O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BOHEMIA, CARPE DIEM! PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 leden 2023
„Využij dne či užívej dne“ jsou nejčastější české překlady. Poselství tohoto latinského výroku má motivační účel a sílu, která nabádá lidi, aby se snažili o co nejlepší využití všech příležitostí s ohledem na omezenou délku lidského života. Prostě řídit se heslem: "žij svůj život naplno". Carpe diem je cesta k vnitřnímu klidu, což věděl už jeho autor, antický básník Horatius, dávno před naším letopočtem.

 

 

 

Všechno je o nastavení vlastního života, o našich hodnotách, cílech a postojích. Zkuste se zastavit a zamyslet se nad tím, jestli si dny opravdu užíváte a pokud tomu tak není, možná je na čase něco změnit nebo dělat jinak.

 

 


 

 

ZAČÍNÁME NOVÝ ŽIVOT!

 

 

Jsme na jedné lodi. Všichni chceme vyjít s penězi, zvládnout krizi, žít v míru, bezpečí a nebát se o budoucnost. Tyto volby byly soubojem dvou světů.

V tom našem se cení odvaha, čest, důstojnost a říká se pravda, i když se nehodí.

Pravidla se dodržují a platí pro všechny.

 

V našem světě o věcech rozhodují ti, kteří jim rozumí a neutíkají před odpovědností.

Všichni chceme žít v tom lepším světě. V tom bez chaosu a lží.

Chceme žít v jedné zemi.

V zemi, kde máme řád a důstojnost.

 

A k ní nás prezident Pavel slíbil dovést.

 

Vítězství Petra Pavla je vítězstvím liberálních hodnot.

Nový prezident je pro rovné příležitosti, přijetí Istanbulské úmluvy, manželství pro všechny, legalizaci konopí.

Je skvělé, že tyto postoje budou mít tak silné zastání!

 

 

 

 

 

Proto přátelé – carpe diem!!!

d@niela

 

 

zdroj:

Zvolme si pravdu a důstojnost (generalpavel.cz)

 

 
Komentáře (64)add feed
... : Josef Kouba
Nechvalme dne před večerem.
leden 29, 2023 21:43
... : Jiri Bilina
Jo, nechvalme dne pred vecerem, ale zvoleni Pavla predstavuje realnou moznost, ze v čele zeme bude stat liberalni demokrat, ktery mysli (narozdil od svych dvou populistickych predchudcu) sve reci o clenstvi v Unii a NATO vazne.
‐-------------------
Fotku poridila vcera zde na Sri Lance moje Joanne. Ta ceska vlajka byla to prvni, ceho jsme si po prijezdu na plaz vsimli. Je pred malou restauraci, kterou vlastni sinhalsti manzele se 4 detmi. Kdyz jsem se jich ptal proc ji tam maji a kde ji ziskali,krcili jen s usmevem rameny. Nakonec ten pan jen rekl "hezka vlajka". smilies/smiley.gif
Mikin
leden 29, 2023 22:46
... : andrea
OK. podívala jsem se na ten "zdroj" - ano, tohle je to, co Petr Pavel před svým zvolením psal. Nic nesliboval. Vlastně jen byl pro "rovné příležitosti, přijetí Istanbulské úmluvy, manželství pro všechny a legalizaci konopí".
Teď si ještě počkám, co nám slíbí.
leden 29, 2023 22:47
... : andrea
mj. co je to za chlápka, ten s vlajkou u vody?
Asi někde u moře, soudím podle těch palem smilies/wink.gif
leden 29, 2023 22:49
... : Franta
Tak jsem se podíval letmo na jeho vyjádření:

