O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽELSTVÍ HOMOSEXUÁLŮ - NÁZOR LESBY PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 únor 2023
Přejít na obsah
MANŽELSTVÍ HOMOSEXUÁLŮ - NÁZOR LESBY
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Naše civilizace i kultura je aktuálně pod čím dál tím větším tlakem a balancuje na kraji propasti. 

Staré zvyky se ničí šíleným tempem, aniž bychom to vakuum, které po nich vzniká, zaplňovali něčím smysluplným.

Nečeká se ani chvilku, jestli poslední změna společnosti byla k lepšímu nebo horšímu, a už se zase hledá, co zbourat dalšího.

Nepřijde mi to úplně rozumné.

Opravdu nejsem nějaký konzervativec, ale pokud se úplně rozpadá společenská soudržnost, země balancuje v mnoha směrech na pokraji propasti a prakticky cokoli se může proměnit v soudek střelného prachu, tak mi přijde hloupé v takové situaci do celého toho domečku z karet zbytečně strkat.

 

 

Další důležitou věcí je, že nukleární rodina (táta + máma + děti) je základ každého zdravého státu. Aby země mohla dál existovat, je naprosto nezbytné, aby rodiny měly děti a vychovávaly z nich dobré, silné lidi. Na to, aby vyspělé země nezačaly vymírat, je potřeba mít míru reprodukce přinejmenším 2.1, ideálně spíš 2.3.

To znamená, že Češky by měly mít v průměru alespoň 2.3 dítěte, abychom se jako národ zachovali.

 

Ale Česko bylo v porodnosti v roce 2005 na 212. místě z 224 zemí. To je přece brutální číslo. Většina západních zemí je na tom podobně a jen to uměle záplatuje tím, že si přiváží migranty z celého světa. Ale z Nigerijce prostě Němce nebo Čecha neuděláte a naše civilizace tímhle způsobem stejně zmizí – jen se to opticky bude tvářit, jakože ne.

 

I z toho důvodu jsem přesvědčená, že klasické manželství (a tím i rodina s plodnými rodiči) potřebuje absolutní podporu. A to i od státu. A právě proto je potřeba právně odlišit standardní manželství od homosexuálního páru. I kdyby třeba časem registrované partnerství mělo stejná práva jako manželství, je dobré to mít právně rozdělené – je to pružnější, jde s tím v případě krize lépe pracovat.

 

 

Photos that will transport you to 1970s Belfast - Belfast Live

 

 

 

Partnerství stačí, jen by chtělo doladit

Jsem opravdu ráda, že žiju ve společnosti, kde mě za to, že jsme se do sebe zamilovaly s jinou dospělou ženskou, neukamenují v ulici1.

 

Nikdo nás neřeší. Společnost mi dokonce umožňuje požádat o úřední štempl, který nám s partnerkou zjednoduší některé byrokratické činnosti, jako třeba návštěva partnerky v nemocnici, dědická řízení apod. Česká republika je v mnoha věcech super. I přes nenávist, kterou mezi námi šíří média a “za moje práva bojující” aktivisté (haha), musím z mojí vlastní osobní zkušenosti říct, že Češi jsou tolerantní, pohodový národ.

Jestli vám někdo bude tvrdit, jak tu lesby a gayové trpí jak zvířata, tak ten člověk lže.

 

Přesto – registrované partnerství by zasloužilo vylepšit. Jsou v něm mezery, které jsou nepříjemné a hloupé. Jde třeba o společné příjmení, o vdovské důchody nebo společné vlastnictví, které je pro homo-partnery zbytečně zesložitěné nebo dokonce nemožné.

 

Je co spravovat. Ale je podle mě zbytečné kvůli tomu bourat pradávný pojem manželství.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]