O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KONSPIRAČNÍ TEORIE - III. PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 říjen 2008

USA jsou kolébkou většiny velkých teorií spiknutí. Kromě stovek internetových stránek věnujících, se konspiracím, tu vznikají i konspirační dokumentární filmy a pochopitelně časopisy. Tím nejznámějším je od roku 1992 Paranoia. Mimo jiné se v některých jejích číslech lze dočíst o tom, že aféra amerického prezidenta Billa Clintona se stážistkou Monikou Lewinskou byla zosnována britskou tajnou službou MI5,

která se chtěla demokratického prezidenta zbavit, protože nešel Britskému království na ruku jako předchozí američtí vůdci nebo že nekonečný sci-fi seriál Star Trek je konspiračním útokem vojensko-průmyslově-zábavního komplexu, jehož účelem je podprahově obrátit americké diváky na katolicismus.

 

 

 


     Konspirační teorie vzniknuvší v USA můžeme většinou rozdělit na ty, za které může americká vláda a ty, za nimiž stojí nějaké mocné skupiny vládnoucí vládám v pozadí, ať už jsou to Gottovi oblíbení Ilumináti nebo třeba nejbohatší finančníci či jiné vlivové skupiny.

     Americké vládě je v současné době dáváno za vinu hlavně zosnování útoků na Světové obchodní centrum (WTC), a to proto, aby USA měly záminku k útoku proti Afghánistánu a Iráku a mohly tak ovládnout zdejší zásoby ropy. Oficiální verzi vyšetřovací komise věří podle dva roky starého průzkumu deníku The New York Times jen 16% procent Američanů. Ostatní si myslí, že vláda něco zatajila. Třetina je dokonce přesvědčena, že vláda při útocích sama asistovala.

 

 

     Průzkum společnosti Ipsos-Reid ze září 2006 zase zjistil, že 22 procent Kanaďanů věří, že za útoky stojí americká vláda. Teorií kolem jedenáctého září a údajných nesrovnalostí jsou desítky. Většina však neobstojí při bližším zkoumání, třeba že všichni židovští zaměstnanci WTC dostali varovný email, aby ráno nechodili do práce, nebo že se budovy zřítily díky řízenému odstřelu instalovaných trhavin. (V ČR existují desítky internetových stránek vyznávajících teorie, že za jedenáctým zářím stojí buď USA, Izrael nebo Ilumináti. Nejznámějšími propagátory jsou třeba astrolog Antonín Baudyš mladší, Jiří Mašek nebo významný muslimský podnikatel žijící v Praze Mohamed Abbás).

     Podle dokumentárního filmu Duch doby, jenž si získal postavení coby nejslavnější film propagující teorie spiknutí, není zosnování jedenáctého září v amerických dějinách nic nového. Finanční kruhy, jenž vládu řídí, už třeba zosnovaly incident v Tonkinském zálivu, po němž USA vstoupily do Vietnamské války nebo schválně prodlužují válku v Iráku, která už mohla být dávno vyhraná - jen kvůli tomu, aby na ní co nejvíce vydělaly.

     Trošku v pozadí se pod vlivem jedenáctého září ocitly dvě dříve oblíbené konspirační teorie a to zinscenování přistání amerického Apolla na Měsíci v holywoodských ateliérech a umělé vytvoření viru HIV jako zbraně buď ke zničení homosexuálů nebo černochů, která se vymknula kontrole. Tomu, že byl virus vytvořen v laboratořích jako biologická zbraň proti černochům, podle průzkumu z roku 1990 věří třicet procent černého obyvatelstva New Yorku.

     I Spojené státy mají své konspirační umělce. Zpěvačka Alicia Keysová v rozhovoru pro časopis Blender označila gagsta rap za trik vlády, jak přesvědčit černochy, aby se navzájem pozabíjeli. Někdy je víra v teorie spiknutí skutečně zhoubná. Muslimové v Indii třeba věří fámám, že očkování proti dětské obrně organizované vládou má za úkol sterilizovat muslimskou populaci a odmítají jej. Není pak divu, že mezi indickými muslimy je dětská obrna nejrozšířenější...

