O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁME NOVÉHO PREZIDENTA A STARÉ STAROSTI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 březen 2023
Stanovisko ke sporné vládní předloze o snížení červnové valorizace důchodů sdělí nový prezident Petr Pavel po jednání se zástupci opozičního hnutí ANO, s nimiž se setká příští týden ve středu. Penzijní novelu schválily dolní i horní parlamentní komora. K tomu, aby vstoupila v účinnost, ji musí podepsat prezident. Na otázku, zda je už rozhodnutý, prezident Pavel odpověděl, že je tolik naprosto legitimních výhrad, že rozhodnutí "nemůže být sto nula, ale prostě bude to někde kolem té padesátky".

 

 

 

 

 

Důchody mají při mimořádné červnové valorizaci vzrůst podle novely v průměru o 760 korun.

Podle doposud platných zákonných pravidel by to bylo o průměrně o 1770 korun.

 

Kabinet snížení zdůvodňuje snahou o stabilizaci veřejných financí v letošním roce i v dalších letech. Prezident míní, že nynější důchodový systém není udržitelný a jeho "přenastavení" nelze odkládat. Chce se snažit o to, aby debata mezi vládou a opozicí o důchodové reformě byla věcná, nikoli emocionální.

 

„Nemluvíme jen o důchodovém systému, ale o celém systému veřejných financí. Takhle se opravdu hospodařit nedá“, řekl. Podle něho je třeba mít odvahu k vysvětlování veřejnosti, že Česko žilo na dluh a teď se to musí napravit.

 

Na své rozhodnutí o valorizaci má 15 dnů. Pokud do té doby zákon ani nevetuje, ani nepodepíše, vyjde po uplynutí tohoto času ve zmiňované sbírce a začne platit.

Dnes také řekl, že by nebylo ani správné, aby ústavní aspekty kolem novely posuzovali politici, ale měli by to dělat ti, kterým to přísluší, tedy Ústavní soud. "Ani prezident není arbitrem ústavnosti".


Nový prezident Petr Pavel ve svém inauguračním projevu slíbil, že „Společně čelíme stejným problémům a společně se s nimi vypořádáme. Chceme-li dlouhodobou prosperitu, je potřeba ekonomice vrátit zdravé základy a rovnováhu snížením inflace a výrazným snížením schodku veřejných financí. Budu naslouchat odborníkům a podporovat opatření, která to umožní, ačkoli budou někdy bolet.“

 

 

FRANTA

 

Komentáře (27)add feed
... : Josef Kouba
Na rozloučenou s v médiích zesměšňovaným, zlým, vzdělaným, často kontroverzním, ale i zábavným, občany zvoleným prezidentem Milošem Zemanem. V příloze posílám jeho oblíbenou písničku.
Jednou se nějakého redaktora ČT zeptal, proč tuto písničku už nevysílají:
https://www.youtube.com/watch?v=Ak8o5lSU6xQ

1 Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou:
ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou,
ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce,
a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce.

2 Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky,
Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky,
farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky,
my nakrmíme forbesa za dvě, či za tři pětky.

3 Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda,
zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda,
král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem,
pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

4 Demokracie panuje od Aše po Humenné,
samet i něha v pánu je a zuby vylomené,
dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí,
zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

