O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAM KRÁČÍŠ, EVROPO? - 2. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 08 únor 2024
A jsem tu s druhým pokračováním zamyšlení Vlastimila Podrackého o Evropských ideálech… Jistě bude pro vás zajímavé i pár fakt o tomto spisovateli a novináři: je synem československého legionáře, který byl komunisty odsouzen v r. 1949 na 23 let vězení a až v roce 1960 omilostněn. Ing. Podracký je členem Konzervativní strany a Klubu angažovaných nestraníků.


 

 

  • Centrální evropské národy si představují EU jako svoji říši.
  • Němci zase jako pokračování jejich středověkých státních útvarů a novověké „Třetí říše“, ale nejspíše Neumanovu ideu Mitelleuropy, prostě německou hegemonii s německým jazykem a zanikajícími ostatními národy.
  • Francouzi jako svoji Napoleonovu říši.
  • Italové možná sní o Římské říši s latinou jako jazykem.

Ale to vše není reálné, reálné je pouze to, co je na stole a s čím se dá operovat. A to je neomarxismus, jinak řečeno egocentrický aktivismus.

 

Podle toho mají být lidé šťastni, dělat smysluplnou práci, mají si zvolit v dětství pohlaví, mají nechat za sebe zemřít svoje ideály. Lidská přání, vedoucí ke štěstí, jsou nad vším - i nad zachováním společnosti a lidstva.

Taková idea má vytlačit (a vytlačuje) národní ideály všeho druhu. Ale je ovšem viditelně proti ekologickým zájmům, protože lidská přání a lidské štěstí není jen v oblasti sexu, ale také v upokojování materiálních zájmů jednotlivců, které rostou donekonečna a ničí planetu. Tyto ideály jsou protichůdné a neuskutečnitelné. Na jedné straně se uspokojuje téměř vše, aby byl člověk šťastný, na druhé by se měl uskrovňovat a žít materiálně omezeným ekologickým životem (což samozřejmě nebude chtít).

 

 

Nová největší kontejnerová loď světa je takový kolos, že délkou překonává celou Empire State Building

 

Nová největší kontejnerová loď světa je takový kolos, že

délkou překonává celou Empire State Building

 

 

 

Všechny ty výrobní firmy a plné sklady zboží, obrovské kontejnerové lodě směřující přes oceán a ohrožené úžiny do Evropy, aby uspokojily přání egocentrických a nihilistických Evropanů, kteří mají být šťastni, na druhé straně nesmyslné chaotické normy green dealu - to obojí je evropská idea v příšerném chaosu bez jednotící myšlenky.

 

Mizerná výchova v západních zemích nese svoje plody. Lidé, kteří nic neznají a vše hledají na internetu, nejsou vzdělanci, dovedou pouze kompilovat úseky informací z vyhledávače. Jsou to pak jacísi vzteklí nihilisté, vytvářející zlost a povýšenost. Naopak znalosti vytváří vzdělance, kteří mají informace ve své mysli vytvářející rozhled. Takoví vzdělanci jsou dnes státníci neevropského světa, nikoliv Evropané a Američané.

 

Štěstí lidstva v rámci ekologie musí být velmi skromné, ale skromný život znamená pád obchodu, zánik firem, nezaměstnanost.

Jedinou evropskou ideou je tedy chaos myšlenek, nihilismus morálky, směřování k totalitnímu režimu, rozchod s demokracií a svobodou.

Nic jiného vidět není, což může potvrdit každý, kdo vidí svět pravdivě.

 

 

Opinion | The Trump Show Is Good for Trump — and Biden - POLITICO

 

 

Dnes je vývoj v USA nejdůležitějším procesem určujícím budoucnost.

Trump vidí realisticky, že je zapotřebí se věnovat vnitřním poměrům a skončit s dobrodružnými válečnými výpravami do dalekých krajin. Sledujeme dění v Texasu a rozdělení Ameriky na státy Texas podporující, a ty ostatní. Tato konfliktní linie prochází celým trans-atlantským světem včetně České republiky.

Konzervativci chtějící zachovat život a myšlení, které uznává tradiční hodnoty (hlavně vztah k domovu), a egocentrické útočné (aktivistické), vyznávající globální působení bez vztahu k domovině.

Tramp se chce starat o svoji domovinu a ztratit zájem o intervence na druhé straně světa.

 

Bidenovi je domovina jen zdrojem peněz a prostředků pro expedice ve světě, prosazující nejen zájem určitých skupin globálních sil, ale i ideologii, kterou právě tyto síly podporují.

Je to tedy útok na stávající hodnoty národů, neboť jsou potřebné peníze světové plutokraty.

Pro zanikající Evropu je Biden momentální záchranou, protože ho lze přesvědčit, aby v Evropě zůstával a bránil ji. Ten to možná udělá, ale nikoliv zadarmo.

 

Je těžko si představit takový vývoj, protože Amerika bude už slábnout a Evropa nebude sílit, až jednou, v mnohem horší situaci, noví hegemoni prolomí hradby. Jsou to státy mající obrovský lidský potenciál a vzhledem k přítomnosti Ruska v BRICS i nevyčerpatelnou surovinovou základnu. Jejich budoucnost je zajištěna a nic nehrozí, že by snad rychlý technický rozvoj měl nějakou překážku.

Jejich obyvatelstvo je skromné a pracovité bez velké spotřeby. S tím přichází i vojenská moc...

 

 

What Is BRICS and Why Is it Important?

