O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 04 září 2008

 To se nám toho v poslední době seběhlo...  Právě jsem viděl propagační spot, který nás má prezentovat pro nastávající předsednictví v EU. Pár lidí sedí u kávy, pár detailů na kostkový cukr... Nemyslím, že v době, kdy se dokonce některé cukrovary zavírají, byl námět oslazení si kávy + známé tváře (Eva Jiřičná, prof. Ant. Holý, Jágr, Čech, Maxová) tím nejlepším. Nehledě na jistou dvojvýznamnost závěrečného textu: My vám to osladíme!

 

 

 

 

 

     Několikrát jsme změnili logo, svůj název, konečný, už definitivní symbol republiky je snad ještě v nedohlednu. Ale zpět k onomu klipu, který ukazuje kostky cukru... (náš český vynález). Má prý zanechat „otisk" - nevím nevím, jakou tento šot za jedenáct milionů vryje stopu o České republice do povědomí ostatních Evropanů, či jak vysvětlí naše předsednictví v EU v prvním pololetí příštího roku "obyčejným" Čechům. Ale - já tomu nerozumím, nejsem povolaný. Přejme spotu, aby svůj účel splnil.

 

Flori@n  


 

     Pod pojmem předsednictví EU se obecně rozumí předsedání jedné členské země v Radě Evropské unie. Toto předsednictví se střídá po šesti měsících, což znamená, že v každém kalendářním roce se o něj dělí dvě země – jedna v první části roku (tj. leden – červen) a druhá země v druhé části (tj. červenec – prosinec). Předsednictví není jen běžnou administrativní funkcí – právě naopak, je jedním z nejdůležitějších nástrojů pro prosazování zájmů jednotlivých členských zemí EU a pro ovlivňování činnosti a chodu celé Evropské unie.

 

     V rámci příprav jsou školeni státní úředníci a diplomaté, kteří budou tvořit jádro týmu pro bezproblémový průběh předsednictví v ČR. Komplexně vyškoleno by mělo být cca 350 úředníků. Česká administrativa dočasně dále posílí o 480 úřednicích míst. Velké budou náklady na posílení české mise při EU v Bruselu, která by ze stávajícího počtu 120 osob měla narůst na 200 zaměstnanců. Je nezbytné, aby tito úředníci měli dostatečné znalosti o EU, znali její fungování a byli schopni aktivně komunikovat v cizích jazycích (zejména v angličtině a francouzštině). Vláda ČR na konci června 2007 schválila finanční a personální zajištění českého předsednictví. Rozpočet předsednictví pro rok 2008 činí 700 milionu korun a 1 mld. korun pro rok 2009.

 

(zdroj: euroskop.cz)


 

 

  

Komentáře (9)add feed
EU je - podle mě - i pro ne příliš vzdálenou budoucnost neživotaschopný projekt, : toulavej
jak po stránce ekonomické, tak především politické.
Přijímání nových, chudých členů, má význam pouze pro zvýšení odbytu zboží z bohatších zemí a jako zdroj levné pracovní síly. V politické rovině budovat EU s prezidentem, ministrem zahraničních věcí, obrany ap je holý nesmysl.

Obsazení části území Gruzie Ruskem a NESCHOPNOST představitelů EU přejít od slov k činům, jasně ukázalo, že je EU v politice jen papírový tygr, naprosto závislý na surovinách a energii z vnějšku. A protože bohatá EU se silným vlivem odborů značně zlenivěla a ani v oblasti výzkumu nových technologií neinvestuje tolik, jak by bylo potřeba, je jen otázka poměrně blízké budoucnosti, kdy přestane být konkurence schopná vůči Indii, Číně a dalším rychle rostoucím ekonomikám.

Takže, dnešním mladým já jejich mládí a tedy ani budoucí stáří vůbec nezávidím. Z blahobytu se na chudobu špatně zvyká. Jenže mnoho lidí si myslí, že tu už navždy bude jen lépe a lépe a ... To samé platí i o bezpečnosti a obranyschopnosti Evropy. Nemít v NATO Ameriku, už se to pralo i v Evropě mezi sebou dávno ...

