O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NENÍ ŠÉF JAKO ŠÉF PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 duben 2008

Dnes můžete pracovat v zahraniční firmě, aniž byste vytáhli paty z Čech. Záleží jen na vás, jak šikovně se svému šéfovi budete prezentovat. Jaký je váš "styl marketingu". Co například tohle: Na mořskou pláž vyleze z vody potápěč a nese v náručí obrovskou perlu. "Kde jste to vzal? " diví se lidé na pláži. "Tam dole na dně je jich spousta," vysvětluje šťastný potápěč.

Lidé se hned nahrnou do obchodu s potápěčskými potřebami a skoupí všechny skafandry a kyslíkové bomby. "Tedy pane vedoucí, to byla zase dneska tržba, viďte?" povídá prodavačka. "Ano to byla," přitaká vedoucí, "ostatně jako vždycky když se brácha projde ve skafandru po pláži s tou skleněnou koulí."

 

 

 

 

 

 

Víte, jací jsou ti naši "zahraniční" šéfové? 

 

Američané

Každý Američan se už od narození cítí jako vládce světa, i když se třeba ve škole nikdy tak úplně nedozví, kde že ten svět vlastně leží. Zvýšené sebevědomí zámořských šéfů musíte ovšem respektovat, takže na jakýkoli jejich nápad reagujte obdivným vytím wow, popřípadě alespoň táhlým greaaat. V americké firmě se také hodně věří na mávání vlaječkami,nošení trenclí v podnikových barvách, zpívání korporátní hymny a vůbec další projevy tzv. „firemní kultury" (pozn. red. Určitě si hodně lidí vzpomene na různé dealerské prezentace, kde se s něčím podobným setkali. Stejně tak už i mnoho našich podniků si po jejich vzoru pořídilo „úžasné a inteligentní firemní hymny").

 

 

 

 

      Američtí manažeři se také pořád usmívají, což si my Češi mylně vykládáme tak, jak se se všemi mají rádi a že se vším souhlasí. Nenechte se zmást. Tihle borci investovali do svých zubů tolik,co vy do svého   baráku - a nějak to přece ukázat musí.

 Zvláštní poddruh: „Američan z Vysočan" - Takový typický Johnny Reznicek nebo Fitzgerald Utrinos je drsné individuum, které v roce 1988 překročilo na vlakovém záchodku jugoslávskou hranici, aby se o dva roky později vrátilo jako ostřílený menedžr západního střihu. Američan z Vysočan v sobě kombinuje zámořskou aroganci s českou vykutáleností, což z něj dělá nejnebezpečnější formu šéfa.

 

 

 

 

Francouzi

Jestli už máte předpoklad k mrtvičce a lékaři vám radí vyhýbat se stresu, tak o francouzské firmě ani neuvažujte. Francouzi jsou známí tím, že jejich systém řízení dřív doháněl kolonie k občanským válkám a dnes dohání české zaměstnance do sanatoria v Kosmonosích. Francouzský manažer miluje chaos a ze všeho nejradši je, když může dvakrát denně měnit klíčové rozhodnutí. Ovšemže vám klidně zabije rozjetý projekt  -zkuste na to ale upozornit, a budete mít takový „malheur", že budete doma rychleji než TGV. Největší   výhodou francouzského šéfa je, že si každý den zajde na  řácký  tří až čtyřhodinový obídek. Ne že by tak dlouhou polední pauzu dovolil i vám, ale aspoň na chvíli vyklidí kancelář a vy můžete něco udělat.

Zvláštní znamení: Mohutná parfemizace. Jet v malém výtahu se skupinou galských elegánů je vyložený očistec. No a pokud se k vám v mezipatře nacpou ještě dva italští konzultanti, tak se můžete vsadit, že vás dole vynesou v bezvědomí.

 

 

Holanďané

Co Skot zahodí, to Holanďan zvedne. Okřídlené rčení přesně vystihuje hlavní problém holandských firem, kterým je jejich nehorázná lakota. Co taky čekat od národa, který se radši kodrcá přes celou Evropu v přívěsu, než aby vyplázl třicet euro za hotel? Zažil jsem nizozemské vedení, které nutilo zaměstnance, aby strkali do tiskáren již použité papíry a tiskli z obou stran. Větší škrti jsou snad už jen Korejci, kteří potištěné papíry ještě nosí na toalety, aby ušetřili za harmasan.

Zvláštní znamení: Holanďané jsou zvídaví a brzy pochytí pár českých slov. Pozor tedy na pusu, až budete s přáteli neformálně hodnotit, co má ten váš prďoch zase na sobě a jak vás ošulil na prémiích. Například u Američanů tenhle problém odpadá - ti se přes nějaké to „aaa - choj" nikdy dál nedostanou.

