O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HROMADNÁ VÝMĚNA PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 prosinec 2021
25. April: Tag der Sekretärinnen & Sekretäre/Tag der Bürofachkräfte `18,  1942 in den USA initiiert, um die wichtige Arbeit von Bürokräften in der  Wirtschaft zu würdigen. Welche frechen Sprüche rund um dasJak muška malá bych se chtěla prolítávat od pátečního odpoledne všemi našimi ministerskými kancelářemi. Alespoň pár dnů... Ti dosavadní vládci už mají zabaleno, ti budoucí se zas těší, co si všechno pořídí nového, jaký personál si seženou ku své pomoci - hele, Franto, kamarádka má dceru,  je dobrá, byla by dobrá sekretářka... (Sama jsem něco podobného coby kancelářská krysa na jednom ministerstvu kdysi zažila.)

 

 

 

 

Ne, ono to zas není tak jednoduché - nezmění se totiž jen "šéf", v krátké době zmizela většina původního služebnictva, ti šťastnější odešli s minulým vedením, a nastoupili noví, připravení být těmi nejvěrnějšími. Jak říkám, já tomu jen z povzdálí přihlížela, přivydělávala jsem si tehdy pár korun o prázdninách...

 

Ono se toho asi moc nestane, maximálně se navezené a nanosené krabice stačí vybalit, zalejou se vyschlé kytky, objednají se nové vizitky a hlavičkové papíry, nové cedulky na dveře, na několika poradách se seznámí noví s starým osazenstvem – a už tu bude

 

SILVESTR A NOVÝ ROK

 

Nádhera, tak se oslaví vítězství (nějaké se vždy najde), výhry v bojích o životy nás všech, a přednesou se velké proslovy do budoucích týdnů, roků a vůbec. Zopakují se tedy ještě relativně neomšelé předvolební sliby, a národe, těš se, my všechno zvládneme!

 

Národ by měl být doma, chovat se mravně a neopíjet se, zachovávat dvoumetrový odstup a dodržovat pravidla.  Takže se všechno všude velebně ožere, dost možná, že se vynoří i nějaká ta demonstrace za svobodu bez očkování, a šmytec.

 

Abych nezapomněla - zase se bude horovat na oslavy bez ohňostrojů. Všichni máme dobře v paměti, co to všechno stojí a kolik ptactva a zvířat díky tomu pochcípe. Ale věřím, že to stejně bude na nebi prskat, protože to si přeci nikdo odříct nezvládne...

 

V časných ranních ulicích se ulice uklidí a - uvidíme, co nás od Nového roku i nových vládců čeká. Nechme se překvapit. Moc bych si přála, aby to bylo jen a jen překvapení příjemné.

 

 

 

 

 

Ale abych vám tu nepsala jen nějaká ta hořká slova,

přidávám jednu hádanku: 

 

Poznáte, kdo tuhle píseň zpíval?

 

 

 

 

Proč lásky není všude dost,
proč se tak nosí lhostejnost?


Proč tolik lidí, před sebou vidí
jen vlastní skvělou budoucnost?

 

Ti, kteří žijí závistí
a jdou jen za svou kořistí,
bez kouska lásky,
změní se v masky
a suché stromy bez listí.

 

Kam se to řítí dnešní svět,
co lidi nutí zabíjet?


V tom lidském úle,
bez dobré vůle,
nebude pro nás žádný med.

 

 

 


hezký den všem

D@niela

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Josef
Se teda přiznám. Tu písničku samozřejmě pamatuju, ale jen z rádia, nikdy jsem ji s žádnou kapelou nehrál. Pomatuju si frázování, hlavně bubny, ale na tu babu, co to zpívá jsem si nevzpomněl ani zaboha. Už vim, musel jsem se podívat.

Tyhle vládní výměny pamatuju ještě z časů, kdy jsem přes 20 let prcoval ve dvou mamutích státních podnicích. Dokonce jeden z nich je dodneška státním furt, s miliardovejma ztrátama. Takže nejen na ministerstvech bejvá po volbách zemětřesení.
Trafiky pro straníky jsou i v nižších stupních a je to sranda, pozorovat, jak nový trafikanty vůbec nezajímá podnik, ovšem o to víc je zajímá plat, auto pro vlastní potřebu, karty zadara na benzín, zcela nový vybavení kanceláře, výše reprefondu.
Zásadně odmítají cokoliv podepsat, psát emajly, téměř všechno vyřizujou jen osobně, nanejvejš telefónem, dle zásady, zanechat za svejma rozhodnutíma co nejméně hmatatelnejch stíhatelnejch stop.
Když pak dostatečně roze.erou veškerý ještě fungující struktury, zvednou kotvy a s dvanáctiplatovym odstupnym odejdou škodit jinam. A po nich přijdou další, vyhází se veškerej, téměř nepoužitej, nábytek, a tak dále, a tak dále....

Některý státní podniky prostě zprivatizovaný bejt nikdy nesměj. Straníků je hodně a koryt zoufale málo. Na tomhle se shodnou společně všechny partaje všech barev i vyznání.
prosinec 15, 2021 07:39
... : d@niela
Ale, že sem to dobře vybrala, co?
(myslim tu písničku)

To je už holt tak, že plno věcí - jak Pepa píše - se furt opakuje.
Hloupé a smutné je, že většinou to jsou věci zlé, nepříjemné...
prosinec 15, 2021 07:44
... : Milene
Ta písnička má i hezký název: S láskou má svět naději.
prosinec 15, 2021 08:38
... : doktor
Nádhera! Ten postoj napovídá vše !
prosinec 15, 2021 15:21
... : Marie
Danielo, dobrý výběr, i mně se ta písnička velmi líbí a nikdo jiný by ji tak nezazpíval.
prosinec 15, 2021 17:15
... : Giotta
Za mých vysokoškolských studií jsem byla v jejím Fan klubu, je to správná holka...
prosinec 15, 2021 18:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]