O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"ČERVENÁ KNIHOVNA" SE SMUTNÝM KONCEM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 květen 2008
Přejít na obsah
"ČERVENÁ KNIHOVNA" SE SMUTNÝM KONCEM
Strana 2

 

 

 

 

 

 

     „Já tam sedím a furt mi to nějak nedocházelo", říká mezi slzama ta známá. „Tak jsem tu roztrhanou smlouvu složila a ona fakt zněla na koupi chaloupky...  tam někde, kde si mi vždycky líbilo a asi tak za částku, o které jsem nějak věděla. Po čase jsem se dozvěděla, že to všechno připravoval manžel s dětma už hodně dlouhou dobu a mělo to být opravdu velké překvapení ke svatebnímu výročí. Dokonce chaloupka už byla jakž takž zařízená a čekalo to všechno finálně jenom na mě. Všichni už tam byli, vnoučatům se tam strašně líbí, potůček a taky oslík..."

 

     A zase začala řvát a titulovat se slovy, jako že je obrovská  kráva a neuvěřitelná  3,14ča. No, mě holt nezbylo, než souhlasit. Svatební výročí samozřejmě strávila sama doma, děti k ní nechodí, vnoučata prej už ani nepozná, ovšem u dědy jsou furt. Manžel - ten se doma neukazuje, přijde jen občas a pomalu si odnáší své osobní věci. Pokusila se mu několikrát omluvit, ovšem on na to naprosto nereaguje (ani se mu nedivím).

 

     Tak si tak říkám - jedním neuváženým činem si zničíš všechno pěkný v minulosti a budoucnost před tebou  ... je jaká? Všude okolo seš považována za tu největší krávu pod sluncem. A nejhorší, že lidičky mají pravdu. Prostě - musíš svému partnerovi asi trochu věřit, vono to platí jak v posteli, tak i v ekonomice. Tak to je konec tohoto nablblého příběhu, kterej se možná hodí jako příklad, že u čehokoliv by se mělo přemýšlet o důsledcích svého činu a nenechat se unést jenom city.

 

 

Franta Bouška 

 

 

 