 

 

 

Leoš Kyša 

 

 

 

Komentáře (20)add feed
jo, teorií je spousta, pro ty, co chtějí věřit, se vždycky nějaká najde. : toulavej
teď jsem objevil info o AIDS - http://aktualne.centrum.cz/zahranici/afrika/clanek.phtml?id=618335
TAK si může člověk vybrat a věřit těm vědcům, co našli důkazy o existenci viru HIV už před 100 lety a nebo tomuhle nevěřit a věřit, že to je důsledek zločinné činnosti třeba CIA a ta má prsty i v tomhle článku, aby odvedla pozornost od toho, jak to bylo, jak je to všeobecně už známo a zametla po sobě definitivně stopy . . ., když mně amíci nejsou třeba sympatický . . . Výhoda dnešních poměrů, na který kdekdo nadává, je, že si můžu a nebo nemusím vybrat co chci a nebo si sám vymyslet něco ještě o hodně chytřejšího :-) a přitom za to nebudu nikým popotahován, jak a co jsem tím myslel nebo nemyslel.
říjen 07, 2008 17:31
... : Mikin
Konspiracni teorie jsou neporazitelne uz proto, ze nedostatek dukazu povazuji za dukaz. (Vlada, zednari, zidi, zeleni muzici dukazy odstranili.)
Kdyz se podivate treba na teorie o 9/11, tak tam ti panove skoro vzdy hledaji trhliny ve vysledcich oficialniho vysetrovani. Vlastni verzi celeho pripadu vetsinou neuvedou a pokud ano, ma vic der nez emental.
Jenze on si kazdy radeji precte nejakou senzacni teorii pri ktere vstavaji vlasy na hlave. Kdo by se hrabal v tlustospisu ktery o cele udalosti publikovali odbornici z National Institute of Standarts and Technology.....


