O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOLIK MRTVÝCH A KONEC VÁLKY V NEDOHLEDNU PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 srpen 2023
Američané jsou zatím k úspěchu ofenzivy poněkud skeptičtí. Válka Ruska proti Ukrajině si vyžádala minimálně půl milionu mrtvých a zraněných vojáků, uvedl deník The New York. Počet obětí téměř rok a půl trvajícího konfliktu vyvolaného Moskvou rychle roste. Na ruské straně přišlo o život až 120 tisíc vojáků a dalších 170 až 180 tisíc jich utrpělo zranění. Na straně Ukrajiny je podle odhadů zhruba 70 tisíců zabitých vojáků a 100 až 120 tisíců zraněných.


 

 

Tato čísla - odhady činitelů ve Washingtonu, vycházejí mimo jiné ze satelitních snímků, zachycených komunikací nebo sociálních sítí.

Rovněž je vidět i to, že Rusko má k dispozici mnohem větší počet vojáků.

Celkem jich je i včetně záloh a polovojenských jednotek kolem 1,3 milionu, zatímco na ukrajinské straně zhruba půl milionu.

 

 

Ukrajinské síly se pokoušejí proniknout k Melitopolu z více než 70 kilometrů vzdálené vesnice Robotyne; podle amerických představitelů ale zůstanou několik kilometrů před městem.

Toto město je de facto hlavním směrem na Krym. Tam se dá rozdělit na přehrazení komunikační linie na pevnině směrem k zabránění zásobování ruských vojsk na Krymu.

A druhý směr je přímo krymský. V tomto případě se Ukrajinci snaží postupovat  zejména v již zmíněné oblasti vesnice Robotyne.

 

 

Melitopol

 

město Melitopol

 

Melitopol leží na křižovatce dvou důležitých dálnic a železnice. Rusku je tak umožněn přesun vojáků a vybavení z poloostrova na okupovaná území na jihu Ukrajiny.

Okupanti toto město kontrolují od prvních dnů invaze.

 

 

Na červencovém bezpečnostním fóru v Aspenu si ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj stěžoval na pomalý přísun zbraní ze Západu, což označil za důvod pomalého postupu ukrajinských ozbrojených sil.

 

Nizozemsko a Dánsko se zavázaly Ukrajině dodat letouny F-16.

 

 

F-16 Ukrainian Air Force, Mirgorod AFB Digital Camo (fictional)

 

 

Podle agentury Reuters to v neděli ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému řekli vrcholní představitelé v Amsterodamu a Kodani.

Počet nizozemských stíhaček předseda vlády Mark Rutte nespecifikoval, připomněl jen, že nizozemské letectvo jich má 42.

Dánsko naopak potvrdilo, že Ukrajině jich nyní věnuje devatenáct.

 

Prezident Zelenskyj později prohlásil, že by Kyjev mohl získat všechny.  

V sobotu, po setkání se švédským premiérem Ulfem Kristerssonem, navíc uvedl, že Kyjev zahájil se Stockholmem jednání o možné dodávce stíhaček Gripen, které zatím používá i české letectvo. Švédská vláda však upozornila, že všechny letouny JAS 39 Gripen v tuto chvíli potřebuje k obraně svého území.

 

Stovky tisíc vojáků, tisíce tanků, stovky bojových letadel, loďstvo; k tomu rakety, drony, balistické pumy, bomby, protiletadlové systémy. To vše nasadilo Rusko při zahájení války. Výsledek? Desítky měst, stovky vesnic a v nich statistice budov vymazány z mapy. Školy, univerzity, nemocnice, porodnice, kostely, vládní i obecní budovy - vybombardovány. Miliony uprchlíků, stovky tisíc mrtvých civilistů i vojáků...

 

Tenhle šílený masakr trvá už rok a půl.

 

FRANTA

 


Komentáře (7)add feed
... : Josef
No, konstatování celkem známejch faktů. Není, co komentovat.
Tak jen dvě slova: Minské dohody.
srpen 21, 2023 06:35
... : mamča
Už i za oceánem pochybují - viz :
Robert F. Kennedy Jr. na twitteru:
To má být protihodnotou dosud utracených peněz - desetitisíce mrtvých mladých mužů a zničených rodin? Miliardy amerických dolarů odčerpaných z našich potravinových bank, našich nemocnic, našich škol na to, aby pod cizím nebem odtrhávaly mladé maso od kostí? Vyšší účty za plyn, vyšší ceny u zelinářů, vyšší ceny dopravy, vyšší náklady na bydlení a méně peněz na bankovních účtech k jejich zaplacení? Řekněte mi, prezidente Bidene, jaká je protihodnota všech bojů této války, která mohla skončit měsíc poté, co začala?
* Zkopírováno z Viditelného macka
srpen 21, 2023 06:57
... : Zdena
Josefe vystihl jste to ! Já bych ještě dodala, že za všechno může Putin a Babiš smilies/wink.gif smilies/cry.gif
srpen 21, 2023 16:30
... : d@niela
Proč o všem rozhodují chlapi?
Už od dob pískoviště chtějí víc a víc... a mlátí se kyblíčkem a lopatičkou.

A ženským zůstanou jen oči pro pláč a příšerná práce.
srpen 21, 2023 21:02
... : *deeres*
Já bych to tak neviděla. Když se do politiky dostanou ženy, tak to jsou nakonec ty největší svině. Jmenovat nemusím.
srpen 22, 2023 05:21
... : Lenka1
Nejenom Minské dohody, tenhle konflikt má dávné kořeny už po rozpadu SSSR, kdy globalisti začali pracovat na projektu Anti-Rusko.

S cílem vytvořit se beranidlo a klacek na Rusko. Od začátku devadesátek se Ukrajincům ve školách vymývají mozky a cpe se do nich nenávist vůči Rusům.

V téhle tragikomedii hraje UA jen roli užitečného idiota a už pomalu dohrává. Účel nesplnila a feťák Zelenáč bude následovat Husajna, Kaddáfího a další, kteří přestali být užiteční.

Ne, že by mi ho bylo líto. Už té jeho drzosti a žebrání mám plný zuby. Někdo by mu měl říct, že když něco chci, tak si to koupím. On a jeho oligarchové mají peněz dost. Mimo jiné i z rozkradené západní pomoci. Už si o tom cvrlikají i vrabci na střeše.

Ať si UA válčí klidně dalších 20 let, ale za svoje.

Jo a ty čísla uvedený Frantou, jsou těžce vycucaný z prstu. Rusové už v podstatě zlikvidovali celou AFU, aktuálně na UA začali už vytahovat i neplnoletý studenty z lavic, aby je poslali do mlejnku na maso.

Takže reálný ztráty UA jsou v řádu stovek tisíc, Rusů jsou to desítky.
srpen 22, 2023 14:26
... : Markéta
no, také jsem si myslela, že pokud by o válkách rozhodovaly ženy bylo by to jiné, ale naše ministryně Černochová mě přesvědčila, že se mýlím. Mám pocit, jako by se jí válka líbila.
srpen 22, 2023 19:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]