O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO JE SMUTNÉ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 listopad 2023
Na světě se děje hodně smutných věcí. Smutných nejen proto, že se dějí a jakou bolest způsobují, ale i proto, že většině z nich jde snadno zabránit. Jsou smutné věci, kterým zabránit nedokážeme – třeba smrt. Nad řadou věcí ale máme mnohem větší moc, než si myslíme. Máme totiž moc nad sebou samými a nad svým chováním. V rukách držíme opratě vlastního přístupu ke světu a je smutné, kolik z nás rezignuje a nechá se vést splašenými koni místo toho, aby se snažili používat opratě tak, aby netrápili koně ani nesráželi ostatní vozy ze silnice.


 

 

Je smutné, že tak často věnujeme většinu energie tomu práskat bičem všechny kolem sebe místo toho, abychom se soustředili na jízdu správnou cestou.  Důležitý není jen cíl, do kterého si myslíme, že jedeme. Důležité je také to, jakým způsobem tam jedeme.

Smutných věcí je hodně…

 

Je smutné, když si člověk dá špunty do uší aby neslyšel pravdu, která se mu nelíbí a aby mohl dál žít v iluzích.

Je smutné, když si člověk nasadí na oči klapky a vidí jen to, co se mu hodí.

Je smutné, když vytrhané zlomky informací používá jako pravdu a staví na nich. Poctivá stavba ale nevznikne bez poctivých základů. I dobré úmysly vytvořené z polopravd jsou pořád jen…kvalitní cihly postavené na bahně.

 

Kdo?

Nejsmutnější je, že to děláme všichni.

Když ignorujete určitou skupinu informací, život se stává tak krásně jednoduchým. Můžete bagatelizovat. Můžete vše zjednodušovat na černou a bílou.

A při výběru jen ze dvou barev není třeba přemýšlet – život je pak TAK jednoduchý!

Prostě vezmete kousek pravdy, zacpete si uši a jednáte podle toho zlomku. Když posloucháte jen to, co se hodí, ve vlastních očích nechybujete. Nemusíte přehodnocovat. Nemusíte se adaptovat.

Vždy máte pravdu. Nikdy se nepletete.

 

Jak je možné, že v těch miliardách sporů, co spolu lidi na Zemi vedou, mají pokaždé obě strany pocit, že jsou v absolutním právu?

Jak to, že je gigantická informační síť mezi lidmi tak chybová a působí tolik škod?

 

 

Retraites : deux tiers des Français trouvent « plus juste » l'option de ...
 

 

 

Proč?

Protože se většinou neposloucháme. Ne opravdu, se snahou pochopit proč si druhá strana něco myslí.

 

Cíl?

Všechny cesty, které si volíme, vedou do jednoho cíle – všichni umřeme.

A ta cesta je příšerně krátká.

Udělejme si tu cestu hezkou.

Poslouchejme se.

Přemýšlejme.

Nezavírejme uši ke všemu, co se nám nehodí slyšet.

 

 

Naše cesta je krátká, tak se na ní,

doprčic,

chovejme jako bytosti s rozumem.

 NIKOLA BORNOVÁ

 

 .

Komentáře (7)add feed
... : Josef Kouba
Čtyři minulé roky byli velice pestré. Ne že by se předtím nic nedělo, to ne, ale byl to takový čajíček. Ale přišel covid, roušky, očkování, veškeré informační media doslova nařizovali očkování a kdo odmítl byl vyvrhel společnosti protože přesto že zdráv, šířil nákazu.
Bác, Rusové zaútočili na Ukrajinu a covidová mánie skončila a český národ nenávistí explodoval, protože od 68 roku na Rusy my Češi máme žáhu. Pokud by na Ukrajinu zaútočil jiný národ, třeba Turci, ještě by jsme je chválili, vždyť Ukrajinci jsou vlastně Rusové. Je zajímavé že na Američany žáhu nemáme, přesto že velení USA ve světě řádí jako černá ruka. Dokonce se jim klaníme, jsou naši vzorem. I vojenská základna USA v Čechách je vítána a kupujeme od nich předražené válečné krámy. Jsme zavaleni informacemi, které beztrestně smí lhát. Informace které tvrdí opak, jsou na černé listině a hrozí jim i vězení. Národ je rozdělen. bohužel těch co lumpárnu prohlédli je méně.

