O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK CHYTŘE VYUŽÍT ZÁCPU PDF Tisk E-mail
Středa, 01 únor 2023
„Mě hrozně drtí ty každodenní stresy – máma, který pomáhám, ale ona věčně není s ničím spokojená, expřítel a jeho smsky, každodenní zácpy cestou do práce…“ stěžovala si mi jednou (vlastně nejednou) jedna (no, vlastně taky nejedna) klientka. A měla pravdu – tyhle opakované nervy, a napínající situace umí na člověka zakleknout a přidušují ho. Podle toho, kolik na dané téma vychází chytrých knih, je zřejmé, že řešení zatím nikdo nenašel.

 

 

 

Respektive ne žádné řešení snadné a definitivní. (Těžkých a dočasných by bylo dost.) Zkušenosti nicméně ukazují, že každodennímu stresu méně podléhají lidé, kteří ho umějí chytře obejít nebo využít. Pojďme se podívat, jak bychom mohli zužitkovat takovou pěknou dopravní zácpu:

 

:: Pustit si v autě hudbu, na kterou není doma klid nebo čas

:: Pustit si nějaké vzdělávací audio

:: Vyřídit pár (pracovních, soukromých, meziplanetárních) telefonátů

:: Zacvičit si na pánevní dno (kaju se bez mučení, neb toto je pohlavně a věkově diskriminující doporučení)

:: Uplést ponožky

:: Udělat si pořádek v kabelce/peněžence/pracovním kufříku/kapsách/přihrádce v autě

:: Teď před Vánoci třeba zapřemýšlet, co by komu udělalo radost

:: Umýt interiér auta

 

Zvyšte si příjmy za volantem s Uberem - Ženy s.r.o.

 

 

 

To poslední není sci-fi, nýbrž má vlastní zkušenost. To jsem tak stála v Hradci Králové uvězněná na okruhu, do toho jsem už nějakou dobu registrovala hnusně ulepený volant – a tyto dvě skutečnosti se spojily v uvědomění, že v autě vozím vlhčené ubrousky. I vzala jsem ubrousek a vycídila volant. Plynule jsem přešla na páčky u volantu, palubku, rádio, řadicí páku… Fronta se pořád nehýbala, ubrousků byl dostatek, takže bylo možno pečlivě odprášit i mřížky topení.

Když jsem došla k mřížce u spolujezdce, všimla jsem si pohledu člověka z vedle stojící dodávky. Koukal tak zaujatě, že jsem si říkala – asi by si taky rád uklidil, a tak jsem mu gestem nabídla krabici vlhčených ubrousků. To ale evidentně nebylo ono a dotyčný se už raději díval na druhou stranu.

 

Ale zpět k očistě interiéru – plonkový čas byl takhle skvěle využitý (i když možná ne úplně v souladu s dopravními předpisy a nutnosti věnovat se řízení i při neřízení) a kdo ovládá multitasking, ještě by si přitom zacvičil na pánevní dno a současně vyřídil nějaké ty telefonáty.

 

Pokud na vás taky sedá nějaký ten i úplně všední stres, zkuste ho přechytračit. A jinak pozor na něj – drtí a stravuje, dělá to trpělivě a nepozorovaně a za x let vyrobí vyhořelou oběť s nemocným srdcem a uštvanýma očima.

Když se nechá...

 

MICHAELA PETERKOVÁ

 

 

Se souhlasem autorky převzato z blogu psycholožky

www.michaelapeterkova.cz

 
Komentáře (2)add feed
... : andrea
tak první co mne napadlo, že jak chce někdo "využít" zácpu?
když se poštěstí, tak spíš použiju projímadlo, aby se poštěstilo!!!
únor 01, 2023 19:28
... : AnickaM
Cisteni auta vevnitr pouzivam uz roky. Nekolik let jsem jezdila k pacientum domu, to jsem v aute v podstate bydlela, jedla tam, vypisovala papiry a taky pochopitelne uklizela. To vsechno bud na cervenou, nebo v kolonach.
únor 02, 2023 06:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]