Petr Pavel chce prosazovat prozápadní směřování české diplomacie, posilovat členství České republiky v EU a NATO, je pro realizaci opatření z Green Dealu, a rozhodně by nebránil přijetí eura.
Samozřejmě bude pokračovat v pomoci Ukrajině. Na twitteru píše: “Nesmíme se bát udělat pro Ukrajinu víc – nabídnout například vojáky NATO a leteckou podporu, aby zabezpečili evakuační koridory a ochranu civilistů v nich.“
S vládou Petra Fialy (ODS), jejíž členové ho před druhým kolem podpořili si prý i nadále bude rozumět, ostatně podle svých slov. v posledních sněmovních volbách volil koalici Spolu.

leden 29, 2023 23:14
... : Franta
Takže na té fotce je Mikin?
leden 29, 2023 23:15
... : Jiri Bilina
Vysvetleni neni Andreo daleko, staci se podivat nohoru. Plaz je u mesta Tangalle.
leden 29, 2023 23:18
... : Josef Kouba
Slova Gen. Pavla v čase:
Před několika lety říkal Pavel přesný opak a odmítl, že by se o hradní pozici chtěl kdy ucházet. I proto, že podle svých slov nerozumí politice.

„Kdybyste měl možnost podívat se na seznam mých dětských i pozdějších přání a na odpovědi na otázku, čím bys chtěl být, tak byste tam nikde nenašel slovo prezident. Já jsem nikdy takovou ambici neměl a nikdy jsem ani o něčem podobném neuvažoval. Jasně si uvědomuji, že jsem voják, že nemám žádné zkušenosti v politice a nemíním se ani touto cestou ubírat. Líbí se mi staré české přísloví ,ševče, drž se svého kopyta’. Tím mým je obrana a mezinárodní vztahy v oblasti bezpečnosti, ne politika. Budu se držet svého a věřím, že osobností vhodných pro prezidentskou kandidaturu má Česká republika více v jiných prostředích než v tom armádním,”
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Rozd...
Ale když to zvládl i Havel...
leden 30, 2023 02:10
... : Josef Kouba
Pokud pravda, pomáhej Čechům Pán Bůh.
Generál Pavel:
"Ukrajina má dostatek zbraní, ale nemůže zvítězit proti kvalitativní převaze Ruska.
Pokud vyrovnáme nepoměr lidských sil 1:4 na 4:4 Rusko porazíme".
"Jsme ve válce, je povinnost každého bojeschopného muže, či ženy bránit svobodný svět před agresorem".
"Jako bývalý vrchní velitel sil NATO doporučím jak parlamentu ČS, tak ostatním představitelům státu zastoupených v NATO navýšení vojenské pomoci Ukrajině, jak v materiálních tak lidských zdrojích".
"Válka přináší oběti, ale pro mě bude každý padlý hrdinou, ne jen číslem".
"Na změně ústavy umožňující poslat jak českou profesionální armádu, tak i ostatní bojeschopné muže do boje proti zlu se již pracuje a jako prezidentovi mi bude ctí toto podpořit a podepsat".
"Jsem vojákem tělem i duší a jako vrchní velitel AČR k tomu budu mít ústavní pravomoc".
Zdroj: Twitter Generál Petr Pavel.
leden 30, 2023 03:09
... : Jiri Bilina
Ale ze tady te tve spiny, lzi a podvrhu na adresu noveho prezidenta uz Koubo bylo.
Jeste predevcirem jsi ho oznacil za "agenta Kremlu". smilies/grin.gif
Mikin
leden 30, 2023 03:43
... : Míša šíša
Po volbách budou autoři(rky) správného tipu odměněni(y) nevěcnými cenami

