O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ UŽ, TAK NĚCO EXTRA, NE? PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 únor 2022
Tohle je docela čerstvá zajímavost. Asi byste neuhodli, co znamená slovo „Kosk“. Vysvětlím: vzniklo kombinací „ko“, což je korejské slovo pro „nos“ a slova „maska“. A je to jakási další obměna ochrany proti kovidu. Tenhle nový vynález přitáhl na internetu velkou pozornost pro svůj unikátní design. Ten pochází od jihokorejského výrobce masek Atman, který masky prodává online za přibližně 1 dolar za masku.

 


 

Obrázek

 

 

 

Od začátku prodeje si z neobvykle vypadající masky uživatelé sociálních sítí dělali legraci  - jak z toho, jak to vypadá, když ji "nositel" má na sobě, ale hlavně zpochybňovali schopnost této masky skutečně chránit před vzdušným koronavirem.

 

Některé studie však zjistily, že COVID-19 nejsnáze vstupuje do těla nosem, takže možná je nošení této nosní masky skutečně dobrý nápad? Kdo ví.

 

Profesorka Catherine Bennettová, předsedkyně epidemiologie Institutu pro transformaci zdraví na Deakinově univerzitě v Austrálii, která tuto masku dostala ke zhodnocení, řekla,  že kosk je skutečně „divný nápad“, ale každopádně  vždy je „lepší něco než nic“.

 

Nová rouška přišla do oběhu v době, kdy se Jižní Korea potýká s nárůstem počtu případů varianty omikron. Jinak ale tam mají celkem stejná opatření, jako kdekoli na světě. 

 


 

 

 

Ovšem, není to poprvé, co se během pandemie prodávala maska pouze ​​na nos.

Loni mexičtí vědci navrhli masku, která měla pouze zakrývat nos.

 

 

 

Obrázek

 

 

Podle agentury Reuters měla maska ​​být nošena pod běžnou maskou, aby poskytla extra ochranu, když se svrchní maska ​​sejme, aby mohla jíst nebo pít.

Dvoudílné ochranné opatření je navrženo tak, aby umožňovalo složení spodní poloviny masky při jídle a pití. Zatím je tento druh ochrany k dostání pouze v Jižní Koreji, takže pokud tam máte někdo cestu, vemte mi taky jeden kousek... 

 

d@niela

 

 

Komentáře (2)add feed
... : Marie
Tak extra to určitě je, lidem už z toho asi hrabe, hlavně aby to bylo DOBROVOLNÉ
únor 08, 2022 13:05
... : doktor
..... náhodou ,je to super proti smradu.
únor 08, 2022 14:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]