O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HUBENÍ A STUDENÍ? ALE KDEPAK ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 listopad 2022
Ze všech stran to na mne křičí - "nic nebude, všechno se zdraží, zmrzneme, hypotéky nezaplatíme, peníze mít nebudeme..." Prostě nikdo nás nebude mít rád. Snad jen nový představitel, paní prezidentka či pan prezident. Ale - co s tím, toho se nikdo nenají. Když jsem se koukla na tabulku deseti nejzadluženějších zemí světa, tak jsem si uvědomila, že tyhle dluhy se nejspíš už nikdy nezaplatí.  I tam však lidé žijí, bydlí, jedí... A noví a noví se rodí.


 

 

 

Dluh k HDP

 

 

Na konci roku 2020 dosáhl globální dluh 226 bilionů USD.

Meziroční nárůst byl nejvyšší od druhé světové války.

Světová banka odhaduje, že téměř 97 milionů lidí se v důsledku pandemie dostalo do extrémní chudoby.

 

 

Objevují se názory a hlasy některých ekonomů o tom, že dluhy by měly být státům odpuštěny. Ekonomové obecně v současné situaci příliš nevěří tomu, že v dohledné době dojde ke splácení těchto dluhů, pokud vůbec. Dluhy jednoduše dojdou ke splatnosti a budou posouvány dál… Dnešní svět žije na dluh a v žádném případě to bohužel nevypadá, že by se něco mělo v blízké budoucnosti něco změnit.

 

Zadlužují se všichni, státy, podniky, lidé, a banky mají žně.  Svět se topí v dluzích; vypadá to spíše, že už se utopil a oceán zadlužení se neustále rozšiřuje. Jako by si nikdo neuvědomoval rizika, která tento styl života přináší a kolik problémů a to zcela zásadních a životně důležitých může přinést. Jednoduše - je to tak zlé, že je lepší na to nemyslet - a jedeme dál.

 

 

 

Lichtenštejnsko: Absolutní centrum financí | 100+1 ...

V Evropě existuje jen jediná země, která je úplně bez dluhů.

Je to malé knížectví Lichtenštejnsko, s 37 tisíci obyvateli. 

Na konci 70. let Lichtenštejnsko vsadilo na strategii daňového ráje a razantně snížilo daň z příjmů právnických osob. To sice vyvolalo nevoli řady evropských států, ale z Lichtenštejnska to učinilo jednu z nejbohatších zemí na světě. Populace země má jednu z nejvyšších životních úrovní na planetě.

 

V září 2019 byl lichtenštejnský kníže šestým nejbohatším monarchou na světě s odhadovaným majetkem 3,5 miliardy amerických dolarů.

 


 

Mimo Evropu jsou ještě čtyři státy bez dluhů, a to Brunej, která má 420 tis. obyvatel, Macao 640 tis. obyvatel, Palau 21 tis. obyvatel a nakonec Britské Panenské ostrovy s 32 tis. obyvateli.

 

 

 

 

 

Přeju všem fajn tejden – a pamatujte:

dluhy jedí s námi z jednoho talíře!

 

d@niela

(to mi říkala už babička)

 

 

 

Komentáře (7)add feed
... : andrea
Tak jsem se podívala:
Na každého Čecha hypoteticky připadá dluh zhruba 191 000 korun. To znamená i na každé dítě, na každou "bábu i dědka". V životě jsem neměla dluhy, ale teď mám, stejně jako vy všichni.
listopad 14, 2022 19:25
... : AnickaM
Tak me vazne zajima, kolik Cechu z mladsi a stredni generace si muze dovolit vlastni bydleni bez hypoteky? To se totiz do dluhu taky pocita. Auto za hotovost? Lidi za praci dojizdeji, autobusove linky se na venkove rusi. A co teprve ted, kdy inflace a ceny vseho stoupaji. Copak je mozne z neceho usetrit? Kolik lidi dosahne prumerneho platu? Nejsme zadna dedina, ale mistni dopravu nemame a obchodni stredisko je na okraji mesta, spousta obchodu ve meste musela zavrit, nebyla schopna konkurence. Auto je tu nutnosti. Vim, ze nekteri lide si pujcuji bez rozmyslu, ale pro spoustu je to nutnosti.
listopad 14, 2022 20:29
... : Jiri Bilina
Je to tak, Anicko. Na pujckach neni nic spatneho, pokud maji nejaky smysl smerem do budoucnosti.
Ja si vetsi castku pujcil jen jednou - kdyz jsem v nove zemi potreboval slusne auto, abych mohl jezdit do prace a vydelavat. Stejne tak ma smysl hypoteka - kdyz ji clovek do duchodu splati, aby bydlel ve svem...
Jinak - tohle celosvetove ziti na dluh me moc smyslu nedava.
Mikin
listopad 14, 2022 20:56
... : Josef
Sorry jako. Já tomuhle nerozumim a i když jsem se pokoušel pídit, stejně nerozumim.
listopad 15, 2022 08:56
... : Josef
Hm. Sem čekal nějakou reakci s vysvětlenim. S vyloženě hrubym vysvětlenim, tak nějak jakoby blokově, jak to funkuje. Je tady spousta chytřejších lidí. Ale nic! Tak zase nic.
listopad 16, 2022 20:19
... : AnickaM
Pepo, to myslis vazne? To ti nedokaze vysvetlit nikdo. S tim si lamali hlavy mnohem vetsi a fundovanejsi mozky, nez jsme my. A ted uz je to tak rozjety, ze se tto.neda zastavit.
listopad 17, 2022 11:46
... : Josef
Ale jo, Aničko. To myslim vážně. Nechci vědět, jak to zastavit, chci vědět, jak to funkuje.
Až to pochopim, pak teprve vymyslim, jak to zastavit.
listopad 17, 2022 14:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]