O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÉKAŘSKÉ KONSILIUM PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 listopad 2021

Tak jsme v pátek měli konzílium u našeho pana prezidenta. Vím, že teď ten výraz znevážím, vím, že lékařské konzílium je důležitá součást lékařskýho rozhodování. Ale pokaždý, když je slyším, vybavím si nesmrtelnou knihu i film. Citát z knihy: "Jestli v případě Švejkově došlo k úplné shodě mezi protivopoložnými vědeckými tábory, dá se to vysvětliti čistě jediné tím ohromujícím dojmem, který na celou komisi učinil Švejk, když, vstoupiv v síň, kde měl být prozkoumán jeho duševní stav, vykřikl, zpozorovav na stěně visící obraz rakouského mocnáře: "Ať žije, pánové, císař František Josef I.!"

 

 

 

Věc tím byla úplně jasnou. Spontánním projevem Švejkovým odpadla celá řada otázek a zůstaly jen některé nejdůležitější. 

"Jest rádium těžší než olovo?"

"Já ho prosím nevážil," se svým milým úsměvem odpověděl Švejk.

"Věříte v konec světa?"

"Napřed bych ten konec světa musel vidět," ledabyle odvětil Švejk, "rozhodně se ho ale zejtra ještě nedočkám."

"Dovedl byste vypočítat průměr zeměkoule?"

"To bych prosím nedovedl," odpověděl Švejk, "ale sám bych vám, pánové, dal také jednu hádanku: Je tříposchoďovej dům, v tom domě je v každém poschodí 8 oken. Na střeše jsou dva vikýře a dva komíny. V každém poschodí jsou dva nájemníci. A teď mně řekněte, pánové, v kerým roce zemřela domovníkovi jeho babička?"

Soudní lékaři podívali se významně na sebe, nicméně jeden z nich dal ještě tuto otázku: "Neznáte nejvyšší hloubku v Tichém oceáně?"

"To prosím neznám," zněla odpověď, "ale myslím, že rozhodně bude větší než pod Vyšehradskou skálou na Vltavě."

Předseda komise se stručně otázal: "Stačí?", ale přece si ještě jeden z členů vyžádal tuto otázku: "Kolik je 12 897 krát 13 863?".  "729," odpověděl Švejk nemrkaje.

"Myslím, že to úplně postačí," řekl předseda komise ...

 

V relaci odevzdané vyšetřujícímu soudci stálo mezi jiným: "Nížepodepsaní soudní lékaři bazírují na úplné duševní otupělosti a vrozeném kretenismu představeného komisi výše ukázané, Josefa Švejka, vyjadřujícího se slovy jako ,Ať žije císař František Josef I.`, kterýžto výrok úplně stačí, aby osvětlil duševní stav Josefa Švejka jako notorického blba....."

---------------------------------------------------------

 

 

A tak jsme v pátek měli konzílium i u našeho pana prezidenta.

Bylo svoláno s jediným cílem - určit, zda je prezident schopen vnímání a rozhodování v rámci svejch kompetencí.

Mudrci mudrovali a nakonec vydali zprávu, nevypovídající vůbec o ničem: "Prezident se nemůže naplno věnovat pracovním povinnostem".

Kvůli tomu se teda fakt k ležákovi, přeloženýmu z JIP, nemuseli scházet, jedině snad, že zadara potřebovali sežrat pár chlebíčků.

 

 

Tajný soud, který vás mohl bez možnosti odvolání odsoudit k smrti -  Bejvávalo.cz

 

 

Tu jedinou větu, o kterou je Senát žádal, jestli je nebo není schopnej vnímání a samostatnýho rozhodování, tu tam učenci pro jistotu nenapsali, takže defacto jsme tam, kde jsme byli.

Současně jsme měli možnost, udělat si úsudek z rozhovoru Frekvence1, kterej, aspoň teda mě, přesvědčil, že hlava prezidentovi slouží.

 

 

Jak celá taškařice dopadne, dozvíme se brzy.

Sám za sebe myslím, že prezidentování by měl prezident položit hned teď, jen ještě před tím vypsat něco jako amnestii, či abolici, či jak se to jmenuje, tak, aby uchránil Andreje Babiše od nekonečnejch a blbejch soudních tahanic o ničem.

Tohle už skutečně spěchá, protože od novýho premiéra se kontrasignace očekávat nedá.

 

Panu prezidentovi přeju zlepšení zdravotního stavu do maximální míry,

jak to je jen v jeho situaci možný.

 

Brejden všem.

NČ.