Tak já pořád čekám na tu nevěcnou cenu za správný tip a ono stále nic. No jo, slibem nezarmoutíš. Sliby se slibují, blázni se radují. smilies/smiley.gif
leden 30, 2023 05:37
... : zuza
Nebudu se vyjadřovat ke slibům, po skutcích poznáte je. Jen konopí je slib, který musí oslovit mladé a hloupé... a o to šlo. Drogová závislost je opravdu zlý pomocník.
leden 30, 2023 05:53
... : *deeres*
Lidé by si měli dobře rozmyslet svá přání, dříve než se jim doopravdy splní. Volby dopadly tak, jak jsem předpokládala, já se sebezapřením jsem to hodila Babišovi. Skvělá budoucnost by nám byla nanucena i tak, jenom by to možná trvalo o něco déle, protože on by se tu asi snažil ochránit svůj majetek. Jenže teď nás čeká jízda při plnění Agendy 2030 a k tomu půjdeme na to tak, jak zaveli
leden 30, 2023 05:57
... : *deeres*
půjdeme na to, tak,jak zavelí NATO,s bojovou písní a rtech. Carpe diem jugulum!
leden 30, 2023 06:00
... : Iris
Zuzo, myslíš, že zaujal jenom konopím? Já nevím, proč lidé místo prezidenta očekávají pánaboha, ve všem dokonalého? Na otázku odpověď podle svých představ. Konopí ano, to zdaleka není směrováno jen na mladé. Euthanasie ano, no tím třeba naštval katolíky, ale nekalkuloval, prostě odpověděl podle svých představ.
A jinak - komu by se byla líbila ta neustálá fistule a chvástání na hradě, kde jde spíše o reprezentativní chování? Proč nemůže přijít změna k lepšímu? Nebo alespoň výrazně odlišnému? Nechápu vás některé, fakt ne.
leden 30, 2023 06:31
... : Iris
Josefe Koubo, a AB nezměnil stokrát svůj postoj na různé posty? Vždyť to bylo tolikrát k vidění a slyšení. Nechtěl do politiky, nechtěl prakticky nikdy nikam. A pak! Nikdy něodstůpim...
leden 30, 2023 06:47
... : zuza
Iris neřekla jsem že proti změnám k lepšímu, že nechápeš nepřekvapíš. Taky mnohé nechápu, alespoň se s tím nechlubím.
leden 30, 2023 06:51
... : Iris
Zuzo, nemluvila jsem jen k Tobě, patřila Ti poznámka o konopí.
leden 30, 2023 06:58
... : zuza
Pokud nevíš co jsou drogy, buď ráda.
leden 30, 2023 07:04
... : zuza
Jsem ráda že se hádáte jako dětičky na písku, vím dnes že s kudlankou končím. Není nic zhoubnějšího než sociální sítě. Chci si zachovat zdraví a trošku zdravého rozumu.
leden 30, 2023 07:06
... : Iris
Zuzo, vím, co jsou drogy, tím spíše, že jsem zdravotnice. Myslím, že někdy v minulosti i tady na Kudlance byla debata o léčivých účincích konopí. A o tom je ve společnosti řeč, ne o "hulení". Jestli to vnímáš jen takto zkratkovitě, tedy konopí rovná se jen droga, pak je mi to líto. V případě, že bys Ty nebo někdo ve Tvém okolí trpěl neztišitelnými problémy, bolestmi, zvracením třeba při chemošce a konopí by mu pomáhalo, jistě bys svůj postoj mohla přehodnotit. Zneužívání drog říkám také ne.
leden 30, 2023 07:12
... : Míša šíša
Ale Zuzo, to si nesmíš tak brát...
Přece bys nechtěla přijít o geniální Mikinovy analýzy? Hele, kde jinde by ses zas tak pobavila? smilies/kiss.gif
leden 30, 2023 07:14
... : zuza
A naposled, tam nebyla řeč o konopí jako léku... Já vím že jsi zdravotnice, ale to neznamená že konopí neužíváš.... Léčebné je jasné.
leden 30, 2023 07:17
... : Iris
Zuzo, přiznám se, že přesně nevím, jak to bylo podáno, myslím otázku a odpověď ohledně konopí. Ale myslím si mimochodem, že jsou mnohem horší drogy a závislosti, než je konopí.