říjen 07, 2008 19:28
A ten tlustospis je k mání ? : wendy
Nevěřím, že si dvojčata shodili sami amíci. Otázkou je, zda v tom teroristům mohli včas zabránit. Musíme se smřit s tím, že některé otázky zůstanou nezodpovězeny. Co třeba zjistila WArenova komise po vraždě JFK ? Kulový, jako ty naše různé vyšetřovací komise. Některé otázky asi nesmějí být zodpovězeny. Nehledám v tom zbytečné záhadno a konspirativno, ale tak se to prostě jeví. Nic víc, nic míň.
říjen 08, 2008 07:37
Já zase nevěřím, : Jarda
že ať již to byl kdokoliv, předem měl naplánován totální kolaps obou budov. To bych řekl, že bylo nějak navíc, mimo plán, a že i sám zosnovatel byl rozsahem překvapen. Ale to je také to jediné, co si o tom myslím.
Mohli to být klidně Amíci, mohli to být Židi, mohli to bý Arabáci - prostě nevím. Pro KAŽDOU z těch možností se dá najít spousta podpůrných argumentů, zrovna tak, jako spousta vylučujících a také je nutné ptát se - komu to prospělo! Takže pro neinformované, což jsme všichni (i ti, co jsou naivně přesvědčeni, že vědí), je to jen záležitost rozhodnutí, komu chci věřit.
říjen 08, 2008 08:33
A vidíš, tomu já bych zase docela věřila : wendy
proč jen jednu ? Nakonec na dvě věže byla navedena dvě letadla. Proč dvě, DRUHÉ PRO SICHR ? TO BY NÁM MOHL VYSVĚTLIT MmIKIN, ALE SNAD NEJDE TAK RYCHLE ZMĚNIT KURZ LETADLA, ne ? Tyrto objekty byly zásahem nejen fyzickým. Světové OBCHODNÍ centrum.
říjen 08, 2008 08:54
Ahoj wendy : Mikin
Ten report od NIST je k mani zde: http://wtc.nist.gov/reports_october05.htm
Ve zkratce slo vlastne o to, ze obe budovy narazy letadel vydrzely, ale nevydrzela ochranna zaruvzdorna pena na ocelovych nosnicich. Pri pozaru nejprve horel letecky kerosen, pozdeji zarizeni kancelari jako koberce, nabytek, plasty..... Zar oslabil ocelove nosniky podlah (ty byly ve WTC pekne dlouhe aby se mohlo pronajmout co nejvice kancelarskeho prostoru). Horizontalni nosniky se prohly a tim vznikl obrovsky tah na vertikalni sloupy. Kolaps jednoho poschodi vyvolal dominovy efekt, kdy vaha desitek poschodi nad pozarem svou vahou drtila vsechno pod sebou.
Teorie o planovanem odstrelu o kterych se zminuje Jarda se hezky ctou, ale nikdo jeste nevysvetlil jak by v tech budovach bylo mozno nepozorovane umistit stovky nalozi tak, aby si tisice zamestnancu kteri cely utok prezili niceho nevsimli. Ja jsem hned po svem prichodu do Kanady pracoval v noci jako uklizec ve velkem hotelu a uz samotna myslenka na to, ze bych si pri takove nudne praci nevsiml pritomnosti zahadnych muzu (a zen smilies/wink.gif ) pokladajicich trhaviny a tahajicich po baraku draty je primo absurdni.....
-------------------------
A kdyz uz jsme u tech konspiracnich teorii - vis ze uz existuje rada tajemnych "vysvetleni" soucasne financni krize ? Vetsinou jsou do nich stejne jako do teorii o 9/11 zapleteni zidovsti bankeri, kteri krizi vyvolali jen proto, aby mohli skoupit a pomoci jakehosi Matrixu ovladnout svet.
(Ja pro ne pisu za tucnou uplatu tyhlety antikonspiracni prispevky a kdyz to na me nikomu nereknes, dam ti 10%, O.K. ? )
říjen 08, 2008 16:39
Wendy : Mikin
jeste odpoved na tvou druhou otazku.
Ten den bylo krasne rano, modra obloha a skoro bezvetri. Obe veze WTC byly videt ze vzdalenosti desitek kilometru. Samozvani "piloti" nemeli zadne potize sve cile najit. Ten druhy pilot videl uz na dalku ze prvni vez hori, tak to napalil do te druhe.
Jeste dnes me naskakuje husi kuze kdyz si na to vzpomenu. Brrrrr......
říjen 08, 2008 16:45
O plánovaném odstřelu : Jarda
jsem nenapsal ani hlásku! Psal jsem o svém dojmu, že ani atentátník, ať již to byl sám J.W.B., nebo CIa, nebo židi, nebo arabi, prostě atentátník, nečekal až takový rozsah a kolaps. To je vše.
Neprosazuji ani jednu z teorií ale ani nezavrhuji, prostě proto, že nevím a ani vědět nemůžu. Zrovna tak, jako ty Mikine o tom víš také naprosté h...., ale o to víc se snažíš o své zaslepené víře (neboť nic jiného než tvoje zaslepená víra v jednu jedinou teorii to není) přesvědčit ostatní.
říjen 09, 2008 06:54
Mikine dky za odpověď : wendy
já jen že ti piloti v sebevražedných misích na WTC měli ještě mokré pilotní průkazy, ne ? Taky proto jsem pochybovala. Takže dobrá - dvě letadla, dvě budovy, cílená akce namířená tak, aby co nejvíce zranila. Autorem jsou islamisté. Další není tak úplně jasné.
Co se současné finanční krize dotýče, myslím si, že je to prostě chybička v systému, nic není dokonalé, ani slavný kapitalismus, (i když nic lepšího lidé zatím nevymysleli) krize se vracejí v růuných fázích. A budou se vracet, dokud lidé nepřestanou být nenažraní a bezohlední. A to bude vadit a vadí a vadilo v jakémkoliv systému.

