmyslajuci clovek, ozaj!
říjen 15, 2008 20:13
Med : strejda
Všimli jste si, kolikrát je zde zmiňován med? Nedávno jsem se bavil s medařem - tedy se včelařem a on říkal, že 1 kávovou lžičku medu vyprodukuje jedna jediná včelka za celý svůj život.
Když mi pak prodával 1 kg za 90 Kč, říkal, že 3x denně lžíce medu posiluje imunitní systém člověka tak, že pak odolává všem virovým onemocnění, ale i onmocnění z nachlazení. On to užívá s plátkem citrónu. No a já jsem to opět vylepšil a užívám to ruku v ruce se Starou mysliveckou. Tak na imunitu! smilies/grin.gif
říjen 15, 2008 20:17
Včelky mám ráda : wendy
tak lžičku za celý život...úplně jsi mě dojal.

Add žárovky - jsem také ekologický člověk, třídím, šetřím s papírem, chráním naši přírodu a nedotýkám se drátů ani na zem spadlých. Ukázněný člověk. Teda v tomhle. Ale úsporné žárovky nenávidím. Přidávám se k sipíkovi. Říkalo se, že zářivky nejsou zdravé. No co je zdravé, ale to co produkují za světlo, to nee.
říjen 16, 2008 06:47
S těmi žárovkami je to bohužel pravda. Zeptejte se v Austrálii :-) : toulavej
Proto jsme přece DOBROVOLNĚ vstoupili do EU, aby nás naši nevolení komisaři z Evropské komise chránili před všemi nástrahami života a starali se o nás. Neboť oni jediní vědí, co je pro jednoho každého z nás to nejlepší. Ámen, pravím vám . . .

Samozřejmě, zatím je to jenom návrh, ještě to nařízení nevydali. Ale přijde, nebojte se. Jako to pěstování řepky, výroba biopaliv, tím pádem zdražování potravin - prostě dělání DOBRA celému lidstvu, protože, dělat dobro, to je POSLÁNÍ . . .
říjen 16, 2008 09:30
Wendy, : strejda
musíš si vybírat takové úsporky, které mají tzv. teplé světlo. To je žlutavé. To bílé, zářivkové, to také nemám rád. Na obalu té úsporky je to napsané. Mají dvě nevýhody. Některé jsou špatně odrušené (ty levné) a za druhé - v jejich blízkosti se tvoří tzv. stroboskopický efekt, tzn, že pokud se ti bude v její blízkosti něco otáčet, třeba ventilátor, můžeš mít pocit, že buď stojí nebo se otáčí obráceně. Záleží na násobcích kmitočtu. Vezmi si ale výsledný efekt: 7W úsporka svítí jako 40cítka atd. No nekup TO! smilies/grin.gif
říjen 16, 2008 09:33
Tak já možná tu žlutou drahou zkusím... : wendy
To víš, na filozofický úvahy mě užije, ale s technikou jsem trochu na štíru.

toulavej - EU měla být protiváha k USA, Evropský celek, ale přišel zádrhel s penězi - měli jsme to řešit jako celek společně, ne? a co vidíme, každý stát si hrabe podle svého. Takže nejen že EU otravuje s gulášem, Rumem, utopencema, kouřit ve vesnické pivnici se nebude, v zimě budeme muset povinně nosit modrobílé kulichy apod, ale není na polečenství spoleh ve velkých věcech. Celá EU mi tudíž políbt ! Kam se poděju ?
říjen 17, 2008 07:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]