O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FLORENTÝNA - ŽENA MNOHA KUMŠTŮ PDF Tisk E-mail
Středa, 23 únor 2022

Virtuální člověk je něco mezi mimozemšťanem, Shrekovou milovanou Fionou a kdo ví, třeba sousedem odnaproti. Může to ve skutečnosti být kdokoli. Nezáleží totiž vůbec na tom, za koho jej máte... Osobu ženského pohlaví, o které bude dnes řeč, jsem si v podstatě představovala spíš jako znuděného třiašedesátiletého kuchaře na penzi.  Nemá už zas tak moc co dělat, už má „něco ujeto" a současně hodně ví a zná. Tak proč to, co umí, nedat dál, že?


 

 

Jenže -  zhmotnit si (jako kyperský sochař v Ovidiových Proměnách) svou představu, svou Pygmalion, je jedna věc, dopátrat se pravého originálu je věc druhá. Když jsem - docela dlouhou dobu - nacházela v poště v přílohách zajímavé spisky, podepsané kytičkovým jménem Florentýna, nechávalo mne to poměrně dlouhou dobu chladnou. Když jsem však dotyčnou viděla naživo, nechtělo se mi ani věřit, jaká krásná a milá to byla "holka". Poslala jsem jí tedy pár otázek. A ona mi odepsala:

 

 

 

 

Ahoj Danielko,

 

      napsat a odpovědět ti jsem si dala na seznam svých úkolů pro víkend. Včera jsem se totiž dívala na tvé stránky.  Klobouk dolů, jsi v tom dobrá, ty stránky jsou prostě báječné, čtivé, se zajímavým obsahem a to se dneska vidí málokde.  

 

    Jsem moc ráda, že jsi se ozvala. A musím tě ubezpečit, fakt jsem skutečná. Nepořádná, chaotická, pohodlná a zmlsaná perfekcionalistka. A k tomu mám doma čtyři děti...  Jo, a hubená taky nejsem, protože na můj zadek se kalhoty snad ani neprodávají. Akorát jsem si dokázala po všech těch porodech udržet stejnou váhu. Mojí tajnou zbraní je totiž běh.

 

     Je to jako ve filmu Po čem ženy touží, když Helen Hunt vymýšlela slogan na reklamní kampaň pro Nike:  "Běh není žádný závod, žádná soutěž, je to jen sport, kdy můžu být chvíli jen sama se sebou. Žádné plínky, žádné bolístky, žádné sourozenecké hádky a boje." Teda ne že bych svoje děti nemilovala, ale tuhle intimní půlhodinku si prostě nedokážu několikrát týdně upřít. Navíc to skvěle zapadá do mého přeplněného programu.

 

     Ptala ses co dělám, když dělám? No... Živí mě manžel, takže mojí nepsanou povinností je postarat se o domácnost, prádlo, děti, jídlo a sebe. Ale protože trocha seberealizace nemůže být na škodu, snažím se občas něco napsat a získat pocit, že nejsem úplně odkázaná na svého drahého. Takže sem tam něco  napíšu - napsala jsem například kuchařku a teď to vypadá, že další knížka bude na cestě... Někdy je to ale boj, namísto toho, abych si konečně večer sedla k rozečtené knížce nebo šla spát, musím sednout k počítači a něco naťukat. A když nedělám? Pak uklízím (protože po šesti lidech je pořád co uklízet), žehlím, vařím, hraju si s dětma, občas se naskytne nějaký výlet nebo aspoň procházka, taky koukám po internetu anebo běhám :-)  - ale to už jsem vlastně psala....Víc toho (zatím) nějak nestíhám...

 

     Má "nejmocnější zbraň"? Ha! To nevím... Dobrým vyprošťovákem jsou toustové chleby nebo rohlíky, namočené v rozšlehaném vajíčku a osmahnuté, nebo těstovinový salát z vařených těstovin, zakysané smetany, rajčat a paprik. Ale na kolena spolehlivě kohokoli dostanu lososem v hořčičné omáčce, k tomu fazolkové lusky zabalené do pršutu jako příloha. A šlehačka s malinama jako dezert... No řekni, nepodlehla bys?

 

     Měj se moc hezky, a hlavně pozdravuj  všechny kudlanky,

 Jana - Florentýna

 

 

 

P.S. Je to k nevíře... Ano, tohle psaníčko jsem dostala - a poprvé na Kudlance uveřejnila před patnácti léty...

        Tehdy jsem vypsala soutěž o tu první báječnou knížku: "Kuchařka pro dceru". 

        Věřím, že od té doby ji má doma už hodně "dcer" ....

       

     d@niela

 


Komentáře (2)add feed
... : mamča
Kuchařka pro dceru je úžasná věc, hlavně pro ty, jejichž maminky měly k vaření takový "emancipovaný" přístup a vrcholem jejich kuchařského umu byly ohřáté párky.
Já mám kuchařku po své babičce, a tam každý recept začíná "odchyť na dvorku středně velké kuře, oškubej, vykuchej...". Kráva a prase jsou tam vyobrazené s rozparcelováním a popiskem každého druhu masa.
Přece jenom to máme teď v životě jednodušší, když se "maso kupuje v supermarketu". Jsme ušetřeny vraždění a porcování původně živého tvora.
Některé recepty zde otištěné od Florentýny používám. Jsou to většinou velké dobroty.
únor 24, 2022 06:29
... : andrea
taky mám pár "retro" kuchařek, dokonce jednu po mámě, která je psaná. Je to sešit, rozdělený na oddělení, kam si vlepovala nebo vpisovala různé recepty, fígly, nápady...
Jo, bezvadný.
Mj. od Flo mám už tři kuchařky. Ona totiž nejen že dá recept, ale přesně poradí "z čeho", "jak" - a opravdu postup pro "blbý". Pardon. Ale mně to fakt vyhovuje smilies/smiley.gif
únor 24, 2022 09:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]