O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LEGRACE NA PLACE - NENÍ KŠTICE JAKO KŠTICE! PDF Tisk E-mail
Pátek, 25 březen 2022
Na divokou kštici jedenapůlletého chlapce Locklana Samplese jsou všechny hřebeny krátké. U blonďáka s modrýma očima se totiž objevil vzácný syndrom neučesatelných vlasů. Jeho matka se teď snaží o vrozené vadě šířit informovanost na sociálních sítích a z jejího roztomilého synka se rázem stala hvězda. Ani ona nejprve nevěděla, že něco podobného existuje. Jejich starší klouček takové vlasy nemá. Ono není divu, protože tuhle "vymoženost" má sotva sto lidí na celém světě! 

 

 

 

 

Přesto navzdory názvu synovy vlasové vady dokáže jeho divokou kštici přece jenom trochu srovnat do latě. Jen Locklana prý nečeše příliš často, protože jsou jeho vlasy relativně nenáročné na údržbu. "Nemusím mu je ani tolik umývat, protože se skoro vůbec nemastí. Naopak jsou hodně křehké, takže musím dávat pozor, aby se nezapletly“.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek

 

 

Syndrom neučesatelných vlasů je vzácná vlasová porucha genetického původu, která se obvykle objevuje u dětí ve věku od tří měsíců do tří let. V ojedinělých případech se vyskytuje i do dvanáctého roku věku. Neexistují žádné přípravky, které by tomu odpomohly, vada ale postupem času vždycky vymizí.

 

S přibývajícím věkem se poddajnost vlasů zlepšuje a v pubertě či rané dospělosti už obvykle dosahuje normálu. Rodiče se tedy nemusí bát, že by s vlasy, které si dělají, co chtějí, musely jejich děti bojovat celý život.


  Zobrazit zdrojový obrázek

 


Na první pohled Shilah Madison Calvert-Yin vypadá jako holčička, která se nechce za žádnou cenu česat. Desetiletá Australanka, která žije v Melbourne, však má tentýž problém s vlasy – ostatně tím trpěl i známý Albert Einstein…. 

 

Ve škole se jí  děti dost posmívali a pokřikovali na ni, zda nestrčila prsty do zástrčky.  Shilah tím velice trpěla, ovšem postupem času si začala uvědomovat, že není nic špatného na tom být odlišnáKdyž byla menší, tak si své vlásky raději nechávala stříhat, aby zmírnila jejich rozcuchanost.

Teď je na ně pyšná.

 

 


 

 

 

 

 A tak si říkám,

že na tom něco bude...

 

 

Komentáře (3)add feed
... : mamča
Chlapečkovi to moc sluší ! Ostříhala bych ho na ježka, aby se mu děti nesmály. Ale myslím, že podobným problémem neučesatelných vlasů trpí i britský premiér. Toho bych vzala rovnou dohola... smilies/grin.gif
březen 26, 2022 06:53
... : Iris
Knižní Harry Potter měl vlasy také neučesatelné, navíc se mu nedaly ani ostříhat, přes noc znovu narostly, což jeho mudlovské okolí přivádělo k šílenství. Jen tak pro info smilies/cheesy.gif
březen 26, 2022 09:43
... : doktor
Slyším o této vadě poprvé,ale klukovi to fakt sluší.
březen 27, 2022 12:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]