“Otázka spravedlnosti vzniká pouze mezi dvěma stejně silnými stranami, jinak silní činí to, co mohou, a slabí snášejí to, co musí”.
Thúkydidés (460–455 př. n. l. – asi 399 př. n. l.)
listopad 27, 2023 01:33
... : *deeres*
Hodně lidem se už porouchaly přijímače oficiálních zpráv a začali přemýšlet vlastní hlavou. Na dnes je vyhlášen "Den hněvu". Jsem zvědavá kolika lidem už docvaklo, že jde o jejich existenci.
listopad 27, 2023 06:20
... : Josef
Jo. "Poslouchejme se. Nezavírejme uši před vším, co se nám nehodí." To by bylo fajn.
Ale tak Svět nefunguje a nikdy fungovat nebude! Dyť ani Kudla, uplně nepatrná částečka Světa, tak nefunguje.
listopad 27, 2023 14:26
... : Giotta
Několik posledních roků bylo krásným školením o tom, že neexistuje něco jako absolutní pravda. Dost často je pravda někde uprostřed. Jasně, lze říct, že toto je bílé, protože se vcelku shodneme na tom, co je "toto" a co znamená "bílá barva". I tak se puntičkáři budou hádat, že je to slonovinová, nebo světlounce šedá atd.
Ale sorry, jak mi někdo začne nabádat, že nemám vidět svět černobílý, s čímž samozřejmě souhlasím, ale vykládá mi, že pak bude vše hezčí, bude všem fajn, tak jaksi očekávám nějaké veliké nabádání, že mám přijmout právě nějakou PRAVDU, která není bílá ani černá, ale třeba - žlutá.
listopad 27, 2023 16:17
... : Josef
Je proti nám, kdo není s námi, a jediný byť vlas to byl, kdo v nepřátel jej složil chrámy, to krev už není našich žil!
On určitě Sládek před víc než 100 lety nebyl první, kdo to zformeloval. Ale bohužel přesně takhle to ohromná část lidí má.
Pak už jen stačí označit, kdo je nepřítel, co je jeho chrám a že vlasem se rozumí pochybnost.
Protože:
My potřebujem velkých lidí, již bouři velké vzdorují, a z celé duše nenávidí a z celé duše milují!
Z celé duše musíme milovat bílou a z celé duše nenávidět černou. Co není bílé, automaticky tím pádem musí být jedině černé. Černá a bílá. Nic mezi tím, stupně šedi neexistujou. Takhle je nám to prezentováno po spoustu desetiletí, jen se občas prohodí černá s bílou. Chtěli jsme to jinak a chvíli to vypadalo, že by to mohlo i jít. No, nejde to.
To se pak ale hodně blbě diskutuje ....
listopad 27, 2023 19:03
... : Josef
Tohle se zrovna vztahuje. Teď čtu titulek na Euro zprávách a nevěřim voku:
Česko obnovilo dovoz ruského plynu. Síkela podlehl tlaku lidí ze sociálních sítí a potvrdil tuto informaci.
Ty ty Brůte!!! Co teď s nim? Mně je to jasný! Síkela teda už není krví našich žil! Ale jeho šéf Nutelovič mu to musel schválit. Takže ani on už není krví našich žil?
listopad 27, 2023 19:15
... : mamča
Josef : Nutelovič má jiné starosti, než nějaký plyn. Včera právě zapomněl, že na návštěvu chléva se nosí holínky...:-)

listopad 28, 2023 07:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]