O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PŘEŽIJME DALŠÍ ROK VE ZDRAVÍ, PŘÁTELÉ PDF Tisk E-mail
Pátek, 30 prosinec 2022
Přišel za mnou syn a jeho dvě chlupaté čtyřnohé kámošky. Zahrnula jsem ho hned kvantem dotazů ohledně toho, o čem jsem tu v poslední době psala - a on mi vyvrátil některé mé "bludy". Takže jsem byla nucena uznat, že války byly, jsou a budou, že když se objeví nějaký šílenec (a najdou se lidé, kteří ho budou poslouchat), tak holt nic jiného, než hodně mrtvol, nebude. Jednání stylem:  chci tvoje území, tak davaj - když nedáš, vezmu si ho násilím, že tohle jednání nelze tolerovat. Když nám někdo bere, co není jeho, je nutné se bránit... Ano, tak uznávám, že jinak to řešit nejde. Proto nezbývá než věřit, že Ukrajinci situaci zvládnou, a Rusové pochopí, že musí ustoupit.

 

 

 

 

".... Zpočátku jsou mrtví dva členové rodiny – otec voják a nejstarší syn lékař. Matka jim vyčítá, že se nechali zabít.
Otci pak vyčítá, že živé syny láká k sobě, že jí je bere. Během jednoho dialogu zahyne další z jejích synů a objeví se jako duch.
Během revoluce opustí svět i dvojčata, každé na jiné straně barikády.
Matce zbude poslední syn, avšak válka neustává a i on se rozhodne jít do boje za vlast. V tuto chvíli matku částečně opustí zdravý rozum, zamkne oba ve vile, Toniho ve sklepě a nechce ho nechat jít.
Nakonec svolí, nikoliv však na přímluvu duchů, ale když slyší z rádia štkát jinou matku nad smrtí svých dětí ve válce a když ještě uslyší, že nepřátelští vojáci vraždí malé usmrkané děti.


Hra končí, když matka podává Tonimu pušku a říká: „Jdi!“ ..."

 

 

 

 

 

Ano,  správně, moji milí, jedná se o známou Čapkovu hru "Matka" z roku 1938.

Seděla jsem tenkrát v přízemí ve druhé řadě. Tylovo divadlo, psal se rok 1982. Hlavní herci - matka: Jiřina Petrovická, otec: Radovan Lukavský.

Já sama byla maminkou teprve krátkou dobu, a proto tu nepoznanou hrůzu, která na mne z jeviště čišela, nikdy nezapomenu.

Dneska mi můj kluk řekl, že on by na nějaký povolávací rozkaz rozhodně nečekal…

Ne, stále si neumím představit tu hrůzu maminek, kterým odchází syn do bojů, a nevědí, zda ho ještě někdy uvidí.

 

Jak se bude současná situace dále vyvíjet, se nyní odhaduje těžko. Dokud žádná ze stran nemá zcela jasnou převahu na poli bojů, jako je tomu teď, je asi jakákoliv diplomacie nemožná. Vyloučit nelze nic – od úplné ruské porážky po zmrazení konfliktu. 

 

Přeju nám všem, aby ta hrozná válka co nejdříve skončila.

A hlavně: aby vyhrála spravedlnost.

 


d@niela

 

 


Komentáře (18)add feed
... : Josef
Ono to ovšem zdaleka není tak jednoduchý a jednoznačný, jak píšeš v prvnim odstavci; není černá a bílá jak v šachách. A taky, bohužel, vůbec to nemusí dopadnout tak, jak píšeš na konci prvního odstavce.