A neodcházej pořád, je nás tu tak málo a kvůli blbostem se pořád loučit? Byly tu hnusnější debaty a spory, nežli je třeba tento náš dnešní. Který za spor ani nepovažuji. smilies/smiley.gif
leden 30, 2023 07:22
... : Jiri Bilina
Neni droga jako droga. Marihuana je mnohem mene skodliva nez alkohol, kdyz ji pred lety v Kanade zlegalizovali, nakrklo to leda tak dealery a dalsi smejdy.
Trava je dnes legalni i v Thajsku, kde je za tvrde drogy nekdy i trest smrti. Za par dni tam letim, tak si jednoho jointa na oslavu urcite dam. smilies/smiley.gif
‐------------------
Co se tyce tech neustalych reci o mobilizaci, valce, nebo o tom "az NATO zaveli", tak tyhle kecy byly urceny pro predvolebni straseni a oblbovani te mene bystre casti obcanu.
Opravdu, ale opravdu v tom již neni nutno pokracovati. smilies/wink.gif
Vlajkou od Indickeho oceanu mava Mikin
leden 30, 2023 07:38
... : *deeres*
Taková náhoda,sčítací mašiny se jim asi zasekly.
Slovensko 2014, vítězí Čaputová 58,41%, Šefovič 41,51%.
Česká republika 2023, vítězí Pavel 58,32%, Babiš 41,64%.
leden 30, 2023 08:13
... : *deeres*
Fiala tvrdí, že jsme ve válce, Černochová chrastí zbraněmi. Ukrajinské vojáky cvičíme na našem území a na Ukrajinu dodáváme zbraně a zadlužujeme se daleko dopředu. Náčelník generálního štábu Řehka už otevřeně mluví o mobilizaci. A na Hrad nastupuje generál.
Petr Pavel už také dal k lepšímu, že dá zelenou ke změně důchodového a daňového systému. Objevují se zprávy o změně daně z nemovitosti. Snížení to asi nebude.
leden 30, 2023 08:41
... : mila1
A zase ty konspirace... mašiny se zasekly.. ach bože, nebylo toho už dost? Pavel dostal skoro o milion hlasů víc než Babiš a tady se bude mluvit o nějaké "náhodě"?
leden 30, 2023 09:21
... : mila1
A co se týče toho konopí. Jediné, co pomáhalo mojí mámě, když už na tom byla hodně špatně, bylo pár kapek právě toho. Závislost se u 85ti letého člověka už asi řešit nemusí, a přínos pro psychiku to mělo neuvěřitelný.
leden 30, 2023 09:23
... : Josef Kouba
Válka na Ukrajině je mezi USA a Ruskem. USA jí nesmí prohrát, nemůžou. Investovali obrovské peníze. Utržili by ostudu a svět by se jim vysmál, ztratili by respekt.
Rusko válku také nehodlá prohrát. 1:1 = atomová válka. Kdo z nich podá první ruku?? USA ne.
leden 30, 2023 09:25
... : Iris
Josefe Koubo, ty mi připadáš, jako zaseklá mašina.
leden 30, 2023 09:33
... : mila1
Iris, no já myslím, že nejen Kouba...
leden 30, 2023 09:36
... : mila1
Jinak je hodně zajímavé, jak Babiš zneužívá toho, že vlastní média a dává si záležet, aby na hlavní titulce Idnes byla stále nějaká zpráva o tom, že válka s Ruskem je na spadnutí. Včera rozhovor se Stoltenbergem, dnes Jednání nemá smysl, NATO se manicky blíží k ruským hranicím... Takže rozpoutávání strachu pokračuje.
leden 30, 2023 09:41
... : Iris
Milo, to asi ano. Ale u těch našich místních jakž takž chápu různé konkrétní obavy, které byly vyvolány v kampani do maxima. Od Josefa z ciziny mi příspěvky připadají vysloveně štvavé, podněcující strach, negace a mimo mísu, když přitom jemu o nic nejde. Tohle vyvolávání strachu je odporné.
A zdá se mi, že tady mnozí vysloveně jedou myšlenku: " čím hůř, tím líp". Zdá se mi, že se tady mnozí přímo těší na přešlapy a těžkosti. Ne, že by zadoufali, že třeba to půjde, že třeba nový prezident ukáže hodnoty, které i jim budou imponovat.