JArdo - ano, všichni jsme jen řaďáci. Jenže některé symptomy jsou dost vypovídající i pro laiky, že. A tak i když si neumíme udělat pravdivý obrázek, pochybnosti jsou tu...
říjen 09, 2008 07:16
Mily Jardo : Mikin
Ja se o tyhle veci dost zajimal, hodne jsem precetl, letadelko postavil a hodne hodin v nem naletal. Pokud jsi cinil to same, klepu ti uznale na rameno.
Pokud jsi tak necinil, strc si sve reci o me "zaslepene vire" a o tom, ze vim naproste h..... laskave do p.....
Nazdar !!! smilies/cheesy.gif
říjen 09, 2008 08:21
Wendy : Mikin
naprosty souhlas. Nic neni perfektni.
Beres tech 10 % ?
říjen 09, 2008 08:23
Co to je? : Jarda
Nějak se ti to v tvé pověstné šedé kůře mozkové mele :-) Co má jako mít společného tvé umění létání a čtení s věděním pravdy o osnovovateli atentátu?
Ale to je fuk, debaty s neomylnými a vševědoucími mě nikdy nebraly.
říjen 09, 2008 08:32
Těch 10 % neberu : wendy
i kdyby to byla pravda. Nechci šířit paniku po Zeměkouli....kromě toho jsem si stejně jinak než prací zatím nevydělala,a ty naše slavné akcie = naše opora na stáří, kdoví jak ty skončí !
V nejhorším se odstěhujem na chalupu, koupím si od karl pár chovných králíků a nějak přežijem. smilies/wink.gif
říjen 09, 2008 08:42
Jardo : Mikin
jde o to, ze jsem napsal jen svuj nazor. Reci o zaslepene vire a o tom ze vim h..... si priste strc za klobouk. Muj zajem o letani ma s konspiracnimi teoriemi spolecne to, ze velka cast konspiracnich teorii o 9/11 je zalozena na mylne domnence, ze NORAD mohl vsechna letadla plna cestujicich behem nekolika minut sestrelit a nedostatecne vycviceni piloti se udajne nemohli do obou mrakodrapu a Pentagonu trefit.
Hasta la vista
říjen 09, 2008 17:42
Dobre Wendy : Mikin
mas pravdu. Ja svym mutual funds taky moc neverim, ale neprodam. A uz vubec ne ted, kdyz jsou dole. Treba budou jednou zase nahore...... Do te doby to bude asi ten jednoduchy zpusob zivota o kterem mluvis (ono to taky mozna neuskodi....)
říjen 09, 2008 17:51
Nějak ses vzrušil Mikčo : Jarda
Že bys byl jedním z těch pár desítek Vyvolených, kteří vědí víc než zbytek obyvatel Zeměkoule? No, dost možná. Anebo taky dost možná, že se domníváš, že jím jsi. Kdo ví?
Čau chlapče.
říjen 10, 2008 06:50
Soutěživost je charakteristická mužská vlastnost : wendy
pěkně se tu předháníte a hašteříte, kluci. Nemusím - a taky prostě nemohu, to nejde - s každým souhlasit. ALe ráda si vyposlechnu cizí názory. Jen by to nemělo přejít do stavu, kdy už jen chci jediné, aby ten můj názor zvítězil. Člověka naštve, když to, o čem je poctivě přesvědčen, druhý zesměšňuje. Zvítězí jen pravda... (že, Mistře Jane) a tu mnohdy nepoznáme, neohalíme. Taky mě to štve.
říjen 10, 2008 08:39
wendy, piš si - jeden plusovej bod ode mě . . . :-) : toulavej
dneska jsem nějak mimořádně hodnej, jestli to nejni už známka přicházejícího stáří . . .
říjen 10, 2008 09:56
Znamenám si ! : wendy
máme dneska zkrátka oba dva dobrej den. smilies/cheesy.gif
říjen 10, 2008 11:21
Konspirace nebo nepohodlná pravda? : Johnsy
Ano jistě palačinkový efekt je už profláknutá věc, položme si ale otázku kam se vypařilo jádro se 47mi vertikálními nosníky? Otázka číslo dvě: Proč se zřítila budova 7 vedle dvojčat když do ní žádné letadlo nenarazilo a tyto záběry sme v připravených obrázcích v televizi neviděli? PROČ? Lidská naivita nezná hranic že?
listopad 01, 2009 10:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]