Čapek je jedním z mejch největších spisovatelů, ovšem tuhle hru jsem záměrně nikdy neviděl ani nečetl. Vim odjakživa jen zhruba o čem je a právě proto nechci!
prosinec 31, 2022 04:01
... : Josef Kouba
prosinec 31, 2022 05:09
... : Jiri Bilina
No, cernobile na svete neni snad nic, ale situace na Ukrajine k tomu ma setsakramentsky blizko. Jasny agresor je zde Rus a vylhat se z toho v zadnem pripade neda.
Sprvedlivy mir by nastal, kdyby Rusko opustilo vsechna ukradena uzemi (vcetne Krymu), platilo valecne reparace a Putin se svou bandou stanuli pred mezinarodnim tribunalem.
Ale spravedlnosti se zde jen tak nedockame a tak bych videl nadeji v miru nespravedlivem. To znamena vyhnani ruskych okupantu ze vsech uzemi ktere uloupili v tomto roce a prijeti Ukrajiny do NATO. Aby agresivniho Velkorusáka presly vsechny dalsi choutky k expanzi na zapad.
Pravda, ceske priznivce valky, fasismu a zla by ani tahle varianta moc nepotesila. smilies/undecided.gif
Mikin
prosinec 31, 2022 06:35
... : mila1
Dani, máš fajn syna. Asi bys s ním měla trávit víc času, spoustu věcí by Ti objasnil lépe než zdejší Pepové smilies/wink.gif
prosinec 31, 2022 08:47
... : Josef Kouba
Poslední den v roce 2022 Pepa K. radí jak mít na zeměkouli klid.
Pokud by USA s Anglií obchodně a vojensky nechali ostatní země na pokoji byl relativně klid. V počtu obyvatel je těch sběratelů peněz jen 0.001% na celé zeměkouli ale jaký dokázali udělat na světě bordel je neskutečné.
Jak zařídit konec jejich moci bez války? Jednoduché jako facka. Konec vlastnictví soukromých bank. S penězi mohou disponovat a tisknou je pouze státy. Pět presidentů USA to stálo život jim to právo na soukromé banky a tis peněz vzít.
Jak jednoduché Watsone.
prosinec 31, 2022 10:03
... : Marie
TROCHU NADĚJE A ZDRAVÉHO ROZUMU DO NOVÉHO ROKU.
Převzato od Michael Svatoš. 31.12.2022
Poslední den roku si všichni přejeme, aby ten příští rok byl lepší, než byl ten letošní. A podle důvěrných diplomatických zdrojů se mír, a konec sankcí a drahoty, už začal vážně vyjednávat! Jen USA k tomu jednání jeho aktéři ani nepozvali, a ani je o něm neinformovali. Tak držte palce, ať ta jednání dobře dopadnou!
O letošních vánocích se ve Washingtonu strašně vyděsili, co že se to ve světě děje; a jak to, že je nikdo nežádá o souhlas, aby mohl uzavřít mír! A tak hned 25. prosince zrána nechali probudit ministra zahraničí Blinkena, a poslali ho do světa vyzvídat! Blinken proto zatelefonoval svému čínskému protějšku Wang Yi, a snažil se ho výhružkami donutit, aby Američanům prozradil, na čem se těsně před vánocemi domluvily Berlín, Moskva a Peking.
Wang Yi se Blinkenovi v telefonu diplomaticky vysmál, že ani Washingtonu není nic po tom, o čem se domlouvají tři suverénní státy světa; a mazaně Blinkena odkázal na německou ministryni Baerbockovou, která mu jistě ráda zase vše vyslepičí. Jenže Baerbocková, která je hlavní americkou agentkou v Berlínském ústředí kancléře Scholze, věděla jen to samé, co Washington; že o vánocích se Paříž, Berlín, Moskva a Peking začaly společně domlouvat proti USA! Ale neznala podrobnosti. Jak vidíte, svět v roce 2023 možná čekají převratné změny, a tak si je v dnešní analýze rozebereme podrobněji, tím spíš, že od našich médií se nic nedozvíte.
Nová osa světové politiky se začala rodit v úterý před vánoci. Ten den, po nenadálá, prý takřka konspirační poradě s německým kancléřem Scholzem, zatelefonoval německý prezident Steinmeier čínskému prezidentovi Xi; a ještě než spolu domluvili, už z Moskvy vzlétlo ruské vládní letadlo s Medveděvem na palubě, a nabralo kurz na Peking! Tam potom ve středu Medveděv na uzavřeném setkání téte á téte předal z ruky do ruky prezidentovi Xi přísně důvěrnou složku od Putina.
Jakmile se tohle ve Washingtonu dozvěděli, začali panikařit, protože si uvědomili, že postavení světového četníka se začalo otřásat v základech. Německý prezident Steinmeier totiž není jen tak někdo, (jako, až na jednu výjimku, všichni čeští prezidentští kandidáti), ale ostřílený, letitý mezinárodní diplomat, a skvělý zákulisní vyjednavač. Spolu s kancléřem Scholzem jsou staří známí, a Steinmeier má perfektní komunikační kanály s německými a francouzskými průmyslníky a politiky. Ti všichni jsou společně s italskými partnery silně nespokojeni s US politikou podpory Ukrajiny, a Bruselskými sankcemi na Rusko, které ničí evropský průmysl, ale přinášení zisky USA. Proto se všichni tiše domluvili, a vyslali ostříleného Steinmeira opět vyjednat mír!