Nejsem databázistka, ale myslím si, že po té vyostřené minulé prezidentské kampani jsem třeba já pogratulovala těm, kteří vyhráli a vyslovila přání, aby nový prezident Zeman byl i mým prezidentem, i když jsem skřípala zuby.

Tady se jenom plive a doufá v průsery.
leden 30, 2023 09:48
... : Iris
Takže rozpoutávání strachu pokračuje.


Ano, to totiž fungovalo a funguje.
leden 30, 2023 09:49
... : Josef Kouba
"Válka na Ukrajině je mezi USA a Ruskem. USA jí nesmí prohrát, nemůžou. Investovali obrovské peníze. Utržili by ostudu a svět by se jim vysmál, ztratili by respekt".

Nikoho nehodlám rozeštvat. Toto je vyjádření dokonce jakéhosi generála USA. "Slavné političky",
nikdy bych si netroufl něco podobného vypustit z huby pokud bych to neslyšel.
Sledují anglicky mluvící TV a dávám si věci do souvislosti. Takže v politické debatě ahoj. Pan P.P. vám ukáže zač je toho loket.
leden 30, 2023 10:43
... : Josef Kouba
"Válka na Ukrajině je mezi USA a Ruskem. USA jí nesmí prohrát, nemůžou. Investovali obrovské peníze. Utržili by ostudu a svět by se jim vysmál, ztratili by respekt".

Toto vypustil z úst US nějaká generál. Sledují anglicky mluvící TV a nikdy bych si nedovolil podobné úvahy. Takže, dámy ahoj s politickou debatou. Mažte si med kolem pusy a za vůdce vašich moudrostí si zvolte Mikina.
leden 30, 2023 10:53
... : Jiri Bilina
Koubuv mozek je zrejme jaksi "proplachovaci". Ty nesmysly projdou jednou stranou tam, druhou ven, Pepan to misionarskem nadseni prekopiruje a vubec ho nenapadne, ze Pavel nemuze byt agentem Kremlu a zaroven loutkou zapadu. A kdyz k tomu primichate to neuveritelnou zvrhlost s jakou nedavno urazil cely ukrajinsky narod, je vymalovano.
Ta jeho "anglicky mluvici televize" jsou jen dalsi dezinformacni kanaly. Takovou spinu v kanadske televizi neuslysite, to mohu garantovat. At uz jde o stanice pravicove ci levicove...
Mikin
leden 30, 2023 10:57
... : Míša šíša
Pavel nemuze byt agentem Kremlu a zaroven loutkou zapadu.

A proč by nemohl? Nikdy jsi neslyšel/nečetl o dvojitých agentech? Aby ses uklidnil a nepraskla ti cévka, tak upřesňuju, že neříkám, že tomu tak je. Jen poukazuju na to, že taková eventualita není nemožná, což nám potvrzuje historie.
leden 30, 2023 11:11
... : Jiri Bilina
Problem je, ze Pavel nikdy zadny agent nebyl. A dvojity uz vunec ne. Studium na vojenske rozvedce dokoncil az 2 roky po padu toho vaseho zvrhleho rezimu a pak stejne presel na peacekeeping a studia mezinarodnich vztahu.
O to ze me praskne zilka zrovna v techto dnech se neboj. Spise si vem pod patronat Andrejkovy fanousky. Pod nekterymi jakoby se zeme slehla... smilies/smiley.gif
leden 30, 2023 11:39
... : Míša šíša
Problem je, ze Pavel nikdy zadny agent nebyl.