5 Demokracie dozrává do žaludečních vředů,
Bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů,
a je to mýlka soukromá - snad z optického klamu,
že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.
březen 10, 2023 04:31
... : Josef
O novym prezidentovi a hlavně o jeho názorech nevím nic, stejně, jako 99,9 procent obyvatel. Zvolenej nebyl sám za sebe, za svý postoje, názory, o kterejch nic nevíme. Jen dlouhodobě mediálně zcela vypatlaná většina rozhodla, že nechce Babiše.
Včerejší televizní a rozhlasový orgie servility jsem slyšel na půl ucha z rádia, který mám potichu puštěný trvale a z televize spíš jen omylem, při přepínání reklam. Tak jsem zaslechl i větší část projevu hned po složení slibu. Jsem odjakživa naučenej číst mezi řádkama, takže jsem si jen řekl, no těbuch! Pak mi ještě nějakej dojatej komentátor z rádia řekl, že pravda a láska zvítězila a vrátila se na Hrad. No tak jo, ale proč bych mu to měl věřit, když ten komentátor o novym prezidentovi ví uplně stejnej prt, jako já?
O svym názoru na okradení penzí jsem tady už napsal dost. Předevčírem jsem si zapnul onlájn přenos ze senátu - vyslechl m.j. Vystrčila a zodpovědně můžu prohlásit, že takovou snůšku demagogie jsem doposud neslyšel nikdy! A že už jsem toho slyšel a četl dost. Shrnuto: Nikdo z nás neví, jestli je návrh ústavní nebo neústavní, tak to schvalte, a nechte rozhodnout ústavní soud. A tak se i stalo. Z úst samotnýho předsedy jsem slyšel, k čemu teda máme tu "pojistku demokracie", k čemu má ta pojistka svuj vlastní ústavně právní výbor. Prostě a jednoduše - 81 koryt bez práce a špetky odpovědnosti, k tomu veškerej aparát, servis, příplatky k nehoráznejm platum.
Dost dobrá pojistka, za ty prachy!!! Když má jednou za drahnej čas něco udělat, tak to hodí na Rychetskýho.
březen 10, 2023 05:51
... : *deeres*
Už mne to nebaví, nekonečné tanečky, jestli jo, nebo ne. Jakoby se cukaj' a nakonec to stejně projde. Prachy nesmrdí a oni je potřebují mnohem víc, než nějaká obtížná duchna. Je zapotřebí honem, honem si nahrabat, než půjdou od válu. Petr Pavel je jednim z nich, taky má chudák málo, jinak by s igelitkou nejezdil vykupovat zboží do Polska.
březen 10, 2023 06:14
... : mamča
Ani tolik mi nevadí, že nás - důchodce oberou o prachy, jako to, jak s námi vyjebávají, ohýbají zákony podle jejich momentální potřeby.
A blahoslavení nového prezidenta jsem si radši zakázala poslouchat, leč není vyhnutí.
No není to psina, když církevní hodnostáři hned tří různých církví žehnají (bývalému) kovanému komunistovi a příslušníkovi vojenské stb ?
Už chyběl jen dalajláma a imám.
Ale třeba se jich ještě dočkáme...
březen 10, 2023 06:50
... : mamča
*deeres* : Já myslím, že nový prezident PP zákon vetuje, aby si nerozhněval 2,3 mil. občanů, ale udělá to tak rychle, aby ho parlament stihl do 22.3. přehlasovat.
Takže vlk se nažere a koza zůstane celá.
Když tak čtu v tisku, tak důchodci jsou největší škůdci národa, co neberou ohled na mladé a prožírají jim budoucnost.
Nějak presstituti zapomněli, že tím "snížením" valorizace okrádají i sirotky a invalidy. Domovy důchodců mají kvůli inflaci a drahým energiím stále méně peněz na provoz, a Příspěvky na péči to nedorovnají.
březen 10, 2023 06:56
... : Josef
Bysme mohli zase udělat nějaký sázky. Podepíše - nepodepíše - odloží.
Za sebe tipuju, že podepíše. Ještě si, aby se neřeklo, ve středu vyslechne Šílerku s Havlíčkem, a pak moudře, samozřejmě v zájmu demokracie a vyššího principu mravního, podepíše.
březen 10, 2023 07:29
... : mamča
Josef : Já sázím, že to vetuje - viz výše. smilies/wink.gif
Ale "pětiparta" to stihne přehlasovat.
březen 10, 2023 07:40
... : Míša šíša
Poslechla jsem si projev na balkoně k lidu pod ním, plný nicneříkajících frází, nudný k uzoufání. Pamatuju si z něj jen to, že prezident vrátí na Hrad hodnoty, které odtamtud zmizely. Tak jo.
V usnutí mi zabránilo rozvinutí údajně restaurované původní standarty (Danuší Nerudovou řečené standardy), tahle taškařice se fakt povedla. A celou šou zakončilo zamávání z okna národem milujících umělců. Trapnosti, tvé jméno je Pavel.
Penzijní novelu podepíše.
březen 10, 2023 07:40
... : Josef
Havel, 1. ledna 1990: "Tvá vláda, lide, se k tobě navrátila!"
březen 10, 2023 08:00
... : *deeres*
Ta trapná divadla si mohli odpustit. Vynášení Zemany? Převzetí standarty od kriminálníků, kteří ji zničili. Následná oprava a demonstrativní vyvěšení, když se teď pravda a láska konečně vrací na Hrad.
Palach a Kryl by se poblili. Viděla jsem video, kdy prezidentský pár vcházel na 1.nádvoří a lidé je provázeli pískáním. Je možný, že to je fejk, dneska se nedá ničemu moc věřit. Skutečnost je ale taková, že demokracie má obrovskou chybu v tom, že může volit každý debil.
Já myslím, že podepíše, je zvyklej poslouchat. Už si to zavařil návštěvou polských trhů. Jeho poradce Kolář si musel vzteky, po zveřejnění snímků, odhryzat nehty až k loktům.
březen 10, 2023 08:52
... : Marie
Kdyby vláda zastropovala elektřinu u výrobce, nemusela by zvedat důchody o tolik procent.
březen 10, 2023 09:43
... : Markéta
Tak máme prezidenta který dobře vypadá. Tak jo, ale obavám se, že to je jediná věc, kvůli které ho sposta lidí volila. Projev v podstatě o ničem takže se ještě budeme divit.
sázím také: podepíše se sáhodlouhým vysvětlením, ze kterého se nic konkrétního nedozvíme
březen 10, 2023 10:20
... : Josef
Včera jsem si přečet, že se Vystrčil svěřil, že byl při "inauguraci" vzrušenej. Taky dobrý, každej to holt máme jindy.
A na Kudle? To se tady fakt nenajde ani jedna osoba, která by se z návratu pravdy a lásky upřímně radovala? Nebo takový osoby vůbec neexistujou? Já myslim, že existujou, že tady pravidelně denně čtou, ale s lůzou, která se neraduje, nehodlaj svý štěstí sdílet.
březen 10, 2023 10:52
... : Lenka1
deeres:
Skutečnost je ale taková, že demokracie má obrovskou chybu v tom, že může volit každý debil.

