O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KŘEČE V NOHÁCH A CO PROTI NIM? PDF Tisk E-mail
Středa, 05 červen 2024
Křeče jsou nekontrolovatelné a bolestivé kontrakce svalů, které dovedou pořádně potrápit. Trvají několik vteřin i minut, nejčastěji přicházejí v noci nebo po sportovním výkonu. Křeče na nohách vyřeší i úplné maličkosti. Díky následujícím radám můžete najít úlevu a předcházet jim. Vyzkoušejte a zjistěte, které vám nejlépe vyhovují. Nezapomínejte na správnou hydrataci, vyváženou stravu a pravidelný pohyb, abyste udrželi své svaly a celé tělo zdravé.


 

 

1. Hořčík

Hořčík je jedním z nejdůležitějších minerálů pro správnou funkci svalů. Nedostatek hořčíku může vést ke svalovým křečím. Zařaďte do své stravy potraviny bohaté na hořčík, jako jsou ořechy, semínka, špenát a další zelená listová zelenina. Pokud máte problém s příjmem hořčíku ze stravy, můžete zvážit doplňky stravy s hořčíkem. Kvalitní forma hořčíku je třeba v přípravku Magnesii lactici - užívá se 4-6 tablet denně, rozdělených do 2-3 denních dávek.

 

2. Hydratace

Dehydratace je častou příčinou svalových křečí. Dbejte na dostatečný příjem tekutin během dne, zejména pokud se věnujete fyzické aktivitě. Pijte vodu, bylinné čaje nebo přírodní ovocné šťávy. Vyvarujte se nadměrné konzumace kofeinu a alkoholu, které mohou přispět k dehydrataci.

 

3. Teplé obklady

Použití teplých obkladů může pomoci uvolnit napjaté svaly a zmírnit křeče. Přiložte teplý obklad nebo láhev s teplou vodou na postižené místo na několik minut. Teplo pomůže uvolnit svalové napětí a zlepšit krevní oběh.

 

4. Jablečný ocet

Jablečný ocet je známý svými mnoha zdravotními přínosy, včetně schopnosti zmírnit svalové křeče. Smíchejte lžíci jablečného octa s vodou a medem a vypijte před spaním. Ocet obsahuje draslík, který může pomoci předcházet křečím.

 

5. Banány

Banány jsou bohaté na draslík, který je důležitý pro správnou funkci svalů. Nedostatek draslíku může vést k častým svalovým křečím. Přidejte banány do svého jídelníčku, abyste zvýšili příjem tohoto důležitého minerálu.

 

6. Rozmarýnový olej

Rozmarýnový olej má protizánětlivé a relaxační vlastnosti. Můžete ho použít k masáži postižených svalů. Smíchejte několik kapek rozmarýnového oleje s nosným olejem, jako je olivový nebo kokosový, a jemně vmasírujte do křečí postiženého místa.

 

7. Hořčičná semínka

Hořčičná semínka obsahují látky, které mohou pomoci uvolnit svalové napětí. Smíchejte lžíci hořčičných semínek s teplou vodou a vypijte před spaním. Tato metoda může pomoci snížit frekvenci a intenzitu svalových křečí.

 

8. Strečink

Pravidelný strečink a protahování se může pomoci předcházet svalovým křečím. Zařaďte do svého denního režimu cvičení zaměřená na protažení svalů nohou. Jemně protahujte lýtka, stehna a chodidla, abyste uvolnili napětí a zlepšili pružnost svalů.

 

Noční bolesti nohou zažil asi každý - Bety.cz

 

 

Svalové křeče bývají nečekané a impulzivní, jedná se o bolestivé stažení svalu, provázené prudkou bolestí na postiženém místě a ztvrdnutím svalu. Svalové křeče nejčastěji postihují lýtkový sval, samozřejmě nejsou výjimky ani stehenního nebo namáhaného svalu. Kvalitní forma hořčíku je třeba v přípravku Magnesii lactici - užívá se 4-6 tablet denně, rozdělených do 2-3 denních dávek.

 

 

A co dělat hned, když vás křeč chytí?

Zkuste propnout lýtkový sval, z chodidla udělat „fajfku“ a zahýbat prsty u nohou.

 

KUDLANKA

 
 
 
Komentáře (1)add feed
... : Josef Kouba
Mne to potkává ráno když se protáhnu. Když mne to chytne, tak mám metody jak křeči částečně zabránit. Magnezium beru, neberu. Tekutin, každý večer 3 piva.
červen 09, 2024 05:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]