O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JE ŠTĚDRÝ DEN, JSOU VÁNOCE PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 prosinec 2023
Sedím před monitorem a vůbec nevím, co bych měla napsat. Jsme všichni zasaženi jedovatým závanem nečekaného zla - ale současně se, narozdíl od mnoha lidí v celém světě, máme dobře. Zatím. V době, kdy nám ze zádveří hrozí podstatně větší děs a trauma, se stále ještě můžeme v poklidu zavřít doma. Mezi svými, nebo i jen každý sám, podle toho, jak kdo právě žije. Mj. mám obstarožního kamaráda, který žije (relativně) sám už dlouhá léta. Je to jeho životní filozofie: nejspokojenější je, když přijde domů, a má pokoj od "všech lidí dobré vůle". Inu, každý jsme jiný.

 

 

 

 

 

Ono se to naše žití postupně mění. Někdy si neumíme představit nic hezčího, než být v něčí náruči, jiný je blažený každou chvíli někde jinde, další každou chvíli s někým jiným. 

 

Vzpomínám na svátky, kdy moje děti byly první rok "ve světě", už bydlely každé jinde. Tehdy jsem si jen po půlnoci rozbalila dárečky, které tu stále čekaly pod krásně ozdobeným stromkem. Umělým, nechtěla jsem "zabíjet" živý stromek, jednoduše: ošklivý bych domů nechtěla a krásněho mi bylo zase líto.

A ten umělý se mi povedlo koupit tak šikovně, že ozdobený je překrásný.

 

A tenkrát byl stejně ozdobený naposledy. Od té doby spí předlouhý sen ve sklepě, obklopený škatulemi s ozdobami. Snad mě to ještě někdy popadne a zase to všechno vybalím...

 

Stejně se pak všechno změnilo; já si tehdy opatřila nového manžela, dcera se vdala, syn vymetal vejšky,  studoval jednou dokonce dvě najednou. Po létech se všechno zase ustálilo, a i když mám plno důvodů, abych nebyla zrovna velešťastná, naučila jsem se jedno: 

 

 

Co můžeš změnit, to změň.

Co nemůžeš změnit, to přijmi.

Co nemůžeš přijmout, to nech být.

 

 

Prostě dovol věcem, které nemůžeš ovlivnit, ať se stanou. Netrap se tím, že jim nemůžeš zabránit. Jednou prý řekl dalajlama: „Každý problém buď má, anebo nemá řešení. Pokud ho má, nemusíme si dělat starosti. A pokud nemá, starosti nepomohou.“

 

Ano, člověk musí jít dopředu, nemá cenu se hrabat v minulosti a říkat si „proč, co by, kdyby“.  Je nutné si znovu nastavit cíle, alespoň nějaké, a snažit se. Věřím, že tím se vyřeší mnoho problémů a hlavně pocit, že jsme pro někoho nebyli dost.

 

Hned všechno nevzdávat – vím, je to těžké, ale to, co nás v životě brzdí, jsou negativní myšlenky.

Je zbytečné hledat útěchu ve druhých. Ta opravdová síla je jen a jen v nás.

A i když padneme na dno, musíme se snažit zvednout.

 

 

Jako ten bájný pták Fénix.

Přeju vám všem,

abyste prožili hezké Vánoce

 
d@niela
 

Komentáře (3)add feed
... : Josef Kouba
Danielo dobře napsané.
Jednou prý řekl dalajlama: „Každý problém buď má, anebo nemá řešení. Pokud ho má, nemusíme si dělat starosti. A pokud nemá, starosti nepomohou.“ Pět palců nahoru.
PS: o politice přestává debatovat. Ztráta času. Nemohu nic ovlivnit.

prosinec 25, 2023 04:29
... : Josef
No, tak zrovna Dalaje teda fakt nemusim a ani tomu nerozumim. Neva. Ale připomněl´s mi, Pepane, prastarý úřednický pravidlo:
"Dopisy, který se do dvou tejdnů nevyříděj samy, nezasluhujou naši pozornost."
prosinec 25, 2023 04:46
... : *deeres*
"Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“

To napsal anglický renesanční básník John Donne, někdy začátkem 17.století a dnes to platí mnohem více, než kdysi. Libtardům se podařilo rozvrátit sociální vazby. Teď už i programováním dětí i vazby v rodinách. S nástupem 5G a AI se obyčejní lidé, vlastně většina, stane zbytečnými užíračí blahobytu elity.
prosinec 25, 2023 11:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]