Naprosto přesný. Ti, kteří argumentují, že je to zapotřebí, protože jinak se nám zhroutí rozpočet, jsou ti samí, kterým nevadí posílání peněz na UA, ručení za jejich půjčky, rozkrádání sociálních dávek vynalézavými Ukrajinci - jsme zvědavá, jestli to ředitel, který o tom věděl a nic neudělal, dokonce prý to jsou pro něj jen drobné - dostane k náhradě - jo, jasně, jsme naivní.

Co ale vadí mě - že vláda si vytírá p.... s jak Ústavou, tak i se zákony jako takovými. Tak na co je potom máme? Tohle je Pandořina skříňka a pokud se nemá definitivně zhroutit právní systém jako takový, tak to prostě nesmí projít.

Když to projde, tak co bude příště? Minimálně to vysílá jasný signál, že státu nelze věřit. Že si třeba budete spořit na důchod a za 30 let přijde nějaká další povedená vláda, která vám to stejným postupem, jako teď zrekvíruje, protože "sorry, ve státním rozpočtu chybí prachy".

A debilové, kterých se to - stejně jako teď - přímo nedotýká, to nadšeně odsouhlasí.
březen 10, 2023 10:55
... : Josef
Myslim, Lenko, že už se zhroutil.
březen 10, 2023 11:15
... : Petr Sysala
Forma zase jednou zvítězila nad obsahem.
březen 10, 2023 11:23
... : doktor
Chválím dem kdy byl zvolen pan Pavel prezidentem.
březen 10, 2023 13:36
... : Josef
No, když musíš, tak musíš. Nic proti tomu. A pár slov jako zdůvodnění?
březen 10, 2023 14:02
... : mamča
doktor : Taky chválím, jak PP ten kdo ví kým napsaný projev hezky přečetl. :-)
Mívali jsme prezidenty, ba i premiéry, co mluvili bez papíru a neuráželi svoje předchůdce.
Ale když ti to tak stačí...
březen 10, 2023 15:38
... : AnickaM
Pepo, nenapadlo te, ze lidi opacneho nazoru nez mas ty a skupinka chytrych sem prestali chodit, protoze je prestalo bavit se nechat urazet? Bez urazek a nadavani to nema tu stavu, ze. Proc by si meli nechat zkazit svuj den? Ano, chodim sem cist i nadale a kvituju, jaka je tu pohoda. Preji krasne dny.
březen 10, 2023 19:08
... : Míša šíša
Aničko, vidíš to jednoznačně a asi nemá cenu ti to nějak vymlouvat. Ale všimni si, doktor má jiný názor než Pepa se skupinkou "chytrých" - a vůbec nikdo ho neuráží. Čímpak to asi bude?
březen 10, 2023 19:24
... : AnickaM
Hlavne ze "mamcin" komentar nebyl ani trochu sarkastickej. Vis, Miso Siso, ja nejsem kontroverzni typ a vis, ze se na veci divam ze vsech stran, ale to uz nebyly diskuse, to byly casto sproste hadky. A komu by se libilo byt toaletnim papirem?
březen 10, 2023 19:53
... : Josef
AničkoM: Neuvědomuju si, že bych ti někdy napsal něco urážlivýho. Jsem ochotnej, se kdykoliv s kýmkoliv slušně bavit a svý postoje obhajovat. Pokud ale se mi místo věcnosti dostane "argumentů" ve formě prázdných frází, odposlouchanejch z televize, bez špetky vlastního zdůvodnění, klidně oponuju a zeptám se klidně a vytrvale znova. Pokud z toho druhá strana usoudí, že jí nestojim zato, se se mnou dál bavit, těžko s tím něco nadělám. Existuje, spíš už existovala, jediná výjimka, o který jsem už někdy před dvaceti lety pochopil, že jedinym smyslem její existence je právě jen to urážení a provokování, včetně i udávání na patřičný místa. Mně to nevadilo, klidně jsem oplácel stejné stejným, pravda je, že často velmi škodolibě, měl jsem z tý primitivní hysterie srandu.