Tady zkrátka nějaké "Spojené státy evropské" nikdy nebudou fungovat. Nic UMĚLÉHO nemá nikdy dlouhého trvání. Ani SSSR to nepřežil tak dlouho, jak si jeho zakladatelé mysleli.


září 04, 2008 13:53
Toulavej, co se to stalo? : strejda
Představ si, že já s Tebou mimořádně souhlasím. smilies/grin.gif A bez oponentury. Bez poznámek!
S těmi cukrovary to bylo trošku jinak. Ne, že by se zavíraly, ony cílevědomě hořely. Jeden po druhém. Byla to snad náhoda? smilies/wink.gif
září 04, 2008 14:38
Ještě k těm heslům: : strejda
V tomto státě už od doby, kdy jsem opustil vaginu, pamatuju takových hesel..., svatá prostato, že by to vydalo na knihu. Jedno blbější než druhé.
Že by dle samotných autorů?
září 04, 2008 14:43
strejdo mastere, MOŽNÁ se mnou souhlasíš bez poznámek i v jiných věcech, jen to ještě nevíš . . . : toulavej
.
září 04, 2008 15:18
Kdepak toulavej, : strejda
v jiných rozhodně NE a důrazně NE! smilies/grin.gif
září 04, 2008 17:01
no já to třeba strejdo zkusím - možnost volit v obecních volbách od 16 let, návrh pí Džamily. : toulavej
Prý se takhle vtáhne mládí do politiky, začne se víc zajímat o věci veřejné, místo své zábavy. Bude zodpovědnější . . . Podle mě holý nesmysl, HLOUPÝ NÁPAD, pro celou společnost. Ne pro Zelené, těm by hlasy nezkušené mládeže, která se dá snadno zmanipulovat krásnými ekologickými, ale nereálnými sny, samozřejmě pomoci mohly. A předsedkyně vládního výboru pro práva dětí Eva Vaníčková navíc poukazuje na to, že děti nevědí o svých právech. "Je to alarmující, vůbec je neznají," uvedla. Já spíš myslím, že svá práva znají dokonale. Jenom POVINNOSTI jim nejdou vůbec naučit.
Tak uvidíme, jak se rozcházíme v názorech :-) . . .
září 04, 2008 17:34
Opět se nerozcházíme :-))) Ale není to tím, že bych přešel na Tvoji víru. Si piš, že mám rád pouze modrou oblohu. :-))) : stále stejný strejda
Víš, já nesouhlasím s přeaktivní a nechápavou Džamilou v mnoha věcech (viz jedna TV diskuse), natož v této utopii. Inu - metody, jak se zviditelnit, jak lépe zametat a nikoli postaru, jsou různé.
Tu už však předběhl kdysi dávno jiný poslanec, který vypotil myšlenku všech myšlenek, aby i nezletilé děti, včetně batolat, volily v souladu s rodiči. Tu stranu, kterou volí jejich rodiče. Prý je to pro jejich budoucnost... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Život holt tropí hlouposti a legrace na place musí být i kdyby na chleba nebylo...

NČ, kde jsi? "Svatá prostato...!" smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Tu Džamilu z Džamilova nám byl čert dlužen. smilies/grin.gif
září 04, 2008 18:55
EU : wendy
měla fungovat jako protiváha USA, ne ? Dva velcí patneři...zatím mají jako velkého partnera leda tak Čínu.
Kde je svatá prostata taky nevím, ale vím, že příděl hlasů od miminek by yl, zvláště pro stranu KDU, nezanedbatelný. Účel světí prostředky. Jo, světí, to sedí.
A likvidace cukrovarů ? Jen další odrovnaná konkurence v řadě, to je strejdo zdejší kapitalismus. Třeba náš pivovar - založen 1844, zavřen 1999 - přežil Rakousko-Uhersko, všechny naše republiky, Němce, Rusáky, ale pak už nic. Život jde dál.
září 05, 2008 12:10
Já jsem asi prostoduchá : Zdenka
ale vůbec nechápu co nám tato reklama chce říci. Jediné co ve mně vyvolává je strašný vztek nad dalšími vyhozenými penězi.
Nejlépe ještě po ní zařadit reklamu na nějakou charitu, v té chvíli mám už vražedné sklony smilies/undecided.gif
EU je pro naši vládu jen jedno velké zaklínadlo.
září 11, 2008 14:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]