O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UVAŘTE SI VLASTNÍ PIVO! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 listopad 2022
Přejít na obsah
UVAŘTE SI VLASTNÍ PIVO!
Strana 2
Strana 3
Když už jsem zkusil vyrobit leccos a jsa obdařen předválečnou literaturou pojednávající o výrobě čehokoli – zběžně jsem přelétl činění kůží, vulkanizaci gumy či všelijakých politur na vzácné dřeviny, zasnil jsem se i nad pivem, ač zmíněnému moku neholduji. Když máte čas a trochu vybavení, přehršle peněz netřeba, lze dosíci skutečně mnohých statků nevídané kvality. Pak, jednoho dne, při cyklistickém výletě, jsme v cíli byli pozváni na domácí pivo.


 

Netvrdím, že o nápoji něco vím, neb nemám zkaženou chuť ani zlomkem průměrné spotřeby obyvatelstva, ale byla nám předložena tekutina výrazně žluté barvy se správným řízem, silnou chutí po použitých surovinách a celkový dojem snad kazil jen mlžný závoj. Celkový výsledek - velmi dobré. I zavedli jsme debatu na výrobu, z níž by později vzešel vlastní užitek.

 

Pokud nemáte zařízení, fyzikální podmínky ani sebemenší zkušenosti se zpracováním surovin ve větším množství řádu desítek kilogramů,  je zmíněné dobrodružství hazardem s mezilidskými vztahy typu dlouholetého manželství, nemluvě o možnosti narušení statiky baráku. A pokud bydlíte v paneláku, je sedmero promáčených stropů pod vámi jen drobným smítkem pionýrských začátků, korunovaných půllitrem vlastnoručního piva. Když budete ohřívat, sušit a chladit elektrikou, dostanete takovou fakturu, že se rázem vyděsíte při dalším rozžnutí třeba jen patnáctky žárovky.

 

Též nelze doporučit zahájení výroby v běžně používané kuchyňce a už vůbec si nevybírejte takový čas, kdy se právě peče vánoční cukroví. Po právu budete zvlášť bestiálně umláceni válečkem a každý soud vaši ženu osvobodí do pěti minut.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek
 

 

Tak tedy, máme dostatečně velký a čistý prostor, pořádné baňky nebo hrnce s objemem nad 30 litrů, hořák s výkonem aspoň 3 kW, troubu s regulací, dostatek vody a teď to hlavní: prostor s teplotou 5 -8°C?

Aby dílo bylo završeno třeba jen malým úspěchem, rovnou si řekneme,  naše pivo bude “jako tenkrát”, tedy pouze ze tří surovin a to ječmene, chmele a vody. Pivovarské kvasnice nám zbyly z předchozí várky, ale protože žádná předchozí nebyla, musíme je sehnat. Čerstvé, prosím.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]