O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE – NEKONEČNÉ CUKROVÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 12 prosinec 2021
Určitě jste už všichni viděli legrační text, co pravidelně kolem začátku prosince koluje na internetu: „Tak, a právě nám začíná období  “Nežerte to”, které bude po prvním lednu vystřídáno obdobím “Vy to ale vůbec nejíte”. Tak u nás doma se toto nikdy neaplikovalo. Během celého roku, co se týče stravování, žijeme, řekla bych, až moc zdravě. Spousty zeleniny, ovoce, málo červeného masa, hlídáme si tuky, cukry, sacharidy. Jenže prosinec je zázračný měsíc, a to je povoleno resp. dovoleno všechno, kalorie se nepočítají, a tak máme svátky opravdu sváteční.

 


 

Děti absolutně milujou mandlové rohlíčky, mají rády linecké a pracny, ano i ty někdy ochutnají.

Všechno ostatní, išlské, košíčky, vosí hnízda - to sežeru já (ano, musím to napsat takto, protože já to fakt do sebe házím).

Takže pravidelně pečeme zhruba stejné kvantum: čtyři až šest dávek lineckého, deset až dvanáct dávek rohlíčků a pak jednu dávku toho, s čím se rozhodnu zrovna experimentovat.

Jak vidíte, rohlíčků je hodně a tak to celkem odkládám, je to šílená práce.

I když máme rodinou manufakturu a pracujeme všichni, jedná se o několik hodin běhání po kuchyni.

Takže jsou většinou rohlíčky naposled.

 

Cukroví je ale vždycky hodně, a tak si každý bere, kdy chce, co chce. Teď jsem už úspěšně zvládla linecké a pracinky.

Linecké že slepím zítra, pracinky zůstaly zatím na lince ve škatuli.

Ráno kouknu, pracinek je tam nějak míň - říkam si, že asi se nějak sesypaly, nebo co. Vždyť tady jim pracinky přeci jenom já...

Napatlala jsem tedy linecké.

Super, praciny mám, linecký mám, ještě ty rohlíčky a už si můžu hrát, péct jednu dávku čehokoli, je to teď brnkačka.

 

 

Mini vanilkové rohlíčky - TopRecepty.cz


Jenže druhý den otevřu škatuli s cukrovím, a přátelé, na mě tam kouká snad jen posledních deset pracinek! A v koutku se strachy klepe asi tak půl plechu lineckého.

 

Je jedenáctého prosince, a můj synek už mi skoro všechno sežral!

 

Odložila jsem myšlenky na to, že nejspíš letos budu péct až do února, a směle jsem se vrhla na mandlové rohlíčky.

 

Pravda je, že i synek stál se mnou čtyři hodiny v kuchyni a pomáhal. Jenže já se rozhodla: teď ho převezu.

Jakmile byla škatule rohlíčků plná, dala jsem mu, samozřejmě, jako hodná maminka, ochutnat. A odnesla je.

Když se poté večer, se svým půlmetrovým korýtkem pídil po bedně s rohlíčky, s milým úsměvem jsem mu řekla, že má ještě vánočku, a že rohlíčky jsem, než se vánočka sní, schovala.

 

Synek se usmál taky a oznámil, že si se mnou vždycky moc rád hrál na schovávanou, a že si rohlíčky najde.

 

"Nenajdeš! Jsou schovaný! Nikdy je nenajdeš!!!"

 Po půlhodině se s rádoby smutným výrazem připlížil a říká: „Ty jsi mi, maminko, říkala, že je nikdy nenajdu. Jo, a že jsou schovány tak dobře, že nemám šanci!“

 

 

A to už se synek začal svíjet v záchvatu a jen hýkal: „Našel, našel jsem si je… ňam ňam ňam, hahahhahaha…“

A nabral si poslední hrst z toho svého korýtka.

Pak se ke mě obrátil, a s tím nejmilejším úsměvem mi řekl: „Tak, a teď hledej ty, kde jsou rohlíčky schovaný!  Teď, maminko, teď máš babu ty!“

 

 

PŘEPEČENÁ VŠETEČNICE

 

 

 