Hele, občas se mi něco natrvalo usadí v paměti, takže jen malej příklad z kudlího pravěku. Připlula sem jakási "dáma", která si říkala bb. Byla nejchytřejší, rozuměla uplně všemu, a tak, když jsem jednou ke koncesionářskýmu poplatku ČT podotkl, že pokud je jakýkoliv placení plošně nařízený zákonem každýmu, kdo má v bytě připojenou elektriku, není to nic jinýho, než další daň. K tomu mi odpověděla velkejma písmenama jedinym slovem BLBOST. Proč blbost, na to mi neodpověděla. Neměl jsem tedy ani jedinej důvod, si jí vážit, přesto jsem ji nikdy osobně neurážel, jen občas dotěrně rozebíral některý její příspěvky. Přijde ti urážlivý, co jsem včera ve 14.02 krátce napsal doktorovi?
Je to vždycky o tom, co čemu předcházelo, nelze se dívat na okamžitou situaci s vyloučením příčin vzniku. Když ti televize ukáže záběr, jak dva policajti klečej na jednom bezbrannym chudákovi, budeš litovat chudáka a nenávidět policejní brutalitu. Když ti ukáže i předchozí dvě minuty, kde ten sjetej nebožák demoluje auta, mlátí do nich hlavou, ohrožuje kolemjdoucí, řekl bych, že i tobě se ta policejní brutalita zjeví uplně jinak. A tak je to se všim, včetně i politiky, včetně války. V případě zdejšího psaní včetně i mejch, někdy ne třeba uhlazenejch reakcí. Mám to tak, že se snažim neposuzovat jen samotnej důsledek, aniž bych posuzoval příčinu. Někdo to má jinak, posuzuje jen to, co se mu, vytrženo ze souvislostí, zrovna hodí.
Ježišmarjá, sem se zase rozkecal, a to je teprv jen začátek, co jsem k tomu chtěl říct. Už neřeknu.
Měj fajn den.
březen 11, 2023 05:12
... : Míša šíša
Hmm, tak já myslela, že řeč je o urážkách jedinců s opačnými názory. A ono když chybí urážky, tak se vytáhne sarkasmus. No jo, no...
Tak ona ta "skupinka chytrých" nebyla vůbec sarkastická, že. Tato skupina toaletním papírem zřejmě být může.
březen 11, 2023 05:49
... : *deeres*
Ještě ani pořádně nedosedl na židli a už jmenoval Hladíka. Ještě před inagurací už byl nadbytečně horlivý. Vůbec nemám pochybnosti o tom, za koho bude kopat. Za mne určitě ne.
březen 11, 2023 06:40
... : AnickaM
Pepo, dik za dlouhou odpoved a mas pravdu, mne jsi neurazel. Ja taky nepsala o sobe, ale proc si myslim, ze sem opozice nechodi. Taky preji hezky den. U nas chumeli, stromy litaji ve vetru, zkratka je hnusne. Chtela jsem jet na zahradku zkontrolovat kyticky a takhle zustanu tak akorat zaparkovana v kresle s knizkou.
Miso, ja ti vubec nerozumim. Pro me sarkasmus je casto formou urazky, asi to mame kazda jinak nastaveny.
březen 11, 2023 06:45
... : Josef
Hlavně nic ve zlym, Aničko.
Teď zrovna jsem užasl nad titulkem v Novinkách a už ne pomalu, ale rychle zauvažoval o Zemanově zdravý mysli:
"Zeman žádal Fialu o podpis abolice pro Mynáře, premiér to odmítl".
Jestli se to fakt ukáže jako fakt a ne fejk, je to už fakt na pováženou.
březen 11, 2023 07:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]