O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TOMU BYSTE NEVĚŘILI - ALE JE TO PRAVDA PDF Tisk E-mail
Úterý, 15 srpen 2023

Advokát občanské právo • Advokátní kancelář C&K

„Neber úplatky, neber úplatky…“ každý druhý z nás ten výrok z populárního filmu téměř automaticky dopoví. Jenže - tohle je fakt něco extra - pětiletý trest a na tvrdo. Takový rozsudek si vyslechla slovenská úřednice u soudu, před kterým stála za přijetí úplatku. Případ je však neobvyklý kvůli bizarní formě uplácení. Nešlo totiž o peníze, žena dostala tašku plnou zeleniny. Nepomohla ani obhajoba, že šlo o vzorky na ochutnání. „Žena byla zaměstnankyní státní správy, kde platí nulová tolerance a hodnota úplatku není rozhodující,“ uvedla televize Joj.

 

 

 

 

 

Toto podle Specializovaného trestního soudu v Banské Bystrici stačilo k tomu, aby mohla být odsouzena za přijetí nepeněžitého úplatku.

Soud jí uložil trest odnětí svobody ve výměře pěti let, se zařazením do ústavu pro výkon trestu s minimálním stupněm ostrahy.

 

Proto i letos, když se po roce vrátil případ k soudu (poté, co Nejvyšší soud kvůli procesní chybě zrušil loňský rozsudek), tak i nyní soudci ženu poslali na pět let do vězení.

Soudkyně úřednici mimo pětiletého nepodmíněného trestu uložila také dvouletý zákaz činnosti ve veřejných institucích.

 

 

Typická letní zelenina? Rajčata a papriky! | Akademie kvality

 

 

Konkrétně: přijala dva dárky.

Přímo do její kanceláře jí měla přinést žena, která se ucházela o finanční příspěvek na rozjezd podnikání, tašku s rajčaty, ředkvičkami a paprikami.

Tím druhým dárkem byla opět taška, tentokrát s lahví vína a čokoládou. Výměnou za to zařadila jednoho z uchazečů o zaměstnání do evidence.

 

d@niela

 

Komentáře (5)add feed
... : Franta
TAK JSEM SE KOUKNUL:
Z výsledků průzkumu, který provedla Hospodářská komora České republiky v loňském roce vyplývá, že naprostá většina oslovených podnikatelů se ve svém podnikatelském životě setkala s korupcí. Tento fakt připustily víc než tři čtvrtiny odpovídajících. Dokonce šest respondentů z deseti přiznalo, že již někdy v minulosti úplatek dali. Stejný poměr odpovědí se vyskytoval i u otázky, zda po nich někdy někdo úplatek požadoval. Méně než polovina podnikatelů se ocitla v roli upláceného, neboli jim byl někdy v minulosti úplatek nabídnut.
---
mj. řekněte mi, kdo z vás nikdy "nešoupnul" něco doktorovi? Vždyť je to tak běžný - např. ta láhev a čokoláda!
srpen 16, 2023 15:37
... : Josef Kouba
Já se přiznám, úplatek 500 Kčs jsem v roce 1978 dal prostředníkovi, nikoli osobně vedoucímu prodejny Elektra, za mrazicí box jež jsme takto koupili rodičům ženušky.(bylo to velice nedostatkové zboží) Chovali prasátko.
Další úplatek byl mé kamarádce zubařce v podobě košíku plného krásných hřibů. Opravila mě precizně zuby. Ale to se nepočítá, Pražáci chodí na houby málo.


srpen 17, 2023 00:06
... : Josef Kouba
Pokud by všem vládním zaměstnancům za přijatý úplatek měli svítit v puse zlaté zuby, nestačili bychom se divit.
srpen 17, 2023 00:12
... : Josef
By mě spíš zajímalo, kdo to na tu slovenku prásknul. Jestli se ovšem nechtěla rozdělit o papriky, tak to chápu, že to jednoho (jednu) muselo nas..štvat. Udávat se nemá, hlásit se ovšem musí. I z Kudly všichni známe jednoho takovýho bejvalýho přispěvovatele, teď už jen pilnýho čtenáře a pilnýho archiváře všech nevhodnejch výroků za posledních 25 let, s výhružkama, že archív bude předán na patřičná místa.
Zprávu o pěti letech natvrdo (na tvrdo) jsem taky z rádia zaregistroval, ale pozornost jsem tomu nevěnoval s tim, že jsem se přeslechl nebo redaktor překecl, protože to je evidentní blbost.
srpen 17, 2023 08:11
... : Markéta
No jo, na chudej lid musí být přísnost...ach jo, je tosměšný. I Hujer nosil švestičky.
To by mě zajímalo, kolik by dostali ti, co si vyměňuji miliony za pomoci v podnikání
srpen 18, 2023 09:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]