To nikdy nemůžeš vědět.
leden 30, 2023 12:17
... : doktor
Nový prezident bude stát včele naší země.Jeho pravomoce jsou dané.Protože bude stát v čele státu muž hájící Ústavu České republiky a proto jeho pravomoci jsou touto ústavou dány.Vše ostatní leží a bude ležet na vládě ( jeho minitrech )a práci horní i dolní komory sněmovny.Bohomia - carpe diem !!!!,lide této země - carpe diem !!!!! Čest tobě pane prezidente !
leden 30, 2023 12:48
... : doktor
..... jen tak na okraj: proč pán Kouba stále ještě plný zášti útočí smyšlenkami na jiř zvouleného prezidenta.Není pán Kouba nemocný onemocněním na které ,žel není léků ?
leden 30, 2023 12:52
... : Marie
Hlásím se jako Andrejkův fanoušek a zem se po nás neslehla. Jen to tady čtu, teda spíš přeskakuji, protože něco už se opravdu číst nedá a reagovat nepotřebuji. Nový prezident tam ještě nesedí a i já budu ráda, pokud splní co slibuje, minimálně že otevře Hrad. Na facebooku běží: Přežili jsme Havla, přežijem i Pavla.
leden 30, 2023 13:01
... : Jiri Bilina
Míšo, to sice vedet nemuzu, ale neni nejmensi duvod o tom spekulovat. No, hlavne ze v tom ma jasno ruska uderka. smilies/grin.gif
‐-------------------
Doktore, uplny souhlas. Po dvaceti letech hradni bidy, jesitnosti, uknouranosti a podlezani vychodnim despotum konecne nekdo, kdo vrati tomu uradu dustojnost.

leden 30, 2023 13:01
... : Iris
Ne, to my jsme přežívali Zemana, už toho bylo fakt dost, té ostudy.
leden 30, 2023 13:23
... : Jiri Bilina
Prezili jsme Havla, prezijem i Pavla? Jezismarja, musim zmenit lokal, zrejme prichazim o vsechnu srandu.
No, o vsechnu snad ne. Zde je komentar byvaleno pravicaka, Viditelneho Miroslava Macka:
Blahopřeji generálu Pavlovi ke zvolení (p)residentem.
Plahopřeji CIA k témuž

Jak jenom ten musi trpet... smilies/tongue.gif
leden 30, 2023 15:46
... : *deeres*
e-republika.cz
Umlauf, Jak vést české lumíky do války.
Nezapomeňte se radovat ze své volby, bohužel, všichni jsme na jednom Titaniku. Mimo těch, co odtud zdrhli.
leden 30, 2023 18:23
... : AnickaM
Proc je vetsina Cechu porad tak jizlivejch a porad nastvanejch? Proc ty svoje blby nalady davaj nekomu sezrat? To aby zkazili den i tomu druhymu? Deeres, vzdyt jsi mohla zdrhnout taky. Ono je lehci se litovat a nadavat, asi.
Ale podivej se na Josefa Koubu, tomu ani utek odtud nepomohl. Proc on vlastne zdrhnul? To se za ty roky v Kanade nic nenaucil? Z jeho vypraveni mam dojem, ze mel dost tvrde mladi a ted, kdyz se ma snad dobre, tak porad konspiruje a nadava. Nudi se? Vzdyt v tech jeho normalnich, primo hezkych vypravenkach zadnou zlobu nevidim.
leden 30, 2023 18:51
... : *deeres*
Já se tady narodila a už v 68 jsem se odtud nenechala vyhnat. Stačí, že mne vyštvali z rodné Prahy, po které se mi i po deseti letech stýská. Jízlivá ne, naštvaná ano. Nejedná se o poslední události, nebo volbu prezidenta. S kopce to s naší zemí už jde nějakou dobu a velká část národa je jak slepá a svému konci tleská.