Steinmeier už v roce 2015 vyjednal klíčový bod v Minském protokolu o ukončení ukrajinského konfliktu, tzv. Steinmeierovu formuli. Její podstatou bylo závazné ujednání všech stran konfliktu a EU, že na rebelských územích dojde k uspořádání voleb, a pokud tyto volby proběhnou podle pozorovatelů OBSE spravedlivě, bude zaručena rebelským územím mimořádně rozsáhlá samostatnost uvnitř Ukrajiny. Ukrajina by se tak defacto stala volnou konfederací, a Kyjev by neměl na Rebelské republiky žádný vliv, ani by z nich nevybíral daně. Zelenský dokonce v roce 2019 na Steinmeierovu formuli přistoupil, ale ukrajinští nacionalisté a US-demokraté ho okamžitě přitiskli ke zdi, a donutili, aby otočil, a zabránil uskutečnění dojednaných voleb. Nedávná slova Merklové, o tom, že Minské dohody představovaly pouhý trik Západu, jak získat čas na přípravu ukrajinské armády na boj s Rusy, jsou ve světle vánočních dohod zřejmě jen zastírací manévr, protože Steinmeier a Merklová jsou staří spolupracovníci, a vždy dosud jednali ve vzájemné shodě. Merklová tedy měla za úkol svým vyhlášení odvrátit pozornost USA od probíhajících vyjednávaní v Pekingu, a to se jí evidentně zdařilo.
Peking sice bohatne na sankcích na Rusko ještě možná víc než USA, ale sleduje dlouhodobější cíl. Tím je postupné měkké (soft) vytlačování USA z Evropy. Peking chce silnou, prosperující, suverénní Evropu, stejně jako prosperující Rusko, což je opakem politiky Biden demokratů, kteří potřebují slabou a nekonkurenceschopnou Evropu i Rusko, aby získaly zdroje a prostředky na konflikt s Čínou. Bruselská komise v tomto souboji hraje roli trojského koně USA v Evropě.
Vzhledem k tomuto složitému pozadí těchto vánočních vyjednávání USA vycítily, že něco není v pořádku, když Steinmeier z ničeho nic telefonoval se Xi Jinpingem, a Medveděv se už druhý den náhle objevil v Pekingu. USA byly už tak v posledním půlroce roce značně zneklidněny, že vztahy Pekingu s Německem a Ruskem se v posledních půlroce značně zlepšily a upevnily. Teď vše jen gradovalo, protože USA si najednou uvědomily, že by je ostatní mocnosti mohly lehce vyšachovat z ukrajinské partie.
Xi telefonicky předložil Steinmeierovi tříbodový návrh na rozvoj vztahů mezi Čínou a Německem a prohlásil, že Čína a Německo byly vždy partnery dialogu, rozvoje a spolupráce, a také partnery pro řešení globálních výzev.
Podobně na schůzce s Medveděvem Xi zdůraznil, že Čína je připravena spolupracovat s Ruskem na neustálém prosazování čínsko-ruských vztahů v nové éře a zajišťování spravedlivějšího a spravedlivějšího globálního vládnutí.
Při obou jednáních zmiňoval Xi Ukrajinu a zdůraznil, že Čína zůstává odhodlána podporovat mírová jednání, (Steinmeierovi), a Čína zůstává odhodlána podporovat aktivní mírová jednání, (Medveděvovi).
Jednání Berlína a Pekingu, která vyústila ve vánoční ujednání, začala v listopadu, návštěvou kancléře Olafa Scholze v Číně, při které byl doprovázen delegací nejvyšších německých průmyslníků, a skončila Steinmeierovým telefonátem minulý týden!
Současná proamerická ministryně zahraničí Německa Annalena Baerbocková se sama naivně vyřadila z jednání, tím že distancovala od návštěvy kancléře Scholze v Číně, a o výsledcích jednáních, tak už nebyla ani informována!
Steinmeierův vánoční telefonát prezidentovi Xi Jinping evidentně potvrdil, že Scholz stále postupuje podle tzv. plánu Merkelové na konstruktivní vztahy s Čínou a Ruskem bez ohledu na názory USA.
Není také náhodou, že němečtí ministři v poslední době veřejně napadali americké ropné společnosti, které drze využívají nynější evropskou energetickou krizi k dosažení závratných zisků prodejem plynu za trojnásobek až čtyřnásobek jeho domácí ceny v USA.
Svou roli v současné změně kurzu Berlína určitě sehrálo i zničení plynovodu Nord Stream, které způsobilo počátek migrace německého průmyslu do USA. Číny a Indie!
Čína včera odvolala z postu ministra zahraničí hlavního vyjednavače vánočních dohod, a přítele Lavrova, Wang Yi, a to v souvislosti s jeho říjnovým povýšením do politbyra UV KS Číny. Povšimněte si, byl odvolán, až po jednáních, a ne po povýšení!
Čína včera jmenovala novým ministrem zahraničí dosavadního velvyslance v USA Qin Gang. Ten je jednak osobním přítelem prezidenta Xi Jinping, ale hlavně prvním vlčím válečníkem ve funkci mistra zahraničí Číny. Vlčí válečníci jsou čínští politici, kteří se v posledních 10 letech seskupili okolo prezidenta Xi, a místo tradiční opatrné čínské proamerické servilní zahraniční politiky, prosadili ostře konfrontační kurs proti nátlaku USA!
Závěr: Němci si uvědomili, že národ bez průmyslu nemůže být svobodným a suverénním národem, a proto se pustili s tichou podporou Francouzů do složité politické hry proti USA. My můžeme být jedině rádi, protože válka i sankce, a s nimi drahota možná už brzy skončí. A to je snad ten nejkrásnější závěr všech našich letošních analýz. (nešlo to zkrátit)

