O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠKRUNDÁTE? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 25 srpen 2022
V tiché místnosti, na schůzce, při důležité prezentaci před všemi, nebo když jen sedíte s přáteli – ty bručivé zvuky vycházejí z vašeho bříška v těch nejnevhodnějších chvílích. To je lahoda, co? Člověk se cítí tak trapně... Ale ve skutečnosti se není za co stydět, protože tento proces je pro naše tělo normální. Může se objevit kvůli hladu, pomalému trávení nebo konzumaci určitých potravin a věřte nebo ne, dá se to napravit.

 

 

Zde je několik jednoduchých, ale účinných opatření, která během okamžiku utiší tyto hlasité zvuky ve vašem břiše – jen je nezapomeňte dodržovat.

 

1. Po jídle se jděte projít.

Nemusí to být dlouhá procházka – můžete se projít během přestávky v práci nebo po večeři. Pouhých 15 minut pohybu je vše, co potřebujete, aby se vaše zažívání dalo do pohybu. Chůze je  účinná , protože umožňuje rychlejší pohyb jídla žaludkem. 

 

2. Pijte hodně vody.

Voda pomůže vašemu trávicímu procesu. Není však potřeba toho  vypít velké množství najednou, protože břicho plné vody bude také vydávat bručivé zvuky. Kromě toho zkuste pít filtrovanou nebo balenou vodu, protože voda z kohoutku, pokud obsahuje chlór, může také působit podráždění. Nebo dobře fungují i bylinné čaje: z máty peprné, zázvoru, kořene pampelišky, fenyklu a senny, ty také pomáhají vašim střevním svalům. Heřmánek je úžasný pro zmírnění žaludečních křečí, zázvor snižuje nadýmání a máta peprná dokáže zmírnit příznaky gastrointestinálního stresu.

 

3. Zkontrolujte, zda nejíte potraviny vyvolávající plynatost.

Věci jako fazole, čočka, hrášek, kukuřice, těstoviny, brambory, chřest, brokolice, růžičková kapusta, zelí, hnědá rýže, ovesné vločky a celozrnná pšenice jsou často „viníky“ střevních plynů. To ale neznamená, že musíte tyto produkty ze svého jídelníčku úplně odstranit. Jen se tím  moc necpat.

 

4. Snižte přebytek cukru a tučných jídel.

Vaše střeva mohou také produkovat velké množství plynu, když se snaží strávit velké množství  cukru. Ten také může způsobit průjem nebo plynatost a tím bude zaručen „střevní hluk“. Totéž platí pro potraviny hodně tučné, jako je slanina, klobása, a všechna smažená jídla, která způsobují nadýmání.

5. Zkuste česnek.

Česnek má složku zvanou allicin. Allicin i snižuje možnost zánětu žaludku. Ráno snězte syrový kousek česneku, abyste pomohli svému trávení. Pokud ale nejste zvyklí jíst česnek, dejte si zpočátku klid a konzumujte postupně jen velmi malé porce, než přivyknete.

 

Fat Kids Belly Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD | Page 3  
 

 

6. Jezte pravidelně potraviny příznivé pro trávení.

Zkuste případně změnit svůj jídelníček přidáním více produktů podporujících dobré trávení . Mezi ně patří bílý jogurt, quinoa, chia semínka, červená řepa, zázvor, kimchi, losos a vývar z kostí. Kromě toho nezapomeňte pít – pít, pít, protože voda je potřebná pro zdravé trávení. Místo pouhého častého mlsání se snažte pravidelně jíst sytá jídla, ale vyhnout se přejídání.

 

7. Dejte si malé občerstvení.

Dalším důvodem, proč váš žaludek může vydávat hluk, je to, že máte hlad . Tento problém je snadné vyřešit, protože vše, co musíte udělat, je sníst něco malého. Jen se ujistěte, že máte vždy po ruce nějaké zdravé svačiny, jako je ovoce, nakrájená zelenina nebo ořechy.

 

8. Místo kávy vyzkoušejte zelený čaj.

Káva nápoj kyselý. Lepší je zelený čaj, ale to jistě víte. Dokáže zmírnit nadýmání, odstranit břišní plyny a pomoci při žaludečních vředech. Stejně jako káva obsahuje kofein, takže vám dodá extra dávku energie. Kromě toho zelený čaj obsahuje zdravé bioaktivní sloučeniny a antioxidanty.

 

Fat Woman Big Belly GIF - Fat Woman Big Belly Fat - Discover & Share GIFs

9. Zjistěte si vše o své případné potravinové intoleranci.

Existuje možnost, že některé produkty, které jíte, ovlivňují a rozrušují váš žaludek, aniž byste o tom věděli.  Potravinové intolerance, alergie a dokonce i gastrointestinální infekce mohou být zdravotními problémy, způsobující to muzikální nadšení vašeho žaludku; proto se vždy doporučuje konzultace s lékařem.

 

10. Zkuste více sportovat.

Hodně sedět během dne kvůli práci nebo studiu se pro mnohé z nás stalo normou. Takový životní styl ale může způsobit různé žaludeční potíže, včetně onoho kručení, a v kombinaci s nezdravou stravou a stresem může situaci ještě zhoršit.

 

Dobrou chuť, pokud právě obědváte…

 

FRANTA

 


 

 

Komentáře (1)add feed
... : doktor
Franto a nyní si představte,že máte vývod a pšouky a různé zvuky vyluzuje toto zařízení a nemůžete to vůbec ovlivnit. No a pak s tím někam jděte.
srpen 25, 2022 14:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]