 

 


Komentáře (8)add feed
... : mamča
No, škoda, že nepřizvali i Džamilu, aby zhodnotila prezidentův stav. Ta by ho ovšem nemusela vidět, té by stačila jenom fotka.
Taky si myslím, že by to prezidentování měl Zeman zabalit teď, a nečekat na konec mandátu. Jako nemocnej stařík nemá zapotřebí, aby do něj zbývající čas nově "zvolení" politici kopali.
listopad 08, 2021 05:56
... : Iris
Mamčo, souhlasím, že by měl prezident teď po nabytí vědomí a dočasném, to zdůrazňuji, zlepšení sám odstoupit.
Nesouhlasím ale s tím, že by ne něm nebylo jasně vidět, co s ním je. Zajímavé je, že každý soudný člověk pozná na první pohled všechny alkáče a přesně si dovede představit, co se s nnimi děje a brzy dít bude. Jenže tito nemocní se válí na ulici nebo přicházejí co chvíli na léčebný pobyt někam na internu, ba se jim dočasně - opakuji - dočasně ulevilo, než jednou přijdou naposledy nebo je najdou na lavičce.. Žádná JIPka na měsíc a špičková péče. Tento pacient je VIP a je ukryt. A dává sám prostor pro spekulace. Ale ta žlutá fotka je přeci jasná, to jsme snad slepí nebo si to nechceme jen přiznat a říkáme tomu okopávání a dehonestace odpůrci?
listopad 08, 2021 07:05
... : mamča
Iris : Chápu, že v tomhle případě nenajdeme společnou řeč. Ale to neznamená, že když máme odlišný názor, že jsme nepřátelé. O tom prostě demokracie je.
Přečti si zajímavý článek, pokud tedy PL nejsou pro Tebe nestravitelné. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Co-nevite-o-Dzamile-Stehlikove-Zemanuv-priznivec-vyhledal-sepsal-dolozil-682773
listopad 08, 2021 07:13
... : Iris
Mamčo, rozhodně nejsme nepřátelé smilies/smiley.gif

Džamila nikdy natvrdo jednoznačně neřekla, že prezidenta nenávidí nebo tak něco. To už jí do úst vkládají jiní. Myslím, že ráda ho skutečně nemá, jako třeba já, ale snaží se vystupovat jako lékař, odborník, kterému záleží na nemocném člověku. A kterému se nelíbí, že je možná obklopen nesprávnou péčí, řekněme až zneužíván okolím, že je mu možná i ubližováno. Pro mě v jejím vyjadřování nic závadného není.

A věř tomu, že i každá obyčejná středoškolsky vzdělaná sestřička, ošetřovatelka nebo sanitář po létech praxe na různých pacientech na první pohled vidí různé nemoci, teď nemluvím jen o cirhoze, i když ta je dost jasná. Stačí, když nemocný promluví, stačí jeho pleť, výraz očí, jeho dech, pohyby....
Jak jsem už psala, na každém jiném to vidíte, u něj se budeme prát a dohadovat dokola, než to skončí samo. A neskončí to vesele.
listopad 08, 2021 07:27
... : Josef
Imigrantka z Kazachstánu je mi lidsky tak odporná, včetně nechutnýho fyzickýho zjevu, že se mi příčí vyslovovat i její jméno. To, že Zemana nenávidí, je evidentní z každýho jejího slova. Nakonec nejde ani to, co řekla, ale způsob, jakym to řekla. To se samozřejmě z tisku vyčíst nedá, musí se u toho vidět. Já bych řekl, že se jedná o osobu, z níž přímo sálá nenávist k lidem obecně, nejen k Zemanovi. Vydržím se na ni koukat a poslouchat ji nanejvejš tak jednu minutu. Vůbec nechápu, jak se tolik čistýho, krystalickýho zla a nenávisti mohlo soustředit v jedný osobě. Brrrrrrrrrr!
Že si říká "odbornice psychiatrička"? Která na dálku dokázala zhodnotit i psychickej stav A. Babiše ml., jako zdravej, nezávadnej? Hm.
Víte jakej je rozdíl mezi chovancem blázince a psychiatrem? Psychiatr má v kapse klíče od cely.
-----------
Tak jsem jen rád, že nebyla jmenována do konzília. V tom případě by pan prezident dopadl stejně, ne-li hůř, jako Jan z Husince před konzíliem (koncilem) v Kostnici.
listopad 08, 2021 13:16
... : doktor
Brej den i tobe Pepo.Hezké - fakt.
listopad 08, 2021 14:30
... : Josef
Aktuální poznámka z dnešního tisku:
"Stehlíková na senátorech kvůli odsunutí článku 66 nenechala nit suchou. „Senát nechal duševně chorého, nezpůsobilého prezidenta na Hradě a vzal lidem naději na změnu,“ vypálila....".

Bez komentáře! (původně jsem komentovat chtěl, ale nenapadlo mě ani jediný slušný slovo)

listopad 09, 2021 13:42
... : mamča
Duševně chorá, nezpůsobilá Stehlíková by měla našlápnout koště a odletět do země původu. Tady už se zviditelnila dost.
listopad 09, 2021 13:54
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]