prosinec 31, 2022 17:51
... : Josef
Ježiš, to je na Silvestra moc dlouhý. Ale vypadá to zajímavě, téměř dezinformačně, čímž to určitě stojí za přečtení a popřemejšlení. Pokusim se to vstřebat zítra ráno.
prosinec 31, 2022 18:39
... : Jiri Bilina
Nechtelo by to Marie (namisto kopirovani zmatenych konspiracnich teorii) napsat vlastni nazor?
Ukrajincum se podarilo ziskat zpet zhruba polovinu uzemi ukradenych Rusaky v tomhle roce. Prejme jim do Noveho roku stesti a dalsi uspechy, protoze brani i zbytek Evropy.
prosinec 31, 2022 19:34
... : Marie
Je to i můj názor, jen to tak hezky napsat neumím. Jednou bude líp, jednou bude líp, jednou bude líp já vím ...
prosinec 31, 2022 20:56
... : Josef Kouba

Pokud se podaří odsunout domýšlivého světového policajta na druhou kolej, čekají nás klidné časy.
Ale on bude zuřit.
leden 01, 2023 02:27
... : Jiri Bilina
Na to jsou ovsem Marie odkazy. Abychom zbytecne nezasirali nekonecnym kopirovanim diskusi.
Zkus si precist tenhle. Treba to narozdil od Josefu pochopis.
https://www.lidovky.cz/relax/lide/jiri-just-moskva-rusko-zpravodaj-rozhovor-ln-patek-normalizace-media-solovjov-putin.A221229_161023_lide_rkj/diskuse
Mikin
leden 01, 2023 04:44
... : Marie
Já jsem nechtěla dávat odkaz na facebook, české noviny nečtu, mám ráda konspirace, zatím se skoro všechny staly pravdou... Ten domýšlivý světový policajt je vlastně herec
leden 01, 2023 08:46
... : Josef Kouba
Jednoduchá metoda jak se toho smetáka z jukonu na kudlance zbavit. No coment.
leden 01, 2023 09:55
... : Josef
Jenomže, Pepane. To už by pak nebylo to vono.
leden 01, 2023 17:09
... : Jiri Bilina
Tri hrubky Josefe Koubo. V cestine i v anglictine. smilies/undecided.gif
------------------------------------------------
Ale zacneme zabavu z jineho soudku:
pred temer 60 lety vyletela do vesmiru prvni zena, Valentina Tereskovova. Tovarni delnice, clenka Strany a dcera sovetskeho vojaka, zabiteho pri stalinisticke agresi proti Finsku.
Valentina mela krome perfektniho tridniho puvodu a prukazu komunisty jeste jednu vyhodu - nekolik seskoku padakem.
Tehdejsi sovetsky diktator Nikita Chruscov se doslechl, ze Americane trenuji coby astronauty i nekolik zen, vydal patricne prikazy a Valentina letela z propagandistickych duvodu i bez patricneho vycviku. Behem letu diky tomu vetsinou zvracela, panikarila a utrpela poraneni hlavy. Ale prezila.
Stala se diky tomu nejen prvni zenou ve vesmiru, ale i vojakyni v hodnosti generalmajora a vyznamnou političkou jak v sovetskem Rusku, tak i v dnesni Putinove ditature.
Ale proc se o tom zminuji zrovna pod timto clankem?
Zaslouzila, 86 let stara komunistka si po temer 60 letech vzpomela, ze ve vesmiru hovorila se samotnym Bohem. No a ten ji vyjevil, ze v roce 2022 prijde na nasi planetu sam Antichrist, jmenem Zelensky.
