O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DALŠÍ A DALŠÍ VIREČKY KOLEM NÁS PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 srpen 2022
Ve Španělsku, které aktuálně patří k největším ohniskům opičích neštovic na světě, gay komunita mění své sexuální zvyky s cílem snížit riziko přenosu. Ke změnám ji vede nedostatek vakcín. Někteří abstinují, jiní alespoň omezují počet sexuálních partnerů, jak jim to doporučila Světová zdravotnická organizace (WHO). Ta 23. července vyhlásila nejvyšší stupeň varování před touto nemocí, stav nouze.

 

 

 

 

 

Čelíme ohnisku, které se bohužel dotklo především lidí z komunity LGBTQ, a to hlavně gayů a bisexuálních mužů. V něčem to připomíná první případy viru HIV. (Zkratka LGBTQ je souhrnným označením pro lesby, gaye, bisexuály, transgenderové osoby a lidi s odlišnou orientací či zatím nevyhraněné - Q zastupuje anglický výraz queer nebo questioning).

Pořadatelé letošních akcí Gay Pride se proto obávají, že se tím letošní ročník omezí.

 

 

Two Gay Guys Sitting On Couch Stock Footage Video (100% Royalty-free)  1007041372 | Shutterstock

 

 

Ale není to vše, čeho se můžeme bát – tedy mimo zdražení všeho možného.

 

Po covidu a opičích neštovicích přichází hrozba rozšíření dalšího viru, který lidem způsobuje vážné problémy. Do Evropy nemoc přišla z východu a infikovaný se na první pohled pozná podle očí výrazně zbarvených do červena. Pacientům v nejhorších případech selhávají orgány.

 

Krymsko-konžská hemoragická horečka (CCHF) podle dosavadních poznatků zabíjí až 30 procent nakažených lidí. Poprvé se onemocnění objevilo na Krymu v roce 1944, a v roce 1969 způsobila CCHF epidemii v Kongu. Virus se v Evropě dosud vyskytoval jen zřídka. Jenže už se zase začal objevovat…

 

Nemoc na člověka přenášejí klíšťata. Inkubační doba je obvykle pět až šest dní, první příznaky ale mohou nastoupit už po dni až třech. Jestliže se ale nakazíte kontaktem s infikovanou krví, symptomy se objevují až po bezmála dvou týdnech. Mezi hlavní symptomy CCHF patří horečka, bolest svalů, závratě, ztuhlý krk, bolest zad, průjmy, bolest hlavy, pálení očí a světloplachost. V prvních dnech obvykle nastávají i náhlé změny nálad a zmatenost, které později střídá ospalost a deprese. Nemoc se méně často projevuje i rychlým srdečním tepem, zvětšenými uzlinami, vyrážkami a krvácením z nosu či dásní. Pacienty s těžším průběhem nakonec postihne rychlé selhání ledvin, jater a srdce.

 

 

Zdravý nemocný aneb předstírání nemoci v práci

 

 

Ohledně covidu se situace lepší. Letní vlna covidu, která vrcholila minulý týden, ustupuje. Od minulého pátku jsou počty pozitivně testovaných nižší než týž den v předchozích týdnech. Za posledních sedm dní přibylo v Česku 15 094 potvrzených případů covidu. O týden dřív jich bylo 16 910. Epidemie tak zpomalila poprvé od června. 

 

Na podzim a v zimě určitě bude větší vlna, v chladnějším počasí se viry šíří daleko lépe; lidé nebudou tolik venku, takže těch nákaz logicky přibude... Ale půjde to zvládnout, každý ovšem musí začít u sebe. Jednoduché pravidlo - něco na mě leze, pokud to jen trochu jde, zůstanu dva, tři dny doma. Dále si zajistit dostatek vitamínů (hlavně C a D).

 

 

 

Ale pokud budete mít kliku a velké štěstí,

tak třeba v zimě nedostanete ani rýmu,

natož něco z těchto ohavností…

 

 

FRANTA

 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Rýmu už mám, rána jsou chladná. Ale podle Pekové to je výhra, zanudlený nos mne ochrání před vstupem viru. Nebude dlouho trvat a s nudlí u nosu budeme chodit všichni a zahřeje nás jedině slivovice.

srpen 08, 2022 08:07
... : Josef
Jestli dojde k nějakýmu omezení Prague Pride, bude to děsivá rána naší, tak krvavě vydobyté, demokracii!
srpen 08, 2022 17:53
... : andrea
Nákaza krymsko-konžské krvácivé horečky se plíží do Evropy. Gruzínské úřady v období od ledna do května letošního roku zaznamenaly více než čtyři desítky případů nákazy, u které může úmrtnost dosáhnout až desítek procent. Choroba se rychle šíří také v Iráku, kde se nakazilo 273 lidí.

srpen 08, 2022 20:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]