O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTANÉ ZNALOSTI HER KARETNÍCH PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 srpen 2008

Jeden maník, tak ve věku mého syna, se ucházel v Praze o místo u jedné IT firmy z irskou majetkovou účastí. Před nástupem už prodělal několik přijímacích náročných programů a silně ho překvapilo, že jedním z nejdůležitějších byla hra v karty, v tomto případě bridž. Ten vyžaduje hodně důvtipu a tolik kombinačních schopností, že si bezmála v ničem nezadá s hrou v šachy. To mě opravdu velice zaujalo a začal jsem vyzvídat.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Zástupci této společnosti tvrdí, že karty jsou skoro nejdokonalejším zrcadlem lidského charakteru. Jestliže totiž někdo vůbec poodhalí tajemství své osobnosti a základní rysy svého charakteru, pak tedy určitě ve hře v karty. Kapitáni světového průmyslu někdy zkoušejí povahu budoucího zaměstnance za volantem automobilu.

 

     Tady ovšem zvou zvolené kandidáty ke hráčskému stolu. A při tom se právě nad kartami projeví flegmatická povaha, či zase typické rysy cholerika nejmarkantněji. Poznáme tu hazardéry, kteří jsou ochotni přijmout neúnosnou míru rizika a licitují vysoko nad možnosti svého listu.

 

     Svou „barvu přiznají" však i chronicky opatrní lidé, hrající zásadně při zdi, ale také lidé odvážní, kteří s dobrou kartou dokáží vydražit úměrně vysoký závazek. Kdo švindluje, podvádí ve hře, zklame zpravidla i v životě ; kdo je ochoten svést bouřlivou slovní potyčku během karetního utkání, ten se dokáže pro malicherné příčiny pohádat i uprostřed všedního dne. Prostřednictvím obyčejného karetního listu je tedy možno prozkoumat pečlivě zakrytá zákoutí lidské psychiky a charakteru.

 

     Nu, ten dotyčný maník dopadnul dobře, naučil všechny okolo klasickej českej mariáš (ten se panu šéfovi hrozně líbí a mastí ho spolu s dalšími minimálně jednou týdně). Dokonce je naučil některé speciální české výrazy, které v pohodě používají, ač jim samozřejmě moc nerozumí („Slepý kuře našlo zrno." „Když nevíš, vem za kule a trhni." „Kdo se bojí, se*e v síni.").

 

     Zajímavé, opravdu, ale každej si vybírá své pracovníky, tak jak uzná za vhodné. To mi docela sedí.

 

 

Franta Bouška 

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
někdo zkoumá v jakém znamení jsi narozen, : Inka
někdo si udělá numerologii, někdo horoskopy ... každej jsme nějakej. Já bridž neumím, kdysi jsem hrála kanastu, prší, ráda jsem hrála halmu, s dětmi pexesa, kvarteta a s manželem hrajeme šachy, ty hraju moc ráda a docela mi to jde. A vykládám si pro sebe a pro rodinu tarotové karty, ale to sem asi nepatří.

srpen 21, 2008 10:27
tak : kolemjdoucí
to bych byl nezaměstnanej, já neumím ani tu kanastu.....
srpen 21, 2008 10:38
... : Wilda
My jsme vždycky hráli takovéty kombinační žolíky, někdo tomu říká autobus. Dokonce občas vyndaváme žolíky, aby bylo vítězství víc závislé na umu než na štěstí. smilies/cheesy.gif Ale to se většinou karetním hostům zavítavším k našemu "zelenému stolku" nepozdává. smilies/cool.gif Taky takzvaně "prasíme" a vykládáme klidně přes eso, např. 9,10,J,Q,K,A,2,3 atd. To je vyloženě rodinná specialita, za kterou mě partner (životní, nikoliv karetní) velmi zatracuje... smilies/grin.gif
srpen 21, 2008 17:51
autobus : Milena
patří k mým oblíbeným hrám. Už ani nevím, kdo mě to naučil ale já jsem to už učila dost lidí, protože to hrajeme různě na dovolené, na horách... (my někdy doma) Ale vždycky jsme to hráli bez žolíků. Já myslela, že se to tak hraje.
srpen 22, 2008 10:23
... : Wilda
Tak to jsi mě moc potěšila, že jste taky "bezžolíkoví". smilies/cheesy.gif
srpen 22, 2008 14:05
čínský žolíky, neboli autobus : alena puntíkovaná
ten jsme hráli celá léta s dětma - je to hra do zblbnutí, hráli jsme to kdysi na dovče v bulharsku a naučili jsme to místní bulhary, je to opravdu jako droga - já taky myslela, že se to hraje bez žolíků normálně. alespoň my to jinak nikdy nehráli.
srpen 23, 2008 09:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]