O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOHLE ASI NEVÍTE - 3. PDF Tisk E-mail
Pátek, 31 květen 2024
Transplantace hlavy je možná. Na unikátní operaci si troufá italský chirurg  | cdr.czDějou se věci… A opravdu neuvěřitelné. Výzkumníci představili první systém transplantace hlavy na světě. Start-up v oboru neurovědy a biomedicínského inženýrství „BrainBridge“ ohlásil unikátní technologii, je to první revoluční koncept systému pro tuto neuvěřitelnou transplantaci, který využívá špičkovou robotiku a umělou inteligenci k zajištění úspěchů. BrainBridge bude schopen provádět transplantace obličeje a vlasové pokožky za účelem obnovení funkčnosti a estetického vzhledu.

 

 

 

 

 

před sedmi lety, V roce 2017, se lékařský tým pod vedením italského neurochirurga, profesora Sergia Canavera, pochlubil, že se mu v Číně podařila historicky první transplantace hlavy. Operace sice nebyla provedena na živém pacientovi, nýbrž na tělech zesnulých lidí, podle Canavera ale prokázala, že je možné oddělenou hlavu znovu napojit na páteř, nervy a krevní oběh.

 

 

Vorterix on X: "Hablamos con Sergio Canavero, el médico dispuesto a  realizar el primer trasplante de cabeza en http://t.co/CkPJ8EPRWZ  http://t.co/aUBDOhDsvU" / X

 

 

Předtím se týmu mělo podařit transplantovat hlavu krysy.

Canavero ještě dříve zmínil, že provedl transplantaci hlavy opici. Hlava opice sice zákrok přežila, avšak nikdy nenabyla vědomí a byla udržována naživu pouze 20 hodin – z „etických důvodů“ –, stejně tak nebyl učiněn žádný pokus o spojení míchy, takže i kdyby tvor zůstal naživu, byl by po zbytek života paralyzovaný.

 

 

 

   
 
 
 

Neurochirurg také předpokládá, že by transplantace umožnila přenos lidských myslí do robotických těl.

Ačkoli uznává, že operace by mohla vyvolat negativní reakci nového těla, věří, že řešením jsou kmenové buňky. Ty by podle něj byly použity k nahrazení původní genetické informace dárcovského těla novým DNA, čímž by se zamezilo špatné reakci.

 

Případné kritice se brání. Vždyť jsou tisíce lidí, kteří si chtějí nechat zmrazit tělo, a firmy, které věří, že je dokážou jednoho dne oživit, vyléčit jejich choroby, dát jim nová těla. Ve srovnání s tím je jeho návrh ještě konzervativní.

 

d@niela

(fotky těch zvířátek jsem sem nedala, vypadá to fakt fuj...)

 

 

Komentáře (5)add feed
... : *deeres*
Jen další počin, kdy netušíme, jaké to může mít v budoucnu následky.

červen 01, 2024 20:35
... : Josef
Hm, Deer. A copak se asi honí v palici tý uříznutý palici, udržovaný uměle v provozu?
červen 02, 2024 09:36
... : Lenka1
Jen to ne.

To bychom se pak těch psychopatickejch deviantů (zdravím, NČ), co si osobujou právo vlastnit tuhle planetu, nezbavili nikdy.

Takhle je i pro ně dříve či později konečná, i když někdy to sakra trvá, ale nakonec stejně chcípnou. Takovej starej Rockefeller přežil, tuším, 7 transplantací srdce, ale nakonec si pro něj zubatá přišla.

A vzhledem k turbulentním událostem posledních pár let si nedělám iluze o tom, že by většina "obyčejných lidí" chápala, že tahle technologie nebude pro ně. Takže mi to nadšení plebsu tak nějak nedává smysl.

Když teda vidím tu spoustu komentářů na sociálních sítích, kde očividně značná část populace věří tomu, že ti nahoře nechtějí nic jiného než dobro pro ty dole a usilovně dnem i nocí na tom pracují.
červen 02, 2024 20:01
... : Josef
Zajímavá formulace, Lenko: "To bychom se pak těch psychopatickejch deviantů (zdravím, NČ)......".

A řekl bych, že skutečně usilovně dnem i nocí pracujou na tom, aby nám to dobro do palic dostali. Když to nepůjde jinak, tak natlučou palicí. Začít se musí s nejmenšíma a tak už očekávám i nějakou novou pohádku před spanim. Napadá mě třeba název "O hodnym Gryndýlovi a zlym Chcimírovi", dobro samozřejmě zvítězí.
červen 03, 2024 07:43
... : Lenka1
Josef:

Jo, ten můj výrok je dvojsmyslnej, ale jsem si naprosto jistá, že víš, který z těch dvou významů jsem měla na mysli. smilies/wink.gif
červen 03, 2024 18:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]