O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DO NEBE, DO KANADY NEBO JINAM? PDF Tisk E-mail
Úterý, 30 září 2008

Nedá se nic dělat, Praha je pupkem světa, pražskej nápad s ubytováním bezdomovců a ostatních hříšných i nehříšných lidí města pražského je fakt hodný hodný následování. Možná, že by se na taky našly u nás v Ústí penízky... konečně ve Valtířově, kousek od našeho milovaného pivovaru Velké Březno, máme loděnice.

 

 

 

 

 

 

     Moc bezdomovců tady tedy nemáme, máme ale zase přehršel Cikánů (už prej se smí jim tak říkat). Klidně by tam mohli bydlet taky a nedělat fest bordel po ústeckých čtvrtích. Ale zase se domnívám, že někdo by to určitě všechno řádně sledoval a jak by loď byla plná, tak by tutovka odříznul kotevní lana. Do Němců by po vodě dojeli, žádný zdymadla po cestě, mosty v Děčíně, Pirně  a Drážďanech v pohodě podjedou. Nějakej dobrovolník kormidelník by se u nás taky našel, dyť tady  tudy vede vodní cesta už stovky let.

 

     Já vím, že by tutovka se vrátili, nikde se tak nemají jako tady, ale než by se vrátili, jaká by to byla pohoda a klid tady v našem krásném městě Ústí nad Labem.

 

 

 

 

     Taky si už můžou říkat, staré zlaté dobré časy, kdy Cikán jezdil na občanku a nikdo mu nic neřekl. Nějak si ovšem nemůžou zvyknout na následující: na lince z Krásného Březno u ZOO zahrady je trolejbusová zastávka, která není nikde evidována. Tam stojí policajti a tahají z autobusu delikventy.

 

     A stojí tam furt na jednom místě a furt se někdo nachytává. Někdo je prostě stále nepoučitelnej. Řekl bych také, že to je taky od revizorů a policajtů velkej podraz...

 

 

     Naše méně přizpůsobivé občanstvo to celé pozorně sleduje a jak vypadnou revizoři z autobusu s delikventem, tak okamžitě startují. Ovšem - v autobusu je další skupina revizorů, zvaná vojensky záložní, která se jejich příchodem okamžitě aktivuje. No a další sídliště policajtů je ve městě - u Dopravních podniků města. Sežerou jim to vždycky všechno horký.

 

     A to je vám pak řev.

 

 

 

      Stálo by za to za to možná vytvořit nějakou pojišťovnu (SVU - systém vzájemné úsluhy), dávat nějakej peníz do pokladny a když tě holt chytí, tak je to pojistná příhoda a bude to vyplacen příslušný obolus. Vono to dokonce někde fungovalo, prej. Zase - má cenu dělat takový voloviny, když tě stojí čtvrtletka 540 korun? Poděl to 90 dny a vychází ti jedno pivo na tři dny. Stojí to vůbec za to? Nebo za to máš 6 krabiček cigaret.

 

     Cenové relace jsou stejně sranda - barevná tiskárna stojí stejně jako karton Marllborek, koupíš si pomalu cokoliv a dostaneš GPS navigaci. Zatím stojí jedno normální pivo k 18 korunám, tedy u nás a někde. Setsakra rozdíl, když Plzeň blahé paměti stála 2,40.- Kč (vojenské roky) a dneska 50 korunek a bude tutovka hůř. Pivo začíná na poli, musí se vařit, chladit, opečovávat, hladit, je to holt  a prostě  potravina se vším všudy, ne jako ty chemický limonády = cukr (hodně) plus voda z vodovoda a sajrajtbarvivo.

 

 

Franta Bouška

 

 

 

Komentáře (14)add feed
Do Podolí, do lékárny, dop..... ! : Jarda
.
září 30, 2008 12:22
to jsem netušila, že u Zoo : alena puntíkovaná
už není stanice. A kde se vystupuje, aby se tam člověk dostal - V přístavu, nebo ve Vojanovce? a kdy tu stanici zrušili - já tam blahé paměti jezdívala z Krásnáku tramvají...bejvalo to tam krásný. Byla jsem tam jednou s dětma, ale už to nebylo ono. Jo, zvířat tam měli spoustu, ale už tam nebyla perníková chaloupka a Jeníček a Mařenka pod deštníčkem, ze kterého tryskal vodotrysk, kolem jezírko se zlatejma rybyčkama, který byly červený. Obr, kterej držel v ruce malou holčičku , princezna, co se chystala políbit žabáka, co držel v tlamě zlatou kuličku - a to vůbec nejkrásnější - trpasličí jeskyně. Dalo se jít dovnitř, byla tam světýlka a trpaslíčci a za skleněnými okénky bylo vidět plchy zahradní, jak si tam pěkně hospodařej. Taky mluvícího krkavce už neměli a papoušek tam lístky už neštípal.

