O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTE VŠECHNO O HOŘČÍKU? PDF Tisk E-mail
Středa, 22 prosinec 2021
Výsledek obrázku pro Děložní myomBez dostatečného množství hořčíku v těle nemůžeme být opravdu zdraví. Významným nedostatkem hořčíku údajně trpí každý třetí z nás. Trpíte pocity úzkosti, migrénami, bolí vás záda? Máte občas v noci křeče v nohách? Zkuste hořčík! Kouzlo hořčíku jsem objevila před několika lety, kdy jsem se snažila více méně úspěšně léčit migrénu jinak, než jenom chemií.

 

 

 

 

 

 

Hořčík - Česká veganská společnost


 

Navíc je to vynikající bojovník s únavou a neméně napomáhá i při léčení lehčích depresí. Jeho nedostatek se projevuje podrážděností, náladovostí.  Navíc se množství hořčíku snadno vyčerpá při stresu, některých chorobách, užíváním určitých léků a při intenzivní tělesné aktivitě.

 

Hořčík se nachází hlavně v kostech a zubech a také ve zmiňovaných svalech, patří k nejdůležitějším prvkům v našem těle. Lidské tělo obsahuje necelých 30 g hořčíku, ale toto malé množství je životně důležité pro řadu tělesných funkcí.

 

Hořčík potřebuje každá naše buňka. Podílí se na téměř třech stovkách reakcí v organizmu a výčet jeho přínosů je tak hodně dlouhý.

 

Je nutný pro enzymatické reakce, znamenající produkci energie v těle.

 

 

 

 

Je nesmírně důležitý pro naše svaly a jejich kontrakce, stejně tak i pro přenos nervových vzruchů.  Společně s vápníkem a draslíkem reguluje srdeční rytmus a krevní srážlivost, a pomáhá při tvorbě a využití inzulínu. Hořčík také rozšiřuje dolní cesty dýchací, což pomáhá při léčení astmatu a bronchitidy.

 

 

Užívání hořčíku

 

Pro prevenci  užívejte 300 mg hořčíku denně. Při léčbě aritmií, astmatu a v rekonvalescenci po srdečním selhání užívejte dvakrát denně 300 mg.

Při chronické únavě užívejte hořčík dvakrát po 150 mg denně.

Při cukrovce a vysokém krevním tlaku 500 mg hořčíku denně. Nejlépe se vstřebává při jídle.

 

Není to nic drahého ani nedostatkového, koupíte ho v každé lékárně a rozpustný i v samoobsluze.

Tedy - pokud ho nebude užívat ve formě, kterou vidíte za přiloženém obrázku...

 

 

Určitě doporučuji!

 

Andrea

 

 


Komentáře (2)add feed
... : mamča
...a když se hořčíkem předávkujete, funguje i jako projímadlo. smilies/grin.gif
prosinec 23, 2021 06:57
... : Josef
Pokud není v dosahu hořčík, lze v nejvyšší nouzi nahradit magnéziem, což dělám pravidelně, v podobě bublinový minerálky Magnesia. Je dobrá samotná, ale zejména se hodí k přiředění piva v létě, kdy je zvýšená spotřeba tekutin už při snídani, takže, aby se jeden nevožral ještě před polednem.
Nic se ale nesmí přehánět - bacha na šutry v ledvinách!
prosinec 23, 2021 07:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]