 

 

Němci

Německý národ je nám blízký, tak blízký, že zná mnohé dámy v našem pohraničí lépe než my sami. Tím ale intimita končí, protože v práci si Němec nikoho k tělu nepustí. Na všechno je proces, zasedání střídá zasedání, a na konci dne si člověk připadá jak v jedné z těch nekonečných talkshow na RTL, kde Uwe a Uschi neustále vykládají světu, jak se v dětství počurávali. Ve firmě panuje tuhá centralizace a než váš projekt doputuje na schválení do Říše (s povinnou zastávkou v Dubí), tak už nebudete vědět, čeho se vlastně týkal.

Zvláštní znamení: Na německém šéfovi je hezké to, že kdyby se přetrhl, vždycky bude mít v angličtině ještě hustší přízvuk než vy.

 

 

Japonci

Japonci jsou zvláštní lidé. Na jednu stranu jsou velmi zdvořilí a pořád se klaní, až skoro mlátí čely o jekor. Na druhou stranu umějí dát najevo, že nás i další cizince považují za hmyz a že když my jsme ještě lezli po stromech, oni už měli vypilovaný čajový obřad a jejich učenci sepisovali hrdinné skutky dynastie Žvejžužu. Práce pro   japonskou firmu je vhodná pro submisivní typy a poskytne vám spoustu zážitků, za   které byste v sadomaso salonu museli  těžce platit.

Zvláštní znamení: Japonští šéfové jsou beznadějní cholerici a když se pořádně rozčilí, skáčou vzteky až do výše ramen, což bývá klidně i půl metru. Chraňte se v takové situaci usmát -   to už byste mohli rovnou spáchat harakiri.

 

 

 


 

Dobrý styl je taky tenhle:

 

     Kamelot Večerníku vykřikuje na ulici: "Obrovský podvod! 90 obětí! Obrovský podvod!" Okolo jdoucí chlap si koupí noviny, prolistuje je a podrážděně poznamená: "Co to tu vykřikujete, když se tam nic o obrovském podvodu nepíše!"
"Obrovský podvooooood! Již 91 obětí! Obrovský podvod!", pokračuje ve svém marketingu kamelot...