Skoda ze to holka nerekla soudruhum hned po pristani. Mohli toho ruskojazycneho zida, ktereho ted pro jeho odvahu obdivuje cely svet, zaskrtit hned v kolebce. smilies/wink.gif
Preji Stastny Novy rok!
Mikin
leden 01, 2023 19:33
... : Krakonoš
Zrovna jsem dočtl na novinkách článek vo rozběsněnejch a truchlících ruskejch matkách, co jim místo jejich synků zbyla směs na guláš kdesi v rozvalinách nějaký tý barabizny v Makijivce. Chytly se za rypáky, ty matky? Ne, žádají krutou pomstu. Požadujou další a další smrt, smrt dětí svejch sousedek, aby byla pomstěna smrt jejich chlapců. Vždycky, když poslouchám pacifisticko-feministický kecy vo tom, že kdyby na světě rozhodovaly vo všem ženy, byl by to svět bez válek, vzpomenu si na tohle ženský lačnění po krvi. Na všechny ty ženy a přítelkyně těch největších hrdlořezů světa, ať už jde vo teroristický skupiny, drogový kartely, nebo dobyvačný armády celý planety. Všichni hlavní strůjci utrpení jsou vždy nadprůměrně vobklopeni voddanýma krvelačnýma samicema, který to jejich vraždějí vobdivujou a z plodů toho vraždění vedou svoje přepychový pohodlný životy. Takže asi tak se to má s tím pacifismem. Ruskejch matek mi není líto ani trochu. Ani co by se za nehet vešlo - jen ať si užijou důsledky toho, jakou společnost svejma názorama a svou výchovou pomáhají držet při životě.
leden 04, 2023 15:32
... : Jiri Bilina
Nejsem Krakonosi dost starej na to abych si pamatoval, co delaly Hitlerem zblble Velkonemecke matky, kdyz jim padl synek na Ukrajine. Ale i ty zrejme chapaly, ze se napadena zeme ma pravo branit.
Ze to nechapou Velkoruske maticky, to je fakt znak naprosto vymytych mozku.
Ze to nechapou cesti "vlastenci", to uz je primo drsne. A ze zde pro pripady nemusime chodit daleko. smilies/wink.gif
Mikin
leden 04, 2023 18:38
... : Jiri Bilina
Rikal jsem si Krakonosi, co by delala moje mama ve stejne situaci.
Kdybych byl z nejakeho duvodu neschopny vlastni akce, asi by me zaplatila veskere vydaje pro odjezd z fasistickeho Ruska kamkoliv. Do Turecka, Gruzie, Mongolska ci Kazachstanu. Jen abych se toho Putinova fasistickeho hnusu nemusel ucastnit.
Takze stejne jako ty tech krvelacnych samicek nelituji. Novy rok slavily ohnostrojem, radovaly se z utoku na Kyjev i dalsi ukrajinska mesta a netusily, ze soudruzi ubytovali stovky jejich synacku v budove, kde byl i sklad munice. A ze tamni obyvatele na okupanty docela radi privolaji HIMARS.
Zde je jedna z nich, ktera jakoby nekterym diskuterum ci diskuterkam z Kudlanky z oka vypadla:
----------------------------------
Rozdrtíme nepřítele společně. Nemáme na vybranou. Ani my, ani naši muži jsme válku nechtěli. Jenže celý Západ se proti nám spikl, aby nás zlikvidoval,“ nechala se slyšet Jekatěrina Kolotovkinová, manželka jednoho z armádních velitelů.
Mikin
leden 05, 2023 02:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]