Komentáře (9)add feed
... : mamča
Šťastná to žena ! smilies/cheesy.gif
Mně je líto péct pro slepice, tak jen od každého cukroví trochu. Stejně se nám sejdou ochutnávky od snach, jejich maminek a babiček.
Když peču, tak spíš něco od masa. To je u nás v oblibě.
prosinec 13, 2021 06:59
... : *deeres*
Mně se sejdou tak akorát mlsalové, pečení je na mně.K Mikuláši jsem napekla z kila mouky stříkané třené, ani jsem nechutnala.Zmizelo beze stopy.
prosinec 13, 2021 09:09
... : d@niela
připomnělo mi to jednu správně jedovatou a mstivou záležitost, kterou jsem kdysi dávno vyvedla. Ale to vám napíšu extra, je to delší
smilies/wink.gif


prosinec 13, 2021 12:09
... : doktor
Šťastná to žena,má napečené vanilkové rohlíčky.Hezké odpoledne.
prosinec 13, 2021 14:18
... : strejda
Můj zážitek.
Jak tak jezdívám jednou týdně dolů, nakoupit, zcela náhodou jsem si vyslechl jeden rozhovor, který mne přímo udivil. Mám nakoupeno, mám čas, ale to hlavní, také mne honí mlsná. Dá se říci, že ta potvora mne honí dost často. Jsem totiž vysazený na všechno to voňavé buchtoví, na vše, co voní pečivem a cukrárnou a tedy i na všechno nezdravé. Řídím se ale tou svou jednoduchou logikou, že co je nezdravé, to je i mooooc dobré. A co, vždyť si každý večer po večeři beru i půlku Rosucartu proti cholesterolu.
A tak jsem zašel do cukrárny U Horáků. Objednal jsem si kávu a místo velké prdelky štrůdlu z lískového těsta, jsem si tentokrát koupil krásný trojůhelník čokoládového Sachru, s bílou ozdobou šlehačky. Usrkávám kávu, ukrajuji tu hnědou, čokoládovou pochoutku a od vedlejšího stolku jsem zaslechl rozhovor tří důchodkyň, které se, tak jako já, ládovaly nezdravými sladkosmi. „ Tady jedna ženská, v paneláku proti dopravnímu podniku, peče každým rokem půl tuny cukroví a kg prodává za 490 Kč. ...“ Až jsem se musel usmát, ale vyslechl jsem si celý zbytek rozhovoru. „Ona prý peče pro celý dopravní podnik a má to prý samé máslo...Nic neošidí.“
V duchu jsem si spočítal, kolik je to asi porcí, kolik na tom asi vydělá, kolik do toho vrazí i s energiemi zbaštěnými troubou a vyšlo mi to na docela dobrou sumičku. Pokud je nezaměstnaná, je to jisté přilepšení... Proč ne. A přitom jsem si vzpomněl, že v autě, v tašce, mám krabici vanilkových rohlíčků z Kauflandu za necelou stovku, protože, od doby, kdy odešly děti, tak doma nepečeme a já jsem odkázán jen na to, co dobrého a nezdravého si koupím.
prosinec 13, 2021 15:24
... : Milene
Peču, peču. Jak ale čtu, tak málo. Linecké jsem vykrajovala ze 2 dávek a bylo toho 7 plechů. Šest dávek lineckého? To si nedovedu představit. Já miluji marokánky. Ty už jsou hotové, a protože se znám, tak jsem je odevzdala dceři, aby mi je přechovala do vánoc. U nich je nemají moc rádi. Ona zase pro změnu vanilkové rohlíčky schovala ke mně. Naše nejoblíbenější jsou moca košíčky. Ty ještě nejsou naplněné, tak sežrání nehrozí.
Zase přiberu ale nemůžu si pomoc, cukroví mám ráda. A salát taky, v jakémkoliv množství.
prosinec 13, 2021 17:41
... : *deeres*
U nás je rvačka o iselské dortíčky. Z těch je zatím upečen jenom základ a tak zmizení do nenávratna nehrozí. Marokánky miluju,ale jím je jenom já a tak už je nedělám. Občas koupím, ale kde jsou pak buráky a kandované třešně?
prosinec 14, 2021 06:21
... : d@niela
Ách.... už jen to čtení mne svírá srdce a v žaludu mi kručí...
(Ne prosím, to nejni překlep. Má drahá holčička, když už se jako malá rozmluvila, tak neskutečně nenáviděla jakékoliv zdrobněliny: takže jí bylo špatně od žaludu, na Vánoce jsme se těšili na Jéžicha, vajíčko bylo vajo... No, teď si honem na víc nevzpomenu.)
No, občas jsem - hlavně před lidmi - nevěděla, jak reagovat. Ale nerozmlouvala jsem jí to... Dneska už mluví relativně normálně. smilies/grin.gif
prosinec 14, 2021 14:48
... : *deeres*
Ale išelské dortíčky, jsou dortíčky a žádné dorty.Jsou to mrňavky , těsto mandle a kakao. Krém na náplň: mleté ořechy, cukr, vanilka, máslo, rum a meruňkové marmoška. A slepená kolečka dostanou polevu z čokolády, rozpuštěné s trochou šlehačky a navrch se ozdobí mandlí, nebo vlašákem.
Jen to píšu, tak slintám. Išeláky dodělávám těsně před Vánoci, protože v jakékoliv skrýši tajou, jak sněhulák v červenci.
Dani, co na to tvůj žalud?
prosinec 14, 2021 19:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]