 

 

BRICS nemůže ztratit Rusko, a tak Čína prohlásila, že Rusko padnout nenechá, což ovšem neznamená, že jí záleží, jestli Rusko bude mít Krym nebo ne, pouze Západ nesmí Rusko ovládnout.

Je otázkou, zda Západ bude tak namyšlený, že si bude myslet, že jim bude diktovat, jak mají žít a co mají dělat. Válka na Ukrajině ukázala, že Američané nejsou tak silní, jak si původně mysleli; sledujeme, jak země, dříve poslušné, se dnes proti nim  staví a dovolují si kritizovat americkou politiku.

To je první varování, zda není zapotřebí změnit taktiku…

 

 

 Ratzinger Evropa

 

 

Evropa, ten rozmařilý kontinent s obrovskou spotřebou a omezenými zdroji, ale momentálně téměř bez průmyslu, kupující převahu spotřebního zboží v Číně, se může v novém prostředí zachránit jedině otevřeným obchodem s rozvíjejícími se zeměmi, zvláště těmi, které mají suroviny.

Jakýkoliv zásah do normálních vztahů, zvláště iluze nějakého diktátu, je zničující, protože lidé musí řešit věci realisticky, kreativně, ve svobodném prostředí a s láskou ke své domovině.

 

 

Vlastimil Podracký

 
Komentáře (6)add feed
... : mamča
Proč se tady objevují takové návodné názvy článků, jako "KAM KRÁČÍŠ, EVROPO? - 2."
Všichni víme KAM, ale chybí návod, co my, jako běžní občané, s tím můžeme dělat ?
Takhle je to jenom další strašení, jehož si dosyta užíváme každodenně v TV i rozličném tisku.
únor 09, 2024 07:03
... : Josef Kouba
Konec "slavné" EU. to již štěbetají brabčáci na střeše. Bylo dobře dokud nezačala velet. Dnes jsme stát jež nemá ani vlastní banku, jen jméno.
únor 09, 2024 07:29
... : d@niela
Má drahá, vzhledem k tomu, že se snažím dodržovat svůj slib, že se na kudle nebude mluvit vulgárně.
Hele, ten návod na to, co s náma bude dál, nikdy nerozhodovali lidi...
únor 09, 2024 10:52
... : Josef Kouba
Již jsem ze všech těch blábolů o politice unaven. Je to jednoduché. Světu vládnou velice bohatí. My obyčejní lidé za mrzkou mzdu pro ně pracujeme a vlády všech národů jsou za to slušně placeni aby jim poslušnost otroků udržely. Volby jsou jen divadlo. Těch pár bohatých z lidu je jen návnada...snaž se.
Ve všech zemích kde se lidé pokusili žít jinak, byli velice rychle zlikvidováni.
únor 09, 2024 11:49
... : Josef
Hm, tak jsem si přečtl oba články a jako obvykle bych se pana Podrackého zeptal - a co jako?
Protože uvedená fakta jsou celkem obecně známá, ovšem ve výsledku absolutně k ničemu nejsou.
A jako obvykle bych se odpovědi, popřípadě i náznaku diskuze, od pana Podrackého nedočkal.

Máme teď problémy přímo aktuální, který mi skutečně vaděj. Už je to dva roky, co podporujeme a záměrně vydržujeme válku na Ukrajině, přitom každýmu musí bejt jasný od uplnýho začátku, že bez dohody to skončit nemůže. Logicky mi to ovšem začíná znít v momentu uvědomění si, že cílem je udržení války za jakoukoliv cenu po blíže neurčenou dobu, tipuju to tak nejméně na těch dalších 5 let (titulek PL: Bundeswehr se připravuje na válku. Do pěti let v plné bojeschopnosti). V souvislosti s tím se mi zdánlivej nesmysl, spočívající v odstavení Německých nukleárních reaktorů, začíná jevit jako velmi strategická součást celý "akce". Takže zhruba ve sto letech už potřetí, naši němečtí bratři?
Co se děje na Blízkym východě, to taky přestává bejt sranda. A co mi skutečně, ale skutečně vadí, to je okřikování Izraele "lidskoprávníma" potentátama a organizacema. Tady chca nechca musim vzpomenout člověka nám nejdražšího. Humanitární bombardování by bylo víc, než namístě!
Naše česká politika řeší jen sama sebe, svou bezmeznou servilitu vůči Bruselu a NATO, a svý vlastní udržení se u koryt ve smyslu "díky za každé další ráno u koryta". Že by tady měla bejt pro lidi, to ani omylem. Nejdůležitější pro vládu jsou teď korespondenční volby a papírová výroba českých občanů po celym světě, počínaje od synů Praotce Čecha.
Ono je toho samozřejmě daleko víc, ale mám s tím problém, čím víc píšu, tím víc mám nápadů, tím víc jsem ovšem na.dranej a pak už toho radši nechám.
Už jen popřeju skvělý volební vítězství panu Donaldovi Trumpovi a panu Andreji Babišovi.
únor 10, 2024 16:11
... : *deeres*
Taky už mne podobné články derou. Cvičí s námi skvěle a obranu proti tomu nemáme žádnou.
Jedno zajímavé video, schválně jsem ho neprosvitila, abych to tu nezbourala. Kdo ho chce vidět, musí si ho zkopírovat.
https://rumble.com/v4ce4v9-video-jak-chce-usa-zniit-europu.-krize-v-eu-byla-naplnovan..html
únor 10, 2024 20:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]