O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ SI CHCI KOUPIT OVOCE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 květen 2022
Výsledek obrázku pro Děložní myomNo, nejspíš bychom si měli pořádně rozmyslet, co a kde přesně koupíme, a co s tím uděláme, než se odhodláme to sníst. Analýza vzorků našeho populárního evropského ovoce zjistila za uplynulých devět let 53% nárůst kontaminace těmi nejnebezpečnějšími pesticidy. Některé z nich jsou spojeny se závažnými zdravotními obtížemi a nemocemi včetně rakoviny, srdečních onemocnění nebo vrozených deformací. A to navzdor oficiálním tvrzením, že se od používání toxických pesticidů upouští.

 

 

 

 

 

Ačkoli vědci varují před rostoucími důkazy, že takové „chemické koktejly“ zvyšují dopady na lidské zdraví, úřady stále ony kombinace neposuzují tak, jak to vyžaduje zákon. Na trhu jsou stovky pesticidů nebo pesticidů všech barev a pachů, které si dokážeme představit, všechny podléhají španělským a evropským předpisům a ty, které se údajně používají, nezpůsobí prý problémy, pokud jsou požívány v malém množství, například pár kuliček vína.

 

Na jednu plodinu se mnohdy používá až 30 různých druhů insekticidů, pesticidů, herbicidů a podobně. Mezi hlavními fungicidy současnosti jsou zvláště zdůrazněny následující: iprodion, boscalid dithiokarbamáty a tebukonazol. A ty právě jsou v centru pozornosti, protože sdílejí chemickou sloučeninu, která je velmi znepokojující pro lidské zdraví, jsou totiž endokrinními disruptory. Jen pro objasnění, co tato dvě slova znamenají:

 

Endokrinní disruptory jsou odpovědné za změny lidského zdraví v posledních desetiletích. Patří k nim pokles počtu spermií, zvýšený počet chlapců narozených s malformací pohlavních orgánů a zvýšený výskyt některých typů rakoviny, u nichž je známa citlivost vůči hormonům, další teorie naznačují souvislost s narušením nervového vývoje a sexuálního chování. Rovněž poškozují ledviny, játra a nervový systém a mohou dokonce ovlivnit vývoj mozku plodů. Dalšími důsledky je riziko nadváhy, alergií a nesnášenlivosti.

 

Mj. Španělsko zaujímá přední místo v seznamu evropských zemí, které ve svých plodinách používají nejvíce chemických látek, a dokonce jich hromadí přibližně třicet ve stejné plodině. Jíme všechen ten jed, místo abychom se rozhodli pro udržitelnější a ekologičtější zemědělství. V současné době je nejvíc kontaminováno toto ovoce a zelenina: jahody, špenát, nektarinky, jablka, hrozny, třešně, broskve, hrušky, papriky, celer a všechna rajčata.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek

 

 

Existují různé způsoby, jak stopu těchto chemikálií očistit, ale předem říkám, že je zbytečné ovoce namočit nebo na několik sekund nechat pod tekoucí vodou; pokud to jde, ovoce či zeleninu oloupeme. Ale stejně neexistuje žádné zázračné řešení, které by zajistilo, že v potravinách nebude nějaká minimální stopa těchto chemikálií.

 

První věc, kterou musíte udělat, je umýt si ruce mýdlem, vzít ovoce nebo zeleninu a zkusit povrch ovoce okartáčovat. Tato metoda funguje pouze u pevných potravin, jako jsou cukety, melouny, brambory, jablka, meloun, hrušky, papriky atd.

 

Další, prokazatelně spolehlivou metodou, je dát ovoce a zeleninu do a mísa s jedlou sodou a vodou. Tato metoda je jednou z nejpoužívanějších, zvláště je vhodná pro měkká jídla nebo pouze s listy, jako je mangold, hlávkový salát, špenát, rajčata, chřest, broskve, fíky atd.

 

 

ANDREA

(a to jsem chtěla být vegetariánkou)

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]