O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČESNEKU, TY NÁŠ ZACHRÁNČE PDF Tisk E-mail
Sobota, 01 leden 2022
Přejít na obsah
ČESNEKU, TY NÁŠ ZACHRÁNČE
Strana 2

 

 

A teď pár receptů:

 

 

 

 

Česnekový čaj

 

Uvařte litr vody, nechte mírně vychladnout a přidejte 4-5 najemno nasekaných stroužků česneku, čerstvou citrónovou šťávu a dle chuti med. Pijte 3-4 šálky denně, a to jak teplé, tak studené. Nikdy ale čaj znovu nepřevařujte, ztratil by účinky.

 

 

Česnekový sirup

 

Půl až jeden stroužek česneku rozdrťte a přidejte lžíci medu. Každých 4-6 hodin spolkněte jednu lžíci tohoto sirupu.

 

 

 

Česneková tinktura

 

Plný hrnek nasekaných stroužků česneku vložte do uzavíratelné sklenice, přidejte dva šálky vodky nebo octa a uzavřete víčkem. Každý den zatřeste sklenicí, po dvou týdnech přeceďte obsah, tinkturu nalijte do tmavých lahviček a uložte do chladu. Ideální dávkování tinktury je 5 kapek 4krát denně.

 

 

Česnek v oleji

 

Stroužky česneku oloupete, dáte je do sklenice nebo kameninové nádoby, posypete pepřem, solí a rozmarýnem. Zalijete olejem tak, aby byly stroužky česneku překryty o 1 – 2 cm. Dobře promícháte a nádobu s naloženým česnekem přikryjete několikrát přeloženou tkaninou.
Vše dáte asi na 2 týdny do temného a suchého prostředí. Takto naložený česnek uložený v chladu můžeme spotřebovávat i několik měsíců. Česnek si uchová svou vůni, ale zjemní ji a vzhledově zprůsvitní.

 

 

Oukrop

 

Vymačkejte do talíře dva stroužky česneku, přidejte sůl, majoránku, trochu sádla a vejce. Vše pak zalijte vařící vodou. Výsledkem je překvapivě dobrá posilující a ostře vonící česneková polévka.

 

 

 

 

ZÁVĚREM:

 


 

  • V česneku je zhruba 400 zdraví prospěšných látek. Mezi ně patří i tzv. sirné sloučeniny, které fungují jako přírodní antibiotikum, likvidují řadu bakterií a plísní, ale také virů.

  • Dále česnek obsahuje vitamin A, který je výborný pro naše oči, vitamin B, který podporuje metabolismus a snižuje únavu, a antioxidant vitamin C, který chrání buňky a slouží jako prevence před nachlazením.

  • Díky této kombinaci tedy budete mít mnohem silnější imunitu, což se hodí vždy, obzvlášť v dnešní době.
 

 


Takový voňavý chleba,

namazaný sádlem a pokladený

plátky nakrájeného česneku…

D@NIELA

 

 
 
Komentáře (4)add feed
... : Markéta
Vždycky, když jak se říká "na mě něco leze" si namažu chleba máslem, medem a pokladu plátky česneku. Pak zalezu do peřin a jdu chrnět. Je to výborná medicína, která vypálí všechno, jen ráno se v práci vyhýbám lidem smilies/wink.gif
leden 02, 2022 16:32
... : andrea
Česnek přesně tak jako Markéta!
A taky na chleba se sádlem. A s tvarohem...
Jo, to je bezva "medicina".
leden 02, 2022 21:59
... : Josef
Zkuste pokrájet nejméně 6 stroužků na prťavý kostičičky a zamíchat (vetřít) do třech kostiček Veselý krávy a jednoho nevochucenýho jogurtu. Pak se to maže na cokoliv, nejlíp ale na křumpavý horký plátky veky nebo housky, nasucho vopražený ve troubě. Je to dobrý přímo k sežrání! A hlavně!!!! Večeře nezasviní žádný nádobí, kromě jedný misky a lžičky.
leden 03, 2022 11:46
... : mamča

Pomazánka (řečená Natašin dech)
5-10 (dle velikosti) stroužků česneku prolisovat
1 Lučina
2 měkké sýry (Apetito, apod.)
1 bílý jogurt (malý)
ev. trochu Majolky
Všechno promíchat, namazat na veku nebo pokrájený rohlík. Zdobit nejlépe kompotovaným ovocem (broskev, mandarinka) kivi, hroznové víno nebo vlašský ořech.
Chutná to dobře k vínu i pivu, nebo jenom tak.

leden 03, 2022 12:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]