leden 30, 2023 19:18
... : AnickaM
V osmasedesatem jsem, mela nabidku odejit do Rakouska. Neprijala jsem ji, byla jsem moc mlada, nemela jsem ani dokoncenou stredni skolu a krom toho plna idealu. Dnes nevim, jestli to bylo dobre, nebo spatne. Urcite bych nemela bajecneho syna, jakeho ma, tak asi to bylo dobre. Po nucenem bust who bank jsem to uz neresila, ale deni doma jsem sledovala. Z nadhledu a zdalky to vypadalo, ze se vsechno lepsi. Pri prvni legalni navsteve jsem vnimala jasne modrou oblohu, ktera tu pred tim nikdy nebyla, videla jsem opravene, barevne domy a ne tu sed, ktera tu byla predtim. Co se tedy stalo, proc si myslis,Deeres, ze vsechno slo do haje? Tricet let pro me fakt rychle ubehlo, vyvoj jsem pozorovala jen z dalky a vsechno z meho pohldu
leden 30, 2023 21:52
... : AnickaM
Pardon, pohledu slo vpred. Chybky se vloudily diky anglicke klavesnici. Takze, po nucenem odchodu, jsem to uz neresila...
Co se tedy stalo? Kde je chyba? Proc je narod tak rozdeleny?
Za socialismu jsme presne vedeli, kdo je nepritel, komu se sverit a komu ne ani omylem. Proc name ted tak roztristeni?

leden 30, 2023 22:03
... : AnickaM
Oprava...proc jsme ted tak rozstristeni...
leden 30, 2023 22:11
... : Jiri Bilina
Mas pravdu, Aničko. Republika si po osvobozeni od komunistu jednoznacne pomohla a tuhle celosvetovou krizi nakonec take prekona.
A ty hoaxy a straseni ktere zde provozuje par lidi jsou uz fakt trapne. Treba to sestrihane video pana Pavla ... smilies/undecided.gif
Mikin
leden 31, 2023 01:52
... : mila1
Aničko, neplýtvej energií na otázky, které Ti tady nikdo neodpoví. Rozdělená společnost je zhruba od té doby, co vyhrál Zeman první volbu. A těch deset let, co tenhle zlomyslný mstivý člověk seděl na Hradě i se svýma pohůnkama, kteří měli podivné vztahy s Ruskem a Čínou, se to rozdělení prohlubovalo a když k tomu naše republika musela trpět současně osm let populistického oligarchu, tak se není ani čemu divit. A tady na Kudlance je hodně lidí, kterým se tato konstalace líbila, takže se nediv, že jsou zapštklí a nepříjemní. Já doufám, že v sobotu zvolený prezident se zaslouží za to, aby se ty příkopy mezi námi trochu zmenšily. Jsem prostě nenapravitelný optimista smilies/wink.gif
leden 31, 2023 07:18
... : *deeres*
Aničko,ráda Ti odpovím, protože patříš mezi ty, co se snaží pochopit.
Byli jsme rozvinutá průmyslová a zemědělská země. Jenže to už je minulost. Stali jsme se z
téměř soběstačné země, zemí tranzitní se sklady na každém rohu, zemí, do které se pro nás vozí předražené odpadky z celého světa. V EU jsme se stali občany druhé kategorie. Po 89.roce odtud zmizelo všechno, co nebylo přibité. Byli jsme pěkně naivní a zcela nepřipraveni jsme se otevřeli Západu, v domnění, že tam jsou ti hodní, na rozdíl od zlých Rusáků, co nás předtím vyžírali. Teď už nám nepatří ani naše voda, ani naše elektřina. Nabarvený baráky, ani cyklostezky nenahradí zdevastované zdravotnictví, či zdevastované školství, na obojí schází peníze. Pořád ještě někteří z nás mají nemovitý majetek. Najdi si to, co je obsahem Agendy 2030, která se nás také týká a i to, co jsme odsouhlasili podpisem Lisabonské smlouvy. Už dávno naši politici o dění v naší zemi nerozhodují.Nemůžou, stali jsme se Evropany. Schwab i Harari už se vůbec netají tím, že chtějí jakýmikoliv prostředky snížit populaci na 500 milionů. My ostatní jsme nadbyteční a užíráme přírodní zdroje.
Co nás čeká, pokud vůbec přežijeme? Euro, digitální měna, nepodmíněný příjem, který ve skutečnosti bude podmíněn sociálním kreditem. Už jsi četla, nebo slyšela o 15ti minutovém městě. S tím také přišla teď WEF v Davosu. To už bychom pak rovnou byli zavření koncentráku,s naraženým čipem.