Komentáře (19)add feed
jakoby to tu už jednou bylo, : Inka
ze stejný bábovky, ani nevím jak to tenkrát vlastně dopadlo.
květen 19, 2008 14:51
Inko : Kamila
já myslím, že nebylo. Že tenkrát, poté, co žena na manžela uhodila on řekl, že co jako má bejt, že i tak má dost a že na ni a její dítě platit nebude...
květen 19, 2008 14:56
Asi jsem úplný mimotik, : saffron
ale nechápu, proč se s ní rozvedl. Jako by ty společné roky předtím a to, co si naplánoval do budoucna nic neznamenalo. Každý může udělat chybu - měl právo na ní být strašně moc naštvaný, nemluvit s ní, trucovat, ale neodpustit omyl - když už ví, že to byl omyl?? V tom mi to připadá nejsmutnější.
květen 19, 2008 15:10
vzpomínám, Inko - : ivanka
bylo tu, jak ona našla, že on má ulité peníze, kdežto ona dělala dvě práce... Ale to šlo o něco jiného...
květen 19, 2008 15:14
To snad není možný : Milena
Ona udělala zásadní chybu, když nechtěla vysvětlení, neřekla o tom ani dětem a rovnou k advokátovi. To prostě nechápu. Děti by jí zabrzdili včas. Ale když už takovou kravinu udělala, tak zase nechápu manžela, který hned podepsal rozvod a odešel. Možná jako gesto pro ten okamžik naštvání ale napořád? Přijde mě to divný, divný, divný.
květen 19, 2008 15:26
Hmm, : skaz
celý je to dost divný -pokud je přesně popsané.Ta paní měla spokojené manželství - píše se.Proč se teda normálně manžela nezeptala?Nebo proč se nezeptala dětí,co si o tom myslí?Přece dospělé děti neomylně poznají,že se něco doma děje.Proč šla za kamarádkou a navíc udělala tu blbost,že na její radu dala a podala žádost o rozvod,když měla spokojené manželství?Tentokrát to spíš vnímám jako vymyšlený katastrofický příběh.
květen 19, 2008 21:08
Milá skaz, : d@niela
nezlob se, ale už mě fakt nebaví pod každým jen trochu neuvěřitelným příběhem se dušovat, že ano, je opravdu pravý. On totiž právě život píše ty nejneskutečnější příběhy. A tak nezbývá než buď opravdu uvěřit, že Franta si nevymýšlí (vzhledem k tomu, že opravdu nemá důvod, aby si vymýšlel, a že mi nikdy nelhal, tak mu věřím), a nebo to vnímat tak, jak jsi právě napsala.
Je to na tobě samotné - Kudlanka ti nic nevnucuje, věř či nevěř...
květen 19, 2008 21:25
To je smutné : AHabibi
a vůbec NE ! z červené knihovny. Tam přece všechno dobře dopadne.
Paní se unáhlila. Žádosti o rozvod by měla předcházet jistota závažných problémů, které s mužem komunikuji. On se teď urazil, připravoval velkorysé gesto, příjemnou budoucnost a ona toto. Ale buďme optimisté, třeba to časem přejde. Přece, to co bylo a dál mohlo by být jen tak nespláchnou. Moc bych jim to přála. Být spolu je určitě víc než být každý sám. Zvláště v jejich věku.
květen 19, 2008 21:40
Šmarjá Daní, : Krakonoš
dyk skaz neříká, že sis to vymyslela ty! Bouška je literát, fabulátor, pábitel - příběh musí bejt vystavěnej, vypointovanej, aby pobavil, zaujal, dojal. To je pro autora to nejpodstatnější. Skaz naprosto přesně cejtí, že je to celý takový moc kašírovaný, jako na divadle. Já tomu taky nevěřím, že se to přesně takhle stalo a navíc nějaký Frantově kámošce, spíš je to taková ta tisíckrát předávaná latina. No a co? Franta sem nepíše, že chce radu pro kámošku. Franta píše na kudlu zajímavý příběhy - a tohle je jeden z nich.
květen 20, 2008 00:18
Me prijde tenhle pribeh desne smutnej. On tedy : Layla1
planuje pro manzelku prekvapko,ocividne ji chce "vyrazit dech",potesit na stara kolena. Pravda,ona se unahlila,a to dost,ale jsme lidi a obcas se muze chybovat,ne? A to,ze nakonec ani deti s vnouckama za ni nechodi? On tedy podepise rozvod,v ten moment zapomene na prozite spolecne roky a odjede?No nevim,ale co takhle ji dat jeste sanci?
květen 20, 2008 03:50
Krakonoši dík, : skaz
přesně takhle jsem to myslela,Dani,to fakt nebylo proti tobě,to by mně ani nenapadlo,já jen,že člověk neboří spokojenej život pro jednu neuváženost./teda soudnej člověk/
květen 20, 2008 07:13
A co jako jinýho by s bábou měl dělat? : NČ
"Chceš se rozvést babo stará, tak ti přeci nebudu bránit ve štěstí!!!" Skoro to vypadá, že mu nahrála.
Vono taky, jak se říká vo babách: Nejdřív mocná čarodějka, pak nemocná čarodějnice.
A von si s těma prachama může na starý kolena aspoň na chvíli pořídit zase tu mocnou čarodějku. Mňam.
květen 20, 2008 07:31
Unáhlili se oba : wendy
ona ze škoku - vypadla ze spokojenýho manželství, kde nic podobného zatím nepoznala, jak z rozjetýho rychlíku. Řešit to s dětma ? Takovýhle věci si mají rodiče vyřešit sami mezi sebou a netahat do toho hned děti. Snad. A ta kámoška asi moc šťastná nebyla ve svém osobním životě. To se to pak korejní v neštěstí druhých !
On ze vzteku a zklamání z jejího chování. Potud bych to chápala.
Ale když opadnou první emoce, mohli si to v klidu vyříkat. Tu jeho konečnou uraženost tak úplně nechápu. Jo, jizva by určitě zůstala, ale jen jizva...
květen 20, 2008 08:08
Ona ze škoku? : NČ
Snad ze Štoku, ne? Dobře jí tak, nemá bába tolik chlastat!
květen 20, 2008 08:11
já teda nechápu : alena puntíkovaná
proč hned rozvod....a potom, s člověkem, který v podstatě nemluví je těžko něco řešit. Měla to napřed probrat s dětma - dospělejma.
květen 20, 2008 08:13
No já bych se v klidu zeptala nejdřív dědka : wendy
a teprve kdyby byl paličatej a tajemnej šla bych na konzulataci - ne na stěžování - k dospěláckejm dětem. Fakt je ale divný to rezolutní okamžitý rozhodnutí od pana manžela.
květen 20, 2008 10:18
nojo : Kamila
každej má jinou náturu. Já bych eště rudá letěla za manželem s tím výpisem a řešila bych hned. A koukám, že by se mi horká hlava výjimečně vyplatila smilies/grin.gif
květen 20, 2008 10:24
Kamilo, taky mám ráda věci vyřešené HNED : wendy
a musím konstatovat, že se mi to víckrát vyplatilo než nevyplatilo. Mám čistý stůl a každý ví, na čem s tebou je.
květen 20, 2008 11:23
Chyby, chyby : Milena
Každý dělá chyby. Ale snad neudělá ještě jednu a už nenapravitelnou a nepodá ve své lítosti tu žádost o rozvod. Takhle je pořád otevřená naděje. A stejně, když jsou děti už dospělé, bych je zapojila. Ne nějaké intriky ale upřipný rozhovor. Proč už k ní děti nechodí? To, že máma udělala blbost a teď jí lituje, tak jí nechám na holičkách?
květen 20, 2008 11:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]