Škoda, já to jako holka milovala. Náš děda nás vždycky bral napřed do Zoo a pak do Vojanovky za příbuznými.
Příbuzné tam mám dodnes a taky tam bydlej moje kamarádky....ale v Zoo už to není ono.
září 30, 2008 12:31
rybičkama : alena puntíkovaná
nějak jsem se moc zasnila, nebo co - ale cikánů tam byla fůra už tenkrát. smilies/grin.gif
září 30, 2008 12:33
s revizorem mame prave cerstvou prihodu : mura
vcera synek 16 let obdrzel dopis. celkem nic nerikajici obalka s napisem tesile ditta v levem hornim rohu. dle hesla duveruj, ale proveruj jsem se zeptala, co pekneho chlapci spolecnost tesile ditta pise. i ukazalo se, ze pekneho nic. v lete jel k babicce tramvaji, bez listku (pry zapomnel), a byl zkontrolovan revizorem. na pokutovy blocek pak tez zapomnel (vubec mame s pameti problemy. asi dostane chlapec k uzivani ginko bilobu, rybi tuk a otrocke prace k upevneni pameti.) a dopravni podnik predal pohledavku vymahacske firme, ktera chlapce obeslala. tak jsem ponekud rozmrzela. nejen na syna, ale tez na dopravni podnik a hlavne spolecnost tesile ditta. dle dokladu, ktere chlapci zkontrolovali, musi vedet, ze je nezletily. ja, jako rodic, jsem za neho az do dospelosti zodpovedna. ale obeslou jeho, nikoli me smilies/angry.gif
září 30, 2008 12:44
16 je u mužů asi kritický věk : bb
u nás bylo 16 loni, zjara jel mladý se mnou do města si něco důležitého vyřídit, tak jsem ho uvolnila ze školy
odpoledne předložil pokutový bloček od revizora - potkali se starší spolustudentkou, vyrazili někam tramvají a tak se zabrali do hovoru o studiu, že si zapomněli cvaknout. Zapomněl si vyřídit i tu neodkladnou záležitost, kvůli které tam jel a mě to stálo 600 :-)
Neměl samozřejmě u sebe 600, ale u nás jsou asi DP shovívavější k mladým mužům, tak dostal 10 dnů na to, aby došel do pokladny dopr. podniku s těmi 600, od 10 do 30 dnů by to bylo už za 1 000, a pak vymáhání.

září 30, 2008 13:12
no, i u nas je dp shovivavejsi : mura
kdyz se clovek dostavi vcas k zaplaceni. ovsem nas mlady muz jaksi zapomnel doma predlozit ten pokutovy blocek...

ps. u nas neni kriticky vek 16, alebrz poslednich 16 let. napriklad ve 4. tride mel pridelenou holcicku, ktera kontrolovala, jestli odchazi ze tridy se vsim, s cim prisel...
září 30, 2008 13:50
... : bb
váš mladý muž má tedy zjevně hlavu plnou důležitějších starostí a rozumně předpokládal, že se na to DP vyprdnou
září 30, 2008 13:53
nas mlady muz : mura
ma, receno usty klasika, v hlave vzduchoprazdno. a ja fakt netouzim mit oblepenej byt urednima nalepkama

ale me nejvic zarazi, ze obeslou s pohledavkou nezletile dite.
září 30, 2008 14:11
... : bb
taky mě to dřív zaráželo, ale tolik nezletilých dětí našich známých už uzavřelo smlouvy s mobilními operároty, aby pak za ně rodiče urychleně doplácely tisícové dluhy, že už mě to nepřekvapuje
do té doby jsem předpokládala, že není možné alespoň ze zákona, když už se nelze dovolat dobrých mravů a morálky - mně by přišlo trapné uzavřít smlouvu na cokoli s nezletilým děckem
září 30, 2008 14:19
... : bb
fuj, rodiče dopláceli
září 30, 2008 14:19
bb - 13.53 - rozumně NEpředpokládal, jestli se nepletu . . . : toulavej
:-)
jinak - naši cikánští spoluobčané mají holt slovy klasika vzduchoprázdno v hlavě celej život. Taky za to nemůžou. A holčiček, co by je kontrolovaly a říkaly, co mají kdy dělat, je prostě málo . . . To je ten problém, kde ty holčičky vzít a nekrást, když se to prej nemá, jak říkají gádžové . . .
září 30, 2008 15:01
... : bb
rozumně nepředpokládal, že se DP vyprdnou na jeho starosti
rozumně předpokládal, že se DP na takovou drobnost jako je jízda bez lístku vyprdnou
:-)
září 30, 2008 15:34
V Ústí už máme pokrok, : FOX
jízdenka na MHD se dá koupit pomocí SMS zprávy, což sice cikány od černých jízd neodradí, ale zato pro nás, kteří jezdíme trolejbusem jen výjimečně, takže se nám lítačka nevyplatí, je to hotové požehnání!
září 30, 2008 17:00
u nás v Praze se dá lístek také koupit smskou, : Inka
ale já měla vždy tramvajenku, Alenko ZOO je moc krásný, ale úplně jiný než když jsem byla malá, také si to pamatuju. Byla jsem tam loni se všema synovečkama a byla jsem moc příjemně překvapená.
Jo jo bezdomovci, jsem ráda, že už nejezdím MHD. Obzvláště v zimě jsou druhé vagóny u tramvají plné bezdomáčů, nikdo tam nejde, smrděj jako popelnice, je to na zvracení, je mi jich na jednu stranu líto, ale na druhou mě to sejří, že já, která musím denně do práce a z práce a ještě jsem obtěžovaná takovým smradem a ožralama.
říjen 01, 2008 22:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]