leden 31, 2023 13:58
... : Jiri Bilina
V jednom ma deeres pravdu. Ceskoslovensko bylo jednou z mejuspesnejsich zemi ma svete. Devatym nejprumyslovejsim narodem. A to jeste po valce.
Pak prisli ke korytum ti jeji komunisti, zavislost ma SSSR, petiletky a vsechno slo do kytek.
Situace se zacala zlepsovat az po sametaku, v tzv. kapitalismu. Hospodarsky, v zivotni urovni, ve zdravotnictvi i co se tyce zivotniho prostredi. Ten jeji sedivy komunisticky hnus je nastesti uz jen historie, do rek se dokonce i ty rybicky vratily. smilies/smiley.gif
Ceska republika je rovnoceny clen NATO i E.U. a za ostmate draty by chtel zpet jen uplny silenec.
Lhani a paranoidni hoaxy ma tom nic mezmeni.
Mikin
leden 31, 2023 15:13
... : mila1
deeres tady s nostalgií vzpomíná na pětiletky, plnění plánu, RVHP.. porovnává zdravotnictví za totality s tím dnešním. Zapomíná ale na to, že my jsme v tom taky žili. Za totality člověk po padesátce nebyl pro komunisty zajímavý, tomu odpovídala i zdravotní péče, pokud to ovšem nebyl nějaký vyvolený. Dostat se na specializovaná pracoviště jako byla Homolka, bylo pro normálního smrtelníka nemožné. Současná zdravotní péče je úplně někde jinde. Ano,máme málo doktorů, jsou delší čekací doby, ale úroveň je neporovnatelná.
Co takhle Škodovka? Před 30ti lety zastaralá automobilka naprosto neschopná konkurovat zahraničním autům. Poté, co ji koupil Volkswagen, začala produkovat auta, která jezdí po celém světě.
Paradoxem je, že deeres, která brečí, jak to tady dopadá, hodí hlas oligarchovi, který tady produkuje mizerné předražené potraviny, přírodu nám zaneřádil lány řepky a všichni teď platíme dotace jeho podnikům, protože EU mu je už neproplácí. Tomu říkám logika.
leden 31, 2023 16:27
... : *deeres*
Sapere aude, ale to bych chtěla moc.
leden 31, 2023 18:01
... : mila1
deeres - na rozdíl od Tebe já používám vlastní hlavu a neřídím se tím, co hlásají dezinformátoři. Myslela jsem, že uvedeš nějaký protiargument, ale pochopitelně přišla jen urážka. Na takovou úroveň se snižovat nebudu. Tak se dál užírej tím, jak je všechno na houby, a jak dobře už bylo. Mně tím náladu nezkazíš smilies/smiley.gif
leden 31, 2023 18:25
... : *deeres*
"Veritas odium parit"
AUSONIUS, DECIMUS MAGNUS
leden 31, 2023 19:55
... : mila1
Dum spiro spero
leden 31, 2023 20:37
... : *deeres*
Ty nebudeš nejrychlejší letadlo, ty si to o sobě jenom myslíš.
únor 01, 2023 08:53
... : mila1
Ne, deeres, letadlo opravdu nejsem smilies/grin.gif
Neměla byses brát tak vážně smilies/smiley.gif
únor 01, 2023 09:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]