 
Z hlubin internetu vyhrabala 
Alena T.
Komentáře (10)add feed
Rakušáci : Sandokan
Dovolím si na základě vlastní zkušenosti doplnit, že Rakousko-uherská monarchie stále existuje a je středem světa - alespoň v myslích rakouských šéfů. Jejich byrokratické procesy vedou několikrát kolem zeměkoule. Prkotina, kterou v Čechách řešíme v rámci minut zabere Rakušákovi v lepším případě měsíc...
duben 29, 2008 10:54
... : iva56
hahahaha - jednou jsem byla nalákaná kamarádkou na prezentaci firmy Mary Key. Prostě něco jako Avon, Zepter, Amway a další ptákovinové firmy, které na nás slušně vydělávají.
Nekecám - opravdu jsme musely všechny vstát, zvednout ruce, mávat jima nahoře, tleskat do rytmu - v čele stála na židli MANAGORKA, která předzpěvovala a předcvičovala... Samozřejmě, že předtím z kazeťáku pustila patřičnou muziku...
Milé Češky, které se přišly naučit být "poradkyněmi a prodejkyněmi", rozpačitě jásaly...
Nojo, no...
duben 29, 2008 11:13
... : chris
Aleno T dík nejen za za Elektrický valčík :-) A co naši domácí šéfové? Mě teda bohužel ted nic vtipnýho nenapadá, co Vás ostatní?
duben 29, 2008 12:21
no já jednou hledala práci a nějakým nedopatřením : Inka
jsem se dostala do jedné firmy v Holešovicích, byl to nějaký knižní velkoobchod. Dostala jsem se do místnosti, které podle přízvuku velel nějaký ukrajinec. Stál ve středu a v ruce měl zvon na ucpanou kanalizaci, kolem místnosti byl obrovský mrak lidí (snad 150), které odměnoval, podle toho jaký měli prodejní týden. Práce spočívala v tom, že jsi dostal nějakou pražskou lokalitu a dle svého luzného zjevu jsi se různě cpal a nabourával do bytů a různých kanceláří, propašovával přes vrátné do podniků a prodával knihy co měli. Pohled to byl naprosto úžasný, protože valná většina lidí byla té ráže co nemají peníze a hledají si už nějakou delší dobu práci a třeba jen proto, že nebyli příliš dobře oblečení, silní, starší, mastní, neostřihaní, neupravení tak vzali zřejmě to co se nabízelo. Odměnování spočívalo v tom, že ten kdo nejvíce prodal, tak mohl mezi tím ukrajincem ve středu a podél těch zbylých lidí u zdi běhal za odměnu kolečka v 7 hodin ráno, čím víc prodal, tím víc mohl běhat, ukrajinec hulákal do taktu uprostřed a mával tím zvonem a ostatní skandovali a tleskali, uvnitř běhala paní s mastnými vlasy, sešlapanými boty v předdůchodvým věku během něhož se o ní pokoušel infarkt a já stála, koukala a měla jsem pocit, že jsem vstoupila do špatného snu. Nevěřila jsem vlastním očím, jak člověk dokáže klesnout, zblbnout nechat se zmanipulovat.
duben 29, 2008 14:02
jo Inko, zoufalí lidé dělají zoufalé věci . . . : toulavej
někdy holt důstojnost musí na čas stranou . . . a šéf si pohladil svý ego, jak kolem něj všichni skáčou podle toho, jak on píská . . .
duben 29, 2008 14:14
n á d h e r n e j článek, dobře jsem se pobavil, skvělý. : toulavej
.
duben 29, 2008 14:33
jednou jsem asi tak čtyři dny pracovala pro telemarketingovou firmu : alena p
šéfem byl ambiciozní, mladý, energický, flexibilní Slovák. Ráno, když jste přišli, museli jste na takovou tabuli napsat, kolik chcete dát gólů - namouduši! Už ani nevím, co jsme to prodávali - když se někomu povedlo nějakému chudákovi něco vnutit - dal gól. Rozezněl se zvon a všichni tleskali a jásali a gratulovali, jako by se dotyčnému narodila dvojčata. Měli jste papír s frázema, které jste museli neskutečně rychle mlít, aby vám pokud možno nikdo nerozuměl a ze zoufalství - aby už od vás měl pokoj - si inzerovanou věc objednal. Byl to děs. Já jsem byla po čtyřech dnech odejita, neb jsem mluvila pomaleji, než vyžadovala firemní politika - namouduši tento výraz užili - a dávala jsem málo gólů.
duben 29, 2008 17:38
Opravdu je prusvih, : Ceskymova
ze prumerny znalosti prumernyho sefa tady na zapadnim pobrezi obsahujou asi tak polovinu mych prumernych znalosti z prazsky zakladky... a tak nezbejva, nez drzet hubu a rikat wow! to je skvelej napad!!! smilies/cry.gif Ale taky je pravda, ze treba ovladnuti Qualcomu (pocitace, kterym jsou vybaveny vsechny trucky) behem dvou hodin vsichni povazovali za zazrak - zkratka americkej zamestnavatel uz predem predpoklada IQ pokojovy teploty a neni moc dobry bejt prilis chytra, co kdyby se pak pan sef cejtil jako blb, ze jo?
Taky jsem jezdila jako zkusebni ridic pro pana hondu, kterej se ovsem oddal falesnym iluzim a snazil se dokopat mistni pomaly jihozapadany k presny a rychly praci. Tady, kde pulhodinka nic neznamena, vyzadovali vsechno s presnosti na vteriny! No, co mam povidat, konecne jsem taky nekde byla jedna z nejlepsich - teda ne, ze by se to objevilo na vejplate! smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif A to jsem v Praze bejvavala za znamyho flakace! smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 29, 2008 23:11
tos mi připomněla jednu moji býv. spolužačku : alena puntíkovaná
ze základky. Když sem vlítli rusáci tak emigrovala do kanady - doma žádný eso nebyla, jentaktak prolejzala, ani se nevyučila - jazyky samosebou taky nic. Našli jí práci v nějaké fabrice u pásu, kde skládala krabice - seděl tam s ní kdekdo, korejky , číňanky, latinky atd. atd. Ona tam byla češka jako jediná. Jednoho krásného dne se za ní dostavil šéf odborů a něco jí říkal, vona začla brečet, že ji jako chtěj vyrazit - nakonec někde vykopali jednu Chorvatku, která jí vysvětlila, že dělá moc rychle a má málo zmetků, takže jim kazí normy - holka koukala jak blázen - nakonec ji vykopli vejš a ona počítala ve skladu bedny s těma krabicema - který došly a který vodešli atd. no byla za hvězdu a všichni si jí považovali, úprotože vymyslela nějakej systém, aby nepočítala každou krabici extra, ale tím, že ty bedny přerovnala jinak se jí to líp počítala - no byla za Einsteina. Pak tam ulovila nějakýho řidiče, vdala se a přestala makat nadosmrti a ten její byl nadšenej, jakou má úžasnou ženu.
duben 29, 2008 23:57
mně jednou v jedný malý autodílně měnil starej chlap, černoch, brzdový destičky na Východním pobřeží. : toulavej
Mít jeho hever, udělali jsme si to s Frankem sami. Ale neměli jsme ho a tak dali vydělat tomu Afroameričanovi :-). Jenom je vymontoval, my si došli koupit do blízkýho obchodu nový a pak ukazovali, jak je má namontovat . . . Bylo to jako ve zpomaleným filmu, vůbec nechápu, jak se ten člověk mohl uživit . . .
květen 02, 2008 09:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]